Ενισχυτής ή Κεφαλή;

aggelos_

Της παρέας
  Τί είναι προτιμότερο, πότε και γιατί; Ενισχυτής ή κεφαλή; Ή είναι καλύτερο να γίνει ένας καλός συνδυασμός; 

 
επειδη είμεθα καμμένοι σχετικά ....

αν σκοπευεις να μην παιζεις μονο στο δωμάτιο

κεφαλή και μόνο κεφαλή .... που ακομα και οι μέσα κάπως μεταφερονται ...

τα κομπο πολύ δυσκολο ....

 
Αρκετά γενική είναι η ερώτηση και υπάρχουν πολλές απόψεις για το θέμα. ϊσως βοηθούσε να πεις και ποιο μοντέλα ενισχυτών combo/κεφαλές έχεις υπόψιν σου.

Η κεφαλή σου δίνει μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες επιλογές καθότι μπορεί να συνδεθεί με όποια καμπίνα "αντέχει" τα watt της(π.χ. καμπίνα >75W για κεφαλή των 50W). Μάλιστα μπορείς αργότερα να συνδέσεις κι άλλες κεφαλές (ή combo με έξοδο ηχείου) πάνω στην καμπίνα. Άρα μια καλή καμπίνα δεν πάει χαμένη και για μελλοντικά project...  Σε στούντιο ή live έχεις τη δυνατότητα να συνδέσεις την κεφαλή σου και σε άλλες καμπίνες με διαφορετικό ήχο.

Από την άλλη ο combo είναι συνήθως πρακτικότερος για practice και για εντάσεις σπιτιού αλλά ίσως και οικονομικότερος.

Χωρίς να ξέρουμε τι έχεις κατα νου ως combo ή κεφαλή βέβαια, τα παραπάνω δεν είναι και τόσο αντικειμενικά

 
Ως εδώ είναι πολύ κατατοπιστικά αυτά που είπατε και σας ευχαριστώ. Combo για σπίτι και ηχογράφηση (οι άνω των 50watt είναι πανδύσκολο να μεταφερθούν studio), κεφαλή για studio και πιο προσωπικό ήχο (+extras). Αυτόν τον καιρό δοκιμάζω και θα δω τι θα πάρω.

 
Καλές δοκιμές! Ελπίζω να βρεις αρκετούς συνδυασμούς να ακούσεις από κοντά. Μια καλή έρευνα στο Internet είναι ό,τι πρέπει για να συγκρίνεις μοντέλα και τιμές αλλά φυσικά, το τελικό άκουσμα κι η δοκιμή είναι το βασικότερο κριτήριο. Και μην επηρεαστείς από την υλοποίηση του ενισχυτή(λυχνίες, τρανζίστορ, ψηφιακός, υβριδικός με λυχνία και τρανζίστορ, με 1χ12", με 2χ12" ηχεία κλπ). Ό,τι σου ακούγεται εσένα καλύτερα και έχει όσες δυνατότητες χρειάζεσαι επέλεξε.

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top