Αλλαγη nut ή πισω σε 11αρες. ;DΤι προτείνεται σε τέτοιες περιπτώσεις (εκτός από αλλαγή nut και πίσω σε 11άρες).
δεν δουλευει τοσο χαμηλα το TR καρντια μου.... ;Dleon7pap είπε:Η αυτο που ειπε ο SF η αλλαζοντας το gauge (αλλαζει και το tension στο neck) ο λαιμος σου "ξαπλωσε" προς τα πισω ελαχιστα τοσο ωστε να εχεις buzz στο πρωτο ταστο.Ισως με λιγο πειραγμα του relief απο το truss rod να διορθωθει η κατασταση.
Έχω το ίδιο πρόβλημα ακριβώς στην τελε μου , εμφανίστηκε 6 μήνες μετά την αλλαγή των κλειδιών (τυχαίοjimmydimo είπε:Thanks guys. Αυτό με το tr το φαντάστηκα. Αλλά οι επιπρόσθετες πληροφορίες δεν πάνε χαμένες.
Αν πάω για αλλαγή nut τι προτείνετε; tusk xl, bone, brass? Μιλαμε για std usa strat, 05-06, maple neck. Τραγουδιστής είμαι, ακορντάκια κ ψιλοριφακια παίζω. Περισσότερο δίνω βάση σε όγκο κ τόνο.
Α! Ξέχασα να πω ότι άλλαξα και κλειδιά σε fender (schaller) locking tuners, όχι stuggered, μτχ. Υπάρχει περίπτωση να προκύπτει από κει, Ή έστω να το εντείνει; Δεν το ανέφερα πιο πριν γιατί τα λίγα που ξέρω δεν νομίζω ότι το επηρεάζει.
Ta Schaller locking tuners EINAI staggered,μηπως τα εχεις βαλει λαθος?jimmydimo είπε:Α! Ξέχασα να πω ότι άλλαξα και κλειδιά σε fender (schaller) locking tuners, όχι stuggered, μτχ. Υπάρχει περίπτωση να προκύπτει από κει, Ή έστω να το εντείνει; Δεν το ανέφερα πιο πριν γιατί τα λίγα που ξέρω δεν νομίζω ότι το επηρεάζει.
Κάτι ήξερε ο πρωτομάστορας Dan Erlewine..Εκτός από τη διαφήμηση στα stewmac προϊόντα έχει και πολύ φοβερά tips ο άνθρωπος.harilatron είπε:Το παλιό κόλπο είναι σόδα (ή σκόνη από το ίδιο το nut) μαζί με logo στιγμής για να παραγεμίσεις τις εγκοπές. (Μετά πρέπει να τις ξαναλιμάρεις να έρθουν στο σωστό βάθος).
Αυτό όμως είναι λύση ανάγκης, βάλε ένα καινούργιο nut να παίζει ωραία.
Ναι υπήρχαν στις πριν το 2006 η 2008 δεν θυμάμαι ακριβώς που είχαν Schaller.jimmydimo είπε:Νέο στοιχείο. Τα κλειδιά δεν έχουν F πάνω (πίσω δηλ.) στη βίδα που λοκάρει. Είναι οκ αυτό; Δηλ υπήρχαν strat deluxe με τέτοια κλειδιά; (Τώρα αλλάζω λίγο θέμα αλλά...)
Μπα δε νομίζω να βγαίνεις off topic.Το θέμα είναι να σταματήσει το fret buzz.jimmydimo είπε:Θενξ.
Παρεμπίπτοντος το βαμβακάκι μια χαρά τη κάνει τη δουλειά...
Για τύπο νέου nut λέτε να ανοίξω άλλο ποστ?