Την πάτησα! Χρειάζομαι PC! Heeeeelp!

menelaos

Noiz Addict
Κι εκεί που έλεγα ότι επιτέλους είχα λεφτά για εκείνο το recording interface......... τελικά θέλω pc.......

Λοιπόν.... Να πω τι έχω μέχρι στιγμής. Έχω 2 εξωτερικούς (usb) που μου είναι υπεραρκετοί (750gb σύνολο) και έναν sata 70ρη, όπου και θα τρέχω το λειτουργικό μου. Τι θέλω τώρα... Ένα κουτί με όλα τ'άλλα! Δηλαδή.... μνήμες, m/b, cpu, μια απλή και άχρηστη (lol) κάρτα γραφικών..... Για κάρτα ήχου δε με απασχολεί, δουλεύω με το mbox ούτως ή άλλως.......... ξέρετε εσείς τι να μου βάλετε (με την καλή έννοια). Α, να αναφέρω επίσης ότι ΔΕΝ ΘΕΛΩ: ηχεία, mouse, keyboard, cd/dvd drives κλπ.

Παίδες όσο πιο φτηνό τόσο καλύτερα.... Αλλά μην είναι και μούφα. Θέλω να δουλεύω καλά, χωρίς προβλήματα (με xp λογικά :)), με χαμηλό θόρυβο (βασικό, αφού μόνο για ηχογραφήσεις το θέλω το pc, όλα τα άλλα τα τρέχω απ'το laptop) και με επαρκή και γρήγορη μνήμη.

Τρέχω pro tools LE και λιγάκι Reason (το 3, προς στιγμήν τουλάχιστον).......

Ιδέες; :(

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γεια...

Λοιπον εγω να τι προτεινω:

CPU: Intel core2quad q6600--->240€

M/b:Asus P5e --->200€

RAM:4x1GB CORSAIR XMS2 DHX ddr2 800MHz--->150€

Graphics:ASUS EAX1050/TD 256MB--->35€

πριν 2 βδομαδες πηρα αυτο (με "καλη" κάρτα γραφικων ομως)

η μητρική φοράει το τελευταίο τσιπακι της intel Χ38.

τωρα στα λεφτα δεν είναι κ πολλα(υποκειμενικο). δες το... Αντε και καλή αγορά..... ;) ;) ;) ;) ;)

φίλε μενέλαε (χωρίς καμία διάθεση να πουλήσω εξυπνάδα) θα έλεγα ότι το internet είναι φίλος σου και ότι καλύτερα να ψάξεις στα online καταστήματα π.χ. του πλαισίου ή του eshop και να κάνεις συνδυασμούς pc parts (των οποίων τα χαρακτηριστικά περιγράφονται λεπτομερώς στα παραπάνω site) ανάλογα με το budget σου ή/και να επισκεφτείς κάποιο κατάστημα και να συμβουλευτείς κάποιο πωλητή (όχι πάντα εγγυημένο αποτέλεσμα) γιατί εδώ πιθανότατα θα ακούσεις το μακρύ και το κοντό του καθενός. Αξίζει να αφιερώσεις 2-3 ώρες σε αυτή την αναζήτηση παράλληλα με τις προτάσεις των συνφορουμιτών...

Όσον αφορά το θόρυβο, αυτός οφείλεται στα ανεμιστηράκια που προσαρμόζονται στις διάφορες ψύκτρες, οπότε σαν γενικές οδηγίες προτίμησε m/b και κάρτα γραφικών με παθητική ψύξη, και όσο το δυνατόν μεγαλύτερα (-->λιγότερες στροφές για δεδομένη παροχή ψυκτικού αέρα-->λιγότερος θόρυβος) ανεμιστηράκια στο case, στο τροφοδοτικό και στη ψύκτρα του επεξεργαστή.

joker είπε:
Χμ..... αξίζει να πάω για core2quad? Πολλά λεφτά, και θα μου δώσει κάτι παραπάνω με τις σημερινές εφαρμογές.......;

starscream είπε:
φίλε μενέλαε (χωρίς καμία διάθεση να πουλήσω εξυπνάδα) θα έλεγα ότι το internet είναι φίλος σου
Σωστός, απλά επειδή το pc hardware το έχω παρατήσει χρόνια τώρα, θα ήθελα μια καλή ιδέα από άτομα που το κατέχουν το θέμα ;) Και μετά θα κάνω το fine tuning μου όπως είπες κι εσύ ;)

Αλλά τι προτείνετε; Ταχύτητα cpu? Μια καλή m/b? (εδώ κι αν δεν ξέρω το θεό μου :() Καλές μνήμες? Τροφοδοτικά και coolers? Κούτα? ;D

Χωρίς να είμαι Ο ειδικός  …  :-[

Νομίζω πως αν θέλεις PC για μουσική,

δεν χρειάζεσαι άλλη κάρτα γραφικών εκτός από την onboard

που θα διαθέτει το Μ/Β.  :-\

Βασικά θέλεις Μ/Β, cpu και μνήμες

Πιστεύω πως με 300€ έχεις καθαρίσει.

Αν και θα ήταν καλό να πάς σε κάποιον που να φτιάχνει ,

ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ υπολογιστές,

και να είναι υπεύθυνος για το αν θα δουλεύει σωστά. .  ;)

Εγώ αυτό έκανα και ξένοιασα. ;) :)

menelaos είπε:
Χμ..... αξίζει να πάω για core2quad? Πολλά λεφτά, και θα μου δώσει κάτι παραπάνω με τις σημερινές εφαρμογές.......;
Αν το μόνο πράγμα για το οποίο θες τον υπολογιστή είναι η διαδικασία της ηχογράφησης, τότε ο quadcore είναι overkill. Για μίξεις και για τη χρήση πολλαπλών soft όργανων και εφφέ που θα αναπαράγονται real-time θα σου δώσει ένα πλεονέκτημα, αν και εφόσον μπορείς να το αξιοποιήσεις... ;D

ένας core2duo 4600 στα 120 ευρώ για μένα είναι more than enough.

Το βασικό είναι να καλύπτονται με σχετική άνεση οι ελάχιστες απαιτήσεις της κάρτας σου (mbox) και των software που τρέχεις. Πολλαπλασίασε τις (ποιοτικά) με ένα συντελεστή επί 2 για να είσαι άνετος και έχεις το μηχάνημα σου.

Μωρέ και για μίξεις τον θέλω και για όλα. Απλώς φαντάζομαι ότι δεν έχω λόγο να πάρω ΤΗ cpu τώρα, μπορώ να πάρω μια αρκετά καλή με καλή m/b ώστε να μπορώ να την ανεβάσω σε core2quad αν θελήσω. Θα προτιμούσα όμως m/b και cpu ΜΑΖΙ να μείνουν συνολικά κάτω από 250€..... αν γίνεται.... any ideas?

Φίλε menelae επειδή κι εγώ θέλω να πάρω "πιτσι", αλλά το καθυστερώ όσο μπορώ για να βρω ό,τι καλύτερο στα ίδια λεφτά, μπορώ να σου πω  ότι από το ψάξιμο που κάνω τους τελευταίους μήνες κατέληξα στα εξής:

1. Κουτί: ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ! Δες το "Coolermaster cosomos 1000" στα 170ευρω και μείνε έκπληκτος! Το κουτί για τον μουσικό, αθόρυβο, με επένδυση με ricofon για ηχομόνωση, κουμπωτοί όλοι οι σκληροί (ούτε καλώδια ούτε τίποτε!!!)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=1011634

2. Τώρα εκτός από το κουτί που σίγουρα δεν θα αναβαθμίσεις τα επόμενα χρόνια, ό,τι επεξεργαστή σηκώνει η τσέπη σου: σίγουρα ή Quad core Intel ή αντίστοιχα σε τετραπύρηνο Phenom AMD.

3. Για μητρική, ακούω καλά λόγια για την Abit ip35 (κάτι τέτοιο) που έχει chipset Texas Instruments (καθαρά για audio)

τώρα είπαμεμ ό,τι σηκώνει η τσέπη σου

φιλικά ;)

Τουλάχιστον από κουτί, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο …  ;D

Αν πάλι αυτό το κουτί δεν σου εμπνέει την απαιτούμενη εμπιστοσύνη,

μπορώ να σου φτιάξω εγώ ένα, λίγο ακριβότερο βέβαια,

από χυτό τιτάνιο και πρόσοψη από καθαρό ατόφιο μασίφ χρυσάφι.

Μπορώ ακόμα, κατόπιν συνεννόησης,

να σου βάλω χειρολαβές από Lapis Lazuli.

Με τέτοιο κουτί να δεις τι φοβερές μουσικές θα παίζεις  …

Ε, μα !!! ;D

Holystone είπε:
Φίλε menelae επειδή κι εγώ θέλω να πάρω "πιτσι", αλλά το καθυστερώ όσο μπορώ για να βρω ό,τι καλύτερο στα ίδια λεφτά, μπορώ να σου πω  ότι από το ψάξιμο που κάνω τους τελευταίους μήνες κατέληξα στα εξής:
Πόσους περίπου μήνες το ψάχνεις;  ::)

Μενέλαε, με λιγότερα από 700 ευρώ δεν καθαρίζεις, πάρ'το απόφαση.

Πακέτο σίγουρο και δοκιμασμένο, για άνετη δουλειά ακόμα και σε βαριά projects:

-Intel Core 2 Duo 6550 (περίπου 150 ευρώ)

-Μητρική με chipset Intel P35, οι Abit και Gigabyte έχουν βγάλει πολύ καλά μοντέλα (περίπου 100-110 ευρώ)

-Ένα σετάκι 2 Gb RAM, DDR2 στα 800 MHz και με 4άρια timings (περίπου 60-70 ευρώ)

-Μια κάρτα γραφικών με ΠΑΘΗΤΙΚΗ ψύξη, η on-board θα σου κόβει απόδοση (περίπου 40 ευρώ)

-Ένα καλό τροφοδοτικό στα 450-500 Watt τουλάχιστον, τα Enermax, Seasonic, Tagan, Etasis, Zalman είναι πάνω κάτω οι μάρκες που μπορούμε να εμπιστευόμαστε (η τιμή παίζει πολύ)

Όσο για κουτί... οποιοδήποτε σοβαρό κουτί θα είναι σχετικά αθόρυβο. Αν θες κάτι τελείως αθόρυβο, πρέπει να πας σε υψηλές τιμές (150 ευρώ και πάνω) για κάποιο Silentmaxx ή το Coolermaster Cosmos που αναφέρθηκε πριν. Το πρώτο είναι καθαρά για μουσικές εφαρμογές (δεν ακούγεται τίποτα κοινώς), το δεύτερο είναι λίγο πιο όμορφο και πιο μουράτο... ;)

Ωραίος! Έχεις μήπως κάποιο συγκεκριμένο τροφοδοτικό και κάποια συγκεκριμένη m/b να μου προτείνεις;; :)

menelaos είπε:
Ωραίος! Έχεις μήπως κάποιο συγκεκριμένο τροφοδοτικό και κάποια συγκεκριμένη m/b να μου προτείνεις;; :)
Για μητρική θα πρότεινα τις εξής με σειρά κόστους:

1) Gigabyte P35-DS3R

2) Gigabyte P35-DS3P, ίδια με την παραπάνω αλλά με firewire

Ή τις Gigabyte P35-DS4 και Abit IP35 Pro αν μπορείς να πας στα 130-140 ευρώ (αξίζει κατά τη γνώμη μου).

Τροφοδοτικά τώρα:

Seasonic 430W

Zalman 460W

Etasis 650W Gaming

Tagan 480W

Corsair 450W

Corsair 550W

Enermax Liberty 500W

Coolermaster GreenPower 500W

Όλα μια χαρά είναι, πάρε όποιο σου αρέσει καλύτερα! ;D

Ναι, firewire θέλω οπωσδήποτε! Και αν έχει και δύο ακόμα καλύτερα.... Από πού βρίσκεις ρε συ την Pro 130-140€;; :) Και αλήθεια, τι καλύτερο θα έχω με τις ακριβότερες κάρτες; Απλά περισσότερα slots κλπ ή παίζει κάτι άλλο;

Alchemist είπε:
Πακέτο σίγουρο και δοκιμασμένο, για άνετη δουλειά ακόμα και σε βαριά projects:

-Intel Core 2 Duo 6550 (περίπου 150 ευρώ)

-Μητρική με chipset Intel P35, οι Abit και Gigabyte έχουν βγάλει πολύ καλά μοντέλα (περίπου 100-110 ευρώ)

-Ένα σετάκι 2 Gb RAM, DDR2 στα 800 MHz και με 4άρια timings (περίπου 60-70 ευρώ)

-Μια κάρτα γραφικών με ΠΑΘΗΤΙΚΗ ψύξη, η on-board θα σου κόβει απόδοση (περίπου 40 ευρώ)

-Ένα καλό τροφοδοτικό στα 450-500 Watt τουλάχιστον, τα Enermax, Seasonic, Tagan, Etasis, Zalman είναι πάνω κάτω οι μάρκες που μπορούμε να εμπιστευόμαστε (η τιμή παίζει πολύ)
+1

-Για επεξεργαστή, χωρίς συζήτηση, θα πας σε Intel.

-Μοbo κοίτα και προς μεριά MSI, όπως αυτή εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523563

-Ram οπωσδήποτε 2Gb, πήγαινε προς μεριά Geil (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553000), είτε    Ocz(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555251)

-Κάρτα γραφικών ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με παθητική ψύξη (εμένα η κάρτα γραφικών έκανε τον περισσότερο θόρυβο, μέχρι που κάηκε από το κακό της-χωρίς να της κάνω τπτ- και ευτυχώς είχα ακόμα εγγύηση και έσκασα μερικά λεφτά παραπάνω και βρήκα την υγειά μου). Δες αυτήν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514224

- Θα πάρεις επίσης και οπωσδήποτε κάποια ψύκτρα για τον επεξαργαστή (πχ flower της zalman) για να έχεις ακόμα λιγότερο θόρυβο αλλά ΚΑΙ καλύτερη ψύξη.

Τροφοδοτικά ότι λέει ο αλκεμιστ :)

menelaos είπε:
Από πού βρίσκεις ρε συ την Pro 130-140€;; :)
Γράψε άκυρο, την ακρίβυναν πολύ γιατί προφανώς υπάρχει έλλειψη (ήταν από τα πιο καλά mobos στην κατηγορία του), τελευταία φορά που είχα τσεκάρει έπαιζε στα 130 ευρώ. Anyway, Gigabyte P35-DS4 και είσαι μια χαρά.

Και αλήθεια, τι καλύτερο θα έχω με τις ακριβότερες κάρτες; Απλά περισσότερα slots κλπ ή παίζει κάτι άλλο;
Οι ακριβότερες μητρικές έχουν solid capacitors (ανθεκτικότεροι πυκνωτές για μεγαλύτερη αξιοπιστία), πολυφασική παροχή ρεύματος, περίεργα συστήματα ψύξης του chipset, εκτεταμένες δυνατότητες για συνδέσεις κάθε είδους, πιο παραμετροποιήσιμο BIOS, πλούσιο software bundle στη συσκευασία και προφανώς, πληρώνεις εν μέρει και το όνομα της εταιρίας που παράγει την κάρτα... ;)

EDIT: Φίλε forensick, δεν είναι λίγο παλιό πλέον το chipset που φοράει η MSI του link; ::)

Alchemist είπε:
Οι ακριβότερες μητρικές έχουν solid capacitors (ανθεκτικότεροι πυκνωτές για μεγαλύτερη αξιοπιστία), π
τι εννοεις με αυτο? δεν το πιανω? ανθεκτικοι ως προς τι?

απο τη στιγμη που ο πυκνωτης εχει σωστη ταση δεν παιζει προβλημα.

Trending...

Νέα θέματα

Back