Hollow body strat project.

Ο "σωστός" τρόπος δεν σημαίνει ότι όλοι τον ακολουθούν... ;)

Εχω αγοράσει την έκδοση με coil tapping (που τους κάνει σχετικά low output και "καθαρούς") και έναν σε "έκδοση" RWRP.
Tι σημαίνει coil-tapping??

Πανέμορφα τα ξύλα...άφησε τα στη natural μορφή τους,ειδικά το σώμα!το πολύ πολύ πέρασε το με κερί ;)

EDIT:βρήκα τι σημαίνει coil tapping!απλά ο μαγνήτης δεν είναι μονος??

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Coil tapping σε έναν single coil (φοβερά Ελληνικά  :P ) είναι όταν λειτουργεί τμήμα του πηνίου (και όχι ολόκληρο) με αποτέλεσμα χαμηλότερο output και λιγότερη απώλεια στις ψηλές λόγω της μεγαλύτερης αντίστασης/αυτεπαγωγής που έχει ένας hot μαγνήτης. ("Πιάνεις" δηλαδή το σήμα από τα μισά του πηνίου και το υπόλοιπο είναι "στον αέρα"... σαν να είχες τον ίδιο single coil αλλά με λιγότερες σπείρες.)

Στους humbuckers, coil-tapping σημαίνει να παίρνεις το σήμα μόνο από τον έναν για να προσεγγίζεις τον ήχο του single-coil.

bluesbreaker είπε:
Σε ευχαριστώ!!!μια τελευταία ερώτηση...coil tapping μπορεις να κάνεις σε οποιονδηποτε μονό η πρέπει να έχει γίνει από τον κατασκευαστή??
Πρακτικά, πρέπει ο κατασκευαστής να έχει "μεριμνήσει" να σου δώσει τη "μεσαία" λήψη, διαφορετικά εγώ δεν θα επιχειρούσα να ψάξω-κόψω ξανακολλήσω το πηνίο.  :)

harilatron είπε:
Πρακτικά, πρέπει ο κατασκευαστής να έχει "μεριμνήσει" να σου δώσει τη "μεσαία" λήψη, διαφορετικά εγώ δεν θα επιχειρούσα να ψάξω-κόψω ξανακολλήσω το πηνίο.  :)

Και αυτούς τους Seymour Duncan P-90 σε μέγεθος μονού και με coil tapping που τους βρήκες??(αν επιτρέπεται βέβαια ;))

Aν και αυτού του είδους τα νερά δεν μ αρέσουν καθόλου και το rosewood μανίκι με ξενίζει πολύ, έχω εμπιστοσύνη στο γούστο του harilatron και είμαι σίγουρος ότι θα φτιάξει μια πολύ αξιόλογη σύγχρονη εκδοχή του κλασσικού μοντέλου.

Αναμένουμε!  :)

bluesbreaker είπε:
Και αυτούς τους Seymour Duncan P-90 σε μέγεθος μονού και με coil tapping που τους βρήκες??(αν επιτρέπεται βέβαια ;))
Ε καλά... δεν είναι και P90 :P απλώς είναι κάπως hot. Εγώ τους πήρα από εδώ μαζί με άλλα πράγματα (δηλ χωρίς μεταφορικά) αλλά αν ψάξεις λίγο και στα άλλα ευρωπαϊκά δικτυομάγαζα τους βρίσκεις και 5-10 ευρώ φτηνότερα ...  :)

Ε όχι.... κι εγω χτυπάω έναν τέτοιον στο Ebay (middle with reverce polarity), ευκαιρία να μάθω τι ψάρια πιάνει.....

harilatron είπε:
Coil tapping σε έναν single coil (φοβερά Ελληνικά  :P ) είναι όταν λειτουργεί τμήμα του πηνίου (και όχι ολόκληρο) με αποτέλεσμα χαμηλότερο output και λιγότερη απώλεια στις ψηλές λόγω της μεγαλύτερης αντίστασης/αυτεπαγωγής που έχει ένας hot μαγνήτης. ("Πιάνεις" δηλαδή το σήμα από τα μισά του πηνίου και το υπόλοιπο είναι "στον αέρα"... σαν να είχες τον ίδιο single coil αλλά με λιγότερες σπείρες.)

Στους humbuckers, coil-tapping σημαίνει να παίρνεις το σήμα μόνο από τον έναν για να προσεγγίζεις τον ήχο του single-coil.
εξαιρετικη αναλυση/εξηγηση του θεματος.  :)

μια μικρη επισημανση: στους Humbuckers η τεχνικη απανταται κυριως ως "coil-splitting", χωρις να ειναι λαθος το "tapping" για το λογο οτι τα δυο πηνια ειναι σε σειρα και λειτουργουν ως "ενα"...

Πάντως alderbody χρωστάς μια αναλυτική περιγραφή του πως βάφεις τα όργανα σου, μη το ξεχνάς ;D ;D

Γι αυτό άντε κάνε καμιά κιθάρα να δούμε κι εμείς... ;D ;D ;D ;D 8)

fleamail είπε:
Πάντως alderbody χρωστάς μια αναλυτική περιγραφή του πως βάφεις τα όργανα σου, μη το ξεχνάς ;D ;D

Γι αυτό άντε κάνε καμιά κιθάρα να δούμε κι εμείς... ;D ;D ;D ;D 8)
ωχ!...  το θυμηθηκε....   :-[  :-[  :-[

ΟΚ, γραφω σχετικο θρεντ. αναμεινατε  ;D

να κανω μια, εε?...  εμ μ'αυτα που μας δειχνει ο H-tron λογικο θα 'ναι...

Αγορίνα φτου και με το καλό να μας δείξεις ένα μανούλι σύντομα  ;)

Jasemeister είπε:
Αγορίνα φτου και με το καλό να μας δείξεις ένα μανούλι σύντομα  ;)
χεχε...  απο το στομα σου και στου warmoth τ' αυτι...    ;D  ;D  ;D

ή απο το keyboard σου και στου warmoth το email...  ;)

fleamail είπε:
Μη το λές! :)
Eννοειται....το ελεγα σε σχεση με τη προοπτικη να μεινουν προς εκτελωνισμο σε καποια αποθηκη για κανενα 8μηνο οπως συνεβαινε μεχρι προτινος (και πιθανως να εξακολουθει να συμβαινει)

fenderiarhs είπε:
Eννοειται....το ελεγα σε σχεση με τη προοπτικη να μεινουν προς εκτελωνισμο σε καποια αποθηκη για κανενα 8μηνο οπως συνεβαινε μεχρι προτινος (και πιθανως να εξακολουθει να συμβαινει)
E τότε ναι υπάρχει βελτίωση!  ;D ;D

Σχεδόν έτοιμη.  :)

Παραθέτω μερικές photos μαζί με την αδερφή της.

(Συγνώμη για την ποιότητα των εικόνων, είναι από camera κινητού, επιφυλάσσομαι για τις κανονικές μαζί με τα clips.)

Αν και σχεδόν μαύρη, κάτω από φως φαίνονται τα νερά του redwood και βέβαια το πολύ όμορφο σχέδιο που φιλοτέχνησε μια φίλη με "ευαίσθητο" μάτι.  :)

:o

Έχει κάτι το πολύ ξεχωριστό/διαστημικό και καμία σχέση με τις κυριλέ στρατ, που τις βρίσκω χάλια.

Τα συγχαρίκια στη φίλη!  ;)

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back