Ενας προενισχυτης σαν αυτον π.χ. http://www.thomann.de/gr/engl_e530_preamp_egitarre.htm μπορει να παει καρφι στην καρτα ηχου?? ή χρειαζεται και poweramp??
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ενας λογος για να το κανεις αυτο ειναι οι περισσοτερες ηχητικες επιλογες που σου δινει ο συνδυασμος προενισχυτη + τελικο. Μπορεις να συνδυασεις διαφορετικες προενισχυσεις με διαφορετικους τελικους. Ενας αλλος λογος που θα μπορουσε κανεις να το κανει αυτο ειναι οτι η κεφαλη απο μονη της ειναι συνηθως πιο ελαφρια στο συνολο, αλλα πιο βαρια απο το καθε κομματι προενισχυτη, τελικο ξεχωριστα.Kafka είπε:Επισης, γιατι καποιος να παρει προενισχυτη,τελικο αντι κατευθειαν κεφαλη??
(Σφήνα:ευκαιρία για συντομο κλεψιμο thread: Που στο καλο κοιταζει κανεις για τελικους οργάνων-ειδικα για μπασο-? Ευχαριστω!)nexis72 είπε:Ενας λογος για να το κανεις αυτο ειναι οι περισσοτερες ηχητικες επιλογες που σου δινει ο συνδυασμος προενισχυτη + τελικο. Μπορεις να συνδυασεις διαφορετικες προενισχυσεις με διαφορετικους τελικους. Ενας αλλος λογος που θα μπορουσε κανεις να το κανει αυτο ειναι οτι η κεφαλη απο μονη της ειναι συνηθως πιο ελαφρια στο συνολο, αλλα πιο βαρια απο το καθε κομματι προενισχυτη, τελικο ξεχωριστα.
Οταν λες να κοιταζει ενοεις απο κοντα και να δοκιμασει κιολας? Η μεσω internet ας πουμε να δεις καποια μοντελα? Γιατι μεσω του internet ειναι ευκολο. Γραφεις bass poweramps στο google και ολο και κατι θα βρεις. Επισης ας πουμε στον thomann εχει καποιους..http://www.thomann.de/gr/bass_power_amplifiers.html και στο musicstore εχει επισης http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/BOS/MusicStore-MusicStoreShop-Site/en_EN/-/EUR/ViewGuidedSearch-Browse;pgid=TOZgS6SfaObm0000000000000000-Xg6RuE4?CatalogCategoryID=80_VqHzlC8cAAAEVZx1Wf70RTthawth είπε:(Σφήνα:ευκαιρία για συντομο κλεψιμο thread: Που στο καλο κοιταζει κανεις για τελικους οργάνων-ειδικα για μπασο-? Ευχαριστω!)
βασικα εχω κανα μηνα που τον αγορασα και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος μεχρι στιγμης.Λοιπον η προενισχυση αυτη εχει στο πισω μερος της 4 εξοδους.Οι 2 συνδεονται στερεοφωνικα με ενα τελικο ενισχυτη (και απο εκει στη καμπινα).Οι αλλες δυο εξοδοι (frequency compensated outputs) στελνουν ενα πιο μαζεμενο σημα κατευθειαν στη κονσολα ή σε καποια καρτα ηχου ετσι μπορει να γινει μια ικανοποιητικη ηχογραφηση.Γενικα αυτος ο προενισχυτης λεει τπτ??
Κ εγω με τετοια πατεντα ελεγα να το δουλεψω αρχικα μεχρι να μαζεψω μετα για τελικους καμπινες κλπ. Θενκς σε ολους για την βοηθειαlamb είπε:Εγω κανω μια πατεντα...Συνδεω στη καρτα ηχου τη προενισχυση απο την κανονικη εξοδο και στη συνεχεια σε ενα καναλι του cubase βαζω insert ενα plugin για κιθαρα οπως το guitar rig και χρησιμοποιω μονο μια προσομοιωση ενισχυτη και παιζω με τις καμπινες!!!
Διστυχώς ναι...Kafka είπε:γενικως ψαχνω κατι σε highgain κατασταση. αυτο το koch λεει? Λογικα αρχικα με speaker emulation απο το pc, θα την βγαλω και μετα θα κοιταξω κατι σαν το palmer. To jmp1 εχει καταργηθει ετσι?
Ο powerball καλός! JMP-1 είχες στο παρελθόν? Όπως είπα θέλει πολύ σετάρισμα για να δεις φώς...Zakk_Wylde είπε:http://www.tech21nyc.com/psa_1_1.html
Τσεκαρε λιγο αυτο.....εγω εμεινα πολυ ευχαριστημενος οταν το ειχα για μια περιοδο...
Το Jmp δεν μου αρεσει ...τωρα το engl δεν το εχω ακουσει αλλα επειδη ειμαι κατοχος του ENGL Powerball και ειμαι
πααααρα πολυ ευχαριστημενος ...φανταζομαι οτι θα μοιαζει το preamp τους.
Μη ψηθείς αν δεν το ακούσεις. Βέβαια λαμπάτο είναι. Αν το συνδιάσεις με EL84-34 λάμπες στον τελικό σου δίνει 80τίλα κάργα. Αν θες πιο μοντέρνο ήχο θα το συνδιάσεις (όπως εγώ με 6L6 τελικές για να σου δώσουν το "γρρριν" που χαρακτηρίζει την πιο "μοντέρνα" παραμόρφωση. (Δεν μπορώ να το πω αλλιώς... ;D )Kafka είπε:βασικα ψηθηκα και για το jmp1 γιατι απ'οτι βλεπω στο ebay ειναι στα ιδια λεφτα πανω κατω με το engl!! Τι εξοδους εχει το jmp1 για ηχογραφηση?? κ αυτο λαμπατο ειναι,ε?
Αυτό κατά την γνώμη μου δεν ισχύει φίλε μου. Χωρίς παρεξήγηση έτσι? Από το JMP-1 μπορείς να πάρεις ακριβώς αυτό:playloud είπε:καποτε ψαχτηκα να παρω κι ενα jmp1 αλλα το ευρος ηχων που μπορεις να παρεις (παντα για βρωμικα μιλαμε) ειναι "λιγο". Βασικα οτι και να κανεις (εκτος απο το να βαλεις κανενα εξωτερικο eq) ο ηχος σου θα θυμιζει παντα αυτο το τσικι τσικι των κιθαριστων των Iron Maiden (και οι 2 εκτος του Smith του αρχοντα) παιζουν με jmp.