ebay-εκτελωνισμος

korman709

Της παρέας
εκανα μια αγορα απο ebay αξιας 85 ευρω συνολικα.θα ερθει με 

USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service

θα πληρωσω εκτελωνισμο η οχι?

korman709 είπε:

Λογικα οχι...πριν μια βδομαδα μου ηρθε ενα μανικι απο usa με usps συνολικο κοστος 60 ευρω κ δεν πληρωσα δραχμη...η παραδοση εγινε με Ελτα κ ουτε καν τα 5 ευρω δεν μου ζητηθηκαν...μαλιστα σε μια βδομαδα ακριβως εφτασε το δεμα...δεν ξαναγινε. 8)

υπαρχει καποιο οριο ποσου που δεν πληρωνουμε τελος εκτελενωνισμου? οποιος γνωριζει ας μου πει.

Για οτιδηποτε εμπορευμα κοστιζει (εχει δηλ.δηλωμενη αξια)  πανω απο 22 ευρω πληρωνεις :

http://www.ekpizo.gr/usefull/%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD

http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News/news_1319.html

τωρα αν θα ασχοληθει ο τελωνειακος ειναι αλλη ιστορια.

...να κοτσάρω και εγώ μια ερώτηση: αν παραγγείλω απο USA σε Λάρισα η Θεσσαλονίκη σε ποιό τελωνείο θα πάνε ωστε να εκτελωνίσω μόνος μου; Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να τρέχω Αθήνα;

kosh είπε:
...να κοτσάρω και εγώ μια ερώτηση: αν παραγγείλω απο USA σε Λάρισα η Θεσσαλονίκη σε ποιό τελωνείο θα πάνε ωστε να εκτελωνίσω μόνος μου; Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να τρέχω Αθήνα;
Με USPS dεν εκτελωνίζεις εσύ.

Το παραλαμβάνεις από το ταχυδρομείο σου και πληρώνεις (άμα είναι να πληρώσεις) εκεί με την αναλυτική απόδειξη του κόστους.

Με couriers, αλλάζει το πράγμα.

τωρα δεν ξερω,μα αυτα που ακουσα εδω ισως και να μην επραξα σωστα.παντως πριν χρονια που ειχα αγορασει απο ebay προιον κοστους 220 ευρω,δεν πληρωσα τπτ.τωρα με βαζετε σε υποψιες...οπως και να χει,θα περιμενω και θα πραξω αναλογα.ευχαριστω για τις απαντησεις.

audiokostas είπε:
Με USPS dεν εκτελωνίζεις εσύ.

Το παραλαμβάνεις από το ταχυδρομείο σου και πληρώνεις (άμα είναι να πληρώσεις) εκεί με την αναλυτική απόδειξη του κόστους.

Με couriers, αλλάζει το πράγμα.
+666666666666

:) :) :)

couriers ..never  ;)

korman709 είπε:

Την εχω πατησει αρκετες φορες.

Μερικες φορες εχω πληρωσει μερικες οχι .

Παιζει αναλογα τις καυλες τους!!

Πανω απο 22 ευρω κανονικα οτι παρεις πληρωνεις τελωνειο.

Εχω πληρωσει για 58 δολαρια super audio cd 138 ευρω τελωνειο

το ιδιο και βινυλια.

Ενας φιλος για μανικι αξιας 1000 ευρω πληρωσε 330 ευρω τελωνειο.

Αλλα εαν κατι το θες πραγματικα μην το σκεφτεσαι..

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

την εχω πατησει και με usps και με ups,

καλα με ups δεν την γλυτωνεις!!!

kosh είπε:
Ο εκτελωνισμος γινεται στο Ελ.Βενιζελος.

Σε παιρνουν τηλ. για τα καλα μαντατα.

Πρεπει να συμπληρωσεις μια φορμα οτι συμφωνεις κτλ κτλ κτλ

Ποτε μου δεν ειχα προβλημα με το EMS και ερχεται σε 4-5 ημερες απο ΗΠΑ....τωρα για το  αν κανουνε καλυτερα τη δουλεια τους οι τελωνειακοι σε  κατι  που ερχεται με κουριερ απο οταν ερχεται με ταχυδρομειο δεν γνωριζω....

Παντως αν αναφερεσαι στα απιστευτα κερατιατικα για εκτελωνισμο που χρεωνουν οι υπολοιπες ιδιωτικες εταιριες κουριερ ,οι ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ ΔΕΝ χρεωνουν τετοια.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο εκτελωνισμος γινεται εκει που θα εισαχθει το προιον στη χωρα ειτε ειναι το Βενιζελος, ειτε το Μακεδονια στη Θεσ/νικη, ειτε λιμανι κλπ. Εγω δεν ειχα ποτε προβλημα με USPS και EMS σε αντιθεση με τις ιδιωτικες κουριερ που τσακιζουν παϊδια! Με UPS courier πριν κανα 2 χρονια για κατι Grover κλειδια αξιας 35 ευρω ηθελαν 50 ευρω εξοδα εκτελωνισμου συν κατι αλλα γ@..σιατικα που θα πληρωνα μετα τον εκτελωνισμο! Με EMS αντιθετως τις προαλλες παρελαβα μια Edwards Les Paul απο Japan, πηγε κατευθειαν στις Ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ με παραδοση στο σπιτι κλπ και πληρωσα και τελωνειο λιγοτερα απο οτι ειχα υπολογισει! Μονο USPS και EMS παιδια τιποτα αλλο!

vonserke010780 είπε:
παρελαβα μια Edwards Les Paul απο Japan, πηγε κατευθειαν στις Ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ με παραδοση στο σπιτι κλπ και πληρωσα και τελωνειο λιγοτερα απο οτι ειχα υπολογισει! Μονο USPS και EMS παιδια τιποτα αλλο!
Με την ευκαιρία γράψε και τι πλήρωσες...

Παρεπιπτοντως τα κλειδια τους τα χαρισα να τα βαλουν στο κ#^ο τους! Το θυμηθηκα και συγχυστηκα  >:(&###@@*

κιθαρα 400 ευρω

μεταφορικα - ασφαλεια 100 ευρω

εξοδα τελωνειου - παραδοση απο ταχυμ. ΕΛΤΑ 120

συνολο 620 στην πορτα μου

Trending...

Νέα θέματα

Back