διαφορά audio intrface από midi intrface

nikolo

Θαμώνας
καλησπερα και πάλι

Λοιπόν ένα προβληματάκι που μάλλον εγώ κάνω λάθος και δεν ξέρω τη λύση

Καταρχάς η κάτρα ήχου που έχω είναι μία εμυ 0202

Ανοιγω ένα midi κανάλι και meta  το groove agent. ετοιμάζω το κανάλι για ηχογράφηση ηχογραφω το pattern που έχω επιλέξει στο ανάλογο τέμπο αλλα μετα στο play back παρατηρώ ότι αυτό to pattern έχει περάσει σε όλο το κανάλι και όχι στα σημεία που ήθελα εγώ. Επίση ανοίγω το χάρτι για να δω τα midi σηματα και να κάνω τις διορθώσεις μου και δεν βλέπω τπτ. Πλήρης ασπρίλα αλλα το πατερν συνεχίζω να το ακούω χωρίς όμως να μπορώ να επέμβω

Γενικά μπορεί κάποιος να γράψει ένα μπουσουλα για το πως περνάμε το εκάστοτε vst μέσα σε ένα midi κανάλι το ίδιο πρόβλημα αντιμετοπίζω και με το stylus

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

παιδια καλησπέρα και πάλι.........έκανα μια ερώτηση για το πώς ηχογραφούμε groove agent σε nuendo και παρατήρησα ότι για να ηχογραφηθεί το τεμπο στο τμήμα που θέλουμε καθώς και για να εμφανιστούν τα σημάδια στο χάρτι πρέπει στο midi κανάλι στο in και out να επιλέξουμε ''groove agent''...........όταν πάω όμως να ηχογραφήψω addictive drums και πάω να ρυθμισω το in του καναλιού μου οι μόνες επιλογές που έχω είναι not connected-groove agent-all midi inputs

Δεν έχω όμως addictive drums..............Διάβασα στο manual του nuendo ότι οι επιλογές στο in εξαρτώνται απο το τι midi interface εχω...............

καμιά βοήθεια πάνω σε αυτο

η κάρτα που έχω είναι μία emu 0202

ευχαριστώ

καλησπερα και πάλι

όσον αφορα το nuendo 3

έχω ανοίξει τα addictive drums

οι ρυθμίσεις μου είναι στο in (all midi inputs)

και στο out (addictive drums)

κάνω λοιπόν ηχογράφηση του patern που θέλω αλλά δυστυχώς δεν ηχογραφείται τπτ

στο κανάλι νομίζω ότι όλα τα έχω σωστα

Καμιά ιδέα.................

ευχαριστώ πολύ

Καλημέρα. Το πρόβλημα το έχεις μόνο με το συγκεκριμένο vst i ? Στο transport του NUENDO φαίνεται ότι παίρνεις midi in από το mother keyboard σου ?

Όταν μπαίνεις στο grid editor φαίνεται περασμένη η πληροφορία ή όχι?

οχι το έχω με όλα τα vst μου

όχι δεν είναι περασμένη η πληροφορία

όταν αρχίζω ηχογράφηση αρχίζει να σχηματίζεται η μπάρα χωρίς όμως μέσα να αφήνει την οποιαδήποτε πληροφορία

μόλις πατήσω στοπ εξαφανίζεται και τελικά δεν μένει τπτ

το groove βέβαια το ακούω

Δουλεύω το cubase 4 αλλά ίσως είναι το ίδιο και στο nuendo. Στην κολώνα transport κάτω κάτω υπάρχει μια επιλογή retrospective record. Κοίτα αν αυτό είναι επιλεγμένο κι αν ναι ξε-τσέκαρέ το ή κλικαρε το για παν ενδεχόμενο να δεις αν λυθεί το πρόβλημα. Φαίνεται κατ'αρχας ότι το πρόβλημα είναι στο sequenser και όχι σε κάποιο plugin ή σε midi περιφερειακό...

γεια αυτήν την επιλογή δεν μου τη δίνει διαθέσιμη. ειναι ξετσεκαρισμενη

μήπως η δουλειά βρίσκεται στο vst set up..........εκεί στο all midi inputs στην δεξιά στήλη δεν υπάρχει τπτ είναι φυσιολογικό?

Κατ'αρχήν πήγαινε file/preferences/record/midi και ενεργοποίησε το retrospective με buffers 10000 και δοκίμασε ξανά.

nikolo είπε:
γεια αυτήν την επιλογή δεν μου τη δίνει διαθέσιμη. ειναι ξετσεκαρισμενη

μήπως η δουλειά βρίσκεται στο vst set up..........εκεί στο all midi inputs στην δεξιά στήλη δεν υπάρχει τπτ είναι φυσιολογικό?
Αν είχες πρόβλημα με το midi interface δεν θα άκουγες καν τον ήχο του vst i την ώρα που πατάς καποιο πλήκτρο γιατί πολύ απλά δεν θα μπορούσες να στείλεις midi out από τον controller σου

από εκεί όλα καλά. είναι ήδη όπως τα έχεις γράψει και εσύ

ρε γαμότο κάτι απλό είναι αλλά δεν μου ρχεται τώρα

εκεί στο in που έχω επιλέξει all mid inputs είμαι οκ?

ναι all midi inputs ή καποιο συγκεκριμένο midi in αν στέλνεις από πολλά mother

μήπως πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στη κάρτα μου? έχω μία emu 0202

νιώθω ότι δεν θα το λύσω το πρόβλημα :-[ :-[ :-[ :-[ :'( :'( :'( :'( :'( :'(

γειά σας παιδιά

ποια η διαφορά των δύο καρτών

εγώ έχω μία emu0202 που νομίζω ότι είναι audio intreface

σε αυτή τη κάρτα μπορώ να συνδέσω ασ πούμε ένα midi controller?

τα χω μπερδεψει λίγο είμαι και ασχετος

ευχαριστώ

ε ναι αυτό ενταξει το χω κάνει............................ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗ ΠΑΛΕΥΩ PLEASEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Μήπως με την emu 0202 δεν μπορω να ηχωγραφώ vst όργανα

Δεν ξέρω τι άλλο να πω

εχω όλα μου τα vsts και εδώ και μία εβδομάδα τα ακούω μια χαρα και δεν μπορώ να τα αποτυπώσω στο κανάλι

Πως πειτε καποιον ανθρωπο να απευθυνθώ......................

Με το αζημίωτο φυσικάααααααααααααααααααααααααα

HELP HELP PLEASEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Μη ξεχνάς ότι είναι και θέμα του πως μπορεί να συνδεθεί ένα midi controller. Αν το midi controller συνδέεται και με usb, τότε δεν έχεις πρόβλημα και δεν έχει σημασία αν έχει midi έξοδο η κάρτα ήχου σου.

Ποιό midi controller έχεις ;

Από τα audio interfaces παιρνάει μόνο audio σήμα. Δηλαδή μόνο ήχος.

Από τα midi interfaces παιρνάει μόνο midi σήμα. Όχι ήχος αλλά μόνο σήμα ελέγχου midi.

Προσοχή. Το midi δεν είναι ήχος.

Για να κάνεις ηχογράφηση ήχου θες κάρτα ήχου (audio interface).

Για να κάνεις midi εγγραφή θες κάρτα midi (midi interface).

Υπάρχουν κάποιες κάρτες που έχουν και τα δύο. Δηλαδή και audio και midi.

Υ.Γ.

Μήπως αυτό είναι το πρόβλημά σου και δεν μπορείς να κάνεις την ηχογράφηση στο άλλο thread;

Μας μπέρδεψες λιγάκι...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back