Ητανε μια φορά (διασκευή)

frankyproject2

Νέο μέλος
Πήρα το θάρρος και ανέβασα άλλο ένα...

Σας έπριξα σήμερα ε?? :)

Αυτήν την φορά μία διασκευή.Το ήτανε μια φορά του Νίκου Ξυλούρη.

Είναι πρώτη φορά που μιλάω στο forum(πρώτη φορά κάνω post αλλά είμαι καιρό στο forum και διαβάζω συνέχεια τα posts που ανεβάζετε)  

και καταλαβαίνεται πως είναι να ακούς τόσο όμορφη κριτική από ανθρώπους γνώστες της μουσικής και ήχου.

Να πω ότι πάρα πολλά πράγματα για τον ήχο τα έμαθα από εδώ μέσα και βέβαια μιας και κάνω και τα πρώτα μου posts επί ευκαιρίας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που κάθονται και απαντάνε,συμβουλευουν και μοιράζονται τις γνώσεις τους μαζί μας σε αυτό το forum-εγκυκλοπαίδεια.

ΗΤΑΝΕ_ΜΙΑ_ΦΟΡΑ.mp3

Attachments

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ΜΠΡΆΒΟ

Με τη διασκευή πραγματικά τιμάς το Νικο Ξυλουρη    :)

Μα ο Γκρας τραγουδά?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
THEOD είπε:
ΜΠΡΑΒΟ

Με τη διασκευή πραγματικά τιμάς το Νικο Ξυλουρη    :)
+ (Δεν ξέρω πόσο).

Καλά, άλλοι δε συγκινήθηκαν μ' αυτό που άκουσαν. Για ακούστε να δείτε τι σημαίνει μουσική και καλό γούστο.

Καλά και τα x overdrive και οι δείνα μαγνήτες (που θ' αλλάξουμε στις κιθάρες μας), αλλά δεν υποκαθιστούν την ερμηνεία και την ευαισθησία του καθενός μας. >:(

Ποιός τραγουδάει ρε παιδιά;  :o

ΜΠΡΑΒΟ !!

Κι εγω ηθελα να ρωτησω για τον τραγουδιστη..

ενα μπραβο κι  απο μενα!

Δεν διασκευαστηκε κατι ..εκτελεστηκε οπως στην μορφη που το ξερουμε.

Μπραβο σου!

Μπράβο ρε λεβεντιές!! Ο μάγκας που τραγουδάει έχει καμία σχέση με τη βυζαντινή ή ψαλτική; Πολύ καλός !!!

Καλησπέρα παιδιά!!

Μόλις μπήκα και εγω από δουλειά!!Καταρχάς να πω ότι με τιμάτε και σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά για τα καλα σας λόγια.

Οτι ακούτε το έχω φτιάξει στο σπίτι.Εγω τραγουδάω εδώ.Αγαπάω πάρα πολύ τον Ξυλούρη (λόγο και καταγωγής :) ) που έφτασα στο σημείο να προσπαθώ να τον μιμηθώ κιόλας! :)

Προσπάθησα να κρατήσω την ενορχήστρωση όπως και στο original...

Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που μπηκα στην παρέα του noiz.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την προσοχή σας στο τραγούδι.

THEOD το New York State Of MinD μου άρεσε πάρα πολύ!!!πολύ όμορφα παιγμένα όλα!!η ερμηνία πολύ καλή!! :) όποτε ακούω το συγκεκριμένο τραγούδι κλείνω μάτια και με πάει σε εικόνες χειμώνας Νέα Υόρκη....Δεν έχω πάει ποτέ όμως!!μόνο από τις ταινίες! ;D ;D ;D

Bump για μία εξαιρετική προσπάθεια, που ίσως πέρασε απαρατήρητη από κάποιους συμφορουμίτες.

Συγχαρητηρια εισαι εκπληκτικος τιμας πραγματικα το Νησι μας και την παραδοση μας

δεν εχω να πω κατι παραπανω !!!

ΓΟΥΑΟΥ!  :o

Πραγματικά μπράβο. Πραγματικά. Συνέχισε έτσι.

audiokostas είπε:
Bump για μία εξαιρετική προσπάθεια, που ίσως πέρασε απαρατήρητη από κάποιους συμφορουμίτες.

άψογη ερμηνεία!!!

με χρώμα και συναίσθημα, όχι απλά "τεχνικώς ορθή"
Δε νομίζω ότι έχω κάτι άλλο να προσθέσω..είναι πραγματικά εξαιρετικό!

Αν και δεν δηλώνω σύντεκνος μουσικά, πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολύ καλή εκτέλεση. Τα παιδιά τα είπαν ήδη παραπάνω.

Καλό θα ήταν να μας πεις δυο λόγια για τη διαδικασία της ηχογράφησης τα εργαλεία σου και τους συμμετέχοντες, διότι τα πράγματα παίρνουν διαφορετική διάσταση ανάλογα με την πείρα, τον χώρο και τις συνθήκες.

Να σταθώ όμως στα σημεία που πιστεύω ότι θα περίμενες να ακούσεις "κριτική μη κρητική" έστω και αν το κομμάτι μπορεί να είναι ήδη στη δισκογραφία!

1. Οπως και στο προηγούμενο κομμάτι που ανέβασες και δεν πρόλαβα να σχολιάσω, οι φωνές και κάποιες κιθάρες έχουν τονισμένα πρίμα (ίσως κάποιο exciter). Μπορεί να μη σε βοηθούν τα ηχεία σου ή να είναι απλά λόγω της προσφιλούς τακτικής στα live που τα κάνει να ακούγονται πιό ηλεκτρικά απ΄ ότι φυσικά. Θα μπορούσε να έχει συμβεί ακόμα και στο mastering.

2. Η ορχήστρα στη μείξη ίσως να χρειαζόταν να έρθει λίγο πιό μπροστά. Οχι ότι είναι λάθος αυτό που έκανες, αφού οι περισσότερες σχετικές μείξεις στη δισκογραφία ετσι είναι. Απλά αρκετά δυναμικά σημεία (μπουζούκι, κρουστά) δεν τονίζουν τα σημεία που προσπαθούν, όσο θα μπορούσαν αλλά υπάρχουν σαν διάφανο πέπλο κάτω από την τεράστια brilliant φωνή.

Και οι δύο είναι προσωπικές μου εντυπώσεις που όπως είδες δεν απασχόλησαν κανένα, οπότε αν θες δεν τις λαμβάνεις καν υπ' όψη.

Καλησπέρα παιδια!!

Γινομαι γραφικός πια αλλά σας ευχαριστώ και πάλι...

Λίγα λόγια για μένα.

Ξεκίνησα αυτοδιδακτος κιθάρα από μικρη ηλικία.Ακούσματα απο τότε μέχρι και σήμερα metal,rock,country,blues,ρεμπέτικα,παραδοσιακά μεχρι και ότι άλλο θες. ;D

Εκανα κάποια μαθήματα στο σπίτι για κιθάρα και μετά πάλι μόνος με ότι 'άκουγα' και έβλεπα.Ηρθε και η τρέλα με τα παραδοσιακά οργανα και έδεσε το γλυκο! ;D ;D

Ηθελα να γράφω στο σπίτι τα δικά μου κομμάτια οπότε και πήγα και τελέιωσα μια σχολή ηχοληψίας για να πάρω τις πρώτες βάσεις.Μετα βρήκα το forum και διάβαζα τα αρθρα,τεχνικές,λύσεις και πήγες από βιβλία,internet και reviews.

Ολα όπως είπα γίναν στο σπίτι.

Το μπουζούκι και η κιθάρα ηχογραφήθηκαν με το akg c 451 και προενισχυτη τον TL AUDIO 5051.Η φωνή με το akg c 3000 και πάλι τον ίδιο προενισχυτή.Η κάρτα ήχου μου είναι η TC electronics 24D.

Οτι άλλο ακούτε είναι virtual instruments απο την EASTWEST.(την αγαπάω πολύ αυτήν την εταιρία! ;D)

Για την μίξη...

Ξεκίνησα με το edit,μετά συχνότητες οργάνων και στο τελευταιο που μου αρέσει και πιο πολύ τοποθέτηση οργάνων! ;D

Ειλικρινά άμα δείτε το mix παιδιά είναι πολύ απλό...

όπως είπες και εσύ yameth και σε ευχαριστώ για την τοποθετηση σου υπάρχουν πολλά πρίμα.Είναι απο το mastering.

Για το mastering τώρα που δεν είναι mastering αυτό που έκανα γιατί δεν ξέρω την φιλοσοφία του mastering έκανα τα εξής τσιλιμπουρδίστικα.

Ανοιξα ένα καινούργιο project και στο master bus εκανα την εξής αλυσιδα.

EQ-ULTRAMAXIMIZER-MULTIBAND COMP και ένα analyzer για να βλέπω συχνοτικά τι γίνεται.Πράμα το οποίο δεν με βοηθάει γιατί αλλά ''βλέπω' πολλές φορές και άλλα ακούω..

Τα ηχεία μου είναι τα krk rp-5.Με βοηθάνε(όσο μπορόυν και αυτά ;D) τα BeyerDynamic DT-770 Pro.Και λέω όσο μπορόυν όχι για edit αλλά για το mix που δεν έχω τα μπασα απο τα krk.

Ο χώρος μου είναι απαράδεκτος(ένα δωμάτιο που κοιμάμαι κιολας).

Το μπουζούκι το έγραψε ένας φίλος.Κιθάρα,φωνητικά programming και mix από μέρους μου με λίγη φαντασία...

Sorry για την φλυαρία...Ευχαριστώ και πάλι....

frankyproject2 είπε:
Καλησπέρα παιδια!!

Γινομαι γραφικός πια αλλά σας ευχαριστώ και πάλι...

Λίγα λόγια για μένα.

Ξεκίνησα αυτοδιδακτος κιθάρα από μικρη ηλικία.Ακούσματα απο τότε μέχρι και σήμερα metal,rock,country,blues,ρεμπέτικα,παραδοσιακά μεχρι και ότι άλλο θες. ;D

Εκανα κάποια μαθήματα στο σπίτι για κιθάρα και μετά πάλι μόνος με ότι 'άκουγα' και έβλεπα.Ηρθε και η τρέλα με τα παραδοσιακά οργανα και έδεσε το γλυκο! ;D ;D

Ηθελα να γράφω στο σπίτι τα δικά μου κομμάτια οπότε και πήγα και τελέιωσα μια σχολή ηχοληψίας για να πάρω τις πρώτες βάσεις.Μετα βρήκα το forum και διάβαζα τα αρθρα,τεχνικές,λύσεις και πήγες από βιβλία,internet και reviews.

Ολα όπως είπα γίναν στο σπίτι.

Το μπουζούκι και η κιθάρα ηχογραφήθηκαν με το akg c 451 και προενισχυτη τον TL AUDIO 5051.Η φωνή με το akg c 3000 και πάλι τον ίδιο προενισχυτή.Η κάρτα ήχου μου είναι η TC electronics 24D.

Οτι άλλο ακούτε είναι virtual instruments απο την EASTWEST.(την αγαπάω πολύ αυτήν την εταιρία! ;D)

Για την μίξη...

Ξεκίνησα με το edit,μετά συχνότητες οργάνων και στο τελευταιο που μου αρέσει και πιο πολύ τοποθέτηση οργάνων! ;D

Ειλικρινά άμα δείτε το mix παιδιά είναι πολύ απλό...

όπως είπες και εσύ yameth και σε ευχαριστώ για την τοποθετηση σου υπάρχουν πολλά πρίμα.Είναι απο το mastering.

Για το mastering τώρα που δεν είναι mastering αυτό που έκανα γιατί δεν ξέρω την φιλοσοφία του mastering έκανα τα εξής τσιλιμπουρδίστικα.

Ανοιξα ένα καινούργιο project και στο master bus εκανα την εξής αλυσιδα.

EQ-ULTRAMAXIMIZER-MULTIBAND COMP και ένα analyzer για να βλέπω συχνοτικά τι γίνεται.Πράμα το οποίο δεν με βοηθάει γιατί αλλά ''βλέπω' πολλές φορές και άλλα ακούω..

Τα ηχεία μου είναι τα krk rp-5.Με βοηθάνε(όσο μπορόυν και αυτά ;D) τα BeyerDynamic DT-770 Pro.Και λέω όσο μπορόυν όχι για edit αλλά για το mix που δεν έχω τα μπασα απο τα krk.

Ο χώρος μου είναι απαράδεκτος(ένα δωμάτιο που κοιμάμαι κιολας).

Το μπουζούκι το έγραψε ένας φίλος.Κιθάρα,φωνητικά programming και mix από μέρους μου με λίγη φαντασία...

Sorry για την φλυαρία...Ευχαριστώ και πάλι....
Και μπράβο σου και πάλι!

τωρα μπορεσα να το ακουσω με την ανεση μου!

απο που να το πιασεις και που να το αφησεις αυτο το κομματι!

απο ολες τις αποψεις μια χαρα!

χαλαροτατα θα μπορουσε να κυκλοφορει στο εμποριο! :)

γουελ νταν!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back