Καμπίνα

nikos0937

Νέο μέλος
Εδώ και καιρό ψάχνω καμπίνα 2x12''

Σκέφτομαι σοβαρά να πάρω τη Mesa 2x12'' rectifier http://www.thomann.de/gr/mesa_boogie_rectifier_cabinet.htm

έχει Celestion Vintage 30==>777Εu

Όμως πριν λίγο πέτυχα αυτό http://www.thomann.de/gr/harley_benton_g212_vintage.htm

το οποίο φοράει και αυτό Celestion Vintage 30===>199Eu+20Eu= 219Eu

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει?

Αξίζει να πάρω το φτηνό?

Θα έχουν τεράστια διαφορά σε ήχο?

(Έχω Jmp-1,Mesa 2:50)

Η harley benton δεν αξίζει κατά την γνώμη μου (καμμία σύγκριση με την mesa!!!!). Όμως για τα μηχανήματα που έχεις (έχω και εγώ JMP1) υπάρχουν και άλλες πολύ καλές επιλογές, όπως η Marshall 1936 2x12.

Επίσης άκου αν μπορείς οπωσδήποτε και τις VHT 2x12. ΦΟΒΕΡΕΣ καμπίνες! Μην μένεις στην μάρκα του ηχείου. :wink:

Ελπίζω να βοήθησα.

Έλα ρε συ με τέτοια τιμή τσιμπάς μια benton και όταν μαζέψεις περισσότερα και πάρεις μια καλύτερη, την χρησιμοποιείς και ως ράφι.... :lol: :lol: :lol:

τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει τη μπέντον να μην αξίζει;

τι έχει η μέσα που να δικαιολογεί τα 550Ε διαφοράς; πόσο ανώτερη είναι η εκτός μεγαφώνων κατασκευή της;

Τι σε σύγκριση με τον mesa; Sorry αν σου αρέσουν τα "εργαλεία" της benton, αλλά μόνο και μόνο ακριβώς η τεράστια διαφορά στην τιμή όλων των προϊόντων της, με τα αμέσως φθηνότερα κάτι πρέπει να σου λέει...

δεν μου αρέσουν τα εργαλεία της μπέντον γιατί ποτέ δεν τα έχω δοκιμάσει

αλλά όταν βλέπω ολόιδια μεγάφωνα μέσα σε δύο διαφορετικές ξύλινες καμπίνες και υπερ-τριπλάσια τιμή...

η ΟΠΟΙΑ υπεροχή της μέσα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να αξίζει παραπάνω από 200Ε διαφοράς

εκτός αν η καμπίνα της μέσα είναι από Τίμιο Ξύλο

εσένα σου αρέσει να πληρώνεις μια στάμπα;;

Λοιπόν τράβα παίξε και με τις 2 κι έλα να μου πεις. ΤΟΣΑ ΜΑ ΤΟΣΑ διαφορά δεν είναι μόνο μάρκα....

Λοιπόν τράβα παίξε και με τις 2 κι έλα να μου πεις. ΤΟΣΑ ΜΑ ΤΟΣΑ διαφορά δεν είναι μόνο μάρκα....
Εσύ έχεις παίξει με κάποια από τις δυο? Έχεις κάνει κάποια σύγκριση?

Με διάφορα από benton Που έχουν πέσει στα χέρια μου είδα... Εντάξει είπαμε μέχρι ένα σημείο η παραφιλολογία για τα κουρδισμένα, αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά. Τότε όλοι benton θα αγόραζαν και όχι τα υπόλοιπα. Και το ξαναλέω ότι αυτή η εταιρία δεν είναι μόνο πιο φθηνή από τις ακριβές, αλλά και από τις πιο φθηνές ακόμα. Τραβάτε πάρτε την για το ηχείο της και περιμένετε να ανατιναχτεί η μπρίζα μετά (στα πρότυπα διάφορων σιδέρων στο παρελθόν)

Και όταν μόνο το 1 ηχείο καστίζει 130e και άρα τα 2 260e ε δεν μπορεί ούτε το κόστος του να μην βγάλει αυτή η εταιρία :wink:

ΝΑ και η απόδειξη:

http://www.thomann.de/gr/search.html?sw=Celestion+Vintage+30&x=10&y=12&gk=&bn=

μα δεν έγραψα πως ΚΑΙ τα 550Ε είναι ΜΟΝΟ μάρκα!!!

έγραψα πως ως 200Ε το πολύ τα δικαιολογώ ως αντιστοιχούντα σε διαφορά ποιότητας

ωστόσο περιμένω κι εγώ να μάθω αν έχεις συγκρίνει τις δύο καμπίνες ώστε να εκφράζεις αυτή τη βεβαιότητα

εγώ, για να σε προλάβω, ΠΟΛΥ αμφιβάλλω αν θα καταλάβω την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ηχητική διαφορά σε τυφλή σύγκριση Α/Β/Χ

ή μάλλον όχι τη διαφορά αλλά την ΥΠΕΡΟΧΗ, μια σκέτη διαφορά δεν λέει τίποτε απολύτως

Δλδ επιμένεις ότι πέρνει με 200e κάτι που τα 2 της ηχεία και μόνο κοστίζουν παραπάνω έτσι; Ε πάρτην τότε.

Το πρόβλημα δεν είναι θεωρητικό, είναι πρακτικό!

Το θέμα είναι να τις βάλει κάποιος δίπλα δίπλα και να κάνει την σύγκριση, με βάση τα αυτιά και όχι τα μάτια.

Όσο για την τιμή δεν ξέρεις τι κόλπα παίζουν! (τιμές χοντρικής, μεγάλες παραγγελιές κτλ)

δλδ η celestion θα κάνει καλύτερη τιμή στην benton και όχι στην mesa; Αυτό δεν στέκει καθόλου από πλευράς εμπορίου (κύρος, μονάδες που πωλούνται και διάορα άλλα ωραία...) Για προσέξτε μην είναι celestion type, όπως διάφορα τρέμολα fr, που πουθενά δεν λένε ότι δεν είναι γνήσια, σπάνε και κράζουν μετά οι ευτυχείς κάτοχοί τους.

Πάντως μέχρι και ο sf για τις κιθάρες έλεγε και όχι για τα ηχεία, καθώς σε αυτά παίζουν τρομερό ρόλο η ποιότητα κατασκευής τους, τα κυκλώματα, τα ξύλα της καμπίνας και άλλα πολλά (μέχρι και ο μετασχηματιστής αν είναι καλός) καθώς αυτά διαμορφώνουν τον ήχο. Αϊντε μην λέμε και ότι θέλουμε τώρα....

Ξεκούρδιστοι είμαστε στα ξύλα της κιθάρας και αυτή όταν είναι ηλεκτρική και δεν παίζουμε καθόλου καθαρά :wink:

να την πάρω;;;; εγώ;;;

αυτό είναι το ζητούμενο για σένα σ' αυτή την κουβέντα;;;

ευχαριστώ, δεν θα την πάρω, έχω 2Χ12", Celestion μάλιστα κατά σύμπτωση, ως μέρος ενός combo

δηλαδή εσύ μου λές πως η μπεντον έχει μαϊμού celestion, έτσι; αφού δεν είναι δυνατόν να πουλάει κάτω του κόστους των ηχείων της!!!

τρομερή βεβαιότητα παρατηρώ και πάλι...

...και ακόμη δεν μας εχεις πει αν έχεις ΚΑΝΕΙ τη σύγκριση, ή - απλά και αβασάνιστα - βασίζεσαι στις στάμπες... αν και η απάντηση είναι πλέον προφανής

Εντάξει έλα και πες μου αν ανήκω εγώ στις στάμπες......

Και ναι αυτό εννοώ για την benton. Εκτός και αν είναι πολύ καλή εταιρία ώστε να σου δώσει ένα σύνολο πραγμάτων λιγότερο από ότι κοστίζει ένα μέρος τους....

κοίτα εδώ έχουμε δύο "σχολές σκέψης"

ο ταπεινός εγώ (και βέβαια όχι μόνο εγώ) λέμε "μα, τόση διαφορά;;;; άραγε δικαιολογείται αν τις βάλεις και τις ακούσεις σε τυφλό τεστ;;; τι μπορεί να έχει άραγε επιπλέον ώστε να δικαιολογείται ΤΟΣΗ διαφορά;;;"

εσύ λες "α, για δες, μπέντον η μια, μέσα η άλλη, 200Ε η μια, 777Ε η άλλη, άρα ΠΡΟΦΑΝΩΣ η μέσα είναι ΠΟΛΥ καλύτερη, και μάλιστα η μπέντον έχει και μαϊμού ηχεία!!!"

βγάλε άκρη

Δηλαδή κάτσε να καταλάβω!

Πιστεύεις ότι η Mesa αγοράζει τα ηχεία της στην ίδια τιμή που τα αγοράζεις εσύ!

Ότι η ESP πχ αγοράζει τους EMG που βάζει στα μοντέλα της στην ίδια τιμή που τους αγοράζεις εσύ!

Ε τότε ή πολύ φτηνά αγοράζεις εσύ η πολύ ακριβά εμείς! 8O 8O

Όχι βέβαια, αλλά σκέψου το άλλο. Η emg δίνει φθηνότερα τους μαγνήτες της στην benton και όχι στην esp, η οποία πουλάει περισσότερο από την πρώτη και έχει και υψηλότερο ιματζ, οπότε προσθέτει μπόνους στην emg, ώστε να πουλήσει περισσότερους μαγνήτες σε μεμονομένους αγοραστες; Ε όχι βέβαια...

Και το ξαναλέω Σε ένα ηχείο παίζει ρόλο και η παραμικρή λεπτομέρεια για τον ήχο που θα βγάλει. Αλλιώς όλοι θα άρπαζαν μερικά celestion και θα έβγαζαν ηχεία.... Και επιτέλους θα είχαμε μονιτορ με 200e και θα σπάγανε άλλα των 2000e.....

Και ναι έχοντας δοκιμάσει μερικά προϊόντα benton και έχοντας παίξει και με τα Original (fender, vox και άλλες τέτοιες μάρκες) η διαφορά είναι τεράστια και όχι υπέρ των benton.... Όσο για τις κιθάρες...... :lol: :lol: :lol: :lol:

κοίτα εδώ έχουμε δύο "σχολές σκέψης"
ο ταπεινός εγώ (και βέβαια όχι μόνο εγώ) λέμε "μα' date=' τόση διαφορά;;;; άραγε δικαιολογείται αν τις βάλεις και τις ακούσεις σε τυφλό τεστ;;; τι μπορεί να έχει άραγε επιπλέον ώστε να δικαιολογείται ΤΟΣΗ διαφορά;;;"

εσύ λες "α, για δες, μπέντον η μια, μέσα η άλλη, 200Ε η μια, 777Ε η άλλη, άρα ΠΡΟΦΑΝΩΣ η μέσα είναι ΠΟΛΥ καλύτερη, και μάλιστα η μπέντον έχει και μαϊμού ηχεία!!!"

βγάλε άκρη[/quote']

Προφανώς και δεν έχεις δει άλλα μου ποστ σε παλιότερα θέματα οπότε θα δεις σε ποια σχολή ανήκω προτού κρίνεις. Βέβαια το γεγονός ότι 2 φορές είπα ότι έχω παίξει με διάφορα μοντέλα της benton προφανώς και δεν σου λέει τίποτα.

Και επιμένεις να κρίνεις το ηχείο βάση της κιθάρας: Έλα μωρέ ίδιο ηχείο είναι (έστω ότι είναι δλδ) άρα και τα δύο ίδια είναι. Κάτι που δεν ισχύει στο ξαναλέω στα ηχεία. Εκεί παίζουν τεράστιες διαφορές ακόμα και στο πως θα γίνει το κύκλωμα στο εσωτερικό της καμπίνας!!!!

Α ρε Τάκη τώρα αρχίζω και καταλαβαίνω το όλο πνεύμα των τσακωμών σου με τον sf και τι πραγματικά εννοούσες!!!!

Α ρε Τάκη τώρα αρχίζω και καταλαβαίνω το όλο πνεύμα των τσακωμών σου με τον sf και τι πραγματικά εννοούσες!!!!
WTF???? :evil: :evil: :evil:

Φίλε μου εννοούσα ότι και η ΗΒ και η Mesa αγοράζουν τα celestion στην ίδια τιμή! (όχι 130)

Συμφωνώ στο ότι στα ηχεία παίζει ρόλο και η παραμικρή λεπτομέρεια!

Δεν συμφωνώ όμως στο ότι επειδή εσύ έχεις παίζει με μια κιθάρα και έναν ενισχυτή ΗΒ που σου φάνηκαν χάλια σημαίνει ότι και η συγκεκριμένη καμπίνα θα είναι χάλια!

Για τέλος ας επαναλάβω: Κρίνουμε μόνο ότι έχουμε ακούσει με τα αυτιά μας!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back