Esp eclipse II vs Esp Eclipse Custom

sayan

Νέο μέλος
H διαφορα στην τιμη τους ειναι χαωδης αν δεν κανω λαθος. Η ουσιαστικη διαφορα ομως ποια είναι?

Πέρα από την ταστιέρα που στην custom είναι ebony και στην ΙΙ, rosewood,άλλες διαφορές δεν βλέπω.(εκτός από το οτι πλέον η custom βγαίνει με ένα tone). ::)

Απο κει και πέρα προφανώς η ποιότητα των ξύλων πολύ πιθανόν να διαφέρει,κάτι που όμως πρέπει να ακούσεις για να καταλάβεις και το κακό είναι οτι είναι πολύ δύσκολο να την βρείς εδώ... :-\

Σκέφτομαι να αγοράσω την ΙΙ άμεσα και πιστεύω πως θα είμαι υπέρευχαριστημένος..τώρα για την custom είναι τόσο εκτος budget που δεν θα ασχολούμουν καν... :)

Μέχρι το Σάββατο θα παραγγείλω την ΙΙ αλλα ηθελα να μάθω πληροφοριακά και μόνο τι διαφορα εχουν. Και για μενα ειναι out of budget h custom δεν το συζηταω καν. Αλλα δεν νομιζω να ειναι τοσο διαφορετικες κιθαρες. Θα βοηθουσε καποιος που εχει δοκιμασει και τις δυο κιθαρες πάντως  :)

sayan δες τιμές και στο dv247 προτού κάνεις την αγορά σου.Έχουν μεγάλες διαφορές από τον thomann... ;)

Παρεπιπτόντως, ηθελα να ρωτησω σχετικα με τα διαφορα μοντελα eclipse II που κυκλοφορουν. Κάποια απο αυτα δεν αναφερονται στο σαιτ της esp. πχ αυτά : http://www.liolios.gr/index1.htm

Είναι λίγο διαφορετικές απο αυτές που αναφέρει η εταιρια (αλλη επιλογη μαγνητων, rosewood ταστιερα αντι για ebony, επιπλεον tone ποντεσιομετρο)

Τι μοντελα ειναι αυτα εν τελει?

Ό,τι διαφορά έχει η lespaul standard από την custom, την ίδια διαφορά έχει και η eclipse II από την custom. Πιο προσεγμένη δουλειά, με περισσότερη παρέμβαση από τον άνθρωπο σε σχέση με την "μαζική" standard/II. Τώρα αν εσύ είσαι διατεθιμένος να τα σκάσεις τα παραπανίσια φράγκα, μόνο εσύ το ξέρεις.

Κάτι ακόμη ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ. Για esp ΔΕΝ κοιτάμε το άθλιο site της αμερικής, αλλά το γιαπωνέζικο που είναι το οριτζινάλε, καθώς έχει τόνους από κιθάρες που δεν τις έχει το πρώτο

http://www.espguitars.co.jp/

το ψαχνω κ εγω το θεμα eclipse καιρο τωρα.

Η eclipse I ειναι που εχει 4 ποτενσιομετρα ενω η eclipse II εχει 3.

Γενικα πρεπει να λεει πολυ σαν κιθαρα.

Ειχα δοκιμασει μια εδω θεσσαλονικη και δεν ηταν οσο καλη θυμομουν την I οταν την ειχα παιξει παλιοτερα, αλλα τελικα νομιζω πως αυτη που δοκιμασα ειναι το μοντελο με τη rosewood ταστιερα που εχει και πιο λεπτο σωμα γενικα

περιμενουμε εντυπωσεις ε!

Η eclipse I βγαίνει ακόμη αλλά μόνο για την τζαπονέζικη αγορά και αυτό καθώς θεωρείται lawsuit μοντέλο από την gibson. Εξάλλου αυτή η κίνηση της gibson ανάγκασε την esp να βγάλει την eclipse II.

Κάπου είχα ένα λινκ που είχε όλες τις esp που παράγονται στην Ιαπωνία και που με πλάγιο τρόπο μπορεί να τις αποκτήσει κάποιος, αλλά ο ένας ο υπολογιστής που τον είχα για το ιντερνετ έπαθε κόμπλα και τρέχω να τον φτιάξω! Θα επανέλθω όταν τον έχω έτοιμο

To Σάββατο θα κανω βολτα απο τα συνεργαζομενα καταστηματα του λιολιου(επισημος αντιπροσωπος esp Ελλαδας) στην αθηνα, και πιθανοτατα αν την βρω θα την παρω κιολας. Διαφορετικα παραγγελια. Θα ανεβασω review αμεσως εννοειται.

ESP Eclipse Custom : Το μπράτσο είναι neck-thru (Αυτό σημαίνει ότι πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο βρίσκονται μαγνήτες και τα 2 σημεία επαφής των χορδών.Το σώμα της κιθάρας κάτω από το maple top αποτελείτε από 2 κομμάτια μαόνι κολλημένα στο μπράτσο το οποίο συνεχίζει και φτάνει μέχρι πίσω).Θεωρητικά αυτό δίνει το καλύτερο δυνατό sustain από τους άλλους 2 τρόπούς σύνδεσης του μπράτσου(Bolt-on, set-in).Στην πράξη το neck-thru ανεβάζει αρκετά το κόστος (Η Gibson δεν ασχολείται καν).Η custom έχει επίσης διαφορετικά (καλύτερα) tuners & bridge.

Πρέπει να έχει και σημαντικά καλύτερης ποιότητας ξύλο και μέθοδο κατασκευής (δεν είμαι σίγουρος αν μέρη της φτιάχνονται στο χέρι) για τέτοια διαφορά στην τιμή.

ESP Eclipse II : set-in neck (όπως SG, LP,κτλ το μπράτσο είναι κολλημένο πάνω στο σώμα που είναι 1 κομματι ξύλο)

Warning: Οι ενεργοί μαγνήτες δίνουν ΠΟΛΥ ΓΚΑΖΙ(σε όσες κιθάρες έχω ακούσει ακόμα και σε καθαρό κανάλι παραμορφώνουν το σήμα.)

Εγω εχω την καστομ και ειναι πραγματικα καταπληκτικο οργανο, ενοειτε πως ντρεπομαι που το λεω γιατι δεν ειμαι αρκετα καλος κιθαριστας για να την αξιοποιησω.

Ειναι οπως τα λεει ο cbinardo κατασκευαστικα, και πολυ προσεγμενο οργανο μεχρι και στην τελευταια λεπτομερεια.

Τωρα παικτικα δεν ξερω τι διαφορα μπορει να εχει. Ο 60 παντως στο νεκ ειναι απιστευτος  ;D

boukas είπε:
Ό,τι διαφορά έχει η lespaul standard από την custom, την ίδια διαφορά έχει και η eclipse II από την custom. Πιο προσεγμένη δουλειά, με περισσότερη παρέμβαση από τον άνθρωπο σε σχέση με την "μαζική" standard/II. Τώρα αν εσύ είσαι διατεθιμένος να τα σκάσεις τα παραπανίσια φράγκα, μόνο εσύ το ξέρεις.

Κάτι ακόμη ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ. Για esp ΔΕΝ κοιτάμε το άθλιο site της αμερικής, αλλά το γιαπωνέζικο που είναι το οριτζινάλε, καθώς έχει τόνους από κιθάρες που δεν τις έχει το πρώτο

http://www.espguitars.co.jp/
xaxaxaxaxax! παιδια το γιαπωνεζικο ειναι σαν να παιζεις pro! xaaxaxaxaxaxax!

To Σάββατο θα κανω βολτα απο τα συνεργαζομενα καταστηματα του λιολιου(επισημος αντιπροσωπος esp Ελλαδας) στην αθηνα, και πιθανοτατα αν την βρω θα την παρω κιολας. Διαφορετικα παραγγελια. Θα ανεβασω review αμεσως εννοειται

Καλημερα παιδια ειμαι καινουριος στο forum και θα ηθελα αν μπορουσατε να μου πειτε καποια καταστηματα στην Αθηνα που εχουν ESP γιατι μεχρι τωρα δεν εχω βρει και θα ηθελα να δοκιμασω επειδη οι συγκεκριμενς μου αρεσουν πολυ...Ευχαριστω.

Έχω δει ESP και LTD στο Guitar Store και ξέρω από άλλον ότι είχε και ο Κουρμπής πριν κανένα χρόνο.

Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω την διαφορά στην τιμή μεταξύ ESP και των αντίστοιχων LTD. Πχ

http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec500_ow.htm

http://www.thomann.de/gr/esp_eclipse1ctm_paul_landers.htm

Ντάξει θα μου πεις η μία είναι γιαπωνεζικη η άλλη κορεάτικη. Αλλά απο την άλλη με τους EMG πάνω κ στις 2 ποια θα είναι η διαφορά στον ήχο? Άμα ειδικά τις περάσεις κ απο κάνα POD κ κανα Randal ενίσχυτή δεν νομίζω να νιώσεις διαφορά.  ::)

Πάντως για την άνεση στο παίξιμο επιφυλλάσομαι.

Οι διαφορές στον "ήχο" είναι κάτι υποκειμενικό. Ο μόνος τρόπος να βγάλει κανείς "ασφαλή" συμπεράσματα είναι με τα αυτιά του.

Όσον αφορά το playability, έχουν διαφορά. Είναι τόση ώστε να δικαιολογεί τη διαφορά τιμής; Πάλι εξαρτάται απ'την τσέπη και τα γούστα του καθενός.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back