Ειναι καλος ο Καγμακης;

gmmm

Νέο μέλος
καλησπερα παιδια,μια ερωτηση, ο καγμακης ειναι καλος στο να σεταρει κιθαρες?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
για να βρισκεται στο χωρο για 30 χρονια μαλλον καλος πρεπει να ειναι,,....... ::) ::) ::)

θελω να ξερω σιγουρα αν ειναι καλος γιατι δεν θελω να δωσω τσαμπα λεφτα σε καποιον που μπορει να την κανει χειροτερη

Έλεος ρε σεις, μιλάμε για σετάρισμα δύο κομματιών ξύλου με 6 χορδές, όχι για σετάρισμα τουρμπίνας μαχητικού...  ;D

Με τέτοιο όγκο πληροφοριών στο internet κακώς που δεν γνωρίζεις πως να την σετάρεις, αλλά αν θες οπωσδήποτε να την πας για απλό σετάρισμα, πριν την παραλάβεις θα την δοκιμάσεις εκτενώς και αν δεν σου αρέσει το οτιδήποτε δεν θα ντραπείς και θα τους το πεις. 

gmmm είπε:
θελω να ξερω σιγουρα αν ειναι καλος γιατι δεν θελω να δωσω τσαμπα λεφτα σε καποιον που μπορει να την κανει χειροτερη
Βρισκομουν σε μεγάλο κατάστημα μουσικών οργάνων στη Σόλωνος και άκουσα έναν υπάλληλο υπεύθυνο για ηλ. κιθάρες να μιλάει για τον καγμάκη σαν να επρόκειτο για ΤΗΝ αυθεντία στα τεχνικά της υπόθεσης.  Αυτό το 1987.

Πρόκειται για έμμεση μαρτυρία, αλλά νομίζω έχει την αξία της. Θα ακούσεις και πιο άμεσες, ελπίζω. Αν είναι αρνητικές, θα συμπεράνω πως έχει σκυλοβαρεθεί ο άνθρωπος τόσα χρόνια.

gmmm είπε:
καλησπερα παιδια,μια ερωτηση, ο καγμακης ειναι καλος στο να σεταρει κιθαρες?
Αγορασες τελικα καινουρια κιθαρα? η θα του πας την παλια? Τι action θα του ζητησεις να σου κανει? Τι εννοεις εσυ με τον ορο "σεταρισμα"?

εννοω για το αν κανει σωστα το φτιαξειμο μια κιθαρας  (χωρις τεμπελιες) και οχι να προσπαθει να σου φαει τα λεφτα για το τιποτα πχ να θελει μια κιθαρα εναν απλο καινουριο καβαλαρη (κοντα στα 15 ευρω) και να προσπαθει πχ να σου πει αγορασε αυτον τον καβαλαρη με 40-60ευρω γιατι ειναι καλος

επισης εχω μια κιθαρα που τωρα εχει 300 ευρω μια ibanez

επισης τι εννωεις action?

Φυσικά και το επιχείρημα πως βρίσκεται στην αγορά 30 χρόνια ρυθμίζοντας/φτιάχνοντας κιθάρες, πρέπει να σου λέει κάτι. Είναι έμπειρος μάστορας.

Το τι θα ζητήσεις και αν ξέρεις τι είναι αυτό για να το κρίνεις, είναι σημαντικό για το αποτέλεσμα που θα πάρεις απο οποιονδήποτε μάστορα. Η άγνοια και η ημιμάθεια είναι αυτες που δημιουργούν παρεξηγήσεις και τις "υποψιασμένες" αρνητικές σκέψεις σαν την παρακάτω.

gmmm είπε:
εννοω για το αν κανει σωστα το φτιαξειμο μια κιθαρας  (χωρις τεμπελιες) και οχι να προσπαθει να σου φαει τα λεφτα για το τιποτα πχ να θελει μια κιθαρα εναν απλο καινουριο καβαλαρη (κοντα στα 15 ευρω) και να προσπαθει πχ να σου πει αγορασε αυτον τον καβαλαρη με 40-60ευρω γιατι ειναι καλος
Σου έχει φερθεί κάποιος έτσι ήδη και αν ναι, τι σε εμπόδισε να κρίνεις εσύ αν θα μπει ο φτηνός απο τον ακριβό καβαλάρη; Είναι δική σου επιλογή και όσο καλύτερα ξέρεις για το τι χρειάζεσαι εσύ, τόσο λιγότερο θα αισθάνεσαι έρμαιο των "πονηρών" που θέλουν να σου φάνε τα λεφτά.

Εδω στο Noiz υπάρχει μπόλικο υλικό ακόμα και οδηγός για να σετάρεις μόνος σου την κιθάρα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα το κάνεις αν τα διαβάσεις... αλλά θα ξέρεις ακριβώς ποιά είναι η διαδικασία και τι αποτέλεσμα να περιμένεις απο τον οποιοδήποτε μάστορα.

Οσο για τον Καγμάκη, να πω πως αν και δεν πηγαίνω τις κιθάρες μου σε αυτόν γιατί τις ρυθμίζω μόνος μου, η πρώτη partcaster που συναρμολόγησε ποτέ ήταν η δική μου κάπου γύρω στο 1980, ενω μου συντηρούσε τις κιθαρες για μια δεκαετία τουλάχιστον και μπορώ να πω με σιγουριά πως αν μη τι άλλο ξέρει πολύ καλά αυτό που κάνει.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
επισης τι εννωoεις action?
καλο ειναι να μαθεις τι ειναι action πριν πας την κιθαρα σου σε οποιονδηποτε μαστορα.

πχ να θελει μια κιθαρα εναν απλο καινουριο καβαλαρη (κοντα στα 15 ευρω) και να προσπαθει πχ να σου πει αγορασε αυτον τον καβαλαρη με 40-60ευρω γιατι ειναι καλος
αυτο δεν εχει να κανει με το αν ειναι καλος μαστορας,αλλα αν ειναι καλος ΠΩΛΗΤΗΣ (και οπως ξερει και ο καθε πρωτοετης του marketing καλος πωλητης ειναι αυτος που καλυπτει τις ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ αναγκες ΚΑΘΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ πελατη).

πρεπει λοιπον και ΕΣΥ να κανεις την ερευνα σου για να δεις αν ΟΝΤΩΣ αξιζει να βαλεις εναν ακριβοτερο καβαλαρη σε μια κιθαρα (συνηθως αξιζει) ή οχι.

κατά την ταπεινή μου γνώμη :

όλοι αυτοί οι μάστορες Καγμάκης , Τζίμης  που άντεξαν στον χρόνο 30 χρόνια+ αλλά και οι νεώτεροι Οικονομάκης κτλ είναι κατά την προσωπική μου γνώμη όλοι καλοί στην δουλειά τους, όλοι έχουν τους φαν τους αλλά και κάποιους  " δυσαρεστημένους " διότι λαθάκια η παρεξηγήσεις συμβαίνουν πάντα σε όλες τις δουλειές ,

Για να αποφεύγονται όλα αυτά τα λαθάκια καλό είναι να γνωρίζουμε πριν πάμε στο μαγαζί τι ακριβώς θέλουμε και να το ζητήσουμε συγκεκριμένα και όχι να λέμε αερολογίες η να προσπαθήσουμε να πουλήσουμε μούρη με παπαρολογία η με ορολογίες που αντιγράψαμε από το ίντερνετ και να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε για 2-3 απλά πραγματάκια.

όλα τα upgrade έχουν κάτι να δώσουν αλλά φυσικά είναι στην δική μας κρίση αν το κόστος αξίζει σε σχέση με αυτό που θα πάρουμε και σε σχέση με την αρχική αξία του οργάνου ... πχ σε μια squire των 120 ευρώ είναι μπαρούφα να βάλουμε ένα Callaham  τρέμολο των 150 ευρώ και κλειδιά των 100 ευρώ ... αυτό το καταλαβαίνει και ένας άσχετος

τέλος επειδή όλες οι μέρες δεν είναι οι ίδιες , λίγο η ζέστη , λίγο τα προσωπικά θέματα , πάντα θα υπάρχουν εντάσεις η μικροπαρεξηγήσεις  και από τους πελάτες και από τους μάστορες ανάλογα τα κέφια για τον λόγο αυτό είναι θα επαναλάβω απαραίτητη η καλή εξήγηση και η γνώση του τι ακριβώς ζητάμε να μας κάνει ο μάστορας

καλημέρες

Πριν από πολλά χρόνια, είχαμε δραχμές και δεν συζητούσαμε για ευρώ ;D

Είχα πάει στον Καγμάκη μια ακουστική σε κακό χάλι ,τάστα, καβαλάρηδες ,όλα.

Μου είπε τότε ότι δεν τις φτιάχνει εκεί αλλά συνεργάζεται με κάποιον.

Το κόστος μου φάνηκε τσουχτερό αλλά η δουλειά ήταν και παραμένει καλή.

Μιλάω για όργανο που έχει κλείσει τα 32 χρόνια.

Δεν έχω πρόσφατη εμπειρία.

Καλός είναι.

Αλλά.

Το 90% των εργασιών του (κάθε) Καγμάκη μπορείς να το κάνεις μόνος σου, αν διαθέσεις λίγο χρόνο και φαιά ουσία.

Θα γλυτώσεις μεσο-μακροπρόθεσμα πολύ χρήμα και πολύ χρόνο, + bonus points την ηθική ικανοποίηση.

Κάτσε και διάβασε-πειραματίσου-ασχολήσου-μάθε.

Είναι για κάτι που γουστάρεις και θα σε συντροφεύει μια ζωή, άρα αξίζει με το παραπάνω.

David Gilmour είπε:
[...]

τέλος επειδή όλες οι μέρες δεν είναι οι ίδιες , λίγο η ζέστη , λίγο τα προσωπικά θέματα , πάντα θα υπάρχουν εντάσεις η μικροπαρεξηγήσεις  και από τους πελάτες και από τους μάστορες ανάλογα τα κέφια για τον λόγο αυτό είναι θα επαναλάβω απαραίτητη η καλή εξήγηση και η γνώση του τι ακριβώς ζητάμε να μας κάνει ο μάστορας

καλημέρες

:)

μου φαινεται πολυ περιεργο γτ χτες εκλεισα στις 10 το βραδυ εισιτηρια με easyjet....μαλλον πολυ τυχερος

noe13 είπε:
μου φαινεται πολυ περιεργο γτ χτες εκλεισα στις 10 το βραδυ εισιτηρια με easyjet....μαλλον πολυ τυχερος
Θα παω και τη δικια μου πιστωτικη για σεταρισμα τοτε

noe13 είπε:
χτες εκλεισα στις 10 το βραδυ εισιτηρια με easyjet
Για να πας στον Καγμάκη για σετάρισμα?

Που μένεις?

Δεν έχει τόση σημασία το πού μένεις όσο το να βρίσκεσαι πρώτος στην πόρτα του Καγμάκη ένα λεπτό μετά τα μεσάνυκτα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back