Ερώτηση σχετικά με active μαγνήτες σε Ibanez

satanikoskioftes

Μόνιμος θαμώνας
Καλησπέρα,

Σχεδιάζω να πουλήσω την Ibanez rg8470 j.custom που έχω και να πάρω αυτή την κιθάρα http://www.thomann.de/gr/ibanez_rga427z_dsh.htm μιας και από καιρό ήθελα 7χορδη.Τώρα το πρόβλημά μου είναι η αλλαγή μαγνητών.Αν πάω να βάλω passive μαγνήτες θα φένεται μεγάλο κενό γύρω γύρω ή δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα?(το είχα διαβάσει αυτό καθώς έψαχνα για αυτήν την κιθάρα και ήθελα να δω αν ισχύει)

Τόσο περίεργο είναι;Απλός δεν θέλω active για την ώρα ή τους avtive της Ibanez  :P

Θέμα γούστου είναι.Και στο κάτω κάτω σε τι όργανα αλλάζεις μαγνήτες?Σε αυτά που κάνουν ένα 500ρικο ;  :P

Αν έχει κενό μπορείς να βάλεις το επικάλυμα γύρω απο το μαγνήτη νομίζω. Δηλαδή δεν νομίζω να κάνουν ειδικό κόψιμο το ξύλο για ενεργούς και άλλο για passive. Απλά νομίζω η passive θα'ναι πιο οβάλ στις άκρες.

Καλησπερα φιλε μου!

επειδη το ειχα ψαξει το θεμα, για τις 7χορδες βγαινουν 2 μεγεθων μαγνητες, αυτοι που ειναι σαν τους EMG ή αυτους που φοραει η ibanez (ορθογωνιοι) και αυτοι που ειναι σαν τους κλασικους passive με στρογγυλεμενες γωνιες(ας τους πουμε στρογγυλεμενους για ευκολια).

Η μοναδικη εταιρια που βγαζει και τα δυο ειδη στον ιδιο μαγνητη ειναι η Seymour Duncan με τους Blackout για 7χορδη.

Αν η κιθαρα εχει τους ορθογωνιους ΔΕΝ μπορεις να βαλεις τους στρογγυλεμενους και το αντιθετο παρα μονο αν σκαψεις την κιθαρα ή τις γεμισεις τα κενα...

γενικοτερα οι ορθογωνιοι βγαινουν active (ειμαι 99% σιγουρος)

ψαχτο και μας λες

Trending...

Νέα θέματα

Back