Φτηνό αξιοπρεπές μπασάκι;; :)

Status
Not open for further replies.

menelaos

Μέλος
Λοιπόν, βρίσκομαι στην (ευχάριστη) θέση να μην αντέχω πια τον ήχο των κομματιών που ηχογραφώ καθώς δεν έχουν μπάσο και αναγκάζομαι να κάνω διάφορες αηδίες στο eq της κιθάρας για να γεμίσω το φάσμα με αποτέλεσμα ένα ελεεινό πράγμα :) Χρειάζομαι λοιπόν ένα αξιοπρεπές, φτηνό (200¤ ξέρω γω) μπασάκι, απλώς για να ηχογραφώ (directly mbox --> pro tools le --> guitar rig). Δεν ψάχνω κανένα τρελό αποτέλεσμα (τα demo μου είναι τραγικά από άποψη ήχου, απλώς σιγά σιγά μαθαίνω και θέλω να μπορώ να δουλέψω και με ένα πραγματικό μπάσο) και επίσης ΔΕΝ είμαι μπασίστας. Από την άλλη δεν αντέχω να αγοράζω σκουπίδια. Οπότε θέλω κάτι με καλή σχέση τιμής απόδοσης, κι έτσι είπα να ρωτήσω τους ειδικούς :)

Και μπάσο να πάρεις και να δοκιμάσεις να ηχογραφήσεις με τον τρόπο που θέλεις, πάλι το ίδιο θα συμβεί στα κομμάτια σου.

Θα σου έδινα κάποιες κατευθύνσεις αλλά τώρα δεν μπορώ, πρέπει να φύγω να βρώ την καλή νεράιδα να μου πεί που είναι το δάσος των σαλιγκαριών. θα σου γράψω αυριο, ελπίζω να μιλήσει κάποιος για το θέμα που σε βασανίζει εν τω μεταξυ, γιατι ενδιαφέρει πολλούς.

Εν τω μεταξύ διάβασε λίγο την ανάλογη θεματική ενότητα του noiz (recording) να μπείς στο κλίμα

Το Ibanez GSR200 είναι πολύ καλό, στα 240 ευρώ περίπου.

Αν δεν χρησιμοποιήσεις κάποιο plugin από αυτά που κυκλοφορούν για τα διάφορα προγράμματα ηχογράφησης, θα σου πρότεινα ένα από τη σειρά Vintage της Squier....δες ανάλογα προηγούμενα post...

¶ν θες κάτι πιό φτηνό, υπάρχουν και τα harley-benton από thomann! Για την ποιότητά τους θα σου πει καλύτερα ο Abraxas που έφτιαξε ένα kit πρόσφατα! Υπάρχουν έτοιμα από 100 ευρώ περίπου.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες παιδιά! Cos, περιμένω την απάντησή σου!! :)

Για την ηχογραφηση δεν μπορω να σε διαφωτισω αλλα αν θες μπασο σε αυτα τα χρηματα Squire δαγκωτο! :D

Λέω να κάνω την κίνηση μέσα στο μήνα (hopefully)... Οπότε μικρές ερωτησούλες :)

α) ποιές οι διαφορές ανάμεσα στα:

http://www.thomann.de/gb/fender_squire_p_bass.htm και

http://www.thomann.de/gb/fender_squier_std_jazz_bass_antiqueburst.htm

Γενικώς τι σειρές παίζουν από Squier και τι διαφορές έχουν; Sorry που ρωτάω βιβλιογραφικά πράγματα, απλά από μπάσα είμαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετος, θέλω απλά κάποιο που να μπορεί να μου δώσει αξιοπρεπή αποτελέσματα σε ένα home demo. :)

β) Semiacoustic ή electric? Τι θα μου προσφέρει το καθένα;

γ) Τα φτηνά hofner λένε τίποτα; Θα επαναλάβω εδώ ότι θέλω κάτι αξιοπρεπές, και θέλω και να μου αρέσει ρε παιδί μου, να το βλέπω και να χαίρομαι! Και αφού δεν πάω για μπασσίστας προτιμώ συνειδητά να πάρω κάτι λίγο χειρότερο αν είναι να μου αρέσει περισσότερο και να με φωνάζει να παίξω λιγάκι μαζί του :)

δ) έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε;

Αυτά τα ολίγα! :)

file mou sou pritino DAGKOTO oso den paei ibanez psakse to thema kitharistas eimai k ego alla eida ti peire o basistas mou se arkete ftini timi kai emeina 8O psakse ta ftina komatia tis ibanez kai tha meineis arketa ikanopiimenos nomizo

oti kai na sou poume psakse na akouseis min pareis oti sou leei o kathenas ksamolisou sta magazia kai dokimaze

Φίλε μη γράφεις με greeklish γιατί απαγορεύονται στο forum αυτό εκτός αν παίζει πρόβλημα οπότε το λες :wink: :)

sorry gia ta greekenglish proton den iksera oti apagorevontai alla defteron o mozila den ksero alla ta paizei me ta ellinika opote pedes dikste ligi katanoisi

sorry gia ta greekenglish proton den iksera oti apagorevontai alla defteron o mozila den ksero alla ta paizei me ta ellinika opote pedes dikste ligi katanoisi
Jmone καλως ήρθες στο noiz. :wink:

¶νοιγε την σελίδα του noiz με IExplorer τότε. :wink:

Μην τον ακους τον vandergraaf, είναι .. εγκάθετος του βασίλη μικρομαλάκη (micro$oft)! Το πιθανότερο είναι να πρέπει να αλλάξεις το encoding σε ελληνικό, Προβολή -> Κωδικοποίηση χαρακτήρων -> Ελληνική (ISO)

οσον αφορα το τι μπασο να παρεις εγω σου πρωτεινω ibanez gsr200 ή κανα squier.

α.. και για κατι που ρωτησες:

1)τα jazz bass με τα precision bass( p bass) εχουν μεγαλη διαφορα δηλ για πιο γλυκο ηχο και blues funk jazz κ.α ειναι καταλληλοτερα τα jazz ,και για μεταλ rock ηχο ειναι καλυτερο να παρεις precision ,παρολα αυτα υπαρχου μπασιστες της metal που παιζουν με jazz bass ,ή και αντιστροφα...ειναι αναλογος τι σου αρεσει εσενα..

2)ακουστικο με ηλεκτρικο εχει διαφορα καθως το πρωτο εχει αλλο ηχο και ειναι (πιστευω)για συγκεκριμενο ειδος κομματιων...αν παιζεις ροκ και τετοια παρε ηλεκτρικο χωρις αλλη σκεψη 8O ...δες το και μονος σου αν δοκιμασεις κανενα..

3)για τα hohner δεν ξερω τιποτα.. :oops:

αυτα απο μενα..play the bass!

Thanks παιδάκια! :)

Όσοι άλλοι μπορούν να βοηθήσουν, μια γνώμη παραπάνω μόνο καλό μπορεί να μου κάνει :)

Γενικώς ως "χαρακτήρες" πώς κρίνονται τα squier pbass, jbass και ibanez?

Και το semiacoustic με ψήνει ως ιδέα, αλλά μάλλον είναι πεταμένα λεφτά τα πολύ φτηνά ε;

Λογικά θα σε βολέψει ένα όργανο με πιό λεπτό μπράτσο, όπως το jazz bass ή τα διάφορα ibanezoειδή! Το precision από την άλλη έχει πιό χοντρό μπράτσο, το οποίο βολεύει καλύτερα σε πολύωρο παίξιμο...

Το jazz έχει πιό πριμαριστό ήχο ("ένρινο") και κάθεται καλύτερα σε μια μίξη με πολλά όργανα (είναι κάπως πιό "στενό" ηχητικά), ενώ το precision πιό γεμάτο και ζεστό, λόγω humbucker...

Δεν πας και καμιά βόλτα να τα ακούσεις καλύτερα; Μην πάρεις και γουρούνι στο σακί και μας καταριέσαι μετά! :lol:

Χαχαχα, don't worry θα πάω! :) Απλά παίρνω γνώμες πριν, γιατί είμαι ΤΟΣΟ άσχετος που λίγα θα καταλάβω και από τα ηχητικά tests :)

Αν πας σε κάτι κλασικό, τα squier modified είναι πολύ καλά για την τιμή τους! Αν αποφασίσεις σε κάτι πιό μοντέρνο, κοίτα και τα φτηνά yamaha, έχουν λιγότερο ... mojo (!!!) από τα ibanez (που και αυτά ελάχιστο έχουν από αυτό, μπουχαχαχαχα) αλλά είναι λίγο καλύτερης ποιότητας!

Στην τελική το χέρι σου θα είναι ο τελικός κριτής, οι μαγνήτες αλλάζουν εύκολα, τα μπράτσα όχι και τόσο... :D

Καλές αγορές και περιμένουμε reviews!!!

Aν μπορείς να περιμένεις λιγάκι με 150 ευρώ μπορείς να πάρεις τρελό μπασάκι με απίστευτη κατασκευή και ήχο ανάμεσα σε P και J bass και με περισσότερες επιλογές

Ηarley Benton Beatbass

Mη ψαρώνεις με το όνομα, για την ποιότητα κατασκευής τους θα έπρεπε να κοστίζουν πολλές 100άρες παραπάνω...

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back