Ακουστικά για Drummer

kostas17 είπε:
kalhspe file m pira akoustika axias 160 sony gia dj ta opoia akoun foveri douleia kai gia emena tis wres p paizo tympana , ta phra apo e bey kapos etsi paragelia mono me 30 euro kai pragmatika me 30 euro so8ika afou les oti den dia8eths mealo budget sta protino lipon
φιλε μου καλησπερα καταρχην καλως μας ήρθες! τα greeklish είναι δυσαναγνωστα και απαγορευονται...γράφουμε ελληνικες λεξεις με ελληνικους χαρακτηρες, αγγλικές με αγγλικούς κοκ. αν μπορεις μετετρεψε το σε ελληνικά!

τη δουλεια τους την κάνουν όλα τα ακουστικα τύπου direct sound και vic firth.

εγω έχω vic firth ωτοασπιδες και direct sound και τα 2 μοντελα (EX-25, EX-29). Τα EX-25 είναι πιο ελαφρια και μαρεσει και ο ηχος τους πιο πολύ σαν monitoring. επίσης ειναι πιο φτηνα, εχουν 45 ευρω και τα EX-29 75 ευρω.

sony, behringer κτλ τα φοβαμαι γιατι είναι μεγαλες εταιρίες και δεν ξερω κατα πόσο εχουν ανταλλακτικα και κατα ποσο καλο ειναι το service τους

παραπάνω εχω περιγραψει ενα θεμα πουχα με τα direct sound, διαβασε το και θα καταλαβεις...τετοιο service δε το περιμενα απο μια σχετικά μικρη εταιρια

Άσε που με 30 ευρώ sony από ebay μάλλον κατά 99% θα είναι κινεζική απομίμηση.....direct sound 29 με τα χίλια.  :)

Καλησπέρα παιδιά,

Μαζί με τα e-drums που αγόρασα απο τον Θωμά πείρα και τα THE T.BONE HD-990D.http://www.thomann.de/gb/the_tbone_hd990d.htm

.Εδώ και 2 μήνες περίπου που τα χρησιμοποιώ μου φαίνονται πολύ καλά.Δεν έχω δοκιμάσει και κάτι άλλο και η χρήση που τους κάνω είναι για να ακούω τα edrums μου και ταυτόχρονα απο το aux να ακούω ταυτόχρονα μουσική

Ενδιαφέρομαι για αγορά in-ear ακουστικών (για live & άλλες χρήσεις) κι έχω προσανατολιστεί σε αυτά. (thomann link).

Τα βασικά θέματα που με απασχολούν είναι:

• Πόσο καλό isolation θα έχουν (στο studio χρησιμοποιώ τα ex-29)
  • Αν διατρέχουν κίνδυνο, αυξάνοντας την ένταση τους μέσω αυτού του headphone amp που χρησιμοποιώ.

προσωπικα αν έπαιρνα in ear monitors θα μαζευα αρκετα λεφτα και θα εκανα custom με εκμαγείο ακουστικου πορου...αν και ειναι πολλα τα λεφτα

το θεμα δεν ειναι αν τα ακουστικα διατρεχουν κινδυνο, αν κοιταξεις τα specs τους ή αν στειλεις και ενα mail στο κατασκευαστη θα το μαθεις...το θεμα ειναι τί κίνδυνο διατρεχουν τα αυτια σου (imho)  ;D

Τόσα λεφτά στην παρούσα φάση, δεν τα διαθέτω γι'αυτό το σκοπό κι έτσι κοιτάω για κάτι ασφαλές για την ακοή μου και αξιοπρεπές για τη χρήση που το προορίζω.

παιδιά άσχετο, αν συνδέσω ενισχυτή για κιθάρα ή μπάσου, θα έχω ικανοποιητικό ήχο? ??? έχω μια roland td6 και ψάχνω για monitor και γι αυτό ρώτησα

αν εχεις ενισχυτη γιατι δεν το δοκιμαζεις?

εγω πηρα ενα μονιτορ μονοφωνικο απο το thomann γυρω στα 120 ευρω, τη κανει τη δουλεια του, να σου πω την αληθεια πανω απο 1 ωρα δεν εχει παίξει. το πηρα μονο κ μονο για να βαζω το ανηψουδι μου να παίζει και να ακουει direct

εγω χρησιμοποιω μονο τα ακουστικα

βασικά δεν έχω ενισχυτή, έχει ο κολλητός μου που είναι κιθαρίστας. Αλλά αν είναι με 15 w κάνω τη δουλειά μου για εξάσκηση στο σπίτι? Και εγώ μόνο με ακουστικά παίζω αλλά που και που θέλω να δω και πως ακούγομαι χωρίς ακουστικά.

Γεια σας παιδια καλη Ανάσταση !

τα ex-29 με ενδιαφερουν και εμενα αλλα εχω δυο ερωτησεις

1.Ειναι ουσιαστικη η διαφορα σε σχεση με τα ex-25 ?

2. Το καλωδιο που κρέμεται δεν ενοχλεί οταν παιζεις ?

hampis είπε:

Ναι είναι αλλά δεν χάνεις και τίποτα να πας στο ντραμστορ και να τα δοκιμάσεις. Είναι αρκετά μακρύ ώστε να κάθεται όπου σε βολέυει και να μην σε απασχολεί-θέμα συνήθειας πάντα ΙΜΟ-.

hampis είπε:
εγω εχω και τα δυο, τα EX-29 θεωρουνται καλύτερα, προσωπικα μου αρεσουν περισσοτερο τα EX-25 και ειναι και πιο ελαφρια στο κεφαλι καθως επισης μπορουν να αποδόσουν καλύτερα σε ενταση

αποτι εχω καταλάβει τα EX-25 ''κόβουν'' 25db ενω τα EX-29 29db

αν βαλουμε και την αναλογια τιμής τα EX-25 ειναι πιο VFM

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
φιλε beeros σε αυτο το βιντεο

μετα το 4ο λεπτο εξηγει οτι υπαρχουν ανταλακτικα π.χ σφουγκαρακια κτλγια το ex 29 ,για το εx 25 γνωριζεις αν υπαρχουν ?μπηκα sto site αλλα δεν ειδα κατι.

hampis είπε:

φιλε beeros ευχαριστω για το link.αν η διαφορα ειναι οτι το ενα κοβει 25 και το αλλο 29 db,εγω θα σου προτεινα το ex25,γιατι δεν θα εισαι πολυ αποκομενος απ την αρχικη πηγη ηχου,ενω με το 29 θα βαρας ασυναισθητα περισσοτερο οποτε προβληματα στον ηχο σου τους γειτονες τα χερια σου στα αυτια σου[ναι-ναι και σε αυτα]κτλ.μειον 25 db ειναι πολλα,μειον 29 μαλλον σαν να παιζεις τυμπανα και το κεφαλι να το εχεις κατω απ την επιφανεια της θαλλασας μου κανει.Μπορει και να κανω λαθος βεβαια

Διαθέτω περιορισμένο budget (ως συνήθως...) και ψάχνω ακουστικά κλειστού τύπου που να απομονώνουν τους εξωτερικούς ήχους (τύμπανα).

Αυτά και αυτά σε λίγο υψηλότερη τιμή βλέπω στο thomann.

Θα ήθελα τη γνώμη σας καθώς και οποιαδήποτε πρόταση για κάτι άλλο σε παραπλήσια τιμή.

Θενξ ιν αντβάνς
Ξεθαβω το θεμα γιατι προεκυψε ενα ζητημα.. εχω τα extreme isolation 25 (χωρις καλωδιο) και ειναι καταπληκτικα για practice μονος.. οταν παιζω με τη μπαντα μου ομως βγαζουν υπερβολικους μπασους ηχους.. κοβουν στην ουσια τα πριμα απο τις κιθαρες και τις ουρες τους τις ακουω μπασες με αποτελεσμα να ακουω βουη παρατεταμενη και εντονη.. για το μπασο απλα ακουγεται ο διπλασιος ηχος.. κατανταει κουραστικη στην τελικη η προβα και χωρις νοημα.. υπαρχει καποια αλλη λυση εκτος απο τις ωτοασπιδες που ειναι προβληματικες κι αυτες; ειτε απλες ειτε "ειδικες" για drums..

GaragePunk27 είπε:
Ξεθαβω το θεμα γιατι προεκυψε ενα ζητημα.. εχω τα extreme isolation 25 (χωρις καλωδιο) και ειναι καταπληκτικα για practice μονος.. οταν παιζω με τη μπαντα μου ομως βγαζουν υπερβολικους μπασους ηχους.. κοβουν στην ουσια τα πριμα απο τις κιθαρες και τις ουρες τους τις ακουω μπασες με αποτελεσμα να ακουω βουη παρατεταμενη και εντονη.. για το μπασο απλα ακουγεται ο διπλασιος ηχος.. κατανταει κουραστικη στην τελικη η προβα και χωρις νοημα.. υπαρχει καποια αλλη λυση εκτος απο τις ωτοασπιδες που ειναι προβληματικες κι αυτες; ειτε απλες ειτε "ειδικες" για drums..
Όλα τα ακουστικά και ωτοασπίδες κλειστού τύπου κόβουν κυρίως πρίμα. Εναλλακτική είναι τα in-ear όπου αν θες κάτι καλό θα πας γύρω στα 100€ και ακόμα καλύτερη τα in-ear που είναι φτιαγμένα για το δικό σου αυτί με εκμαγείο του ακουστικού σου πόρου αλλά εκεί ξεφεύγεις και πας στα ± 300€.

Δεν έχω δοκιμάσει τέτοια ακουστικά αλλά απλά in-ear και δεν είχα θέμα με τα μπάσσα.

beeros05 είπε:
Όλα τα ακουστικά και ωτοασπίδες κλειστού τύπου κόβουν κυρίως πρίμα. Εναλλακτική είναι τα in-ear όπου αν θες κάτι καλό θα πας γύρω στα 100€ και ακόμα καλύτερη τα in-ear που είναι φτιαγμένα για το δικό σου αυτί με εκμαγείο του ακουστικού σου πόρου αλλά εκεί ξεφεύγεις και πας στα ± 300€.

Δεν έχω δοκιμάσει τέτοια ακουστικά αλλά απλά in-ear και δεν είχα θέμα με τα μπάσσα.
Για αυτο τα ηθελα, για να κοβουν τα πριμα.. και το κανουν αψογα οταν παιζεις μονος.. με το group ειναι το προβλημα. Δεν ξερω κατα ποσο θα βοηθησουν τα in ear γιατι εχουν εφαρμογη σαν ωτοασπιδες.. με τις οποιες ειχα προβλημα και πηγα ωρυλα. Το αναφερω αυτο για οσους δεν το ξερουν να προσεξουν: Μετα απο περιπου 8μηνη χρηση αρχισε να ποναει το αριστερο μου αυτι.. νομιζα οτι ειχα παθει ζημια σοβαρη στο τυμπανο η κατι τετοιο.. Αυτο που γινεται λοιπον ειναι οτι οι ωτοασπιδες σπρωχνουν προς τα μεσα το κερι (του οποιου η φυσικη κατευθυνση ειναι προς τα εξω) που παραγει το αυτι με αποτελεσμα αυτο να μαζευεται και να γινει σαν πετρα.. για 2 εβδομαδες πονουσα αρκετα μεχρι που πηγα και μου εκανε καθαρισμο αμεσως μολις του ειπα οτι χρησιμοποιω αυτες τις μαλακιες. Φτηνα τη γλιτωσα βασικα.. χτυπησα και ενα ακουογραμμα για να σιγουρευτω.. Τεσπα, φοβαμαι οτι ουτε τα in ear κανουν beero.. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back