καρτα ηχου- κονβερτορας

THEOD

Παλιά καραβάνα
Γεια σας

ενδιαφέρομαι για αγορα καρτα ηχου- κονβερτορα για 10 με 16 καναλια χρηση.

Σκεφτόμουν για 1 matric hallo uln 8  και μια uln2 αλλα εχω καλες προενυσχυσεις και θα πανε χαμενες

με αυτη την καρτα.

Μετα εβλεπα την καρτα Lynx AES16 με τον κονβερτορα  Lynx Studio Aurora 16 που ειναι μια σχετικα οικονομική λυση .

Τι αλλο θα μπορούσατε να μου προτείνετε θελω να κανω καλη αναβάθμιση μεχρι 6-7000 ευρω

bassbill είπε:
Τι εννοείς οτι έχεις καλές προενισχύσεις και θα πάνε χαμένες?

Τι ακριβώς έχεις?

1 Grace Design - m801

1 focus octapree (περιστασιακα μεχρι να παρω κατι καλύτερο)

το λεω γιατι η metric halo απο οτι ξερω εχει τέλειες προενυσχησεις

Πρόσφατα έγινα κάτοχος της SSL Alpha Link μαζί με την Madi κάρτα και μπορώ να πω πως είμαι ενθουσιασμένος! 24 άριστα i/o και απροβλημάτιστη λειτουργία!  ;)

Πρόσφατα έγινα κάτοχος της SSL Alpha Link μαζί με την Madi κάρτα και μπορώ να πω πως είμαι ενθουσιασμένος! 24 άριστα i/o και απροβλημάτιστη λειτουργία!  ;)

thanks man

θα το τσεκαρω

Η λύση που βρήκες είναι πολύ καλή, αν θες πιο "πριμάτο" conversion μπορείς να κοιτάξεις την λύση της Apogee ad16x με το firewire option (δυστηχώς δεν γνωρίζω αν το firewire της συγκεκριμένης λύσης είναι αξιόπιστο).

Θες μόνο εισόδους?

Μέχρι πιο sample rate σε ενδιαφέρει?

Μπορείς να πας σε adat-spdif λύσεις με φθηνά "οχήματα" και καλούς converters αν θες να είσαι στα 10 κανάλια.

Π.χ emu 1212m με ua2192 στο spdif και aurora 8 στο adat, ή m-audio 2626 με τον ua στην spdif και την aurora 16 στiς 2 adat θύρες. Ειδικά η τελευταία λύση σου δίνει 26in/outs με πολύ καλό conversion ακόμη και από τα 8 in της m-audio (αν βάλεις trs καρφί στα xlr/trs combo jacks της κάρτας, το σήμα πάει κατευθείαν στον converter και "προσπερνά" τους ενσωματωμένους pres της m-audio.)

+ότι θα μπορείς να "παίξεις" με Protools. ;)

haryy είπε:
Η λύση που βρήκες είναι πολύ καλή, αν θες πιο "πριμάτο" conversion μπορείς να κοιτάξεις την λύση της Apogee ad16x με το firewire option (δυστηχώς δεν γνωρίζω αν το firewire της συγκεκριμένης λύσης είναι αξιόπιστο).

Θες μόνο εισόδους?

Μέχρι πιο sample rate σε ενδιαφέρει?

Μπορείς να πας σε adat-spdif λύσεις με φθηνά "οχήματα" και καλούς converters αν θες να είσαι στα 10 κανάλια.

Π.χ emu 1212m με ua2192 στο spdif και aurora 8 στο adat, ή m-audio 2626 με τον ua στην spdif και την aurora 16 στiς 2 adat θύρες. Ειδικά η τελευταία λύση σου δίνει 26in/outs με πολύ καλό conversion ακόμη και από τα 8 in της m-audio (αν βάλεις trs καρφί στα xlr/trs combo jacks της κάρτας, το σήμα πάει κατευθείαν στον converter και "προσπερνά" τους ενσωματωμένους pres της m-audio.)

+ότι θα μπορείς να "παίξεις" με Protools. ;)

Η χρηση ειναι 90% για ακουστικα οργανα, λογικα πρεπει να χρειαζεται  ψιλό sample rate

οπως επίσης πρέπει να γίνεται και αληθινο a/d conversion .

Mε λιγα λογιΑ θελω κατι που να μη λυσσαξω να το αλλάξω σε δυο χρονια

ευχαριστω πολυ haryy

haryy είπε:
"Αληθινό" conversion έχω ακούσει μόνο από τον Prism dream ad ο οποίος έδινε στα αυτιά μου τρισδιάστατο ήχο όπως περίπου είναι ο αναλογικός.

Άρα αν θες το ultimate, κατ' εμέ πας σε αυτή την εταιρεία με κάτι όπως αυτό

http://www.dolphinmusic.co.uk/product/7533-prism-ada-8xr-firewire-i-o-module.html?locale=de_DE
Σούπερ αλλα παει λιγο μακριά από οικονομική σκοπιά

Μήπως υπάρχει και καπια  αλλη άποψη πανω στο συγκεκριμένο θέμα?

θα ήθελα να γνωρίσω  και άλλους συνδυασμούς

ευχαριστω

Υπάρχει και η άποψη που λέει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν high end πολυκάναλοι μετατροπείς.... ή τουλάχιστον όχι σε ότι αφορά αποκλειστικά το θέμα "μεταροπή" υπόκειντε όλοι στους ίδιους βασικούς περιορισμούς και μειονεκτήματα.

Οι λόγοι είναι πολλοί, σχεδιαστικοί-κατασκευαστικοί και αφορούν όλους τους κατασκευαστές ανεξαιρέτως (άλλους λιγώτερο άλλους περισσότερο).

Από εκεί και πέρα νομίζω πως οποιοσδήποτε πολυκάναλος μετατροπέας που κινείται στην κατηγορία 3000 με 6000 ευρώ για ένα 16 Ι/Ο set up (μαζί με το interface) θα έχει εξίσου καλά αποτελέσματα. Μην ξεχνάς οτί πολλές φορές η τιμή αυξάνει από πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως η παρουσία dithering και SRC αλγορίθμων (αλλά και του επιπέδου τους και του πόσο "επώνυμοι" είναι), από την ποικιλία και ευελιξία στο I/O interfacing (digital & analog) και φυσικά στις μέρες μας από την σχέση με την digidesign (το να μπορεί ένα interface να δει τα Pro Tools πληρώνεται χρυσάφι....)

Τα AD/DA chipsets κοστίζουν ψίχουλα.... η ποιότητα της σχεδίασης και της κατασκευής κοστίζει...ειδικά και με την ανάλογη υπογραφή.

Στην θέση σου δεν θα ανησυχούσα τόσο για την επιλογή των ίδιων των μετατροπέων (αφού έχεις αποφασίσει να κινηθείς σε πολύ ικανό μπάτζετ...) αλλά περισσότερο στο interfacing (σταθερότητα, ευελιξία, προσαρμοστικότητα, ταχύτητα, επεκτασιμότητα).

Μπορείς λοιπόν να επιλέξεις ένα 16 AD/DA set up που θα κινήται κάπου στην μέση (και προς τα κάτω) της κατηγορίας 3-6000 ευρώ (πχ Lynx Aurorra, RME ADI, SSL κλπ) να το συνδυάσεις με το κατάλληλο για τις ανάγκες και απαιτήσεις σου interface και να κρατήσεις χρήματα και για ένα πραγματικά High end 2ch AD/DA (με απόλυτα ΒΑΣΙΚΟ το DA) είτε αυτόνομο (lavry, benchmark, Crane Song, UA, Prism) είτε ενσωματωμένο σε ένα monitor controller (Grace Design, Crane Song, Dangerous) αν υπάρχουν και οι αντίστοιχες ανάγκες και δεν καλύπτοντε ήδη (ακριβές level control, speaker switching,dim, mono, cue mix κλπ κλπ) από κάποια κονσόλα κλπ

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
nikodemos

Ευχαριστώ πολύ θα μπω στο ψάξιμο βασισμένος στις προτάσεις όλων ;) 

Trending...

Νέα θέματα

Back