11άρες αλλά σε τι κούρδισμα?

jmone

Παλιά καραβάνα
γεια σας παίδες

επιτέλους μετά από πολύ καιρό σκέψεις αποφάσισα να αφήσω τις 9άρες και να

πάω σε 11άρες το θέμα είναι ότι με 9άρες κουρδίζω σε D# με τις 11άρες πόσο

να το ρίξω? λέω να κουρδίζω σε D αλλά λογικά με παίρνει να πάω και πιο κάτω εσείς τι λέτε να κάνω?

Οπου θες μπορεις να κουρδισεις.Το θεμα ειναι ΓΙΑΤΙ να κουρδισεις τοσο χαμηλα? 8O

Εγω χρησιμοποιω εντεκαρες χρονια τωρα.. :lol: και κουρδιζω κανονικα σε μι χωρις κανενα προβλημα.

πολλά γρούπ κουρδίζουν τόσο χαμηλά για θέμα όγκου

και εγώ όταν βγάζω διασκευές αυτών τον κομματιών

δεν θέλω να παιδεύομαι :lol:

το βασικό είναι ο όγκος

βασικα υπαρχουν πολυ λογοι που το κανουν οχι μονο για τον ογκο, αλλα και για τη φωνη και για τις κλημακες που χρησιμοποιουν. καποια τραγουδια απο death metal που σου ακουγονται περιεργα ειναι λογο της κλημακας και επειδη χρησιμοποιουν πολλες με διεσεις. ετσι την καθε χορδη την κουρδιζουν αναλογα και το πως τους βολευει στα πατηματα. αν εχεις floyd rose παντως ειναι μεγαλη π..α! :? παντως ειναι περιεργο που επαιζες σε αλλο κουρδισμα με 9αρες. δεν σου τασταρε? συνηθως χρησιμοποιουν 12αρες για χαμηλο κουρδισμα. εχω δει μεχρι και ΣΙ Διεση.

εγώ έχω δεί και ΣΙ με 13άρες και ήταν μαμάτο

ναι δυστυχώς με floyd έχω για αυτό θέλω κάποια στάνταρ

(ας πούμε) συνταγή

γιατί να μου ταστάρει με 9άρες για ένα ημιτόνιο? ε μη τρελαθούμε

Ο κιθαριάρης μου είχε 9αρες κουρδισμένες σε ρε, ψιλοτάσταρε, είναι η αλήθεια. Του έδωσα ένα σετάκι 10αρες webstrings και είναι κομπλέ.

Αν θες σαπίλες κάνε αυτό που έκανα εγώ, σετάκι για εφτάχορδη και πέτα την ψιλή μι. Κουρδισμά σε σι σφιχτό και ωραίο.

όπα κάτσε κώστα γιατί με έστειλες δηλαδή μιλάμε για

Σι Μι Λα Ρε Σολ Σι? (απο τη μπάσα προς την καντίνη)

και τι νούμερο?

πάντως προτιμώ ένα έτοιμο σετάκι για 6χορδη

Όχι μιλάμε για ΣΙ ΜΙ ΛΑ ΡΕ ΦΑ# ΛΑ#. Σκέψου το λίγο και θα το καταλάβεις! ;)

Τα σετ webstrings για εφτάχορδη είναι τσάμπα, είναι σαν να βάζεις 14αρες χορδές στην κιθάρα σου.

μπααα άντε να παίξω σόλο μετά

ειμαι 10 χρόνια με 9άρες

δύσκολα πράγματα αυτά που λες :wink:

βασικά αυτό που ψάχνω είναι το σετ που θα πάρω

και σε τι νότα να κουρδίσω

πάντα μιλάμε για κλασικό κούρδισμα απλά ριγμένο μερικά ημιτόνια

Καλά αν έρθετε για Jam θα χω και το λες πολι να του ριξεις καμια πενια ναουμ.

ναι δεν λέω ότι θα είναι άσχημο αλλά η Ρε δεν είναι απ

τα καντίνια που έχω συνηθίσει

Mήπως είναι υπερβολικές oι 7χορδης?Για drop b ή drop c ή και κούρδισμα 7χορδης σε 6χορδη θα ήταν καλές,αλλά αν θες να ρίξεις την κιθάρα μόνο έναν τόνο πίσω πιστεύω και οι 10άρες την κάνουν τη δουλειά.

Αν κουρδίσεις σε C ?

Καλά jmonακο, όπως βολεύεσαι, βασικά εγώ είμαι ο ανώμαλος που δεν χρησιμοποιώ τα καντίνια στην κιθάρα συχνά... 8O

Οι χορδες μιας 7χορδης ειναι κατι αντιστοιχο με ενα baritone set χορδων (ή πιο απλα ενα set 13αρες).Μαλιστα εχω ακουσει κ παιξει μια Strat αμερικανα με 13 με super αποτελεσμα κ ογκο που θα ζηλευε καθε μεταλο-κιθαρα...

Τωρα απο προσωπικη εμπειρια με 11αρες πολυ ανετα ριχνεις σε D (μαλιστα το εχω δοκιμασει μεχρι κ σε Drop Β και το αποτελεσμα ειναι μια χαρα). Ολα αυτα εχουν σαν απαραιτητη προυποθεση ενα καλο set-up βεβαια!!

επειδή έρχετε αλλαγή μαγνητών τα ρωτάω όλα αυτά

ο μάστορας αφου θα τους αλλάξει να μην βάλει και

χορδές ? να μην ρίξει και ένα σετάπ ?

ε εγώ να μην έχω ιδέα τι χορδές να του πω και που τις θέλω κουρδισμένες?

βασικά εγώ επειδή είμαι συνέχεια στο σόλο δεν θέλω χορδές τέρατα απλά να δώσουν όγκο

Κοιτα αν "εισαι συνεχεια στο σολο" τοτε δεν βλεπω το λογο να βαλει 11αρες...Anyway ειναι καθαρα δικο σου θεμα απο εκει και περα. Να δεις τι σε βολευει κ που θελεις τον τονο σου!

Ο κιθαριάρης μου έχει μια b.c. rich η οποία έχει 25,5" σκάλα και με τις δεκάρες σε ρε όπως σου είπα είναι κομπλέ. Πες του μάστορη να στην σετάρει έτσι.

Αν η κιθάρα σου έχει 24,75" σκάλα (θινκ γκιμπσον) τότε θα χρειαστείς 11αρες.

Βαλε 10αρες και καθαρισες. ουτε πολυ αδυναμες σαν τις 9αρες ουτε σκληρες σαν 11αρες. παντως υοαρχιυν και σετ περδεμενα με 10αρες τις χατω χορδες και οσο ανεβαινεις πανε σε 11αρες. ειναι καλο να πειραματιζεσαι αλλα εγω στο floyd rose δεν μου αρεσει να πειραματιζομαι και πολυ. ειναι μεγαλος μπελας. ακομη κι ενας μαστορας δεν σημαινει οτι θα σου το σεταρει τελεια ωστε να μη χρειαστει να το πειρεξεις και μονος σου. κι αυτο γιατι πεζοντας ωρα μονο μπορεις να καταλαβεις αν χανει, αν ξεκουρδιζεται ευκολα κ.α. γιατι αν ξεκουρδιζεται σημαινει οτι θελει ρυθμιση απο πισω στα ελατηρια και γενικα εχει πολλα κολπακια. με τα χρονια εχω μαθει να το σεταρω καλα αλλα και παλι το σκεφτομαι πολυ οταν ειναι να αλλαξω χορδες ή να δοκιμασω κατι καινουργιο.

το συνέχεια είναι σχετικό

όταν είμαι με τη μπάντα δεν παίζω μόνο σόλο

αλλά όταν μελετάω, μελετάω σόλο

βασικά από χορδές με βλέπω στις 11άρες

μάλλον κάτι τέτοιο http://www.thomann.de/gr/dr_dimebag_dbg10_52.htm

ή

http://www.thomann.de/gr/dean_markley_2562_med_blue_steel.htm

τώρα το θέμα είναι ότι αν αρχίσω να παίζω με τα κουρδίσματα σωθήκαμε για αυτό ρωτάω ποιό είναι το ποιο συνηθισμένο κούρδισμα στις μεταλοκιθάρες με 11άρες (εκτός από τις γνωστές ανωμαλίες, απλά μια αλλαγή τόνου)

και εγώ ξέρω να σετάρω αλλά δεν έχω καμία διάθεση να το κάνω :lol:

Trending...

Νέα θέματα

Back