Αγορά korg X50 ή Yamaha MM6

apantz

Νέο μέλος
Παιδιά είμαι νέος στο synth ενώ παίζω αρκετά χρόνια αρμόνιο. θέλω να αγοράσω ένα εκ' των korg x50 και yamaha mm6. To θέμα είναι ότι από την έρευνα που έκανα όλοι λένε ότι το mm6 έχει πολυ καλύτερους ήχους αλλά δεν μπορείς να τους κάνεις edit. Ισχύει όντως; Δεν μπορείς ούτε στον υπολογιστή να τους πειράξεις και να τους ξαναρίξεις πίσω;

Ώς προς το θέμα των patterns ποιό υπερτερεί; Μπορώ να φορτώσω patterns που απο internet και στα δύο;

Μ' ενδιαφέρει κυρίως λαϊκή μουσική αλλά όχι μόνο.

apantz είπε:
To θέμα είναι ότι από την έρευνα που έκανα όλοι λένε ότι το mm6 έχει πολυ καλύτερους ήχους αλλά δεν μπορείς να τους κάνεις edit. Ισχύει όντως; Δεν μπορείς ούτε στον υπολογιστή να τους πειράξεις και να τους ξαναρίξεις πίσω;
Ισχύει, στο MM6 είναι ό,τι μπορείς να κάνεις με τα 4 knobs που έχει πάνω του και δεν μιλάμε για αποθήκευση του ήχου με τις καινούριες παραμέτρους. Σε αυτό το θέμα δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο του synth.

Επίσης, θα πρέπει να διαφωνήσω ότι το MM6 είναι τόσο καλύτερο ηχητικά αλλά είναι θέμα γούστου αυτό. ;)

Ώς προς το θέμα των patterns ποιό υπερτερεί; Μπορώ να φορτώσω patterns που απο internet και στα δύο;
Μάλλον το MM6 υπερτερεί λόγω του ότι το X-50 δεν έχει καν patterns παρά μόνο τους 2 arpeggiators που μπορούν να προσεγγίσουν το αποτέλεσμα των patterns. Πάντως κανένα από τα δύο δεν είναι ιδιαίτερα καλό στο θέμα αυτό.

'Eχω το X50, αλλά έχω δοκιμάσει και το yamaha. Το X50 για μένα σαφώς ανώτερο σε ποιότητα ηχων πληθώρα ήχων. Το yamaha  δε μου άρεσε επειδή για μένα βγάζει πλαστικό ηχο και δεν έχει ήχους με ενδιαφέρον.

apantz είπε:
Αλλά να μήν έχει καθόλου patterns..... :(  Απογοητευτικό αυτό.... Αν βάλω και το juno-d στη σύγκριση;
Σόρυ που θα στη σπάσω αλλά αν δεν βάλεις και κανένα arranger στη σύγκριση, pattern δε θα δεις! :P\

Μάλλον για arranger πρέπει να ψαχτείς απ' όσο καταλαβαίνω, κανένα Korg PA ή για τα Roland Ε. Ρίξε μια ματιά κι εκεί.

Φίλε alchemist έχεις απόλυτο δίκαιο. Μόλις πήγα και είδα το KORG PA50 που είναι πάνω κάτω στα ίδια χρήματα και νομίζω οτι ΑΥΤΟ μου ταιριάζει.... Καμιά γνώμη παιδιά γι' αυτό; Θα μπορέσω να βρώ ελληνικούς λαϊκούς ρυθμούς να κατεβάσω ή πουλάνε κάπου και πρέπει να τους αγοράσω; ( Μέχρι να μάθω να φτιάχνω μόνος αξιοπρεπείς ρυθμούς). Πάντως είμαι χαρούμενος γιατί το δείλημά μου νομίζω ότι παίρνει ένα τέλος.... Τέλος είδα στο internet και το ROLAND GW-8. Αυτό τί λεεί σε σύγκριση με το PA50;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τελικά το αγόρασα το PA50 από Γαλλία παιδιά, 530euro όταν στην Ελλάδα βρίκα minimum τιμή 729 !!!!!

Όχι, όχι το ξέρω  :P Απλώς νόμιζα οτι το συγκεκριμένο όργανο το είχε σε παρόμοιες τιμές musicstore/thomann :( :P

apantz είπε:
Ναι. Playback-Europe.com  Απίστευτες τιμές για τα Ελληνικα δεδομένα.

Ειδικά σε Korg βρίσκεται η μεγαλύτερη διαφορά στις τιμές μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκών καταστημάτων ! Το είδα κι εγώ πριν λίγους μήνες με το tr που πήρα.850 με παζάρια πλήρωσα εδώ , 740 από τα γνωστά On-line καταστήματα...Τα yamaha είναι τα ίδια σχεδόν και τα roland λίγο φτηνότερα εδώ.

Τωρα να ρωτήσω κι εγω αν ξέρει κανεις.

Μπορεί το Χ50 να φορτωσει PCG από το Triton Le?

ΓΙατι αν δεν.....δεν....αν όμως.....γιατί όχι?

και να ξαναρωτήσω παράλληλα και για το Tr? Διοτι το να ξαναφτιάξω όλους τους ήχους δεν

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μπορείς να περάσεις ήχους από το Le στο Χ-50. Έχουν την ίδια μηχανή σύνθεσης, τα ίδια εφφέ και αρκετές ομοιότητες στη sample ROM. Δεν βλέπω γιατί να μην μπορεί να γίνει η διαδικασία... ;)

To ξερω μωρε, απλα θελω να τ'ακουω.χοχοχο. Τωρα αν παω με τη smartmedia στο bon και του πω να τη φορτωσω θα με βρίσει πολύ λες? :p

neeq είπε:
To ξερω μωρε, απλα θελω να τ'ακουω.χοχοχο. Τωρα αν παω με τη smartmedia στο bon και του πω να τη φορτωσω θα με βρίσει πολύ λες? :p
Κοίτα αν έπαιρνε Smartmedia το X-50 δεν θα υπήρχε θέμα αλλά τώρα τι να σε πω... :P

Alchemist είπε:
Κοίτα αν έπαιρνε Smartmedia το X-50 δεν θα υπήρχε θέμα αλλά τώρα τι να σε πω... :P
Αυτο για να σε πω την αλήθεια δεν το σκέφτηκα :P

Αλλα τι διαλο παίρνει το Χ50? Μονο το usb εχει κι αυτο μονο για midi CC?

Και save μονο στην internal κανει? Δε μας τα λέει καλα ο mr.Krog

neeq είπε:
Αλλα τι διαλο παίρνει το Χ50? Μονο το usb εχει κι αυτο μονο για midi CC?

Και save μονο στην internal κανει? Δε μας τα λέει καλα ο mr.Krog
Το USB χρησιμεύει και ως MIDI interface για τον υπολογιστή, νομίζω μάλιστα ότι μετατρέπει το X-50 σε VST instrument και σου δίνει μαζί και editor/librarian!

Άρα, λογικά θα μπορείς να φτιάχνεις πολλαπλές banks και να τις έχεις αποθηκευμένες στον υπολογιστή σου. ΟΚ, όταν θα είσαι on the go δεν θα μπορείς να το κάνεις άνετα αυτό αλλά από το τίποτα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back