Fender Stratocaster σειρα Classic Player

aggeloskrv

Της παρέας
Για να μπαινω με τη μια στο ψητο.....

Μετα απο μια συζητηση που ειχα με καποιον τεχνικο (κιθαρων) μου ειπε πως αν θες μια καλη strat καλο θα ειναι το σωμα της να ειναι 2 κομματια!

Του ειπα για αυτες τις κιθαρες κ δεν ηξερε να μου πει ποσα κομματια ειναι το σωμα τους!

Ρωταω λοιπον μηπως καποιος την ξεβαψε για να την ξαναβαψει ή μηπως γενικα ξερει να μου δωσει πληροφοριες στην παραπανω ερωτηση μου!

Ευχαριστω!!!

aggeloskrv είπε:
Για να μπαινω με τη μια στο ψητο.....

Μετα απο μια συζητηση που ειχα με καποιον τεχνικο (κιθαρων) μου ειπε πως αν θες μια καλη strat καλο θα ειναι το σωμα της να ειναι 2 κομματια!
για να μπούμε στο ψητό...άλλαξε τεχνικό ;D

marathon είπε:
για να μπούμε στο ψητό...άλλαξε τεχνικό ;D
o τεχνικος ξερει πολυ καλα τι λεει κ με εβαλε σε σκεψεις μετα απο αυτη την κουβεντα!

εχουμε φτασει στο σημειο να θεωρουμε αυτες τις κιθαρες ισαξιες με αμερικανικες που κοστιζουν τα διπλασια χρηματα!!!

μηπως το εχουμε παρακανει??

aggeloskrv είπε:
με αμερικανικες που κοστιζουν τα διπλασια χρηματα!!!
πές του τεχνικού ότι οι αμερικάνικες που έχουν τα διπλάσια χρήματα έχουν και 3 και τέσσερα κομμάτια...να μην σου πώ η Custom Shop του Νέστορα που ξεβάφτηκε για να γίνει νίτρο τι είχε από κάτω ;D ;D

marathon είπε:
πές του τεχνικού ότι οι αμερικάνικες που έχουν τα διπλάσια χρήματα έχουν και 3 και τέσσερα κομμάτια...να μην σου πώ η Custom Shop του Νέστορα που ξεβάφτηκε για να γίνει νίτρο τι είχε από κάτω ;D ;D
συνεπως που οδηγουμεθα marathon?

στην εταιρια που αρχιζει απο w κ τελειωνει σε ormoth?

yeh!!! woodfight!!  λετστρολλ hehehe Σημασία έχει το ratio πυκνότητα /βάρος  που έχει το κεντρικό κομμάτι  νομίζω

o τεχνικος ξερει πολυ καλα τι λεει
ο τεχνικος λεει απλα ΜΠΟΥΡΔΕΣ,απιστευτες μπουρδες

οι περισσοτερες CP ειναι 3 με 4 κομματια (οπως και η συντριπτικη πλειοψηφια των vintage Fender του 50 και του 60  ,ναι αυτων που κανουν απο 15 χιλιαδες ευρω και πανω) εχω δει ομως σε αλλες μεξικανικες  Fender,και παλαιοτερες Αμερικανικες ,μεχρι και 5 κομματια .

οι σημερινες αμερικανικες Fender ειναι συνηθως 3 κομματια,μερικες φορες και 4,ενω οι κιθαρες του CS ειναι ειτε 2 είτε 3 κομματια.

βεβαια ουδεμια σχεση εχει με την...ηχητικη ποιοτητα της κιθαρας το...ποσα κομματια ειναι...το....σωμα της... ::)  σαφως ομως ειναι φθηνοτερη η κατασκευη μιας κιθαρας απο πολλα κομματια μια και το εργοστασιο δεν πεταει ..τιποτα... ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
aggeloskrv είπε:
στην εταιρια που αρχιζει απο w κ τελειωνει σε ormoth?
ανάλογα τι θέλεις να φτιάξεις...Εάν δεν θέλεις κάτι "εξωτικό" υπάρχουν κι άλλοι.

Εγώ συνήθως αγοράζω από εδώ που έχει λογικές τιμες για "κοινά" σώματα alder και ash

http://www.bhefner.com/index.php?l=product_list&c=19

Superfunk είπε:
ο τεχνικος λεει απλα ΜΠΟΥΡΔΕΣ,απιστευτες μπουρδες
νταξ...μη συγχίζεσαι τώρα ;D ;D

Συμφωνα με την επιστημονικη αποψη του τεχνικου,καμιά....σχεδον ολες οι στρατ που εχει βγαλει η 7ενδερ πρεπει να πανε στην ανακυκλωση ή στο τζακι,μιας και καμια τους δεν ειναι καλη στρατ.

georgekz750 είπε:
Συμφωνα με την επιστημονικη αποψη του τεχνικου,καμιά....σχεδον ολες οι στρατ που εχει βγαλει η 7ενδερ πρεπει να πανε στην ανακυκλωση ή στο τζακι,μιας και καμια τους δεν ειναι καλη στρατ.
ακριβως,παντως μια και τα glue joints ειναι ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ απο το.. ξυλο οσα κομματια και αν ειναι το σωμα δεν εχει...φοβο να ...διαλυθει... ;D

παντως εχω 2 τελε με ΕΝΑ κομματι....κσυλο... ;D..σωμα και δεν ακουγονται..καλυτερα απο αυτες που εχουν 2,3 ή 4 κομματια....σωμα....η καλυτερη δε Fender Tele που ειχα ποτε μου ηταν αυτη του 1972

63323170c170c1489727714c5a3bd6f86aef98621434840e37170aef.jpg

5 κομματια απο ...2 διαφορετικα ...κσυλα  ;D ;D

ενταξει παιδια,ο ανθρωπος δεν μου ειπε οτι ειναι απαραιτητα κακο,απλα θεωρει πως 2-3 κομματια ειναι καλυτερα απο περισσοτερα!!

Δεν νομιζω οτι εχει αδικο!

Για την πλειοψηφια μιλαμε οχι για με μονωμενες περιπτωσεις οπως η τελε του sf!!

Superfunk είπε:
παντως εχω 2 τελε με ΕΝΑ κομματι....κσυλο... ;D..σωμα και δεν ακουγονται..καλυτερα απο αυτες που εχουν 2,3 ή 4 κομματια...
Μπορεί να μην έχει καμια ηχητική διάφορα,

πιστεύω όμως οτι το μονοκόμματο ξύλο σου δίνει αλλη ψυχολογία και περηφάνεια.. ;D

Ελα παραδεξου το.. ;D ;D

Εγώ έχω μια gibson lp με solid πλάτη και όταν το λέω καμαρωνω σα γυφτικο σκερπανι!  ;)  ;D

Καλυτερα δεν ειναι,ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ειναι.

Σου ΞΑΝΑλεω οτι σχεδον ΟΛΕΣ οι vintage Fender που ειναι τα απολυτα προτυπα των strat ειναι 3/4 κομματια ,σπανια ειναι και 2 ενω ειναι σχεδον...

ανυπαρκτες οι Fender με one piece bodies,εγω προσωπικα εχω δει μονο μια του 1954

edit. να και μια φωτο της

60624374144d8b00a824574a088308079fa6d07267094f0307107df966ffa7565bc505c5.jpg

Δεν υπαρχει δε απολυτως ΚΑΜΜΙΑ λογικη που να εξηγει οτι τα...λιγοτερα κομματια ειναι καλυτερα σε μια ηλεκτρικη κιθαρα απο τη στιγμη μαλιστα που ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ κιθαρες ειναι απο 5-6 κομματια....

Ελα παραδεξου το..
σαφως και εγω οταν δειχνω τις partscaster μου καμαρωνω που εχουν one piece body... ;D ;D (απο την αλλη απο μεσα μου τρεμω μηπως και καποτε ΣΚΕΥΡΩΣΟΥΝ μια και επειδη ΔΕΝ ειναι απο πολλα κομματια η πιθανοτητα ειναι πολυ μεγαλυτερη)

Ας επιστρεψουμε στο ψητο.

-Αφου ενδιαφερεσαι για την classic player παιξε οσες μπορεις να δοκιμασεις,και αυτη που σου ακουγεται καλα και σου αρεσει αγορασε την.

-Θεωρησε οτι ειναι απο 2 κομματια ή ακομη και απο ενα.

-Μην την ξυσεις ποτε για αλλαγη χρωματος.    ;D

oselifer είπε:
σα ...γυφτικο σκερπανι!  ;)  ;D
Αυτο απο ποσα κομματια κσυλο ειναι?  ;D

georgekz750 είπε:
Ας επιστρεψουμε στο ψητο.

-Αφου ενδιαφερεσαι για την classic player παιξε οσες μπορεις να δοκιμασεις,και αυτη που σου ακουγεται καλα και σου αρεσει αγορασε την.

-Θεωρησε οτι ειναι απο 2 κομματια ή ακομη και απο ενα.

-Μην την ξυσεις ποτε για αλλαγη χρωματος.    ;D

Αυτο απο ποσα κομματια κσυλο ειναι?  ;D

σωστο κ αυτο!!!

αλλα μια ακομη απορια που παντα ειχα κ μου την θυμισες με αυτο που εγραψες!!

αν δεν εχω την δυνατοτητα να δοκιμασω πολλες τι γινεται?

Ποση αποκλιση μπορει να εχει το ιδιο μοντελο σε διαφορετικες κιθαρες?

αν δεν εχω την δυνατοτητα να δοκιμασω πολλες τι γινεται?
παρε την ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ που θα βρεις,στο 90% των περιπτωσεων ειναι και η καλυτερη

Ποση αποκλιση μπορει να εχει το ιδιο μοντελο σε διαφορετικες κιθαρες?
σε ΒΑΡΟΣ,που ειναι και το σημαντικοτερο για το σωμα,υπαρχει αρκετα μεγαλη αποκλιση.

Superfunk είπε:
παρε την ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ που θα βρεις,στο 90% των περιπτωσεων ειναι και η καλυτερη

σε ΒΑΡΟΣ,που ειναι και το σημαντικοτερο για το σωμα,υπαρχει αρκετα μεγαλη αποκλιση.
θα ρωτησω κατι που μπορει να σας φανει περιεργο αλλα μιας κ σας βλεπω τοσο ενημερωμενους θα τολμησω να την κανω την ερωτηση...

κ οταν λεμε ελαφρια strat τι βαρος εχει?

ποσο ζυγιζει?

Trending...

Νέα θέματα

Back