Tι σημαίνει coil-tapping??Εχω αγοράσει την έκδοση με coil tapping (που τους κάνει σχετικά low output και "καθαρούς") και έναν σε "έκδοση" RWRP.
Πρακτικά, πρέπει ο κατασκευαστής να έχει "μεριμνήσει" να σου δώσει τη "μεσαία" λήψη, διαφορετικά εγώ δεν θα επιχειρούσα να ψάξω-κόψω ξανακολλήσω το πηνίο.bluesbreaker είπε:Σε ευχαριστώ!!!μια τελευταία ερώτηση...coil tapping μπορεις να κάνεις σε οποιονδηποτε μονό η πρέπει να έχει γίνει από τον κατασκευαστή??
harilatron είπε:Πρακτικά, πρέπει ο κατασκευαστής να έχει "μεριμνήσει" να σου δώσει τη "μεσαία" λήψη, διαφορετικά εγώ δεν θα επιχειρούσα να ψάξω-κόψω ξανακολλήσω το πηνίο.![]()
Ε καλά... δεν είναι και P90bluesbreaker είπε:Και αυτούς τους Seymour Duncan P-90 σε μέγεθος μονού και με coil tapping που τους βρήκες??(αν επιτρέπεται βέβαια)
εξαιρετικη αναλυση/εξηγηση του θεματος.harilatron είπε:Coil tapping σε έναν single coil (φοβερά Ελληνικά) είναι όταν λειτουργεί τμήμα του πηνίου (και όχι ολόκληρο) με αποτέλεσμα χαμηλότερο output και λιγότερη απώλεια στις ψηλές λόγω της μεγαλύτερης αντίστασης/αυτεπαγωγής που έχει ένας hot μαγνήτης. ("Πιάνεις" δηλαδή το σήμα από τα μισά του πηνίου και το υπόλοιπο είναι "στον αέρα"... σαν να είχες τον ίδιο single coil αλλά με λιγότερες σπείρες.)
Στους humbuckers, coil-tapping σημαίνει να παίρνεις το σήμα μόνο από τον έναν για να προσεγγίζεις τον ήχο του single-coil.
ωχ!... το θυμηθηκε.... :-[ :-[ :-[fleamail είπε:Πάντως alderbody χρωστάς μια αναλυτική περιγραφή του πως βάφεις τα όργανα σου, μη το ξεχνάς ;D ;D
Γι αυτό άντε κάνε καμιά κιθάρα να δούμε κι εμείς... ;D ;D ;D ;D 8)
χεχε... απο το στομα σου και στου warmoth τ' αυτι... ;D ;D ;DJasemeister είπε:Αγορίνα φτου και με το καλό να μας δείξεις ένα μανούλι σύντομα![]()
Eννοειται....το ελεγα σε σχεση με τη προοπτικη να μεινουν προς εκτελωνισμο σε καποια αποθηκη για κανενα 8μηνο οπως συνεβαινε μεχρι προτινος (και πιθανως να εξακολουθει να συμβαινει)fleamail είπε:Μη το λές!![]()
E τότε ναι υπάρχει βελτίωση! ;D ;Dfenderiarhs είπε:Eννοειται....το ελεγα σε σχεση με τη προοπτικη να μεινουν προς εκτελωνισμο σε καποια αποθηκη για κανενα 8μηνο οπως συνεβαινε μεχρι προτινος (και πιθανως να εξακολουθει να συμβαινει)