Home studio χωρίς DAW, κυρίως για synth-rock

Κοιτα, αν εχει προτεραιοτητα να παιζει πληκτρα, μπλιμπλικια και τετοια, και το cubase θα ειναι το κερασακι στην τουρτα, μαζι σου, ναι, και εγω ετσι το σκεφτηκα.

Αν ομως θελει να πεσει με τα μουτρα στο production, και μαλιστα σε ροκ φαση και τετοια, ΙΜΗΟ αφηνει το γαμο για να παει για πουρναρια :ROFLMAO: Δε μου παει η καρδια να προτεινω σε καποιον να μην παρει π.χ. μια καλη καρτα ηχου, ενα τιμιο midi controller και το κομπλε cubase με κανα εξτρα ξερω γω plug in για τα ντραμς, για να παρει το αγιοβασιλιατικο κλαβιε του modxm με την ενσωματωμενη καρτα ηχου της συμφορας που εχει καψει κοσμο και κοσμακη με τα ground loops της, και που δε θα μπορεις ουτε μικροφωνο της προκοπης να συνδεσεις, και το κουτσουρεμενο cubase, για ποιο λογο ολα αυτα; Για τους ηχους του modx m; Δεν αξιζει.

Αν βεβαια το cubase ειναι το κερασακι, και το θελεις μονκ σε επιπεδο πειραματισμου και σαν κατι εξτρα, τοτε αξιζει.

Δηλαδη, για να το πω απλα: Αν το μηχανακι θα αναβει 9 φορες μονο του για να παιξεις και να τζαμαρεις με αυτο, και μια φορα στο τοσο για να γραψεις τιποτα για το χαβαλε, τοτε modx χαλαρα, δεν αξιζει να ανοιγεις cubase για να παιξεις μονο με τους synth ηχους.

Αν ομως ισχυει το αντιστροφο, αν σκοπευει βασικα να γραφει καποιος με το cubase μουσικη και κομματακια, και απλα θελει να βαζει και κανα synth ηχο στα κομματια αυτα, τοτε ειναι τσαμπα λεφτα το modx. Δεν ειναι οτι θα παει και για πεταμα :ROFLMAO: , απλα δεν του χρειαζεται.
Toυ τα είπα και εγώ και ε΄χεις δίκιο. Άλλα θέλει το Modx και η αλήθεια είναι ότι με αυτό και το plugin μαζι του το expander μπορεί να κάνει τέλεια backing tracks για όλα τα είδη στο λεπτό. Και πιστεύω ότι θα δουλέψει και η ενσωματωμένη κάρτα του. Δεν θα έχει προβλήματα άμα συνδεθούν όλα με το σωστό τρόπο. Το κλαβιέ του, όντως είναι χειρότερο και από του Triton μου του Le :D , αλλά την κάνει τη δουλειά του.

Δεν πρόκειται να κάνει επαγγελματικό production. Άμα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο θα το είχε κάνει ήδη. :D

Το modx ειναι πρωτα και κυρια ενα synthesizer, ενα κορυφαιο hardware synthesizer, που αξιζει να κατσεις πανω του και να μαθεις τι σημαινει συνθεσαιζερ. Αξιζει.

Επισης, ακριβως επειδη η Yamaha εχει αγορασει και τη Steinberg, εχει φροντισει το modx να αποτελεσει και μια εισαγωγικη "πυλη" στο cubase, και οταν λεμε εχει φροντισει δεν το λεμε μονο θετικα, φροντισε και να το κουτσουρεψει :ROFLMAO: ωστε αν θελεις να κανεις κομματακια, να τη διαβεις αυτην την πυλη θες δε θες :ROFLMAO:

Και φυσικα, επειδη η εταιρια πουλαει και καρτες ηχου, και software, και ολα τα καλα, δεν ειναι κοροιδο να πατησει τα κορδονια της, η εισαγωγη αυτη ειναι τοσο- οσο, δε θα αργησεις να πας παρακατω στο ξοδεμα αν γουσταρεις, να αναβαθμισεις το software, να παρεις μια καλη καρτα ηχου κλπ κλπ.

Οποτε το ερωτημα ειναι, θες να μαθεις τι σημαινει συνθ; Χτυπα το modxm, θα το ευχαριστηθεις, και θα παρεις και μια ιδεα απο cubase, να δεις και εκει τι παιζεται.

Αλλα αν ολη σου η καψα :ROFLMAO: ειναι πως θα φτιαξεις drums :ROFLMAO: και ακομα δεν το πηρες το συνθ εσυ κοιτας να αγορασεις drum controller :ROFLMAO:, μηπως δεν σου ειναι απαραιτητο τελικα;

Το πρωτο πραγμα που θα εκανα αν επεφτε στα χερια μου το mod x θα ηταν να φτιαξω ηχους με αυτο, να παιζω και να τζαμαρω με ηχους που γουσταρω, και ουτε pc ουτε τιποτα. Αν ηταν να αρχιζω να προγραμματιζω drums, και μαλιστα να μην εχω και ιδεα το πως δουλευει το cubase; Δε θα το αγοραζα, οχι, διοτι ωσπου να μαθαινα το cubase θα ειχε βγει το επομενο μοντελο :ROFLMAO:

Ρε συ ΚΛ, ωραία όλα αυτά και μπορεί όντως να σου αρέσουν και να καταλήξεις ότι είναι ο τρόπος σου κλπ (καλή τύχη βέβαια να γράψεις ντραμς με το ελεκτρον).

Απ ότι καταλαβαίνω όμως δεν σκοπεύεις να πας αύριο να παρεις το modx, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να περιμένεις μέχρι τότε ενώ μπορείς σήμερα, τώρα που μιλάμε να κατεβάσεις το waveform πχ και να αρχίσεις να γράφεις μουσική και να πειράζεις τα συνθ, τα σικουενσερ και ό,τι άλλο σε οδηγήσει η περιέργειά σου. Τα έχει όλα τα βασικά και αν κάτι σου λείπει υπάρχει σε free. Έτσι κ αλλιώς με το cubase θα καταλήξεις λες, γιατί να περιμένεις μέχρι να πάρεις το modx? Και για την κιθάρα σου μπες αγγελίες, αγόρασε τη φτηνότερη κάρτα που βρίσκεις (μόνο πρόσεξε να έχει drivers για το σύστημά σου) και αρχίζεις από σήμερα να έχεις δικιά σου άποψη για το τί σου κάνει και τί όχι στην πράξη.

Ωραία τα hardware που λες, και εγώ τα θέλω (γιατί όχι?), αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένεις.

Ρε συ ΚΛ, ωραία όλα αυτά και μπορεί όντως να σου αρέσουν και να καταλήξεις ότι είναι ο τρόπος σου κλπ (καλή τύχη βέβαια να γράψεις ντραμς με το ελεκτρον).

Απ ότι καταλαβαίνω όμως δεν σκοπεύεις να πας αύριο να παρεις το modx, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να περιμένεις μέχρι τότε ενώ μπορείς σήμερα, τώρα που μιλάμε να κατεβάσεις το waveform πχ και να αρχίσεις να γράφεις μουσική και να πειράζεις τα συνθ, τα σικουενσερ και ό,τι άλλο σε οδηγήσει η περιέργειά σου. Τα έχει όλα τα βασικά και αν κάτι σου λείπει υπάρχει σε free. Έτσι κ αλλιώς με το cubase θα καταλήξεις λες, γιατί να περιμένεις μέχρι να πάρεις το modx? Και για την κιθάρα σου μπες αγγελίες, αγόρασε τη φτηνότερη κάρτα που βρίσκεις (μόνο πρόσεξε να έχει drivers για το σύστημά σου) και αρχίζεις από σήμερα να έχεις δικιά σου άποψη για το τί σου κάνει και τί όχι στην πράξη.

Ωραία τα hardware που λες, και εγώ τα θέλω (γιατί όχι?), αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένεις.
εκατο plugin δωρεάν μπορεί να κατεβάσει ο οποιοδήποτε σε ένα DAW που μπορεί να το πάρει σε μια φθηνότερη ή παλαιότερη έκδοση και τα άλλα κάρτες ηχεία ακουστικά μεταχειρισμένα, ακόμα και ένα συνδρομητικό μοντέλο να επιλέξει για να έχει licence μιας πλατφορμας με plugin για ΄όσο θέλει, όπως έχουμε το Netfilx και το Disney+ που λέει ο λόγος και να κάνει παπάδες. Αν το έχει δε το DAW.... δε γίνεται λόγος. Και τα ξέρει ο ΚΛ, τριακόσια χρόνια μέλος του NOIZ είναι αλλά θέλει τώρα να μας "τρέχει" :ROFLMAO: να μας τρολάρει μου φαίνεται:ROFLMAO:

εκατο plugin δωρεάν μπορεί να κατεβάσει ο οποιοδήποτε σε ένα DAW που μπορεί να το πάρει σε μια φθηνότερη ή παλαιότερη έκδοση και τα άλλα κάρτες ηχεία ακουστικά μεταχειρισμένα, ακόμα και ένα συνδρομητικό μοντέλο να επιλέξει για να έχει licence μιας πλατφορμας με plugin για ΄όσο θέλει, όπως έχουμε το Netfilx και το Disney+ που λέει ο λόγος και να κάνει παπάδες. Αν το έχει δε το DAW.... δε γίνεται λόγος. Και τα ξέρει ο ΚΛ, τριακόσια χρόνια μέλος του NOIZ είναι αλλά θέλει τώρα να μας "τρέχει" :ROFLMAO: να μας τρολάρει μου φαίνεται:ROFLMAO:
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Μια yamaha καρτουλα να εχει και το cubase AI που φαγωθηκατε :ROFLMAO: , ενα αξιοπρεπες midi controller που θα εχει και τα drum pads να τα κοπαναει, και τα free vst που υπαρχουν και εχουν ξεφυγει εντελως, και εχεις τα παντα ολα με λιγα κατομπαλα, και με ποιοτητα πληκτρων και audio συνδεσεων ανωτερη του modx.

Αλλα τι περιμενεις απο ανθρωπο που βαζει φωτογραφια απο youtuber οτι και καλα αγορασε το yamaha :ROFLMAO:

δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις, θέλω απλά να καταθέσω τη δική μου εμπειρία:

μέχρι το 2015 δεν έκανα σχεδόν τίποτα σε υπολογιστή. Είχα hardware synths & drum machines. Και στην κιθάρα όλα τα fx ήταν vintage αναλογικά.

Όλα αυτά ήταν πολύ ωραία όσο:
1. Είχα χρόνο
2. Δεν είχα actual μπάντα που να χρειάζεται 17εκ μπιρμπιλόνια και programming

To 2012 απέκτησα όμως μια τέτοια μπάντα και μετά από μια 3ετία απίστευτης ταλαιπωρίας, κατ αρχάς ξεφορτώθηκα τα αναλογικά fx για χάρην της Eventide και του midi programming. Έτσι κατάφερα να έχω τον ίδιο ήχο σε δύο συνεχόμενες πρόβες!!! Επιτέλους έπαιζα όλο το σετ χωρίς randomness που μπορεί και να σταματούσε το κομμάτι στη μέση.

Πριν 4-5 χρόνια ξεφορτώθηκα και το τελευταίο "vintage" drum machine (ένα RY30 που θεωρούσα inspiration machine) γιατί μέχρι να το συνδέσω και να το συγχρονίσω μου είχε φύγει η όρεξη.

συμφωνώ με τους προλαλήσαντες: είναι waste of time. Aν θες να κάψεις χρόνο, καλύτερα πάρε κανα κουλό synth από αυτά που κυκλοφορούν κατά 100δες από make noise μέχρι του δικού μας dreadbox, ή πάρε κανα sequencer sampler ή πώς τα λένε, τύπου teenage engineering, elekton digitakt κλπ

ή αλλιώς πα΄ρε το behringer pro800 που είναι το πιο VFM αναλογικό synth στην ιστορία μαζί με το MVAVE FM-1 από το Temu που είναι το πιο VFM FM synth στην ιστορία να είσαι και originale 80s

Aλλά κράτα τον υπολογιστή. Αν σε κουράζει το format πήγαινε σε apple, κάποιο M1 που κοστίζει μεταχειρισμένο λιγοτερο από πετάλι και είναι dirt cheap για αυτά που θα σου προσφέρει

Το modx ειναι πρωτα και κυρια ενα synthesizer, ενα κορυφαιο hardware synthesizer, που αξιζει να κατσεις πανω του και να μαθεις τι σημαινει συνθεσαιζερ. Αξιζει.
Πεςςςς το,,, αυτο περιμενα να το ακουσω απο καποιον, εκτος απο'μενα (άντε και τον Κως) και το ειπε καποιος (που σεβομαι, υπολογίζω και πολλες φορες συμφωνω με τη γνωμη του, αυτο παρεμπιπτοντως - γιατι εχει ζησει... Τα παντα, απο αυτα που γραφει, & εχει δουλεψει σε ολα... Τα μηχανήματα... Κάθε εποχης... Οπότε η γνωμη του παντρα την ακουω.) Χωρις να τσιγκλιστει!
Επισης, ακριβως επειδη η Yamaha εχει αγορασει και τη Steinberg, εχει φροντισει το modx να αποτελεσει και μια εισαγωγικη "πυλη" στο cubase, και οταν λεμε εχει φροντισει δεν το λεμε μονο θετικα, φροντισε και να το κουτσουρεψει :ROFLMAO: ωστε αν θελεις να κανεις κομματακια, να τη διαβεις αυτην την πυλη θες δε θες...

+1000, στο πρωτο κομματι,
Τον χρονο θα τον βρει πιστευω πριν βγει το επομενο, για να μαθει ενα daw,,,
αρκει να βαλει ενα πλανο και να βρει ενα daw, αν δεν ειναι αυτο το Κιού,,, αν θελει να κατσει να φτιαξει!

Last edited:

Trending...

Νέα θέματα

Back