χαχαχαχα
Απο τα λίγα που ξέρω τα Yamaha, Korg, Roland είναι τα καλύτερα!
Απο αυτά φυσικά τα καλύτερα είναι τα Yamaha.
Εκτός απο το οτι έχουν τους καλύτερους με μεγάλη διαφορά ρυθμούς (ελληνικούς,αραβικούς,beat, ballad, pop-rock ΚΤΛ) και voices(piano,trumpet,flute,sax ΚΤΛ) έχουν τα καλύτερα ηχεία με τρελή διαφορά...
Επίσης πριν απο λίγο καιρό δικίμασα ένα Roland (πολύ καλό μοντέλο) νεότατο μοντελάκι, και δεν είχε ούτε τις μισές ρυθμίσεις που έχουν τα Yamaha.
Απο Korg δεν ξέρψ σχεδον τίποτα, αλλά απο οτι έχω ακούσει απο επαγγελματίες που δουλευουν σε Korg καλά είναι αλλά σαν τα Yamaha κανένα.
Παιδιά δεν ξέρω γιατι μερικοί Έλληνες λένε οτι τα Yamaha είναι υποδιέστερα απο τα Korg και ειδικά απο τα Roland.Τα Roland πολύ υποδιέστερα απο τα yamaha και ναμίζω και απο τα Korg!
Πάντως η Roland έχει κάτι ηχεία...για τον π***** και τα style της είναι πολύ ψεύτικα, επειδή έχουν string και choirs νομίζουν οτι έιναι πολύ γεμάτα τα styles...σκατά ρε παιδιά,μονο drums,bass,strings έχουν οι περισσότεροι ρυθμοί...
Τα korg απο την άλη, έχουν καλούς ρυθμούς δεν λεω αλλά και αυτοί είναι δίθεν γεμάτοι...με κάτι που ακούγετε σαν κλακιέτες στα drums γεμίζει ο ρυθμός , ενω τα
Yamaha συνδιάζουν και τα drums σαν Korg και τα strings σαν roland ΚΑΙ έχει έξτρα όργανα περισσότερο πιάνο, κιθάρα,ηλεκτρική κιθάρα, sax, περισσότερα strings(η μάλλον καλύτερα strings) με αποτέλεσμα να προσφέρουν οτι ζητάει ένας hardcore πληκτράς!
Οι ρυθμοί τις Yamaha είναι πάάάρα πολύ καλύτεροι και ακόμα και οι ήχοι,το πιάνο ας πούμε με διαφορα καλύτερο....
YAMAHA FOR EVER!!!!