Ανοιξα ενισχυτη χωρις συνδεδεμενο μεγαφωνο

theStratWithin

Της παρέας
...Αυτο που λεει ο τιτλος! Ανοιξα τον ενισχυτη μου (Peavey Classic 30 λαμπατος) για ν'ακουσω πως του παει το eminence Private Jack, χωρις...να το εχω συνδεσει. Τον αφησα τουλαχιστον δυο λεπτα, καταλαβα τη μ***κια μου οταν εβαλα την κιθαρα στο βυσμα και δεν ακουγα τιποτα. Τον εκλεισα κ τον αφησα να κρυωσει, ειχε ζεσταθει πολυ.

Μετα απ'αυτο, παρατηρω να κανει κατι θορυβους, ακομα κι οταν δεν εχω συνδεσει κιθαρα. Ενα θορυβο σαν αυτο που κανει ενα καλωδιο που δεν κανει καλη επαφη. Χρουτς-χρουτς. Αλλαξα λυχνιες (προενισχυτριες γιατι τελικες δεν εχω αλλες) και παλι τα ιδια. Αλλη εμφανη αλλαγη δεν παρατηρω, σκεφτομαι οτι ισως ο θορυβος να ειναι πχ απο ηλεκτρικα του σπιτιου. Εχει καποιος γνωσεις πανω στο θεμα; Τι ζημια μπορει να προκληθει για μερικα λεπτα;

Για διευκρινησε, ο ενισχυτης τωρα με κιθαρα συνδεδεμενη παιζει? Εστω με θορυβους ή αλλα προβληματα?

Αυτο που πιθανοτατα επαθε ζημια απο το συμβαν δεν ειναι τοσο οι λυχνιες του ενισχυτη οσο ο μετασχηματιστης εξοδου...

Ναι, παιζει κανονικα, εκτος απο τα "χρουτς χρουτς". Αυτο που πιεζεται σε μια τετοια κατασταση ειναι ο μετασχηματιστης εξοδου ε; Αυτοι οι θορυβοι ειναι ενδεικτικοι ζημιας στο μετασχηματιστη εξοδου; Αν εχει ζημια ο μετασχηματιστης, φανταζομαι η μονη λυση ειναι να τον αντικαταστησω ε; Ελπιζω να μην ειναι πολυ ακριβοι...

theStratWithin είπε:
Ναι, παιζει κανονικα, εκτος απο τα "χρουτς χρουτς". Αυτο που πιεζεται σε μια τετοια κατασταση ειναι ο μετασχηματιστης εξοδου ε; Αυτοι οι θορυβοι ειναι ενδεικτικοι ζημιας στο μετασχηματιστη εξοδου; Αν εχει ζημια ο μετασχηματιστης, φανταζομαι η μονη λυση ειναι να τον αντικαταστησω ε; Ελπιζω να μην ειναι πολυ ακριβοι...
Δυστυχώς είναι ακριβοί οι μετασχηματιστές, επομένως ας ελπίσουμε να είναι οι τελικές που κάνουν βλακείες. Όταν μια λυχνία είναι στα τελευταία της, κάνει θορύβους. Δοκίμασε τις τελικές για σιγουριά. Ο προενισχυτής πιθανότατα δεν έπαθε κάτι για να αλλάξεις τις προενισχύτριες.

Για μετασχηματιστές:

http://livinginthepast-audioweb.co.uk/index.php?p=xfrmrpp

Χμμμ...Μαλιστα. Ξερουμε κανενα τροπο να τεσταρω τις τελικες, χωρις να χρειαστει να τις αντικαταστησω; Οχι τπτ αλλο, δεν εχω κ κανενα φιλο με ενισχυτη με el84...Μηπως γινεται με πολυμετρο;; 

theStratWithin είπε:
Πριν δοκιμάσεις τελικές, αλλαξε την 12ΑΧ7 που ειναι ακριβώς πριν την 1η τελική.

Ειναι το phase inverter. Βάλε αλλη 12ΑΧ7 ή 5751 ή 12ΑΤ7 αμα εχεις και δες.

Ανδρέας

Έχω συναντήσει ακριβώς τους θορύβους που περιγράφεις και ήταν ψημένες τελικές EL84. Αγόρασε καινούργιες τελικές κι αν δε φύγουν τα παράσιτα πήγαινέ τον σε έναν καλό μάστορα. Έτσι κι αλλιώς θα τις αλλάξεις κάποια στιγμή, δεν πάνε χαμένες.

Αν μπορουσες να δεις τις "τελικες" λυχνιες οσο ο ενισχυτης επαιζε χωρις μεγαφωνο, θα παρατηρουσες οτι απο καποιο σημειο και μετα θα αρχιζαν να τριζουν...

Σε τετοιες περιπτωσεις ταλαιπωρειται ο μετασχηματιστης εξοδου και σιγουρα οι λυχνιες.

Αν ακους "κεραυνους" και "κροταλισματα" στο βαθος, λογικα οι τελικες σου ...πλησιαζουν στις pearly gates.  :'(

Να θεωρεις τον εαυτο σου τυχερο που (/αν) δεν χαλασες τον μετασχηματιστη εξοδου.

Για μερικά λεπτά πάντως είναι λίγο δύσκολο να έχει καεί ο εξόδου, οι τελικές είναι πιο πιθανό.

Είσαι σίγουρος ότι δεν το είχες από πριν το πρόβλημα?

Εκανα και εγω αυτη τη βλακεια πριν 2 μερες με μια κεφαλη που μου ηρθε απο εξω και πηγα να δοκιμασω μια καμπινα.

Τον εβαλα στο ρευμα και λεω...δεν τον ανοιγω να ζεστενεται μεχρι να ετοιμασω τη καμπινα??? (η πλακα ειναι οτι το ηξερα οτι δεν επρεπε να τον ανοιξω αλλα μαλλον ειμαι βλακας...χαχαχα)

Το καλο ειναι οτι το πηρα χαμπαρι οτι εκανα βλακεια μετα απο 2-3 λεπτα και τον εκλεισα.

Μετα που τον δοκιμασα δεν ειχε τιποτα οποτε μαλλον τη γλιτωσα... το θεμα ειναι οτι δυσκολα παθαινει κατι απο'τι καταλαβα αν τον εχεις ασυνδετο για μονο τοση λιγη ωρα ανοιχτο.

Υ.Γ. δεν εχω και καμια μεγαλη εμπειρια,απλα μια αποψη απο αυτη την προσφατη εμπειρια μονο.

wargasm είπε:
Εκανα και εγω αυτη τη βλακεια πριν 2 μερες με μια κεφαλη που μου ηρθε απο εξω και πηγα να δοκιμασω μια καμπινα.

Τον εβαλα στο ρευμα και λεω...δεν τον ανοιγω να ζεστενεται μεχρι να ετοιμασω τη καμπινα??? (η πλακα ειναι οτι το ηξερα οτι δεν επρεπε να τον ανοιξω αλλα μαλλον ειμαι βλακας...χαχαχα)

Το καλο ειναι οτι το πηρα χαμπαρι οτι εκανα βλακεια μετα απο 2-3 λεπτα και τον εκλεισα.

Μετα που τον δοκιμασα δεν ειχε τιποτα οποτε μαλλον τη γλιτωσα... το θεμα ειναι οτι δυσκολα παθαινει κατι απο'τι καταλαβα αν τον εχεις ασυνδετο για μονο τοση λιγη ωρα ανοιχτο.

Υ.Γ. δεν εχω και καμια μεγαλη εμπειρια,απλα μια αποψη απο αυτη την προσφατη εμπειρια μονο.
Αν ανοίξεις τον ενισχυτή και τον έχεις σε stand-by για ένα λεπτό, δεν έγινε κάτι. Αν όμως κάνεις το σφάλμα να το βάλεις στο on/play, τότε πάπαλα οι τελικές(σε μερικά δεύτερα έως λεπτό) και ίσως και ο Μ/Σ εξόδου(>1 λεπτό)...

Είναι ευαίσθητοι και περίεργοι οι λαμπάτοι, όσο κι αν λέμε τ αντίθετο. Παθαίνουν από υπερτάσεις, από συχνά on/off, από σκόνη, υγρασία και μετακινήσεις και θέλουν check-up και bias μια στο τόσο.

Πρέπει πάντα να ακολουθούμε τις οδηγίες του ενισχυτή μας και να αφήσουμε τα γιατροσόφια για τεχνικούς που θέλουν να χρεώνουν περιουσίες για επισκευή λαμπάτων...

Sottos είπε:
Αν ανοίξεις τον ενισχυτή και τον έχεις σε stand-by για ένα λεπτό, δεν έγινε κάτι. Αν όμως κάνεις το σφάλμα να το βάλεις στο on/play, τότε πάπαλα οι τελικές(σε μερικά δεύτερα έως λεπτό) και ίσως και ο Μ/Σ εξόδου(>1 λεπτό)...

Είναι ευαίσθητοι και περίεργοι οι λαμπάτοι, όσο κι αν λέμε τ αντίθετο. Παθαίνουν από υπερτάσεις, από συχνά on/off, από σκόνη, υγρασία και μετακινήσεις και θέλουν check-up και bias μια στο τόσο.

Πρέπει πάντα να ακολουθούμε τις οδηγίες του ενισχυτή μας και να αφήσουμε τα γιατροσόφια για τεχνικούς που θέλουν να χρεώνουν περιουσίες για επισκευή λαμπάτων...

Σωστοτατος και πολυ χρησιμος... Φυλλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα...

Να ρωησω κατι off-topic για να μην ανοιγω νεο θεμα μιας και μαλλον ειναι κατι απλο.

Ο ενισχυτης μου εχει εξοδο mono στα 8ohm και στερεο στα 4ohm.

Η καμπινα που μου αρεσε και θελω να αγορασω εχει εισοδο mono 8ohm και stereo 16ohm. οποτε μαλλον ξεχναω την συνδεση στερεο και παιζω μονο με μονοφωνικη,σωστα?

Η κυρια ερωτηση μου ειναι μιας και δεν εχω εμπειρια,ποσο μεγαλη διαφορα στον ηχο/αποδοση η μια συνδεση με την αλλη?

Ευχαριστω και συγνωμη για το off-topic αλλα πηρα την ευκαιρια λογο που αυτοι που εχουν απαντησει μεχρι τωρα φενεται να εχουν εμπειρια.

Είσαι σίγουρος ότι ο ενισχυτής σου έχει stereo έξοδο? Μήπως είναι μονοφωνικός και έχεις έξοδο 1x 8Ω ή 2x 8Ω parallel?

myster_maze είπε:
Είσαι σίγουρος ότι ο ενισχυτής σου έχει stereo έξοδο? Μήπως είναι μονοφωνικός και έχεις έξοδο 1x 8Ω ή 2x 8Ω parallel?

Speaker output options: As displayed on back of Alchemist head

(A) 8 ohm output = one jack = 8 ohm (16 ok)

(B) 4 ohm output = two jacks = States: "connect 8 ohm pair or 4 ohm single"

Δεν ξερω αν βοηθαει αυτο....  :-\

Μία έξοδο έχεις, δηλαδή mono, απλά έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις 4Ω ή 8Ω. Την καμπίνα που σου άρεσε θα την συνδέσεις mono στα 8Ω.

myster_maze είπε:
Μία έξοδο έχεις, δηλαδή mono, απλά έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις 4Ω ή 8Ω. Την καμπίνα που σου άρεσε θα την συνδέσεις mono στα 8Ω.
Ευχαριστω!

Τι βλακεια ρε γ***το...Απ'το πουθενα βλαβες τωρα...(Εξοδα δηλαδη)

Ευχαριστω ολους παιδια για τις απαντησεις σας!

bezoubios είπε:
Πριν δοκιμάσεις τελικές, αλλαξε την 12ΑΧ7 που ειναι ακριβώς πριν την 1η τελική.

Ειναι το phase inverter. Βάλε αλλη 12ΑΧ7 ή 5751 ή 12ΑΤ7 αμα εχεις και δες.

Ανδρέας
Τις εχω ηδη αλλαξει ολες τις προενισχυτριες...(Μαζι κ το phase inverter που ειναι η V3 στον PC30). Φυσικα ο θορυβος παρεμεινε. @#$$&

Αν ακους "κεραυνους" και "κροταλισματα" στο βαθος, λογικα οι τελικες σου ...πλησιαζουν στις pearly gates.  :'(
Ναι καπως ετσι θα το περιεγραφα...Κι επισης σαν το χρουτς χρουτς οταν εχεις συνδεσει την κιθαρα κ το καλωδιο ειναι φθαρμενο, αλλα στο "βαθος" του ηχου κι οχι "μπροστα".

Για μερικά λεπτά πάντως είναι λίγο δύσκολο να έχει καεί ο εξόδου, οι τελικές είναι πιο πιθανό.

Είσαι σίγουρος ότι δεν το είχες από πριν το πρόβλημα?
Ναι. 100%. Ηταν κατι το εντελως καινουριο κ σιγουρα θα το ειχα παρατηρησει.

1)Γενικα πριν τις αλλαξω μπορω να τις τσεκαρω πχ με κανενα πολυμετρο για να ειμαι 100% σιγουρος τι κανω;

2)Απ'ο,τι φαινεται μαλλον ψηθηκαν οι τελικες. Νομιζω κιολας, οτι ο ηχος μου εγινε πιο σαπιος, "πλαδαρεψε". Αν ειχε παθει ζημια κ ο μετασχηματιστης, δε θα 'παιζε καθολου ο ενισχυτης;

(μαλλον χαζη ερωτηση απλα ρωταω γιατι θα παρω και εγω αυτον τον ενισχυτη ακριβως)

ειχες συνδεσει δηλαδη καρφι στην εισοδο τοθυ ενισχυτη για εξωτερικη καμπινα αλλα οχι στη καμπινα και αυτο εβλαψε τον ενισχυτη?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back