Αγορά απο dv247 - ερωτήσεις

Status
Not open for further replies.

Ripen

Νέο μέλος
Γειά σας, θέλω να κάνω μια αγορά απο το dv247.

Το κόστος είναι £467.37, (542euro) με φπα 15%

(Θα πληρώσω το Αγγλικο φπα σωστά?)

6. How much does shipping cost?
    We use UPS Parcel Service

* Austria, Czech Republic, Denmark, Finland, Greece, Italy, Poland, Portugal, Spain, Sweden: Charge is £15.65 (including VAT)*

* Please note that non-UK shipping costs may vary depending on location and the size and weight of the goods. You will be contacted should this situation arise. Our European shipping charges cover one consignment only. With this in mind we do not part ship to non-UK addresses.
Για τα έξοδα αποστολής θα χρεωθώ μόνο £15.65 ?

Ποιά είναι η διαδικασία πληρομής-αποστολής?

Τί θα πρέπει να προσέξω?

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Ripen είπε:
Θα πληρώσω το Αγγλικο φπα σωστά?
Οχι. Θα πληρώσεις ελληνικό ΦΠΑ, δηλ. το σύνολο θα είναι (542/1.15)x1.19 ευρώ συν τα μεταφορικά.

Για τα έξοδα αποστολής θα χρεωθώ μόνο £15.65 ?
Ναι.

Επίσης δε χρειάζεται να ανοίγετε νέο θέμα για κάθε τέτοια σας απορία. Υπάρχουν ήδη σχετικά θέματα στο "Η Αγορά". :)

Εγώ είμαι έτοιμος να παραγγείλω έναν ενισχυτή fender..

Τον Hot Rod ή τον deluxe ή τον deville 212..

Αλλά μιας και το ποσό είναι μεγάλο το σκέφτομαι λίγο..

Είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο κατάστημα;

Απο την άλλη ο thomann είναι πιο σίγουρος δίνει 3 χρόνια εγγύηση αντί για ένα αλλά είναι περίπου 150 ευρώ πιο ακριβός..

Δηλαδή όσο έχει ο deluxe στον thomann έχει ο deville στο dv247...

Τι να κάνω;

Έχω παραγγείλει ήδη τον hot rod deluxe κάποιες μέρες τώρα και από κει πήρα και την CP 60.. όλα μια χαρά και η εξυπηρέτηση τέλεια!!..απλά η κιθάρα έκανε να έρθει 10 μέρες..ωστόσο για ΦΠΑ κλπ θα σε γελάσω..

Ελπίζω να βοήθησα

Βαγγέλης

Δηλ δε πληρωνουμε μονο όσο βλεπουμε στις τιμες?? πχ ενα προιν 450 λιρες ποσο βγενει με τα επιπλεον φπας?

γιατι αυτο?

spy είπε:
Οχι. Θα πληρώσεις ελληνικό ΦΠΑ, δηλ. το σύνολο θα είναι (542/1.15)x1.19 ευρώ συν τα μεταφορικά.

Ναι.

Επίσης δε χρειάζεται να ανοίγετε νέο θέμα για κάθε τέτοια σας απορία. Υπάρχουν ήδη σχετικά θέματα στο "Η Αγορά". :)
Συμπληρωματικά:

Το 542 που αναφέρει το DV συμπεριλαμβάνει 15% Αγγλικό ΦΠΑ. Αν η καθαρή τιμή του είναι Κ, η τελική με ΦΠΑ Αγγλίας προκύπτει ως εξής:

Τελική Αγγλίας = Καθαρη + ΦΠΑ Αγγλιας = Καθαρή + Καθαρη*ΦΠΑ Αγγλίας = Καθαρη*(1+ΦΠΑ Αγγλίας) = Καθαρή*(1+0.15)= Καθαρή*1.15

Απλά: Τα=Κ*1.15

Άρα η Καθαρή τιμή είναι Κ=Τα/1.15

Για να βρούμε την Τελική με Ελληνικό ΦΠΑ: Τε = Κ * ΦΠΑε = (Τα/1.15)*1.19

Και πότε σου βγάζει την ελληνική τιμή;

Εγώ έχω φτιάξει λογαριασμό με χώρα Ελλάδα,έβαλα τα προιόντα στο καλαθι κ πάω να πληρώσω και η τιμή είναι ακόμη ίδια...

Όσο αφορά την πιστωτική θα έχω πρόβλημα με Visa απο την Alpha Bank;Γιατί έχω διαβάσει για κάποια προβλήματα που είχαν μερικά μέλη...

Την τιμή θα την δείς στην μηνιαία Ανάλυση του Λογ/σμου της Κάρτας σου και αν διαθέτει η Τράπεζα σου άμεση ηλεκτρονική εξυπηρέτηση μέσω Internet/Phone Banking.

Της Εθνικής που έχω εγώ μέσα σε 1-2 λεπτά βλέπω στο Web-Banking το ποσό της δέσμευσης/χρέωσης.

Επίσης μπορείς να το υπολογήσεις με μικρή απόκλιση γνωρίζοντας την τιμή πώλησης της αγγλικής Λίρας από την Τράπεζα σου.

Βασικά εννοώ πότε θα υπολογίσει το ελληνικό φπα(19%)..

Τουλάχιστον να ξέρω σε λίρες τι θα πληρώσω ακριβώς..

Στο checkout το Vat παραμένει 15%...Δε νομίζω να σε χρεώνουν άλλο ποσό απο αυτό που εγκρίνεις στο checkout..

Εγώ τελικά παρήγγειλα και πλήρωσα την τιμή που έβλεπα στο κατάστημα..Τα περι 19% δεν ισχύουν..

oselifer είπε:
Τα περι 19% δεν ισχύουν..
Μπράβο ρε ΜΑΓΚΑ, βρήκες τον τρόπο να γλιτώσεις την Ελληνική φορολογία αγοράζοντας online... :D :D

Περίμενε λίγο πριν βγάλεις συμπέρασμα, λέω εγώ... ::) ::)

Και τι φταίω εγώ αν το εν λόγω κατάστημα λειτουργεί έτσι;

Μας δουλεύεις ρε φίλε;

Και τι να περιμένω δηλαδή για να βγάλω συμπέρασμα;

oselifer είπε:
Και τι να περιμένω δηλαδή για να βγάλω συμπέρασμα;
Την παραλαβή ή/και τις κινήσεις της κάρτας σου.

oselifer είπε:
Εγώ τελικά παρήγγειλα και πλήρωσα την τιμή που έβλεπα στο κατάστημα..Τα περι 19% δεν ισχύουν..
Ενδιαφέρον, χμ! :-\

Φίλε oselifer όταν παραλάβεις τα προϊόντα ενημέρωσε μας τι χρεώθηκες τελικά.

Γιατί σε ένα σχετικό email που έστειλα για τον ποιόν ΦΠΑ θα πληρώσω (15% ή 19%), πήρα πολύ λακωνική απάντηση.

...''Η τιμή του προϊόντος είναι η αναγραφόμενη"..

Αποφεύγοντας υπόπτως να μου απαντήσουν συγκεκριμένα για Ελλάδα.

Περιμένουμε εναγωνίως. :)

Είναι σχεδόν βέβαιο οτι είναι η τιμή που βλέπεις στο site(15%) γιατί είδα την χρέωση στην πιστωτική μου μέσω webbanking..

Μάλιστα και η μετατροπή σε ευρώ που κάνει το site είναι πολύ ακριβής αν και η σίγουρη τιμή είναι οι λίρες..

Αν αλλάξει κάτι θα σας ενημερώσω..

Ότι γράφει ο λογαριασμός θα πληρώσεις. Δηλ. 15%.

Πρέπει να είναι καλή εταιρία γιατί χθές τον παρήγγειλα και ήδη είναι στα χέρια της Ups..

Αλλά μου έχουν δώσει tracking number για δυο δέματα 12.5 κιλών το καθένα(ο ενισχυτής είναι 25)..Πως μπορεί να μπει ο ενισχυτής σε δυο δέμματα;

Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;

Εισαγωγή:

Όσα χρήματα και να πλήρωσε ο φίλος μας στο DV για το αντικείμενο του πόθου του, έχουν ήδη φορολογηθεί από το Ελληνικό κράτος ως Φόρος Εισοδήματος (προσοχή όχι ως Φόρος Προστιθέμενης Αξίας)

Εφόσον ήταν στην τσέπη του, και έφτασαν εκεί με νόμιμο τρόπο (μισθοδοσία απο εταιρία, παροχή υπηρεσιών), αποτελούν εισόδημα του, το οποίο Φορολογείται ετησίως.

Αν με αυτά τα χρήματα πήγαινε σε ένα Ελληνικό κατάστημα και αγόραζε κάτι, τα χρήματα αυτά θα αποτελούσαν εισόδημα για τον Καταστηματάρχη, οπότε θα φορολογούνταν και πάλι (Φόρος Εισοδήματος). Φυσικά ο Καταστηματάρχης τον Φόρο αυτό τον ονομάζει Φόρο Προστιθέμενης Αξίας σύμφωνα με τον Νόμο, δεν τον πληρώνει ο ίδιος, αλλά προσαυξάνεται στην τιμή του προϊόντος και το πληρώνει πάλι ο φίλος μας.

Το χρήμα όσο κυκλοφορεί, αποτελεί έξτρα εισόδημα για το κράτος, και ειδικά για την Ελλάδα και με τις νόμιμες οδούς, 1 ευρώ αν αλλάξει 10 φορές χέρι μέσω αγορών, θα φορολογηθεί με 19% ΦΠΑ 10 φορές.

Γι'αυτό το κράτος θέλει την αγορά ΕΝΕΡΓΗ και όχι παγωμένη. Όσο κινείται το χρήμα, αυξάνονται τα εισοδήματα του.

Δεν έχω διαβάσει Νομικά ή Φορολογικά, αλλά κάπως έτσι νομίζω ότι χονδρικά δουλεύει το σύστημα.

Επιχείρημα:

Εφόσον αυτά τα χρήματα που πλήρωσε στο D.V. ο φίλος μας αποτελούν εισόδημα Εταιρίας που ανήκει στο Φορολογικό Σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, γιατί να πληρώσει 19% ελληνικό ΦΠΑ ? Το UK δεν έχει ενταχθεί Νομισματικά στην Ευρώπη (Ο.Ν.Ε.), οπότε γιατί να ακολουθεί το DV τα regulations των Ευρωπαϊκών on-line καταστημάτων ?

Επιχείρημα:

Εφόσον αυτά τα χρήματα που πλήρωσε στο D.V. ο φίλος μας αποτελούν εισόδημα Εταιρίας που ανήκει στο Φορολογικό Σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, γιατί να πληρώσει 19% ελληνικό ΦΠΑ ? Το UK δεν έχει ενταχθεί Νομισματικά στην Ευρώπη (Ο.Ν.Ε.), οπότε γιατί να ακολουθεί το DV τα regulations των Ευρωπαϊκών on-line καταστημάτων ?

Τυπικα μιλωντας, το ΦΠΑ δεν αποτελει μερος του εισοδηματος του μαγαζιου. Οπως το παιρνει απο τον καταναλωτη το υποβαλει και αυτο με τη σειρα του.

Και εγω δεν ξερω τα φορολογικα (εως και καθολου) αλλα μου φαινεται λογικο οτι οταν ενα καταναλωτικο προιον εισαγεται στην Ελλαδα, και καταναλωνεται απο ελληνες, να πρεπει να υποκειται σε ΦΠΑ 19%.

Το θέμα είναι οτι εάν αγοράσεις απο κατάστημα που βρίσκεται σε χώρα της ευρωπαικής ένωσης δε χρειάζεται να πληρώσεις φόρο στη χώρα σου,αφού το πληρώνεις στην εκει χώρα..

Αυτό είναι το νόημα της Ε.Ε.

Γι'αυτό εάν ψωνίσεις απο Αμερική για παράδειγμα πάει στο τελωνείο και πληρώνεις φόρους..

Απο κει και πέρα ο thomann μάλλον υποτίθεται οτι πουλάει σα να βρίσκεται το κατάστημα του στην Ελλάδα γι'αυτό χρεώνει ελληνικό ΦΠΑ..

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back