odeon-mastering
Θαμώνας
harilatron είπε:Πρώτον είναι έτσι που το λέω (και όχι ανάποδα). Σκέψου τον ήχο του κεραυνού (crack-boom). Οι χαμηλές καθυστερούν.
Δεύτερον: Είναι ασαφείς οι ήχοι που έρχονται από μακρυά. Ασφαλώς και θα πρέπει να τους δοθεί μια ασάφεια. Το 100% wet reverb.... δεν δίνει "ασάφεια" δηλαδή?
Τρίτον: Γιατί? Θα τυφλωθούν? ;D
Αν θέλεις να μου απαντήσεις, δοκίμασε αυτό που σου λέω και πες μας αν δουλεύει.
Παρεπιπτόντως, Δηλαδή ένα delay λίγα msec ΔΕΝ είναι "μια διαφορά φάσης"?
(ΑΦΤΟ ΕΙΝΑΙ)
Απαντησεισ (απο το τελευταιο στο πρωτο)\
- διαφορα φασης απο διαφορα φασης εχουν διαφορες φασης ;D... δηλαδη...
αν στο μιξ κοψω στην μεση τα χαμηλα θα παρω λιγο μπασσο λιγο μποτα λιγο φωνη λιγο κτλπ..αν αυτα τα καθυστερησω τσουπ να την η ασαφεια (και οχι τρισδιαστατιλα)
Αν ομως παρω ΟΛΗ την ΦΩΝΗ ΟΛΟ το μπασο κτλπ και εχω διαφορες φασεις γιατι ειναι ανθρωποι και καθονται σε διαφορετικα σημεια και καταλαμβανουν συγκκριμενο χωρο κτλπ κτλπ τοτε ειναι αλλη υποθεση και εγω αυτο εννοουσα.
Οταν εισαι στο ακροατηριο μιας ακουστικης παραστασης ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ μπορεις να ακουσεις αυτο που εννοω και συγγνωμη που δεν εξηγησα πριν.
-Αποκλειεται να σπασω σημα για να δωσω στον πελατη μου μια πιο "3d εκδοχη" του μιξ που εσπασε τα μουτρα/αυτια/πορτοφολι του για να το κανει. Ο τροπος που δουλευω δινει σαφηνεια στην θεση των ηχων στον χωρο (σε μερικες περιπτωσεις τα πραγματα φαινεται να παιρνουν πραγματικη υποσταση) αλλα δεν δινω πιο 3d ηχο και κραταω παντα στο ελαχιστο τις επεξεργασιες που θα μου αλλαζαν τις σχεσεις φασεις μεταξυ των ηχων (δλδ μονο EQ).....Mην μου πεις βεβαια οτι δεν μιλουσες για mastering, το ξερω, αλλα και σε ενα οργανο μονο στην φαση της μιξης, ειλικρινα δεν μπορω να δω χρησιμοτητα (ως προς την θεση στον χωρο παντα) στο να σπασω τις φασεις. Καντο εσυ και πες μας.
Eντιτ.... Καποιος μπορει να μου πει τι μας λες ρε παλικαρι και το pseudosurround που ειχαν τα AIWA κασσετοφωνα κατι τετοιο ηταν και ειχε σχεση με τισ φασεις....Θα απαντησω οτι οταν ελεγα οτι προσδιδει ασαφεια και οχι μια 3η διασταση, ακριβως αυτο εννοουσα..φτανει μονο να ακουσετε ενα AIWA.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: