Spiros Poullos
Παλιά καραβάνα
το reso ηταν αρκετα σφιχτο και ειναι το πολυ λεπτο της aquarian, το batter και αυτο aquarian με τη βουλα.PRE-POST 11 είπε:το resonant medium-tight??και τι δερματακια του ειχες?διπλο μου ακουγεται...
Θα συμφωνήσω στο 100% μαζί σου. Ο Γαβρίλος για την εποχή μας είναι πανάκριβος. Έχει βάλει όμως προσφορές αν δεις το site του σε κάποια set που τα δίνει με 40-60% κάτω. Γιαυτό δεν πρέπει να τον αδικούμε αλλά ότι γενικά είναι ακριβός, ναι είναι.After_Hours είπε:Το μονο που με προβληματιζει καπως ειναι πως οι τιμες του Γαβριηλου στα solid δεν εχουν προσαρμοστει στους καιρους μας. Για το 2006 ας πουμε οτι ηταν ανεκτες, αλλα για 2012 οχι και τοσο.
Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψην μας ότι ο Γαβρίλος δεν είναι ούτε TAMA, ούτε PEARL κλπ. Είναι one man's business και είναι αδύνατον να ανταγωνιστεί αυτές τις πολυεθνικές.Υπαρχουν παρομοιες εταιριες που σου δινουν το ιδιο αποτελεσμα με τα μισα χρηματα.
Δε νομίζω να τον έχουμε για πολύ αν συνεχίσουν έτσι οι δουλειές του.Οπως και να χει, ειμαστε τυχεροι που υπαρχει κι αυτος![]()
Η αναφορα που εκανα για τις τιμες ηταν συγκεκριμενα για τα solid. Θυμαμαι οταν ειχα παει το '08 να μου φτιαξει ενα ταμπουρο, δοκιμαζα οτι ειχε και δεν ειχε στο μαγαζι. Οτι τιμες που μου ελεγε για τα ταμπουρα του ηταν μειωμενες αισθητα απο αυτες του site. Αλλα στα solid, σταθερα, για το 7'' που ελεγα, στην (υψηλη ομολογουμενως) τιμη καταλογου. Δεν λεω, απιστευτο αποτελεσμα, χρονοβορα διαδικασια (2 μηνες αναμονη), αλλα δεν νομιζω οτι το κοστος υλικων και εργασιας αντανακλουνταν σε αυτο το ποσο. Περισσοτερο γινοταν αυτο μαλλον για να κρατησει κατα καποιο τροπο την ''boutique'' αξια αυτων τον οργανων. Που ειναι απολυτα κατανοητο και επιθυμητο, αλλα ισως λιγο υπερτιμημενα απ οσο πρεπει, κατα την ταπεινη μου γνωμη.beeros05 είπε:Θα συμφωνήσω στο 100% μαζί σου. Ο Γαβρίλος για την εποχή μας είναι πανάκριβος. Έχει βάλει όμως προσφορές αν δεις το site του σε κάποια set που τα δίνει με 40-60% κάτω. Γιαυτό δεν πρέπει να τον αδικούμε αλλά ότι γενικά είναι ακριβός, ναι είναι.
Τα κάνει όμως όλα μόνος του και εκεί του βγάζω το καπέλο.
Κάποτε αν του έλεγες να κάνει κινεζικο ή ταϊβανέζικο σετ θα έβγαζε σπυράκια. Το έκανε όμως μιας και σφίξαν οι κώλοι. Το κακό του στη GAT σειρά, είναι το hardware και είναι ακριβά σετ (τα maple μοντελα). Πολύ καλο κέλυφος αλλά συγκριτικά με τις αντίστοιχες σειρές Pearl, Yamaha κλπ υστερεί κατά πολύ στο Hardware.
Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψην μας ότι ο Γαβρίλος δεν είναι ούτε TAMA, ούτε PEARL κλπ. Είναι one man's business και είναι αδύνατον να ανταγωνιστεί αυτές τις πολυεθνικές.
Δε νομίζω να τον έχουμε για πολύ αν συνεχίσουν έτσι οι δουλειές του.
Ο μόνος λόγος που δουλεύει ακόμα (προσωπική άποψη) είναι γιατί αυτό που κάνει το αγαπάει.
Από κουβέντες που έχουμε κάνει μου έχει δώσει την εντύπωσει ότι είναι αρκετά εκκεντρικός, είναι της "παλιάς σχολής" ψιλοαγύριστο κεφάλι και δεν αντιλαμβάνεται όσο θα έπρεπε τουλάχιστον το μέγεθος του ανταγωνισμού.
Αλλά και πάλι δεν τον κατηγορώ, για να καταλάβεις όταν ξεκίνησε να φτιάχνει τύμπανα πήγαινε σε εργοστάσια μεγάλων εταιριών για factory tour και ένιωθε ότι του κρύβαν τότε κάποια τεχνολογικά θέματα. Τους φούρνους που ψήνει τους κόθρους φίλε μου τους έχει φτιάξει ΜΟΝΟΣ του! Και έχει τους ίδιους φούρνους από τότε που ξεκίνησε.
Οι μεγάλες εταιρίες έχουν φοβερή τεχνολογία με το μέρος τους. Ο Γαβρίλος κάνει τα σχεδόν τα πάντα στο χέρι και έχει τον κίνδυνο του ανθρώπινου λάθους σε αντίθεση με εταιρίες σαν τη DW που τα φαλτσοκοψίματα τα κάνουν μηχανήματα με φοβερή ακρίβεια.
Ο Γαβρίλος δεν έχει τεχνολογία με το μέρος του. Τα κάνει όλα εμπειρικά και με μεράκι. Αυτό είναι που πληρώνεις στα τύμπανά του.
Ένα αντίστοιχο DW πόσο νομίζεις ότι έχει? Αρχική τιμή γύρω στα 1700$After_Hours είπε:Η αναφορα που εκανα για τις τιμες ηταν συγκεκριμενα για τα solid
Αφού ήταν το ωραιότερο που είχες παίξει μαλακία έκανες. Το χρώμα αλλάζει αλλά θα σου κοστίζε, θα μπορούσες να το άλλαζες αργότερα. Εγώ όταν μου έφταξε το GK δεν πήρα αυτό που μου έφτιαξε αλλά το εκθεσιακό, ήταν πιο "ζεστό".Αν και τωρα που θυμαμαι ειχε τοτε ενα (μεταχειρισμενοsolid 7'', μαυρο, που το εδινε μισοτιμης λογω του οτι ειχε πανω τον παλιο μηχανισμο, και για να βαλει τον καινουριο επρεπε να ανοιξει επιπλεον τρυπες. Ηταν το ωραιοτερο ταμπουρο που ειχα παιξει. Γιατι δε το πηρα? Μια η καψα για κατι καινουριο, μια το μαυρο χρωμα που ειχα συχαθει απ το παλιο μου σετ, μια και που μου αρεσε η vintage-ια του καινουριου μπρουτζινου μηχανισμου
Δεν είναι κρίμα τη στιγμή που είναι ακριβός για την μέση αγοραστική δυνατότητα μας, ως καταναλωτές, ειδικά αυτη την εποχή. Κάποτε ο Γαβρίλος μπορεί και να "επέλεγε" τους πελάτες του τρόπον τινά. Όλοι το κάνουν όταν έχουν πολύ δουλειά, επιλέγουν τους "καλούς" πελάτες.Το βρισκω υπεροχο το γεγονος οι ελληνες drummers να παιζουν και να προωθουν τα τυμπανα του Γαβριηλου, ελληνικα τυμπανα, εαν αυτα τους ταιριαζουν. Θα ηθελα ομως να ειναι λιγο πιο προσιτα. Δεν ξερω κατα ποσο εχει το περιθωριο κι ο Γαβριηλος να το κανει αυτο, ειναι κριμα τοσο ομορφα τυμπανα και να μην ειναι νο1 σε ζητηση (οση κι αν ειναι αυτη σε τετοιους καιρους) στην Ελλαδα τουλαχιστον.
Ενδεικτικα αναφερω τιμες απο καταστηματα Αμερικης, σε μερικα καινουρια solid. Υποψιν, στις τιμες αυτες περιλαμβανονται οι φοροι του ebay, του paypal, οι κρατικοι κτλbeeros05 είπε:Ένα αντίστοιχο DW πόσο νομίζεις ότι έχει? Αρχική τιμή γύρω στα 1700$
Καινούργιο σε ηλεκτρονικό κατάστημα το βρήκα 1700$.After_Hours είπε:Ενδεικτικα αναφερω τιμες απο καταστηματα Αμερικης, σε μερικα καινουρια solid. Υποψιν, στις τιμες αυτες περιλαμβανονται οι φοροι του ebay, του paypal, οι κρατικοι κτλ
Αυτό ακριβώς δεν καταλαβαίνουν πολλοί καταστηματάρχες. Και είναι οι "παλιοί" που αν θυμάσαι το μόνο που τους ένοιζε ήταν να σου τα πάρουνε.Οταν υπαρχουν τοσες επιλογες απο αριστα οργανα, οικονομικοτερα, ιδιου ''βελινεκους'', τοτε πιστευω να χεις τιμες στα προιοντα σου 40-50-60% πανω δε νομιζω να βοηθαει ακομα και οταν ο αλλος εχει ολη τη καλη διαθεση.
Μάλλον μου'κατσε όπως λες αλλά και πάλι σκοτώνει γιατί είναι καλός ο κόθρος και ο μηχανισμός την κάνει τη δουλειά του, απλά είναι χαζό ένα ταμπούρο με τιμή καταλόγου 850€ να μην έχει ένα μηχανισμό που να σου δίνει την επιλογή 3 θέσεων χορδιέρας το οποίο δε με νοιάζει αλλά κάποιων άλλο μπορεί να τον νοιάζει.Μπορει και να σου κατσε, δεν εχω ακουσει αντιστοιχο προβλημα απο αλλον. Και για τον μηχανισμο, παλι μια χαρα μου φαινεται. Απλος, σχετικα αθορυβος, καλογουστος. Ενταξει, καλοι και οι Trick, αλλα δεν με ενοχλει αυτος, ισα ισα!
Ειναι αναποφεκτη η συγκριση οταν θα τα βαλεις κατω να δεις τι θα παρεις και δεις τις διαφορες. Και συμφωνα με αυτα θα επρεπε και ο Γαβριηλος να προσαρμοστει. Οχι να τα χτυπησει. Να προσαρμοστει αναλογα και οσο ειναι δυνατον.beeros05 είπε:Μη συγκρίνεις με το e-bay. Είναι άλλη αγορά και είναι παγκόσμια.
Ε ενταξει μωρε δεν αλλαζεις χορδες και καθε μεραΕπίσης το να αλλάξεις τις χορδές και να τις ξαναρυθμίσεις είναι λίγο μανούρα μεχρι να το μάθεις. Πολύ κακό για το τίποτα.
Ζήτω τα ΚΑΛΑ προιόντα, είτε είναι ελληνικά είτε όχι... Βοηθάμε επίσης τον μικρό παραγωγό όταν μπορούμε, βοηθώντας τον να σταθεί απέναντι στις πολυεθνικές.. Έλεος όμως με την καραμέλα του τύπου "στηρίξτε τα ελληνικά", "ψόφο στα γερμανικά προιόντα" κλπ...pericles είπε:Ζητω τα Ελληνικα προιοντα .
Bεβαιως ζητω τα καλα προιοντα αλλα και τα καλα Ελληνικα προιοντα .Τα οποια εχουν διεθνη αναγνωριση λογω ποιοτητας .Ειμαστε off topic αλλα δεν πειραζει φιλε noizy κι εγω με Γερμανους και Ολλανδους συνεργαζομαι και τους χορευω στο ταψι οταν χρειαζεται .ΔΕΝ ΛΕΩ ΨΟΦΟ ΣΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ αλλα στηριξτε και τα Ελληνικα (ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ).NoIzY είπε:Ζήτω τα ΚΑΛΑ προιόντα, είτε είναι ελληνικά είτε όχι... Βοηθάμε επίσης τον μικρό παραγωγό όταν μπορούμε, βοηθώντας τον να σταθεί απέναντι στις πολυεθνικές.. Έλεος όμως με την καραμέλα του τύπου "στηρίξτε τα ελληνικά", "ψόφο στα γερμανικά προιόντα" κλπ...
Αν όντως νομίζετε ότι με τέτοιες πρακτικές θα βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας μας, τότε πρέπει να ψαχτείτε/διαβάσετε λίγο παραπάνω... Δε θα αναλύσω τη σκέψη μου γιατί είναι άσχετη με το θέμα, απλά έχω βαρεθεί να ακούω τέτοια πράγματα...
τον ρωτησα αλλα ΑΛΛΑ μου ειπε..ρωτηστε τον Omar Hakim
γιατι τα αλλα χαλανε? ;DΤο λαθος του Γαβριηλου ειναι οτι φτιαχνει τυμπανα που δεν χαλανε, οποτε οι πελατες του αφου φτιαξουν το σετ τους μετα απο 20 χρονια θα πανε να ξαναψωνισουν απο αυτον.
Εχω ακουσει οτι οταν ηρθε Ελλαδα τα ακουσε και εφυγε με 4 Gabriel ταμπουρα.Κατι που δε μπορω να επιβεβαιωσω βεβαια , αλλα θα τον ρωτησω και εγω και θα σου πω ;DSuperfunk είπε:τον ρωτησα αλλα ΑΛΛΑ μου ειπε..
http://www.pearldrum.com/Products/Snares/Signature/Omar-Hakim.aspx
;D
ΚΑΙ εμενα μου φαινεται τραβηγμενο με τα 4 ταμπουρα (υπαρχει και ο περιορισμος βαρους στο αεροδρομιο και μην νομιζουμε οτι ειναι τιποτα λεφταδες οι μουσικοι του ειδους του Hakim)hampis είπε:Εχω ακουσει οτι οταν ηρθε Ελλαδα τα ακουσε και εφυγε με 4 Gabriel ταμπουρα.Κατι που δε μπορω να επιβεβαιωσω βεβαια , αλλα θα τον ρωτησω και εγω και θα σου πω ;D
Ενα αλλο γεγονος που δε πρεπει να περασει απαρατηρητο ειναι οτι ολοι οι μεγαλοι Jazz drummers στην Ελλαδα παιζουν με Gabriel οπως και οτι hi end studio εχουν τετοια για ηχογραφησεις.Μπορει να ειναι τυχαιο μπορει να ειναι και μοδα.Εγω το μοναδικο και μεγαλο μειονεκτημα που βλεπω στα gabriel ειναι οτι δεν εχουν μεταπωλητικη αξια εκτος Ελλαδος