Βοηθεια σχετικά με συνδιασμό tonelab - ενισχυτή και αγορά

NemOOO

Παλιά καραβάνα
Καλημέρα....

Σας ομιλώ εκ μέρους φίλου ο οποιος δεν πολύ μπαινει ιντερνετ και χρειαζεται βοήθεια...

Σκεφτεται να δωσεις καποια χρηματα για νεο εξοπλισμο (αρκετά χρηματα: λαμπατο σοβαρο ενισχυτή-καινουργια tele)...To θεμα εναι οτι αυτη την στιγμή δεν εχει τπτ γιατι η κιθαρα του (cort) απέθανε....και ο ενισχυτής randall δεν τον καλύπτει...(BTW ασχολειται σοβαρα με την κιθαρα...και θελει να πάρει κατι που θα το μείνει...πχ περσυ εδωσε καποια χρηματα και πήρε πολύω καλή κλασσική χειροποίητη...)

Το θεμα ειναι το εξής....

Εχει την tonelab και δεν σκεφτεται να ξανασχοληθει αμεσα με πεταλακια και τετοια....Το θεμα ειναι αξιζει να αγορασει καινούργιο ενισχυτή ή να παρει monitors τα οποια θα τα συνδεει με την tonelab και θα χρησιμοποιεί προσωμοίωση ενισχυτή και καμπίνας?

Τα ειδη μουσικής που το ενδιαφερουν ειναι οτιδηποτε απο blues-rock-alternative-funk (με λιγα λόγια δεν πρόκειτα να ασχοληθει με metal η με core ;D)....

Η βοηθεια σας θα ειναι πολύτιμη γιατι ειμαι σχεδον σιγουρος ότι αν βγούμε στην αγορα οι μαγαζατορες δεν παιζει να μας διαφωτισουν...(προφανως ΟΤΙ παρει θα το δοκιμασει πρώτα)...

Αρα συνοψίζοντας :

1)Αξιζει η σκεψη για monitor - tonelab?

2)Αν οχι ποιόν ενισχυτη προτείνετε...(το budget ειναι γυρω στα 600euro αλλα παιζει εκει τριγυρω)

Thanx  :)

NemOOO είπε:
Το θεμα ειναι αξιζει να αγορασει καινούργιο ενισχυτή ή να παρει monitors τα οποια θα τα συνδεει με την tonelab και θα χρησιμοποιεί προσωμοίωση ενισχυτή και καμπίνας?
Ενισχυτή ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! ειδικά αν παίζει live!!!

Για το καλό των αυτιών μας, ας ξέχασουμε την υπόθεση "προσωμοίωση"!!!! Χρησιμοποιώ το tonelab ΟΧΙ γιατί κάνει καλό μόντελινγκ (μου είναι αδιάφορο πόσο πιστά και καλά μιμείται έναν fender), αλλά γιατί μου δίνει ωραίους ήχους.....!

Για ενισχυτη στα 600 ευρώ, κανέναν hot rod deville (ή blues deville ακόμα καλύτερα, αλλα είναι πιο ακριβοί). Λίγο πάνω απο 600 ανεπιφύλκτα τον koch studiotone (με εκπλήσει κάθε μέρα αυτό το μηχάνημα!!!!)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Και εγω απο οσα εχω διαβασει εδώ μεσα...αν και ειμαι πληκτράς εχω καταλαβει οτι ειναι αλλο πραγμα ο λαμπατος....Απλά επειδή ηθελα να ειμαι σιγουρος....Τhanx...Για πείτε αποψεις...

Φυσικα και θα παρει λαμπατο ενισχυτη (Fender Hot Rod Deluxe ή Deville,PEAVEY CLASSIC 50 ή 30 κτλ) μεταχειρισμενο η καινουργιο.

Το strength της Tonelab ειναι το ποσο καλα ακουγεται ΜΠΡΟΣΤΑ απο οποιονδηποτε λαμπατο ενισχυτη  ;)

Φυσικα για να εχει καλο ηχο θα απενεργοποιησει ολες τις "καθαρες" προσομοιωσεις και τις καμπινες.

Ωραία....Τον Superfunk περιμενα να απαντησει πρωτος-πρώτος γιατι χτύπησα τις ιδιαίτερες αγαπες του...(tele-tonelab)....Μαλλον θα παμε προς το κεντρο να δοκιμασει κανενα ενισχυτή....

Τωρα που γινεται λόγος...Παιζει να μου προτείνεται και καμια standard tele για να δοκιμάσει...? ((εχω διαβασει κατι για την baja τον τελευταίο καιρο....))....Ετσι για να μην παμε ψαχνοντας τελείως... ???

Γεια χαρα σε ολους...

εχω κι εγώ μια απορία ρε παιδια...

είμαι εδω και μισό χρόνο ευτυχης κατοχος της tonelab se και καθε μερα ανακαλύπτω και κατι καινούργιο και μαμάτο πάνω της...

αυτό που με απασχολεί βέβαια είναι οτι αυτό που ανακάλυψα πρώτο απ όλα είναι οτί με τισ καμπίνες ΑΝΟΙΧΤΕΣ ακουγεται  ΤΕΛΕΙΑ (τα πρίμα ΔΕΝ ξυρίζουν και ο ηχος του εκαστοτε ενισχυτη "δενει" με τιν καμπινα πολυ ωραία) ενώ όταν

τις κλείνω (συμβουλή που άκουσα εδώ)είναι χάλια. Παιζω καρφί στον LANEY LC 30 (ειτε μπροστα ειτε στο fx return)(εννοειτε στο amp out της πεταλιερας) με μια EPIPHONE LES PAUL CUSTOM με Seymour duncan jazz-JB.ουτε μια φορα  δεν μου ακουστηκε καλα με ΚΛΕΙΣΤΕΣ καμπίνες ουτε καν καλύτερα απ το ιδιο preset(απ τα ετοιμα η ετοιμα κατεβασμενα, μιας και τα δικα μου φτιαχτηκαν εξ αρχης με καμπινες ON. ΠΑΣΧΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ??????(γιατι μονο σ'αυτο το φορουμ ακουσα τη συμβουλη "παντα κλειστες οι καμπινες")

ε,γουστα ειναι αυτα,σε εμενα παντως (και παντα φυσικα με flat τους κανονικους ενισχυτες) ακουγεται μαυρα χαλια (τιγκα στα πριμα) με τις καμπινες on.

joker είπε:
.... μιας και τα δικα μου φτιαχτηκαν εξ αρχης με καμπινες ON.
Γι αυτό  ;)

(γιατι μονο σ'αυτο το φορουμ ακουσα τη συμβουλη "παντα κλειστες οι καμπινες")
Παρεπιπτόντως, νομίζω και στο manual το προτείνει. Ο λόγος είναι ότι οι προσομοιώσεις εισάγουν μία περίεργη φασματική απόκριση στις ψηλές (όπως και οι πραγματικές καμπίνες .... κάθε άλλο παρά flat είναι) που μπορεί να βοηθάει στο DI ή σε full range ηχεία αλλά όταν μια τέτοια "περιέργη" (ευχάριστα χρωματίζουσα) φασματική απόκριση στις ψηλές υπάρχει ήδη από την καμπίνα σου (αν παίζεις από ενισχυτή) τότε η υπέρθεση των δύο αποκρίσεων μπορεί να μπερδέψει τα πράγματα. (Σε πολύ χαμηλές εντάσεις δεν είναι τόσο ενοχλητικό αυτό).

Εννοείται ότι αν γράφεις DI και το εισχυτάκι το έχεις μόνο για να ακούς, τότε θα βοηθήσει να έχεις τις καμπίνες ON για αυτό που θα ηχογραφηθεί  :) . 

Καλημέρα!

Αφού είχα την tonelab κανα μήνα, άρχισα πρόσφατα να την "εξερευνώ" (διακοπές και διαδοχικά λάιβ -αναγκαστικά με τον παλιό εξοπλισμό- δεν μου το επέτρεπαν ως τώρα).

Ρε παιδιά, προβληματίζομαι κι εγώ... Γιατί με τις καμπίνες on μου ακούγονται καλύτερα τα γκάζια?

Όταν τις έχω off, και ειδικά σε lead, μου "ξυρίζει" πολύ η παραμόρφωση, ενώ με on, στρογγυλεύει πολύ ο ήχος...

Επηρεασμένος δε από εδώ μέσα, αλλά και από την προτροπή του manual, προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου να το ψάξει μέχρι να ακουστεί καλύτερα αλλιώς, αλλά μάταια...

Τι μπορεί να κάνω λάθος?  ???

Θα μου πείτε, αν σου ακούγεται καλύτερα, τι θες? Απλά ρωτάω, γιατί αν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι έτσι όπως τα λέτε, προφανώς κάτι δεν έχω προσέξει και υπάρχουν άπειρα περιθώρια βελτίωσης.

Το manual το έχω διαβάσει προσεκτικά σε ό,τι αφορά στη δημιουργία ήχων.

Σε λαμπάτο την έχω συνδέσει εννοείται.

Στον ηχο δεν υπαρχει τιποτα το ''αντικειμενικο".

Απο τη στιγμη που σου αρεσει εσενα εμας δεν μας πεφτει λογος.

Μπορει ο ενισχυτης σου (δεν μας ειπες τι ενισχυτη εχεις,ουτε τι ρυθμισεις εχεις κανει σε αυτον) να ανταποκρινεται καλυτερα με τις καμπινες του TL on... ;)

Superfunk είπε:
Στον ηχο δεν υπαρχει τιποτα το ''αντικειμενικο".
Εννοείται, λέγοντας "αντικειμενικά" εννοώ ότι είναι η παρατήρηση της τεράστιας πλειοψηφίας εδώ μέσα, αλλά κυρίως ότι κάνει όντως λογική, να μην βάζεις καμπίνα πάνω στην καμπίνα. Άλλωστε, το προτείνει και το manual.

δεν μας ειπες τι ενισχυτη εχεις
Peavey VK 112. Θα δοκιμάσω και σε ενισχυτή κανενός φίλου πάντως να μου φύγει ο καημός!  ;D

Τα ίδια κι από δω. Ενισχυτές και καμπίνες μονίμως ανοιχτά, αλλιώς ο ταπεινός Orange Crush δεν κολακεύει το αποτέλεσμα. Τα ίδια και στο στούντιο, αλλά εκεί μιλάμε για Valvestate ;D,...οπότε... ;D ;D

Τώρα, για να προτείνουμε και κανέναν ενισχυτή...Οι περισσότεροι Laney είναι γύρω στα λεφτά που λέμε. Αν τον παίρνει για υπέρβαση τον συνάδερφο, ας τσεκάρει τον Carvin Nomad. Εμένα με έστειλε, αλλά και τα watt...είναι πολλά (50).

Με οποιονδηποτε ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη της προκοπης (απο 5 εως....205 βαττ :) ) η Tonelab χρησιμοποιουμενη ως εφεδιερα/ντιστορσιονιερα :) SOUNDS LIKE GOD (αν βεβαια εχει προγραμματιστει ΣΩΣΤΑ) ;)

Ομοιως με οποιονδηποτε solid state ενισχυτη της πλακας και να τη συνδεσεις θα ακουγεται ακριβως το ιδιο με τον ενισχυτη δηλ. ΧΑΛΙΑ... ;)

Τα εχουμε ξαναματαπει χιλιες φορες...χωρις καλο ενισχυτη δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλεις καλο ηχο. (και απο τη στιγμη που η αγορα ειναι γεματη με ΦΘΗΝΟΥΣ και εξαιρετικους ΛΑΜΠΑΤΟΥΣ ενισχυτες για ολα τα βαλαντια ...δικαιολογια ...δεν υπαρχει...:)  )

Earendil είπε:
Tα ίδια και στο στούντιο, αλλά εκεί μιλάμε για Valvestate ;D,...οπότε... ;D ;D
Καύμένο μου παιδί, τι τραβάς και εσύ...  ;D ;D ;D

γιατι ολα τα ελληνικα προβαδικα ειναι γεματα με αυτους τους ελεεινους,τρισαθλιους ,απαισιους,απαραδεκτους,ηχοκαταστροφικους,ανεπαναληπτους ενισχυτες....

marshall VALVESTATE η καταληψη της ΑΣΙΑΣ >:( :'(

Μα φυσικά γιατί το Marshall είναι logo - φετίχ ειδικά όσο κατεβαίνεις ηλικίες...

Δε πα να είναι 100 χρονώ και να σκούζει...

Αφού έχει αθηναϊκές πινακίδες!!!!!  ;)

apos είπε:
Μα φυσικά γιατί το Marshall είναι logo - φετίχ ειδικά όσο κατεβαίνεις ηλικίες...

Δε πα να είναι 100 χρονώ και να σκούζει...

Αφού έχει αθηναϊκές πινακίδες!!!!!  ;)
ετσι ρε φιλε γιατι μονο ο valvestate εχει γκαζια που σκοτωνουν αλλα πραγματικα σκοτωνουν καθε προσπαθεια σου να βγαλεις ηχο >:( και καθε φορα που παω στο studio θα ειναι κατι 15χρονα και 20χρονα που θα παιζουν τι  ?????    ??    thrash οΗΗΗΗΗΗΗ yeah...

ια...ια....ια....ια.κακουργα εισαι κοινωνια (ΖΟΥΓΑ ΑΘΑΝΑΤΟΣ)

τωρα δν θελω να ξεφυγω πολυ απο το θεμα αλλα ρε παιδια εμενα το μεγαλυτερο προβλημα μου ειναι η ηχητικη του χωρου...κατι μακροστενα δωματια με κατι περιεργεσ εσοχες...πας εδω δν ακους το μπασο καθολου, πας απο την αλλη σε τρελαινουν τα μονιτορ...μελετη χωρου... hello!!! :D:D

Δεν έχεις κι άδικο.

Πάντως με λίγο μεράκι από το "στουντιάρχη", όλα γίνονται!

Στο στούντιο που πάμε εμείς, ενώ παλιά είχε ιδανική διαρρύθμιση, μετά από κάποιες αλλαγές (λόγω ανωτέρας βίας), ο χώρος έγινε απίστευτα δύσχρηστος!

Ο τύπος όμως που το έχει, γουστάρει όταν θα κλείσει την πόρτα για να μας αφήσει να κάνουμε πρόβα, όλα να είναι ΟΚ. Και πράγματι, τα περνάει όλα από μικρόφωνα στην κονσόλα, κάθεται μέσα μέχρι να τα ρυθμίσει σωστά και έχει παντού φοβερό ήχο. Το ηχητικό αποτέλεσμα "βάζει κάτω" οποιοδήποτε προβάδικο έχω επισκεθεί. Και αν δεις το χώρο... πραγματικά σαν σίγμα τελικό...  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back