Gibson P90 Soapbar Pickups

serres

Μέλος
   Γεια σας. 

Θέλω να αλλάξω τους stock μαγνήτες σε μία VINTAGE Gold top και βρήκα τους παραπάνω σε καλή τιμή(100 ευρωπαϊκά). 

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε την γνώμη σας για τους συγκεκριμένους ή να προτείνετε και κάποιους άλλους:

Ευχαριστώ.

Αν δεν μας δείξεις φωτογραφίες της "vintage gold top" για να δούμε για τι ακριβώς μιλάς δεν μπορούμε να σου πούμε αν ταιριάζουν καταρχήν.

Γιατί vintage Gold Top είναι και μια του 54 που φοράει PAF οπότε κάνοντας αυτή την αλλαγή χάνεις αυτόματα 30.000 ευρώ μια και η κιθάρα θα πρέπει να ρουταριστει , vintage Gold top είναι και μια 70s deluxe με mini humbuckers που κάνοντας αυτή την αλλαγή και κρατώντας τους original μαγνήτες χάνεις 500 ευρώ μόνο και μόνο γιατί πειραξες τις κολλήσεις.

Οι στοκ Gibson P90 είναι μια χαρά αξιοπρεπείς Ρ90 πάντως.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
v100.jpg

Ναι vintage ειναι η μάρκα. ?

Δεν ε

έχω καθόλου εμπειρία με p90, συγκρίνοντάς τους όμως με 'αλλους μονούς π.χ. ssl 1 

μου ακούγονται φτωχοί και με πολύ λιγότερο twang.

gkourmoul1

(παρεμπιπτόντως πια από τις δυο κιθάρες είναι τελικά  η τελεκάστερ;)

Δεν ειναι φτωχοι. Ισα ισα.

Θελουν αλλη ρυθμιση, να δωσεις πριμα και να κοψεις λιγα μπασα.

Οι p90 ειναι λιγο πιο sparkly, αλλα δεν ειναι hum free που ειναι οι wilkinson. Οι τελευταιοι ειναι εξαιρετικοι στα καθαρα. Κρυσταλλο ηχος. Και βρωμικο σηκωνουν αρκετο, καθως ειναι κεραμικοι.

Μην τους αλλαξεις. Τσαμπα τα 100 ευρω.

Εντάξει. 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Ποια ειναι η τελε δεν μου λες όμως. 

?

Γιατί vintage Gold Top είναι και μια του 54 που φοράει PAF οπότε κάνοντας αυτή την αλλαγή χάνεις αυτόματα 30.000 ευρώ μια και η κιθάρα θα πρέπει να ρουταριστει , vintage Gold top είναι και μια 70s deluxe με mini humbuckers που κάνοντας αυτή την αλλαγή και κρατώντας τους original μαγνήτες χάνεις 500 ευρώ μόνο και μόνο γιατί πειραξες τις κολλήσεις.

Οι στοκ Gibson P90 είναι μια χαρά αξιοπρεπείς Ρ90 πάντως.
Θα το χω στα υπόψιν! ??

ευχαριστώ Νίκο.

Μην τους αλλαξεις. Τσαμπα τα 100 ευρω.
Ευχαριστώ Γιώργο.

μου ακούγονται φτωχοί και με πολύ λιγότερο twang.

Λογικο ειναι, διοτι εχει μικροτερο scale, αλλη γεφυρα και αλλα ξυλα η v100. Δεν θα μπορουσε να ειναι τοσο πριματη, και ssl1 να ειχε πανω.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
και αλλα ξυλα η v100
    Αν δεν κάνω λάθος όσο βαρύτερο το ξύλο τόσο πιο πρίμο το τελικό αποτέλεσμα. Εκτός κι αν εννοείς το πάχος από το μανίκι της V100 που είναι λεπτότερο από τον 50ς λαιμό της φεντερ;

Η μια ειναι απο μαονι, με κολλητο μπρατσο, μαονι και αυτο. Ειναι 24.5 ιντσες κλιμακα. Δεν εχει bright ηχο.

Η ειναι απο alder, ash, κλπ στο σωμα, και maple βιδωτο μανικι. Ειναι 25,5 ιντσες κλιμακα. Εχει bright ηχο.

Με τι ενισχυτη/πεταλια παιζεις την v100?

Οι Gibson ειναι πιο καλοί και κλασσικοί μαγνήτες, κανείς δεν μπορεί όμως να εγγυηθεί για το αποτέλεσμα.

Ακου την με vox ac10

Your browser does not support the HTML5 audio tag.

Προβολή συνημμένου 24612

Για μενα εχει ηχαρα, και με τις καταλληλες ρυθμισεις μπορει να γινει οσο bright θελει.
Ναι πράγματι πολύ πολύ γλύκα, βιάστηκα να βγάλω συμπεράσματα παίζοντας με το eq βρήκα τελικά αυτό που ήθελα. Επίσης μ αρέσει πολύ αυτό που ακουω από το παίξιμό σου Γιώργο. Έχεις την ίδια; 

Οι Gibson ειναι πιο καλοί και κλασσικοί μαγνήτες, κανείς δεν μπορεί όμως να εγγυηθεί για το αποτέλεσμα.
Ηλία! πόσο χάρηκα που σ άκουσα έχει πολύ καιρό να σε δω.   Δεν έρχεσαι πλέον στην Αίγλη. 

Σ΄ευχαριστώ για την συμβουλή. Να σαι καλά.

Εχω την ιδια, και την ευχαριστιεμαι αρκετα.
ναι το πρόσεξα! 

Με  έναν Studiotone 20 την ταξιδεύω και με ταξιδεύει πότε με ένα mini tube screamer, πότε με ενα mojo mojo, ενα joyo american, tonelab κλτ κτλ...  

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back