Tiny Terror κ Hard Wired

oselifer

Της παρέας
Θέλω να πάρω έναν tiny terror μιας και μου αρέσει πολύ ο ήχος του..

Αλλά είδα οτι υπάρχει και ο hard wired..Υπάρχει περίπτωση να αξίζει τα διπλάσια λεφτά που κοστίζει ή ουσιαστικά πληρώνεις τα αγγλικά μεροκάματα;Και δεν έχω βρει πουθενά να τον ακούσω ούτε καν στο youtube..Τον έχει ακούσει κανείς;

Επίσης το άλλο θέμα είναι η καμπίνα..

Να πάρω την 112 ή την 212;Μιας και δε θέλω να παίζει πολύ δυνατά με τη διπλή θα αυξηθεί και η ένταση ή αυτό εξαρτάται μόνο απο τον ενισχυτή;

o tiny terror ειναι ο πιο συμπαθητικος 1ρις που εχω παιξει (ενταξει...ο projunior εκτος συναγωνισμου  ;D)

καμπινα πάρε 2*12

θα κερδίσεις bottom  και θα εισαι μια χαρα για σπιτι και live.

To HandWired δυστυχως κοστιζει....

Η 2*12 θα παιζει λιγο πιο δυνατα.... περιπου 2db παραπανω απο την 1*12. 

Αυτόν λέω.. Αλλά το θέμα είναι γιατί κοστίζει τα διπλά...

Έχει πράγματι τέτοια διαφορά;Ή πάνε στα εργατικά,που αν σκεφτούμε οτι ο άγγλος παίρνει 1000+ευρώ και ο κινέζος το πολύ 100 έχει νόημα..

Ειναι χειροποιητος.... πανε στα εργατικα.... στον ηχο θα εχει μια διαφορα μιας και εχει και καλυτερης ποιοτητας υλικα, αλλα οχι και ταιραστια.

Δεν θα παιζει δλδ διπλα καλυτερα!

Μεγάλη διαφορά στα χρήματα, μικρή στον ήχο.

Και για καμπίνα θα συμφωνήσω και εγώ με τους υπόλοιπους, 2Χ12".

φιλε μου δεν συγκρινεις μονο τα εργατικα και την χωρα προελευσης.

Μιλαμε ο ενας ειναι point to point και ο αλλος ειναι pcb. Το οτι εχουν και οι δυο να γραφουν orange tiny terror στην ουγεια δεν τους βαζει στην ιδια κατηγορια καν

ZIKO είπε:

Μιλαμε ο ενας ειναι point to point και ο αλλος ειναι pcb.
Και αυτό σημαίνει... τί πράγμα; ::)

oselifer είπε:
Οπότε πάω για κινέζο με 2Χ12..

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας..  ;)
παρε 2*12 framus

την παιζω με orange rockerveb και τα σπάει.

(εκτος και αν σε περνει να παρεις καμπινα orange, θα την εχεις μια ζωη)

Παίζει ν'αρχίσει πόλεμος, αλλά ποιό το "κακό" του PCB και ποιό το τόσο τραγικά -διπλασια τιμή- καλύτερο του P2P? Γιατί δεν νομίζω να χάνει η μηχανή σε ακρίβεια...

καλα ενταξει τελειωνει η προεκλογικη περιοδος , ποιος ο λογος να κανουμε debate ?

το p2p ειναι πιο ακριβο κατα γενικη ομολογια , λεω πιο ακριβο οχι πιο καλο .

ZIKO είπε:

Μιλαμε ο ενας ειναι point to point και ο αλλος ειναι pcb. Το οτι εχουν και οι δυο να γραφουν orange tiny terror στην ουγεια δεν τους βαζει στην ιδια κατηγορια καν
Δεν είπα οτι είναι μόνο τα εργατικά αλλά σίγουρα ένα μεγάλο ποσοστό της διαφοράς πάει εκεί..

Απο κει και πέρα δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις ούτε είχα την ευκαιρία να ακούσω τον hardwired γι'αυτό και ρωτάω μήπως ξέρετε κάτι παραπάνω..

Καποιοι κακοηθεις λενε οτι η P2p μεθοδος , δηλαδη χωρις πλακετα αλλα κατευθειαν συνδεσεις , ειναι το holy grail !!! κυριως μπουτικ ενισχυτες κατασκευαζονται με αυτη την μεθοδο

..αν έχεις τα λεφτά πρώτα και ύστερα την τρελή πόρωση, πάρε τον p2p και τέρμα.. :)

αν φοβάσαι μήπως σου βγεί "μούφα" ο pcb και κλαις τα λεφτά σου και γιατί δεν πήρες τον ακριβότερο κλπ..

ένα πράγμα θα σου πώ..

..ο στάνταρ τέρρορ που είχα την τύχη να παίξω, με άφησε μ@λ@κ@.. :o :o

σε 4χ12 marshall καμπίνα, τελεκάστερ και τρίτο και καλύτερο...σε προβάδικο με μόνωση.. ;D

..όχι μόνο αρκετή ένταση, ακόμα και για να παίζεις "βρωμιές" με θορυβώδη ντράμερ (στην περίπτωση αυτή σχεδόν τερματισμένος..), αλλά ποιοτικός και παραμετροποιήσιμος ήχος και επίσης "ακούει" πολύ καλά στο volume της κιθάρας (μπορείς να πάρεις από καθαρά εώς τελείως βρώμικα με αυτόν τον τρόπο)..

..κάτι ακόμα που με εξέπληξε ευχάριστα ήταν μια τελείως "sonic" fuzz-ίλα που αρχίζει και εισέεχεται στον ήχο όταν το gain ανεβαίνει πάνω από τα 3/4..

..με λίγα λόγια, ο ενισχυτής, αν σου αρέσει το ηχόχρωμα των orange, τα σπάει.. :)

αν και κάτοχος αξιοπρεπούς mesa boogie, έχω ψηθεί και εγώ και για την 2-πλάσια τιμή, δεν θα έριχνα καν βλέφαρο στην p2p εκδοχή..

καλόπαιχτος :D

Point to point, hand wired και hard wired που λεει και η Orange ειναι (υπαρχουν μερικες μικροδιαφορες αλλα δεν αξιζει ο κοπος τωρα να τις αναφερουμε) το ιδιο.

Τα πλεονεκτηματα εναντι του PCB ειναι οτι ενα σωστο ρ2ρ εχει πολυ λιγοτερες ενωσεις, η "διαδρομη" του σηματος ειναι πολυ μικροτερη, δεν εχουμε παραλληλους αγωγους με αποτελεσμα ολων αυτων, δεν εμφανιζονται παρασιτικες χωρητικοτητες και ακομη, ειναι πολυ πιο στιβαρο. Τελος, και αρκετα σημαντικο, επισκευαζεται πιο ευκολα!

Τα μειονεκτηματα ειναι το κοστος....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
και ακομη, ειναι πολυ πιο στιβαρο. Τελος, και αρκετα σημαντικο, επισκευαζεται πιο ευκολα!
εχεις απολυτο δικιο,αλλωστε ολοι εμεις εδω μεσα που κανουμε 2-3 παγκοσμιες τουρνε το χρονο ;D πρεπει να το λαβουμε υποψιν μας.. :) :)

(ασε που δεν ειναι πιο στιβαρο,εχεις δει ποτε σου πλακετα Rivera,Bogner,Diezel,VHT ή Boogie? ;))

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back