Έχω έναν Soldano Astroverb 1Χ12 combo. Με αυτό τον πολύ ωραίο μπουτίκ ενισχυτή έχω μια παράξενη σχέση. Μου αρέσουν πολύ οι crunch ήχοι του και με αυτούς παίζω. Είναι ό,τι πρέπει για να παίζεις καρφί. Αλλά δεν παίρνει καλά τα πετάλια (ιδίως τα βρομοπέταλα ακούγονται λάσπη). Σκεφτόμουν πώς (και αν) μπορώ να τον φιλιώσω με τα πετάλια μου.
Φίλοι και γνωστοί που σκαμπάζουν 5 πράματα μου λένε ότι φταίει η high gain προενίσχυση, η οποία "πνίγει" το εύρος συχνοτήτων των πεταλιών. Μου προτείνουν λοιπόν να παίξω με τις λάμπες.
Ο Astroverb έχει 5 λάμπες 12ΑΧ7της Sovtek στην προενίσχυση. V1 και V2 είναι στάδια προενίσχυσης. Οι V3 και V4 είναι του reverb και η V5 είναι phase inverter.
Συζητώντας (αλλά και ψάχνοντας στο νετ), βρήκα δύο μεθόδους.
1) Η κλασική συνταγή, να αλλάξω τη V1 με χαμηλότερου gain λυχνία.
2) Να μείνει η V1 ως έχει και να αλλάξω τις υπόλοιπες 4 λυχνίες με 12AT7.
Έχετε κάποιο σχόλιο, σκέψη ή ιδέα πάνω σε αυτό; Ξέρω ότι το θέμα με τις λάμπες είναι trial and error, αλλά προτού πάω να δώσω 100 € για λάμπες, θα ήθελα μια άποψη για την "ορθοδοξία" των σκεπτικών αυτών.
Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον απαντήσει.
Υ.Γ.: Ο Astroverb είναι βασισμένος στον vintage Marshall 2061x με την προσθήκη reverb και με σύγχρονο high gain configuration.
Φίλοι και γνωστοί που σκαμπάζουν 5 πράματα μου λένε ότι φταίει η high gain προενίσχυση, η οποία "πνίγει" το εύρος συχνοτήτων των πεταλιών. Μου προτείνουν λοιπόν να παίξω με τις λάμπες.
Ο Astroverb έχει 5 λάμπες 12ΑΧ7της Sovtek στην προενίσχυση. V1 και V2 είναι στάδια προενίσχυσης. Οι V3 και V4 είναι του reverb και η V5 είναι phase inverter.
Συζητώντας (αλλά και ψάχνοντας στο νετ), βρήκα δύο μεθόδους.
1) Η κλασική συνταγή, να αλλάξω τη V1 με χαμηλότερου gain λυχνία.
2) Να μείνει η V1 ως έχει και να αλλάξω τις υπόλοιπες 4 λυχνίες με 12AT7.
Έχετε κάποιο σχόλιο, σκέψη ή ιδέα πάνω σε αυτό; Ξέρω ότι το θέμα με τις λάμπες είναι trial and error, αλλά προτού πάω να δώσω 100 € για λάμπες, θα ήθελα μια άποψη για την "ορθοδοξία" των σκεπτικών αυτών.
Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον απαντήσει.
Υ.Γ.: Ο Astroverb είναι βασισμένος στον vintage Marshall 2061x με την προσθήκη reverb και με σύγχρονο high gain configuration.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: