Θεωρώ οτι ένα μόνο μικρό ποσοστό από το Τοp 40 κοινό στο οποίο απευθείνεται η Βranch όπως και το αντιστοιχο Top 40 κοινό στο οποία απευθείνονται οι "καλλιτέχνες" με τις laiko/fussion μπάντες (εδώ το ποσοστό αυτό ίσως να αγγίζει το 0%)' date=' θα αντιληφθούν την οποιαδήποτε απόκλιση παρατηρείται ανάμεσα στο ύφος του τραγουδιού και το ύφος του παιξήματος του μουσικού (εδώ 9 στους 10, ή μήπως παραπάνω, δεν ξεχωρίζουν το μπάσσο από την κιθάρα, ούτε ως εικόνα ούτε ως ήχο :?). [/quote']
Συνήθως δεν επεμβαίνω σε θέματα άποψης.
'Ομως μιλάς απαξιωτικά για το ευρύ κοινό και είναι κρίμα να νομίζεις ότι μόνο εσύ στην Ελλάδα μπορείς να καταλάβεις "την οποιαδήποτε απόκλιση", ενώ οι άλλοι είναι κουφοί. Ελπίζω τα στοιχεία που βασίζεσαι για τα παραπάνω να είναι ακράδαντα.
Ο σημαντικότερος κανόνας που μού 'μαθε η θητεία μου στη ραδιοφωνία είναι ο εξής: Μην υποτιμάτε το κοινό σας.
Βέβαια για να είμαι ειλικρηνής πιστεύω ότι πλέον το laiko/fussion υφίσταται ως μουσικό είδος (βλέπε ενορχηστρώσεις Θεοφάνους) οπότε μάλλον τελικά οι μουσικοί αυτοί παίζουν τα απολύτος απαραίτητα. 8O 8O 8O
Δεν γνωρίζω σε τι αναφέρεσαι και αν έχεις λάβει μέρος σε τέτοιο session για να γνωρίζεις εσύ' date=' αλλά αυτό που είπα εγώ είναι ότι οι μουσικοί στις ελληνικές δουλειές παίζουν "παπάδες" ανεξέλγκτα, ερήμην ενορχηστρωτή/παραγωγού, σε ποπ κομμάτια. (βλέπε και Branch - Landau) Δεν είπα ότι γίνεται ενορχηστρωμένα. Τέτοιο ύφος δεν υφίσταται.
Καλό θα ήταν επίσης το φαινόμενο αυτό να μην το περιορίζουμε μόνο στους laiko/fussion, καθώς στην χώρα μας (sorry whiteNoise άλλα κάπως έτσι είναι τα πράγματα τουλάχιστον στον μουσικό τομέα) υπάρχουν και οι pop/metal/fussion sessionαδες........Χρόνια τώρα ο Έλληνας session είναι ο πρώην metalas ο οποίος όταν μεγάλωσε μελέτησε jazz και fussion. Από τεχνική μια χαρά, αλλά από αισθητική.......................
Και αυτό το κριτήριο (της αισθητικής) επέτρεψε μου να σου πω ότι είναι τουλάχιστον... υποκειμενικό.
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποποιηθείς τον κιθαριστικό σου εαυτό όταν είσαι ακροατής ενός τραγουδιού..................το προσπαθώ πάντως και πιστεύω οτι κάποτε θα το επιτύχω σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό :roll: :roll: :roll:
Δεν χρειάζεται, γιατί έτσι ανακαλύπτεις θαυμάσια πράγματα ακόμα και σε σαχλά τραγουδάκια.
Η μουσική είναι παντού.
Και στο απρόσμενο παραπάνω σόλο, αλλά και στα πνευστά που μπορεί ν' ακούσεις να συνοδεύουν τον πιό ανούσιο στίχο.
Γιατί να τα βάζουμε όλα σε κουτάκια και να περιοριζόμαστε;
Επειδή προτιμώ να παρακολουθώ "ανώτερου" επιπέδου μουσικά ιδιώματα όπως η jazz;
Κρατάω και τ' αυτιά μου ανοιχτά προς πάσα κατεύθυνση, και πολλές φορές εκπλήσομαι ευχάριστα και καμμιά φορά... μαθαίνω.