Classic player 50's neck profile

st_eve

Μόνιμος θαμώνας
η ερωτηση μου αφορα το back contour και μονο. Εψαξα στο noiz και γενικα στο ιντερνετ αλλα δεν βρηκα κατι.

Η συγκεκριμενη κιθαρα ειναι αυτο που ζηταω αλλα δεν μπορω πουθενα να βρω τις διαστασεις του neck

γνωριζει κανενας?

Δεν γνωριζω τις διαστασεις ΑΛΛΑ αν την εχεις την κιθαρα , πηγαινε σε ενα μαστορα και εχουν ενα οργανο που παιρνει το αποτυπωμα του contour και μπορει να μετρησει και τις διαστασεις ακριβως

Ακριβείς διαστάσεις μπορεί να μη βρεις, αλλά νομίζω ότι έχει ένα βολικότατο "Soft V" μπράτσο (ούτε πολύ παχύ, ούτε πολύ λεπτό) που βολεύει το 90% των κιθαριστών.

Επειδή τα νούμερα και οι περιγραφές όμως δε λένε και πολλά, καλύτερα να βρεις μία και να τη δοκιμάσεις. Μόνο έτσι θα ξέρεις αν σου ταιριάζει ;)

βασικα επειδη παιζω με ibanez και επειδη δεν την παλευω αλλο με αυτες τις κιθαρες τυπου super strat (ηχητικα εννοω) θελω να παρω την classic player 50.το κακο ειναι ομως οτι δωδεκα χρονια τωρα το χερι μου εχει (κατσει) στο μπρατσο της ibanez το οποιο το back countour στο μπρατσο ειναι 735''.το προβλημα με τις περισσοτερες στρατ που εχω παιξει ειναι οτι το back contour ειναι πολυ μεγαλητερο απο αυτο της ibanez και ειναι και ο μονος λογος που με χαλαει διοτι κουραζεται το χερι μου χωρια οτι δεν με βολευει.

δεν εχω απαιτηση να βρω μπρατσο ιδιο με της ibanez αλλα τουλαχιστον να ειναι οσο το δυνατο πιο κοντα.το προβλημα ειναι επισης οτι για την classic player 50 ουτε στο επισημο site δεν γραφει.μηπως τυχαινει κανεις να εχει παιξει με την συγκεκριμενη και να μου πει εστω στο περιπου τι τυπος μπρατσου ειναι συμφωνα με τo παρακατω site της warmoth

http://www.warmoth.com/Guitar/Necks/Strat_WarmothPro.aspx

Έχε υπ'όψη σου πως από Ibanez σε Fender δεν αλλάζει μόνο το neck profile αλλά και το radius και τα τάστα, οπότε ίσως να μη σε βολέψει γενικώς. Όπως είπε κι ο Elavd, καλύτερα να πας να τη δοκιμάσεις πριν προβείς σε αγορά.

Μερικές εναλλακτικές πάντως που είναι πιο κοντά σε μοντέρνα specs είναι οι strat style κιθάρες της Cort, Lag, μερικές Blade κλπ. Αν και προσωπικά, στη θέση σου θα πήγαινα για μια σύνθεση από warmoth για να'μαι και 100% καλυμμένος (αν και πιστεύω πως όλα τα specs του μανικιού/ταστιέρας μιας fender συμβάλλουν στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα).

Παρεμπιπτόντως, τα specs τα έχει αναλυτικά κι εδώ.

Ορίστε και κάτι αναλυτικότερο σχετικά με τα neck profiles (attachment).

guitar-neck-contours.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
γυρνα γρηγορα σε πιο παχια μπρατσα γιατι θα καταληξεις να τρεχεις στον γιατρο για τενοντιτιδα ,ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ !

αρα ψαχνεις κατι σε modern c που ειναι αρκετα λεπτο και .

+ xminor δεν ειναι μονο το back contour ειναι και οτι απο 16' radius θα πας σε 9,5' και απο jumbo θα πας σε vintage .

οσο αφορα το radius και τα ταστα δεν υπαρχει προβλημα διοτι το εχω διαπιστωσει παικτικα δεν με χαλαει τοσο πολυ αν και ειναι θεμα συνηθειας πιστευω.

το να με ποναει το χερι ομως παιζοντας σε back contour τυπου boat νομιζω οτι δεν συνηθίζεται ευκολα.

παντως εχω παιξει με στρατ οι οποιες ειναι κοντα στο back contour της ibanez και δεν ειχα κανενα ιδαιτερο προβλημα ομως κατι αλλες G&L και στρατ που επαιξα απλα δεν παλευονταν και γιαυτο αναρωτιεμαι τι μπρατσο φοραει η classic player 50.

μια λυση καλη βεβαια θα ηταν να φτιαξω μια wormoth στα μετρα μου αλλα φοβαμαι οτι χρηματικα θα μυρισει ασχημα με αυτα που σκεφτομαι να βαλω εννοω πανω απο 1000.

για αλλη μαρκα ουτε καν το σκεφτομαι :)

ποιος εχει classic player στην αθηνα να παω να τη δοκιμασω?

Κι όμως, είναι πολλές οι φορές που το radius ή τα τάστα μας κάνουν να νιώθουμε το μπράτσο (και την ταστιέρα εννοείται) άβολο και όχι το profile του. Μήπως θυμάσαι ποιές strat είχες παίξει και σε βόλεψαν?

Άλλη μια εναλλακτική που εφαρμόζουν αρκετοί κιθαρίστες είναι το neck "shaving", όπου ουσιαστικά αφαιρείς με τον γνωστό τρόπο (γυαλόχαρτο) λίγο από τον όγκο του ξύλου έτσι ώστε να το φέρεις εκεί που θέλεις, είτε αυτό μεταφράζεται σε thinner είτε σε διαφορετικό profile. Βέβαια δεν θα το συνιστούσα γιατί είναι πολύ πιθανό να γίνει στραβή και να πιάσεις και βέργα, και μετά... άστα. Αλλά φαντάζομαι οι γνωστοί μάστορες του forum θα γνωρίζουν περισσότερα επί του θέματος.

Επίσης, αν επιτρέπεται, τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου να βάλεις πάνω στην κιθάρα? Γιατί με λίγες υποχωρήσεις πιστεύω πως θα την κάνεις τη δουλειά σου και στο budget που διαθέτεις. Αν θες τη γνώμη μου πάντως, αν εν τέλει δεν σε βολέψει η CP μην "τσιγκουνευτείς" τα παραπάνω για κάτι που θα σε βολέψει ακριβώς.  :)

εχεις δικιο, για τα χρηματα στην τελικη δεν θα τα τσιγγουνευομουν εαν προκειται για αγορα κιθαρας απλα επειδη εχω ακουσει και διαβασει καλα λογια για την classic player 50 και επειδη την δινουν και φτηνα ειπα μηπως....

το σιγουρο ειναι οτι θελω να παω σε στρατ. ηχητικα και μονο.

αν θα εφτιαχνα wormoth μονο το μπρατσο που θα εβαζα κανει 350 ευρω ξυλο που φοραει ο eric johnson το birdseye (αν το γραφω και σωστα)+οτι θα το επαιρνα με 22 ταστα,μετα μαγνητες θα εβαζα τους fralin τους φοραει ενα φιλος στη δικια του και μου αρεσαν πολυ αλλα 230 ευρω +, +, +,....θεωρω οτι θα πηγαινε πανω απο 1000 ευρω, μπορει και να πεφτω εξω δεν τα εχω κανει σουμα, χωρια την εργασια.

βεβαια αν παιξω την classic player  και δεν με βολεψει σιγουρα θα παω για wormoth

Επειδή πάντως σε βλέπω πολύ κατασταλλαγμένο σε συγκεκριμένα πράγματα, γνώμη μου είναι πως καλύτερα θα'ταν να περιμένεις λίγο ακόμη και να μαζέψεις τα extra χρήματα για να κάνεις την κιθάρα που θέλεις παρά να δώσεις τα μισά τώρα και να συμβιβαστείς με κάτι άλλο. Ωραιότατη πάντως η κιθάρα όπως την περιγράφεις, και αν κρίνω και από το avatar σου, καθώς και την αναφορά σου στον EJ τότε μάλλον κατάλαβα για τι ήχο πας. Ωραίος πάντως, λίγοι είναι τόσο κατασταλλαγμένοι στο τι ακριβώς θέλουν, γι'αυτό και σε παροτρύνω να περιμένεις.  :)

Χ-minor σε ευχαριστω ωντος καταλαβες που το παω :)

θα το λαβω υποψιν αυτο που ειπες παντως απλα μου εκανε εντυπωση οτι μπαινοντας στο site της ibanez για παραδειγμα την λεπτομερεια που ζηταω στο συγκεκριμενο θρεντ την βρηκα σε ολα τα οργανα της,πραμα που δεν βρηκα στην fender και το επισημο site της για την classic player 50 ???θεωρω οτι ειναι σημαντικη λεπτομερια.βεβαια αν καποιος το εχει δει ας μου πει να μη λεω και μεγαλα λογια...

παντως ευχαριστω ολους για τις απαντησεις, αν και καποιος αλλος εχει να πει και την αποψη του εδω ειμαστε :) 

Διαστασεις θα βρεις εδω http://www.warmoth.com/Guitar/Necks/BackContours.aspx

Υπολογισε οτι το μπρατσο της Ibanez σου ειναι αρκετα κοντα στο Wizard ενω το πιο κοντινο της Warmoth στη Classic player 50's σε σχημα και διαστασεις ειναι το Clapton. Και το Standard Thin και το SRV ειναι κοπιαρισμενα απο συγχρονες Fender. H Fender εχει αρκετα διαφορετικα neck profiles στις κιθαρες της οποτε καλο θα ηταν οταν ενα μπρατσο σε βολευει να ξερεις πιο ειναι το συγκεκριμενο μοντελο.

Έχω την classic player 60's και έχει λεπτότερο μπράτσο από της 50's. Την δεύτερη την δοκίμασα πρόσφατα σε μαγαζί για κανένα μισάωρο. Έχει ένα βολικότατο soft v profile όπως σου είπαν τα παιδιά, αλλά είναι χοντρούτσικο μανίκι σε σχέση ειδικά με τα ibanez. Θέλω να καταλήξω πως αν ψήνεσαι για την σειρά classic player να ξέρεις πως η 60s έχει λεπτότερο μανίκι από την 50's και c profile, ρίξε της μια δοκιμή.

Να προσθέσω ότι η 50's έχει πιο χοντρό μανίκι και από την american standard και από την deluxe που έχουν και αυτές c profile.

Έχω μια Classic Player 50s αλλά δεν την έχω μετρήσει ποτέ. Από όσο ξέρω έχει όντως ένα βολικότατο soft V με 9.5 inch radius, ενώ η 60s shallow C με 12inch radius, και σε συγκριτικές δοκιμές μου είχε φανεί ωραίο αλλά πιο άβολο. Koίτα τα specs σε αυτό το συγκριτικό ριβιού της CP50s και 60s (έχει ξαναεμφανιστεί και παλιότερα): http://www.fender.co.uk/images/resources/pdfs/GIT287%20rev_fender.pdf

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καταρχάς, για τη μέτρηση του contour του μπράτσου, δείτε αυτό το video:

To εργαλείο που χρειάζεται είναι αυτό που δείχνει. Έτσι, αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί.  :P

Κατά δεύτερον φίλε st_eve νομίζω ότι έχεις πιάσει το θέμα από κάπως λάθος βάση. Και εξηγούμαι (this is going to get long...):

Για χρόνια η μοναδική μου κιθάρα ήταν μια Kramer από τα '80s με το κλασσικό φαρδύ και λεπτό (αν και όχι τόσο λεπτό όσο της Ibanez) μπράτσο. Άλλες κιθάρες έρχονταν και έφευγαν αλλά αυτή έμενε σαν "σταθερή αξία" (και λόγω συναισθηματικής προσκόλησης) και είχα αποφασίσει ότι το μπράτσο της ήταν αυτό που με βόλευε όσο τίποτα στον κόσμο. Να καταλάβεις, έχω βγάλει 6ωρα προγράμματα σε "μαγαζί" μ'αυτή την κιθάρα.

Κάποια στιγμή ξεκίνησα να "κρατάω" περισσότερες κιθάρες στην κατοχή μου και δοκίμασα μια σειρά από άλλα μπράτσα. Δύο κιθάρες partcaster που έφτιαξα είχαν μπράτσα τύπου "κορμός δέντρου", 1" από άκρη σε άκρη. Αποτέλεσε πραγματική έκπληξη για μένα αρχικά, το πόσο εύκολα και άνετα μπορούσα να παίζω, εφόσον συνήθισα. Μάλιστα ίσως ήταν τα πιο ξεκούραστα μπράτσα που έχω δοκιμάσει.

Και μια αληθινή ιστορία που δείχνει ότι πολλά πράγματα είναι στο μυαλό μας: όταν φτιάχτηκε η μια partcaster (Strat), στο μαγαζί του τεχνίτη που την έφτιαξε ήρθε ένα παληκάρι με μια παλιά ESP με προβληματικά ηλεκτρικά (αν μας διαβάζει θα θυμηθεί την ιστορία!). Είδε την Strat και ζήτησε να τη δοκιμάσει. Στην αρχή φρίκαρε με το πάχος του μπράτσου, περίπου... διπλάσιο από της δικής του. Ξεκίνησε να παίζει (και είχε στυλ shredder/neoclassical, που λέει κάτι), και 15' αργότερα προσφέρθηκε να... την αγοράσει!  ;D

Τι θέλω να πω λοιπόν: πρέπει να ζήσεις με μια κιθάρα για να καταλάβεις αν κάνει για σένα. Δυστυχώς με μερικά λεπτά δοκιμής, μπορεί και να βγάλεις συμπεράσματα αμέσως, αλλά μπορεί και όχι.

Επομένως ξέχνα, IMHO, τα περί Warmoth (που θα σου μείνει παλτό αν δε σου κάνει τελικά...) και κοίταξε να παίξεις με όσο περισσότερες Strat μπορείς (αφού σ'αυτή την "οικογένεια" έχεις καταλήξει). Άσε μαγνήτες, κλπ, και δες αν μετά 15-20 λεπτά έχεις ξεχάσει το back contour. Θα είναι ο συνδιασμός contour/radius/τάστων που θα σε κερδίσει τελικά... σε κάποια απ'όλες.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

PS: Η Eric Johnson Strat δεν έχει birdseye maple στο μπράτσο, έχει quartershawn maple.  ;) Το birseye έτσι κι'αλλιώς έχει μόνο εικαστικό προσανατολισμό (εγώ πεθαίνω για ΒΕ βέβαια, αλλά αυτά είναι γούστα). Το να είναι (και) quartershawn πάντως αυξάνει και την σταθερότητά του και (σημαντικά) την τιμή. Α, και τα περισσότερα μπράτσα που διαφημίζονται για quartershawn είναι στην πραγματικότητα rift sawn. Που είναι συναρπαστικά φτηνότερο.  ;D Έτσι για να μη μας δουλεύουν δηλαδή.  ;)

ευχαριστω  ολους για της απαντησεις σας νομιζω οτι με κατατοπισατε ακριβως οσο αναφορα αυτο που ρωτησα :)

σιγουρα bloody_sunday μπορει να το πηρα λιγο στραβα το θεμα και να καθομαι και να ψειρίζω την μαιμου απλα με ανυσυχησε το γεγονος οτι ειχε πιαστει το χερι μου την ωρα που επαιζα και ηταν και αρκετη ωρα οχι απλα μερικα λεπτα.

επισης επειδη δεν ειχα ποτε στην κατοχη μου δικιες μου 2 ή περισσοτερες κιθαρες και επειδη τωρα σκεφτομαι να κινηθω προς στρατ και επειδη σιγουρα δεν θεωρω οτι την παλια μου κιθαρα θα την παρατησω ολικα,σκεφτηκα μηπως ειναι καλο να ειναι οσο το δυνατο κοντα οι δυο κιθαρες και οχι μερα με τη νυχτα (μπερδεονται τα χερια μου  ;D ;D ;D)

κακα τα ψεματα αλλα δεν εχω βρει αλλη κιθαρα να παιζω καλητερα απο την δκια μου μεχρι στιγμης και ειναι απολυτα λογικο θα μου πειτε. αναρωτιεμαι αν αγορασω δευτερη κιθαρα αν θα φτασω να ειμαι ικανοποιημενος με το παιξιμο μου οπως με την πρωτη κιθαρα

st_eve είπε:
σιγουρα bloody_sunday μπορει να το πηρα λιγο στραβα το θεμα και να καθομαι και να ψειρίζω την μαιμου απλα με ανυσυχησε το γεγονος οτι ειχε πιαστει το χερι μου την ωρα που επαιζα και ηταν και αρκετη ωρα οχι απλα μερικα λεπτα.
Βρε δεν σου είπα εγώ τίποτα!  ;D Μόνο τις διαστάσεις σου παρέθεσα! Αν και όλες οι προτάσεις γίνονται με καλές προθέσεις...

st_eve είπε:
κακα τα ψεματα αλλα δεν εχω βρει αλλη κιθαρα να παιζω καλητερα απο την δκια μου μεχρι στιγμης και ειναι απολυτα λογικο θα μου πειτε. αναρωτιεμαι αν αγορασω δευτερη κιθαρα αν θα φτασω να ειμαι ικανοποιημενος με το παιξιμο μου οπως με την πρωτη κιθαρα
Δεν είναι τίποτα, πίστεψέ με, θα συνηθίσεις ο,τιδήποτε, αρκεί να είναι στο 80% κοντά σ'αυτό που θέλεις αρχικά.

Προτείνω και εγώ να κοιτάξεις την Classic Player '60s, που οι προδιαγραφές της είναι πιο "μοντέρνες" στο μπράτσο, και μετά βλέπεις.  ;)

η classic player 60 ειναι ωντος πιο κοντα σε αυτο που θελω πρακτικα ελα δεν την εχω βρει με maple ταστιερα που ηθελα...

τις φερνει τελικα κανενας εδω στην αθηνα να παω να τις δοκιμασω?

Trending...

Νέα θέματα

Back