Video Section στο Noiz

Spiros Poullos

Παλιά καραβάνα
με αφορμή το θέμα SATA 3, USB 3.0, (http://www.noiz.gr/index.php?topic=175905.0) Firewire S3200 λόγω της αναλυσης του θέματος ποιοτητας video με το Firewire και πιο συγκεκριμένα από εδω και πέρα http://www.noiz.gr/index.php?topic=175905.msg428852#msg428852

εκανα μια προταση στο yameth για τη δημιουργία video section ωστε να δινουμε και να παιρνουμε συμβουλές για δημιουργία video clip, software κτλ...

τί λέτε...?

Αφήνω την ψηφοφορία ενεργη για 30 ημέρες, αν και οι mods το κρίνετε ενδιαφέρον κάντε το sticky μέχρι να λήξει η ψηφοφορία

Το θέμα video είναι πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα ταιριάζει σε ένα φόρουμ σαν το νόιζ...

Εγώ προσωπικά θα ήθελα πολύ να διαβάσω ανάλογες συζητήσεις, ακόμη πιο πολύ αν είναι άμεσα συνδεδεμένες με την μουσική παραγωγή και δημιουργία (γιατί διαφορετικά είναι ένας τεράστιος και αχανής τομέας που χρειάζεται ένα δικό του φόρουμ, αντίστοιχο με τα άπειρα ήδη υπάρχοντα).

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να δημιουργηθεί ξεχωριστή κατηγορία (ίσως θα μπορούσε να είναι μια υποκατηγορία στο "computers") πάντως σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα πρόταση.

:)

Ενδιαφέρον ακούγεται, και αν υπάρχει αρκετός κόσμος που ξέρει κ ασχολείται μπορούν να γίνουν και περισσότερες συζητήσεις οπότε να υπάρχει και η σχετική υποκατηγορία.

nikodemos είπε:
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να δημιουργηθεί ξεχωριστή κατηγορία (ίσως θα μπορούσε να είναι μια υποκατηγορία στο "computers") πάντως σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα πρόταση.

:)
Δε διαφωνω αλλα να πω και την αληθεια επειδη δεν εχω ασχοληθει με το θέμα και δε μπορω να εχω ολοκληρωμένη άποψη, ίσως η δημιουργία ξεχωριστου section μπορεί εμπεριέχει άλλες υποκατηγορίες όπως αντιμετώπιση προβλημάτων, guides για συγκεκριμένα softare, μίξη ηχου με βιντεο κτλ

Ρε παιδια, ηδη εχουμε video section. Εχει μαλιστα τις υποκατηγοριες Μαθηματα, Μουσικοι & Μπαντες. Μηπως να γινει αλλο ενα sub-section με τον τιτλο tech, που να πιανει και την πιο τεχνικη πλευρα του θεματος?

odis13 είπε:
Μηπως να γινει αλλο ενα sub-section με τον τιτλο tech, που να πιανει και την πιο τεχνικη πλευρα του θεματος?
φυσικα και μιλαμε για την tech μερια του θεματος...μην κολλάμε στον τίτλο κάτι θα βρεθει! ;)

odis13 είπε:
Ρε παιδια, ηδη εχουμε video section. Εχει μαλιστα τις υποκατηγοριες Μαθηματα, Μουσικοι & Μπαντες. Μηπως να γινει αλλο ενα sub-section με τον τιτλο tech, που να πιανει και την πιο τεχνικη πλευρα του θεματος?
Σωστός ο Odis, απλά χρειάζεται να συμπληρωθεί στον τίτλο, Video, Επεξεργασία & Software.

Λέω τώρα...

Ο συγκεκριμένος τομέας αναφέρεται σε βίντεο από μπάντες, μαθήματα youtube κλπ κλπ  γενικά ότι μπορεί να ενδιαφέρει (?) από το χάος που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ανήκει στο noiz cafe , δηλαδή στην πιο "ελαφριά" πλευρά του φόρουμ...κάτι σαν το καφενείο των φιλάθλων.

Εδώ μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό στα πλαίσια του tech forum, δηλαδή την δημιουργία & επεξεργασία video, το ανάλογο λογισμικό και εξοπλισμό, το post production κλπ κλπ

πριν μερικά χρόνια, κάπως έτσι πήγα να το ξεκινήσω κ εγώ...

http://www.noiz.gr/index.php?topic=156565.0

δικαιολογημένα δεν προχώρησε διότι

1. όντως υπάρχουν εξειδικευμένα φόρουμς

2. εδώ δεν υπάρχει τόσος κόσμος να κρατήσει ενεργή μια τέτοια κατηγορία

3. Ειναι ένα εντελώς άλλο και αρκετά μεγάλο νέο πεδίο που συνηδητοποιώ ότι "δεν κολλάει" τόσο εδω μέσα.

παρ όλ αυτά όπως είπε κ ο odis13, υπάρχει η κατηγορία VIDEO και νομίζω χωράει θεματάκια που μπορεί να τύχουν...

Πολύ όμορφα το ξεκίνησες Μίλτο....και κακώς δεν συνεχίστηκε.

Η επεξεργασία εικόνας σε σχέση ΚΑΙ με τον ήχο θα μπορούσε να είναι μια τρίτη ξεχωριστή κατηγορία ανάμεσα στον ήχο και την εικόνα.

Υπό αυτό το πρίσμα έχει ΑΜΕΣΗ σχέση με το noiz

Ρε παιδια αφου το στο Video Section δεν υπαρχει κάτι σχετικό με αυτό που λέμε να γίνει. Αυτό που υπάρχει τωρα στο Video ειναι ενα μάτσο video clips.

Η δημιουργία ξεχωριστου section με ενα τίτλο Video, Επεξεργασία & Software που πρότεινε ο WilliamSats θα εχει πολλά υποθέματα όπου θελοντας και μη ως ξεχωριστό θέμα θα του δωθεί και η πρέπουσα σημασία

Το να μπει στο ήδη υπάρχον μαζι με ενα καρο videos τρυπες, metallica, πανο κιάμο ειναι ολίγον τί μούφα, δεν εχει κανενα νόημα

Επιπλέον μελη που κάνουν τα δικά τους video clip θα μπορουν να τα ανεβαζουν και στο συγκεκριμενο section

Παραδειγμα:

έχουμε το φορουμ που θα γινονται συζητήσεις για Video, Επεξεργασία & Software κλπ

υποθέματα...

iMovie

εισαγοντας βίντεο...

μιξάροντας μουσική με βίντεο...

προσθήκη effects

----------------------------------------------------

Final Cut

εισαγοντας βίντεο...

προσθήκη effects

-----------------------------------------------------

Wndows Movie Maker

εισαγοντας βίντεο...

προσθήκη effects

ή και πιο γενικά και ξεχωριστα

Μίξη ηχου με Βίντεο

Εφέ

Βίντεο μελών του Noiz (δικές μας παραγωγες, οχι απο εταιρίες πχ που κανουν βιντεο κλιπ)

απλά και υποθετικά παραδειγματα φυσικά τα παραπάνω απλα για να καταλάβετε ότι μπορει να αποκτήσει τη σημασία που του αξιζει

edit: τωρα πρόσεξα τα μυνηματα που προστέθηκαν...sorry! αλλα νομιζω το πιασατε το νοημα μερικοι...ελπιζω να ειναι σχετικά ευστοχα τα παραδειγματα που εβαλα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Επίσης θα ήταν και εξαιρετικά χρήσιμα διαφορα reviews που θα μπορούσαν να γίνουν για μοντέλα καμερών, δυνατότητες που μπορουν προσφέρουν, κατα πόσο χρήσιμες και αξιοποιήσιμες θα μπορουσαν να είναι για τη δημιουργία ενος βίντεο κλιπ, εξοπλισμό που μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε, tips & tricks και αλλα πολλά

αλλα σε γενικές γραμμές βλέπω ότι ειναι ψιλοαδιαφορο το θέμα...γιατι μπορεί από τις 28 ψηφους προς το παρόν να φανηκε αδιάφορο σε 2 ατομα αλλά ελαχιστα ήταν τα σχόλια...είδομεν

Νομιζω οτι ενα καποιο ενδιαφερον το εχει ενα σχετικο section στο φορουμ, ομως φοβαμαι οτι η θεματικη του θα ειναι πολυ περιορισμενη και θα καταληξει να αναμασα τις ιδιες ερωτησεις (πχ γιατι δε συγχρονιζει σωστα η εικονα με τον ηχο, γιατι το αρχειο μου ειναι τοσο μεγαλο, ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να ηχογραφησω την κιθαρα στο βιντεο μου κ.ο.κ)

matawan είπε:
Νομιζω οτι ενα καποιο ενδιαφερον το εχει ενα σχετικο section στο φορουμ, ομως φοβαμαι οτι η θεματικη του θα ειναι πολυ περιορισμενη και θα καταληξει να αναμασα τις ιδιες ερωτησεις (πχ γιατι δε συγχρονιζει σωστα η εικονα με τον ηχο, γιατι το αρχειο μου ειναι τοσο μεγαλο, ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να ηχογραφησω την κιθαρα στο βιντεο μου κ.ο.κ)
ναι λες και δεν εχουμε τέτοια τωρα...

Guitars, Bass & Amps:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=170293.0 παρόλο που ειναι ενας ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΟΔΗΓΟΣ...αν κοιταξεις απο κάτω ποσα ομοια θεματα βλέπεις

http://www.noiz.gr/index.php?topic=175965.0 παρομοίως...

----------------------------------------------------------------------------------

Recording & PA

http://www.noiz.gr/index.php?topic=175844.0 παρομοιως απο κατω...

http://www.noiz.gr/index.php?topic=175390.0 παρομοιως απο κατω...

----------------------------------------------------------------------------------

Drums & Percussion

Χ Πιατινι VS Ψ Πιατίνι

X Tαμπουρο VS Ω Ταμπουρο και πάει λέγοντας...

Γενικα αν πατησεις στο ψαχτηρι ''πρόβλημα με...'' ''problem X Help!'' κτλ κτλ θα βρεις απειρα παρομοια θεματα, ειδικα σε κομπιουτερ κ καρτες ηχου

Σιγουρα θα ειναι δύσκολο και δεν υπαρχουν πολλοί για να δωσουν τα φωτα τους αλλα αν ενδιαφερθουμε αρκετοι κουτσα στραβα κατι θα γίνει κιας πάρει καιρό...στη τελικη το noiz ειναι μια χαρα φορουμ γιατι να μη μαζευτουνε κιαλλοι...?

Ίσως θα μπορούσε το θέμα «βίντεο» να εξειδικευθεί λίγο.... στο κάτω κάτω, για όλα τα τεχνικά θέματα/προβλήματα υπάρχουν άπειρες σελίδες και πιο σχετικά φόρα στο διαδίκτυο με reviews, οδηγούς εγκατάστασης, οδηγίες χρήσης, tips & tricks...

Θα πρότεινα να κινηθούμε σε δύο κατευθύνσεις:

1) Οδηγίες/προτάσεις για βιντεοσκόπηση συγκροτημάτων, με σκοπό τη δημιουργία π.χ. βιντεοκλίπ ή την οπτικοακουστική κάλυψη πρόβας/συναυλίας για την ιστοσελίδα μιας μπάντας ή για το προσωπικό αρχείο των μελών (και μετά ανέβασμα των κλιψ στο αντίστοιχο section του noiz). Οι οδηγίες όμως να αφορούν στο "εικαστικό" του πράγματος (π.χ. γωνίες λήψης, τρόπος μοντάζ -γρήγορο/αργό-, αισθητική προσέγγιση ανάλογα με το είδος της μουσικής κ.λπ.)

2) Βίντεο αρτ. Αλληλεπίδραση εικόνας/μουσικής.

Τι λέτε;

και αυτα γίνεται να μπουν...γιατι να κινηθούμε μόνο σε 2 κατευθύνσεις άλλωστε?

ρε σεις μοντς..! δε κανετε καμια μόντα να καρφιτσωθεί για ένα μηνάκο το θέμα?

Trending...

Νέα θέματα

Back