μπρατσο για τζαγκουαρ!-προτασεις-συμβουλες!

Λίγο offtopic αλλά αφού αναφέραμε ασπριδερά μπάσα, νά το πρώτο μου μπάσο και το πιο αγαπημένο μου.

Elvis bass?? Τι είναι αυτά;

Πολύ όμορφο, έτσι θέλω να πάρω κ εγώ ένα τώρα απλά σε φέντερ.

Ασπρο, all maple neck & fingerboard, μαυρο pickguard, λευκος neck μαγνητης, μαυρος bridge μαγνητης. Καλο?

Φαντασου το τωρα οχι σε jazz, αλλα σε precision με 2 P μαγνητες. Καλυτερο?

Πραγματικά θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τη μάρκα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έβγαλε κάποια budget όργανα τέλη 80s.

Είδα στο dv ότι η τιμή για το Fender mex jazz σε τέτοιο χρώμα έχει πέσει στα 520€ και ακόμα κι εγώ ψιλοψήνομαι... αν και αμφιβάλλω αν έχει την ίδια αίσθηση με αυτό (δεν έχω πιάσει άλλο μπάσο που να με βολεύει όσο αυτό - ίσως επειδή σε αυτό ουσιαστικά έμαθα να παίζω, ίσως όμως κι όχι)

Anyway, ξεφύγαμε offtopic.

odis13 είπε:
Ασπρο, all maple neck & fingerboard, μαυρο pickguard, λευκος neck μαγνητης, μαυρος bridge μαγνητης. Καλο?

Φαντασου το τωρα οχι σε jazz, αλλα σε precision με 2 P μαγνητες. Καλυτερο?
Και οι 2 μαγνήτες άσπροι όμως. Καλό. (Δεν ήξερα πως παίζουν καπάκια σε άσπρο για μαγνήτες)

Μπορεί να έχει και ένα μικρό σχεδιάκι σκακιέρα κάπου στο πλάι;

Να μη καλύπτει παντού απλά ένα σημείο... ή να έχει σχεδιασμένο με μαύρη γραμμή ένα λαγό και όλο άσπρο από μέσα και καλά από Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Babtua και το highway που γυαλίζω εγώ είναι στα 609 :/

Αλλά έλα που δεν τα έχω αν δε πουλήσω το τωρινό μου ! Παίζει... αν κάνω υπομονή να μπορέσω να το πάρω ούτως ή άλλως σε κανένα μήνα... Αν δε γίνει καμιά πολύ τρελή στραβή...

ΥΓ: Evris bass αχαχχαχαχαχαχα

Evilnye είπε:
ΥΓ: Evris bass αχαχχαχαχαχαχα
Η μεγάλη πλάκα θα είναι να ανακαλύψω ότι τελικά τα Evris, εεε... Elvis είναι κατασκευασμένα στην Τσεχία... χαχαχαχα

(και αντε να κανεις αναζητηση google με ορους Elvis, jazz, guitar, bass και διαφορους συνδυασμούς. The King lives! )

Το sunburst το βαρεθηκες, το μπρατσο το θες αλλιως... Πουλα την και φτιαξε μια Warmoth οπως ακριβως εσυ τη θελεις χωρις να σε νοιαζουν τα vintage correct specs ή οι γνωμες των αλλων.

KostasP είπε:
Πουλα την και φτιαξε μια Warmoth οπως ακριβως εσυ τη θελεις
Eίναι μικρός ακόμα...και δεν ξέρει τι θέλει.

KostasP είπε:
Το sunburst το βαρεθηκες, το μπρατσο το θες αλλιως... Πουλα την και φτιαξε μια Warmoth οπως ακριβως εσυ τη θελεις χωρις να σε νοιαζουν τα vintage correct specs ή οι γνωμες των αλλων.
το σανμπερστ δεν το βαρεθηκα!

απλα μ αρεσει η λευκη πιο πολυ!

και με το μπρατσο μπορω να ζησω!

αλλα προτιμω το μπρατσο της αλλης κιθαρας μου!

Eίναι μικρός ακόμα...και δεν ξέρει τι θέλει.
μικρος αλλα ξερει τι θελει!

απλα εχει ακριβα γουστα και ειναι νωρις ακομα...! :P

Τελικά τί σκέφτεσαι να κάνεις; Maple neck μόνο, για τη sunburst που έχεις; Ή άρχισες να σκέφτεσαι Olympic White/black 2-ply pickguard/maple neck/CBS large headstock; :P

ολα τα σκεφτομαι!

απλα δεν θελω να πουλησω την κιθαρα που εχω για να παρω μια λευκη!

ασε που δεν νομιζω να κυκλοφορει λευκη με μειπλ ταστιερα!

οποτε ετσι και αλλιως το μπρατσο πρεπει να αγοραστει!

εκτος αυτου δεν χρειαζομαι 4 ηλεκτρικες!

οχου....

με μπερδεψατε παραπανω...... :P

Εγώ πάντως όλο και το σκέφτομαι να δώσω το Fender Bass VI μου να μου το βάψουν Olympic White (είναι 3-tone sunburst).

Σκέφτομαι όμως κι εγώ το κόστος, και κυρίως την ποιότητα της δουλειάς - πρέπει να το ψάξω πολύ σε ποιον θα το δώσω να το αναλάβει (εγώ δεν τολμάω - σε κάνα φτηνό όργανο ΟΚ, αλλά σε αυτό ειδικά όχι).

Μήπως λοιπον να την έδινες για βάψιμο τη Jaguar; Πάρε και ένα neck απο Warmoth και είσαι κομπλε (και ένα pickguard).

Babtua είπε:
Σκέφτομαι όμως κι εγώ το κόστος, και κυρίως την ποιότητα της δουλειάς - πρέπει να το ψάξω πολύ σε ποιον θα το δώσω να το αναλάβει (εγώ δεν τολμάω - σε κάνα φτηνό όργανο ΟΚ, αλλά σε αυτό ειδικά όχι).
To κόστος είναι (συνήθως) αντίστοιχο της ποιότητας που θέλουμε.

Σαφέστατα, αλλά όχι μόνο. Το ότι κάποιος θεωρεί ότι κάνει την καλύτερη δουλειά και ζητάει πολλά χρήματα, δε σημαίνει αυτόματα ότι και η δουλειά του είναι "αντικειμενικά" καλή. Απλά "καλύτερη" από αυτούς που ζητάνε λιγότερα... Και είναι και αυτό το "συνήθως" που έβαλες, που είναι σημαντικός παράγοντας. Και υπάρχουν και δεκάδες άλλες παράμετροι που θα επηρεάσουν επίσης την απόφασή μου (εντοπιότητα, ταχύτητα, κλπ)

Anyway, δεν ξέρω τι παίζει στην ελληνική αγορά επί του θέματος "(επανα-) βαφή οργάνου", γι αυτό και είπα ότι πρέπει να το ψάξω ενδελεχώς το θέμα. Και ακόμα κι εγώ δεν έχω αποφασίσει αν όντως θέλω να το κάνω, θα κριθεί από το πόσο καλό αποτέλεσμα θα με διαβεβαιώσει ο μάστορας ότι θα έχω (ίσως βλέποντας και δείγμα δουλειάς)

To "συνήθως" το έβαλα γι αυτά που νομίζουμε εμείς. Το πόσο κάνει μία καλή βαφή, σε σχέση με το αποτέλεσμα (πλέον) το ξέρουμε εδώ μέσα στο Noiz. Άρα μπορούμε να συγκρινουμε.

Babtua είπε:
Anyway, δεν ξέρω τι παίζει στην ελληνική αγορά επί του θέματος "(επανα-) βαφή οργάνου", γι αυτό και είπα ότι πρέπει να το ψάξω ενδελεχώς το θέμα.
Εάν θέλεις βοήθεια...pm.

επειδη εμενα με ενδιαφερει ποιο μπορει να ειναι το κοστος για ενα ΚΟΡΥΦΑΙΟ αποτελεσμα? Το σωμα ειναι θριτοουν σανμπερστ. Μιλαω για βαψιμο σε λευκο/κρεμ και ματ λουστρο.

BigAlejandro είπε:
επειδη εμενα με ενδιαφερει ποιο μπορει να ειναι το κοστος για ενα ΚΟΡΥΦΑΙΟ αποτελεσμα? Το σωμα ειναι θριτοουν σανμπερστ. Μιλαω για βαψιμο σε λευκο/κρεμ και ματ λουστρο.
Μα καλά...εμένα ρωτάς? Εγώ θα την βάψω? Και καλά ο Babtua, δεν μας ξέρει...εσύ?

BigAlejandro είπε:
και ματ λουστρο.
Αυτό πάλι τι είναι? Το χάλι που έχουν οι  fender Highway?

marathon είπε:
Μα καλά...εμένα ρωτάς? Εγώ θα την βάψω? Και καλά ο Babtua, δεν μας ξέρει...εσύ?
χα!

δεν λεω πως θα το κανεις εσυ!

αν το κανες εσυ δεν θα σου τονιζα το

ποιο μπορει να ειναι το κοστος για ενα ΚΟΡΥΦΑΙΟ αποτελεσμα?
αν το κανες εσυ θα ταν κορυφαιο στανταρ!

απλα επειδη εχεις βαψει καμποσες κιθαρες και ξερεις την διαδικαδια και τους μαστορες ελεγα μηπως ξερεις και την ταριφα!!!

Αυτό πάλι τι είναι? Το χάλι που έχουν οι  fender Highway?
αυτο! ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back