3 ειναι οι πιθανοτητες:Παιδια τι εννοει ο ποιητης οταν λεει εκανα τους μαγνητες μου αθορυβους (στην συνδεσμολογια προφανως) σε μια strat SSS με ενα volume και ενα tone.
μπα,αν δεν ειναι RWRP ο ενας μαγνητης με τον αλλον δεν θα ειναι humbucking που να χτυπιεσαι κατω... ;D,η σειριακή η η παραλληλη συνδεση εχει να κανει μονο με την ΕΞΟΔΟ του ζευγους των μαγνητων.Μπορείς να συνδέσεις εν σειρά το μεσαίο μαγνήτη με το bridge ή το neck μαγνήτη(το διαλέγεις απ τον επιλογέα) και να έχεις humbucking ήχο και φυσικά μηδεν θόρυβο
κοίτα επειδή ενδιαφέρομαι για τα τεχνικά μέρη της κιθάρας σχεδόν σε επαγγελματικό επίπεδο ψάχνω γενικώς. Αν ο καθένας λέει τα δικά του, την άκρη θα τη βρώ μόνο μέσα σε βιβλία ηλεκτρολογίας ή υπάρχει και άλλο σημείο αναφοράς για αυτά τα θέματα (πιο εξειδικευμένο ας πούμε)RayDTutto είπε:Αν κάνεις απλά ένα Google θα βρεις πολύ πράγμα.
Αν το ψάξεις πραγματικά όμως, ο καθένας λέει ό,τι νάναι. Δυστυχώς άκρη δεν βγάζεις...
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου! Θα το ψάξω και εγώ και θα εκφέρω τη δική μου γνώμη κάποτε ;DRayDTutto είπε:Επειδή το έχω ψάξει σου λέω - χωρίς όμως να είμαι ειδικός - ότι ο κάθε ειδικός λέει το δικό του με πρώτο τον Shur (λίγο διαφορετικό σύστημα αλλά σε ίδια βάση).
http://www.guitarnuts.com/wiring/shielding/shield3.phpharilatron είπε:Σε σχέση με την αποθορυβοποίηση.... αυτό που λέει ο... δημιουργός πιθανότατα είναι ότι έκανε γείωση "αστέρα" αποφεύγοντας τα ground loops. (google: star grounding )
Close but no cigar.RayDTutto είπε:Για δες αυτό. Είναι ένα άρθρο για την "μη χρησιμότητα" του star grounding.
http://searcystringworks.blogspot.com/2009/04/buzz-kill-star-grounding-myth.html
πράγμα που έγραψα και παραπάνω. Σήμερα, όπου τα computer monitor με... λυχνίες αποτελούν παρελθόν, οι 99 στους 100 ενισχυτές λυχνίας είναι επαρκώς καλοφτιαγμένοι και γενικά οι παρεμβολές δεν είναι τόσο συνηθισμένες, σίγουρα η χρησιμότητα του δεν είναι και τόσο εμφανής. Ο κλωβός Faraday από την άλλη είναι κάτι που θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε κιθάρα με μονοπήνιους.The star-grounding presented here is important more for protection against white noise and radio interference than 60hz hum.
Η Neutrik έχει μικρούς μετασχηματιστές 200:200 1:1 (NTE1) που μπορείς να τον βάλεις μεταξύ του volume output lug και του jack, είναι ένα παλιό "τρυκ" για μονούς που κάνει δουλειά!Μπάσσο και Ξερό ψωμί είπε:Που μπορώ να βρω πως γίνεται τεχνικά η σύνδεση του dummy coil και τι πηνίο πρέπει να είναι; (πόσα henry ή πόσα μέτρα 42 αμερικάνικο)
Το διάβασα όλο φυσικά, αλλιώς δεν θα έγραφα. Αυτό που υποστηρίζει είναι, τυπικά και ουσιαστικά, ανακριβές. Η συνήθης τοπολογία στις κιθάρες ΔΕΝ είναι star grounded, μιας και υπάρχουν ground loops. Δεν είναι όλα "γειωμένα στο jack" αλλά και μεταξύ τους.RayDTutto είπε:Εγώ δεν ξέρω. Αλλά νομίζω ότι το σημαντικό που λέει είναι αυτό:
"Because every component in a guitar or bass is grounded at the output jack it was already "Star Grounded" when you bought it."
Οπότε ανεξαρτήτως τι κάνει το star grounding, δεν χρειάζεται να "ξαναγίνει".
Διάβασε το όλο. Εϊναι ενδιαφέρον.
Εδώ έχει μια καλή και απλή επεξήγηση:παιδια μπορειτε να μας εξηγεισεται λιγο το star ground ?