Καταρχάς, για τη μέτρηση του contour του μπράτσου, δείτε αυτό το video:
To εργαλείο που χρειάζεται είναι αυτό που δείχνει. Έτσι, αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί.
Κατά δεύτερον φίλε st_eve νομίζω ότι έχεις πιάσει το θέμα από κάπως λάθος βάση. Και εξηγούμαι (this is going to get long...):
Για χρόνια η μοναδική μου κιθάρα ήταν μια Kramer από τα '80s με το κλασσικό φαρδύ και λεπτό (αν και όχι τόσο λεπτό όσο της Ibanez) μπράτσο. Άλλες κιθάρες έρχονταν και έφευγαν αλλά αυτή έμενε σαν "σταθερή αξία" (και λόγω συναισθηματικής προσκόλησης) και είχα αποφασίσει ότι το μπράτσο της ήταν αυτό που με βόλευε όσο τίποτα στον κόσμο. Να καταλάβεις, έχω βγάλει 6ωρα προγράμματα σε "μαγαζί" μ'αυτή την κιθάρα.
Κάποια στιγμή ξεκίνησα να "κρατάω" περισσότερες κιθάρες στην κατοχή μου και δοκίμασα μια σειρά από άλλα μπράτσα. Δύο κιθάρες partcaster που έφτιαξα είχαν μπράτσα τύπου "κορμός δέντρου", 1" από άκρη σε άκρη. Αποτέλεσε πραγματική έκπληξη για μένα αρχικά, το πόσο εύκολα και άνετα μπορούσα να παίζω, εφόσον συνήθισα. Μάλιστα ίσως ήταν τα πιο ξεκούραστα μπράτσα που έχω δοκιμάσει.
Και μια αληθινή ιστορία που δείχνει ότι πολλά πράγματα είναι στο μυαλό μας: όταν φτιάχτηκε η μια partcaster (Strat), στο μαγαζί του τεχνίτη που την έφτιαξε ήρθε ένα παληκάρι με μια παλιά ESP με προβληματικά ηλεκτρικά (αν μας διαβάζει θα θυμηθεί την ιστορία!). Είδε την Strat και ζήτησε να τη δοκιμάσει. Στην αρχή φρίκαρε με το πάχος του μπράτσου, περίπου... διπλάσιο από της δικής του. Ξεκίνησε να παίζει (και είχε στυλ shredder/neoclassical, που λέει κάτι), και 15' αργότερα προσφέρθηκε να... την αγοράσει! ;D
Τι θέλω να πω λοιπόν: πρέπει να ζήσεις με μια κιθάρα για να καταλάβεις αν κάνει για σένα. Δυστυχώς με μερικά λεπτά δοκιμής, μπορεί και να βγάλεις συμπεράσματα αμέσως, αλλά μπορεί και όχι.
Επομένως ξέχνα, IMHO, τα περί Warmoth (που θα σου μείνει παλτό αν δε σου κάνει τελικά...) και κοίταξε να παίξεις με όσο περισσότερες Strat μπορείς (αφού σ'αυτή την "οικογένεια" έχεις καταλήξει). Άσε μαγνήτες, κλπ, και δες αν μετά 15-20 λεπτά έχεις
ξεχάσει το back contour. Θα είναι ο συνδιασμός contour/radius/τάστων που θα σε κερδίσει τελικά... σε κάποια απ'όλες.
Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
PS: Η Eric Johnson Strat δεν έχει birdseye maple στο μπράτσο, έχει quartershawn maple.

Το birseye έτσι κι'αλλιώς έχει μόνο εικαστικό προσανατολισμό (εγώ πεθαίνω για ΒΕ βέβαια, αλλά αυτά είναι γούστα). Το να είναι (και) quartershawn πάντως αυξάνει και την σταθερότητά του και (σημαντικά) την τιμή. Α, και τα περισσότερα μπράτσα που διαφημίζονται για quartershawn είναι στην πραγματικότητα rift sawn. Που είναι συναρπαστικά φτηνότερο. ;D Έτσι για να μη μας δουλεύουν δηλαδή.