how to remove the finish?

scofield

Της παρέας
καλημερα σε ολα τα παιδια ανοιγω το συγκεκριμενο thread για να ρωτησω πως μπορω να απομακρυνω το παλιο χρωμα ( finish ) απο μια copy les paul ( cheap one ) που εχω με σκοπο να την ξαναβαψω σε αλλο χρωμα.χρησιμοποιω γυαλοχαρτο και αν ναι τι ειδους?οποιος γνωριζει ας απαντησει και για να προλαβω καποιους οχι δεν θελω να τη δωσω να το κανουν επαγγελματιες κτλ θελω να το κανω μονος μου... ;D ;Dεπισης σορυ αν υπαρχει παρεμφερες θρεντ εψαξα ααλλ δε βρηκα κατι.ευχαριστω σε οποιον απαντησει κ βοηθησει...

To ίδιο θέλω να κάνω και γω. Από αύριο θα αρχίσω να παλεύω με ηλεκτρικό τριβείο και βλέπουμε. Προβλέπεται δύσκολη μάχη όμως, ο πολυεστέρας είναι στην αντοχή... τέρας!

scofield είπε:
καλημερα σε ολα τα παιδια ανοιγω το συγκεκριμενο thread για να ρωτησω πως μπορω να απομακρυνω το παλιο χρωμα ( finish ) απο μια copy les paul ( cheap one ) που εχω με σκοπο να την ξαναβαψω σε αλλο χρωμα.
Τι χρώμα θέλεις να τη βάψεις? Γιατί-ας πούμε-θέλεις να τη κάνεις μαύρη, αρκεί να βγάλεις το λούστρο...τι χρώμα είναι η κιθάρα?

Να προσθέσω ότι για "πλακάτα" χρώματα (αφού όπως υποθέτω θα χρησιμοποιήσεις χρώματα αυτοκινήτου) δεν χρειάζεται να βγάλεις το χρώμα, είναι όλα καλυπτικά. Τώρα εάν θέλεις να φαίνεται το ξύλο, ανυλίνες κλπ...ξεκίνα να τρίβεις...

Peruvian είπε:
.marathon η δικια μου ειναι κοκκινη και θελω να φανει το ξύλο...

τι να κανω...
Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να φανεί το ξύλο? Ξέρεις τι θα βρείς από κάτω? Και εάν είναι 5-6 κομμάτια ξύλου (σίγουρα δεν θα σου αρέσει)?

Πάντως για περιπτώσεις "θέλω να φαίνεται το ξύλο", θέλεις ηλέκτρικό τριβείο, διαφορετικού πάχους γυαλόχαρτα και στρόγυλλα ξύλα (όπου θα κολλήσεις τα γυαλόχαρτα) για να τρίψεις τις καμπύλες...και πολύ υπομονή και χρόνο.

...και ένα χώρο για να βρωμίζεις!!!!

Και ξυλόστοκο για αν μαζέψεις τις βλακείες...

thanx marathon...

ναι δεν με νοιαζει και πολύ για την κιθαρα αν θα ειναι απο 5-6 κομματια...ειναι ή τριτη ηλεκτρικη που εχω και δεν τη χρησιμοποιώ...οποτε λεω κατι να την κάνω μπας και μου αλλάξει η διαθεση...χαχαχα ;D

thanx kai παλι!

θελω να απομακρυνω το χρωμα μεχρι να φανει κανονικα το ξυλο.οσο για το χρωμα η κιθαρα ειναι copy Slash’s Cherry les paul.παιδια δε μου χαλατε κανενα θρεντ ( dont worry ) εγω απλα θελω μεσα απο συμβουλες κ τριψιμο να βγαλω τo υπαρχον finish.νομιζω χρειαζεται γυαλοχαρτο,αλλα ξερω οτι τα γυαλοχαρτα εχουν διαβαθμιση,ψιλο,χοντρο κτλ..οσο για τι χρωμα θα την κανω θα ειναι συνδιασμος κοκκινο κ ασπρο....χρωματα αυτα της dupli color κ καλη υπομονη...

scofield είπε:
οσο για τι χρωμα θα την κανω θα ειναι συνδιασμος κοκκινο κ ασπρο....χρωματα αυτα της dupli color κ καλη υπομονη...
Τα dupli color είναι χρώματα αυτοκινήτου, καλυπτικά, δεν χρειάζεται να φανεί ξύλο. Τώρα ο συνδιασμός κοκκινο-ασπρο που λές (εάν εννοείς κάτι σαν sunburst) δεν επιτυγχάνεται με dupli color...εκτός εάν έχεις κάτι στο μυαλό σου που δεν καταλαβαίνω.

Δες ένα project που τελειώνω για να καταλάβεις λίγο τα βήματα

Η κιθάρα που θα δείς είχε κοιλότητα για τρέμολο, και ο προηγούμενος το έκλεισε. Το όλο θέμα ήθελε πολύ στοκάρισμα (φαίνεται στις photos) και αρκετό τρίψιμο με 300

dscn2042.jpeg

Αφού τελείωσε το βασικό τρίψιμο, το όργανο περάστηκε με primer και ξανατρίφτηκε με 600-800ρι.

Μετά βάφτηκε άσπρο (με dupli color mat), για μπορέσω να βάψω με την ησυχία μου

dscn2044.jpeg

Μετά, αερογράφος και ακρυλικά νερού, για να μπορώ να καθαρίζω εύκολα

dscn.jpeg

Και μετά πολυουρεθάνη διπλής...και περιμένω να περάσει καμμιά εβδομάδα για να τρίψω με 2000λιαρο και να περάσω κρέμες βούρτσες

dscn2051.jpeg

thanx marathon,εσενα πιανει το χερι σου,θα περαστει πρωτα με ασπρο κ μετα με την χρηση template ( δεν ξερω αν το γραψα σωστα ;D) θα περασω κοκκινο χρωμα.οποτε θα χρησιμοποιησω αν καταλαβα καλα 300 αρι χαρτι κ τριψιμο αβερτα..

scofield είπε:
thanx marathon,εσενα πιανει το χερι σου,θα περαστει πρωτα με ασπρο κ μετα με την χρηση template ( δεν ξερω αν το γραψα σωστα ;D) θα περασω κοκκινο χρωμα.οποτε θα χρησιμοποιησω αν καταλαβα καλα 300 αρι χαρτι κ τριψιμο αβερτα..
Εαν θέλεις να τη κάνεις κόκκινη κόκκινη, δεν χρειάζεται να τη βάψεις άσπρη. Το dublicolor κόκκινο καλύπτει τα πάντα

0117800815_xl.jpg

marathon είπε:
Τι χρώμα θέλεις να τη βάψεις? Γιατί-ας πούμε-θέλεις να τη κάνεις μαύρη, αρκεί να βγάλεις το λούστρο...
marathon, βρίσκομαι σε παρόμοια κατάσταση. Έχω φάει το χρώμα (άσπρο) μου έμεινε όμως η "βάση" που βρίσκεται από κάτω (έχει ένα γαλαζιογκρί χρώμα) η οποία μου έχει αλλάξει την πίστη με αποτέλεσμα να τα παρατήσω προσωρινά. Είχα την εντύπωση (έτσι διάβασα κάπου στο νετ) ότι το ξύλο πρέπει να είναι γυμνό εντελώς, αλλιώς μπορεία να μην πιάσει καλά η βαφή. Θέλω να τη βάψω μαύρη. Λες να το τολμήσω έτσι ή μιας και μισοέτριψα τη βάση να ξεγυμνώσω τελείως το ξύλο; (ξύλο ... λέμε τώρα, κοντραπλακέ της συμφοράς είναι!)

Doublicolor μαύρο και καθάρισες...μην τρίβεις άλλο. Απλά πρόσεχε να είναι η επιφάνεια λεία.

Και προσοχή, όταν βάψεις, όχι κάθετα το σώμα αλλά οριζόντια

dscn2020.jpeg

Η κιθάρα που βλέπεις ήταν πράσινη (ρώτα τον Evris πόσο χάλια ήταν) και δεν χρειάστηκε να βγάλω τελείως το χρώμα

Εαν θέλεις να τη κάνεις κόκκινη κόκκινη, δεν χρειάζεται να τη βάψεις άσπρη. Το dublicolor κόκκινο καλύπτει τα πάντα

thanx again marathon θα ξεκινησω κ θα αρχισω καποια στιγμη να παραθετω κ φωτο της ολης διαδικασιας.απλα να αναφερω οτι θα την βαψω ασπρη πρωτα γιατι μετα θα τοποθετησω ενα stencil με σχεδιο κ μετα θα περαστει με κοκκινο, καλυπτωντας με το stencil ενα συγκεκριμενο σημειο οποτε αφαιρωντας το μετα να μεινει το σχεδιο του stencil ασπρο...κ ο θεος βοηθος ;D ;D

scofield είπε:
...καλυπτωντας με το stencil ενα συγκεκριμενο σημειο οποτε αφαιρωντας το μετα να μεινει το σχεδιο του stencil ασπρο...κ ο θεος βοηθος ;D ;D
Eύκολο, έτσι έκανα και εγώ την Army...απλά προσοχή, λίγο λίγο τη μπογιά, πολλά ελαφριά χέρια για να μην περάσει κάτω από το στενσιλ.

Marathon,λεπτομερεστατος! :D

Το μονο που δεν μ'αρεσει στην air rock ειναι το σχημα!! ;D ;D

Εξυσα μια Squier τελε του '83 τις προαλλες και "εκανα μπρατσα"...

Καθοτι ομως δεν αντεχω τη "μασκα",χρησιμοποιω περισσοτερο "ξυστρα" παρα γυαλοχαρτα...

Αναπνεω κατι λιγοτερο σκονη,αλλα κουραζομαι περισσοτερο και "καιω" τα δαχτυλα μου...

(απο την τριβη ζεσταινεται το μεταλλο και η θερμοκρασια περναει στα δαχτυλα,ψηνονται αργα δηλαδη)

Ομως εχει σασπενς...οχι οπως το μονοτονο τριψιμο με γυαλοχαρτο...(οτι συχαινομαι στη δουλεια ειναι να τριβω..)

Η "ξυστρα" ειναι και ο παραδοσιακος τροπος αφαιρεσης βαφης,

ομως οταν εφευρεθηκε,δεν υπηρχαν πολυ-εστερες,-ουρεθανες,και πολυ-βερνικωμενα οργανα

για να αντεχουν ουγκα-ουγκα καταστασεις!

Αυτο εγκυκλοπαιδικα μονο,δεν σας προτεινω τον τροπο αυτο,

παρα μονο αν ξερετε πως ακονιζονται οι ξυστρες...και αν εχετε λιμες και ακονια!

Και το ακονισμα της ξυστρας ειναι δυσκολοτερο απο καθε σκαρπελο η μαχαιρι πλανης!

Στα γυαλοχαρτα:

Καλη αρχη με 80 για τα "χοντρα",και μετα 100,150 και 220.

Ετσι το επομενο νουμερο αφαιρει τις γρατσουνιες του προηγουμενου,

και στο τελος δεν εχουν μεινει "χαντακια" απο το τερας το 80αρι...

-Ολα αυτα τα σπρευ τυπου "ντουπλικολορ" ειναι απο αλκυδικη βαση,και οι ιδιοτητες τους δεν διαφερουν

απο αυτες της λαδομπογιας...!!Ασε που δεν "πιανουν" πουθενα! ;D

μμμ

yann αφου τα dupli color δεν πιανουν ποια προτεινεις εσυ?για τα γιαλοχαρτα ησουν κατατοπιστικοτατος κ ακριβης thanx!

παιδια, μια τοποθετηση και απο μενα...

το να ξυσεις ολο το σωμα, απο οσο εχω δει στην πραξη ειναι μανουρα...

καποτε ειχαμε περιλαβει μια ψευτοστρατ ενος φιλου και καναμε τις σχετικες δοκιμες για να της αλλαξουμε χρωμα.

αφου ειδαμε πως το να την τριψεις ολη με γυαλοχαρτο ηταν διαδικασια για γερα νευρα

απλα πηραμε μια σπατουλα, βγαλαμε οπως οπως αυτο το υλικο(δεν ξερω το ονομα του, αν μπορει καποιος ας μας το πει) που ειναι σαν ελαφρυ διαφανο πλαστικο και αμεσως μετα απλωσαμε πανω στο χρωμα(σκουρο μπλε) ενα ειδικο υγρο που ειχαμε αγορασει απο ενα χρωματοπωλειο(δεν θυμαμαι το ονομα του, αλλα μπορω να το βρω το πιο πιθανο) και ηταν ειδικο για να αφερει χρωμα απο ξυλο. το αφησαμε περιπου εικοσι λεπτα πανω και το χρωμα εβγαινε ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ.

βεβαια μολις αφαιρεθηκε το χρωμα, ανακαλυψα πως η στρατ ηταν καπου 564κομματια ξυλο, οποτε ξαναβαφτηκε...

μου κανει εντυπωση που κανεις δεν εχει αναφερει ποτε αυτο το υγρο και θεωρω μαλλον απιθανο να αγνοουν ολοι την υπαρξη του.

υπαρχει καποιος λογος που δεν κανει να χρησιμοποιηθει???

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back