Τι μουσικο μαγαζι λειπει στην Ελλαδα;

BILLYV

Ακροατής
Πως θα θελατε ενα μαγαζι μουσικων οργανων να ειναι, και σε πια περιοχη θα θελατε να ειναι;

Αν κάνεις έρευνα αγοράς ή business plan, είναι λίγο αφελές να ζητάς περιοχή αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κόσμος εδώ μέσα προέρχεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας και μη...

Προφανώς στη γειτονιά τους να είναι και να πουλάει φθηνά με πολλές δόσεις και ταυτόχρονα να ξέρουν οι πωλητές τι πουλάνε χωρίς να είναι εξυπνάκιδες.

Πως θα θελατε ενα μαγαζι μουσικων οργανων να ειναι' date=' και σε πια περιοχη θα θελατε να ειναι;[/quote']
Η ερώτησή σου είναι πολύ γενική, μπορείς να επεκταθείς περισσότερο;

Εγώ θα ήθελα το μαγαζί να είναι... στο ίντερνετ. Θα ήθελα για κάθε τι που πουλάει να διαθέτει ένα pdf στα ελληνικά με τις προδιαγραφές του προϊόντος. Θα ήθελα να έχει συγκεκριμένη και ανακοινωμένη πολιτική αντικατάστασης των προϊόντων υπό όρους. Θα ήθελα να έχει σελίδες με εύχρηστους οδηγούς αγοράς που να βοηθούν ανθρώπους που δεν έχουν τις γνώσεις για να ξέρουν ακριβώς τι χρειάζονται.

Θα συμφωνήσω με τον Wow! και θα συμπληρώσω τα εξής:

1) Nα δίνει τη δυνατότητα δόσεων μέσω πιστωτικής

2) Να έχει ηχητικά samples από τα προϊόντα του

3) Να έχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό

4) Και πάνω από όλα...THOMANN-ικές και όχι ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ τιμές!!!!!!!!!

ΑΣΧΕΤΟ: Πώς γίνεται ο kleon να έχει μηδενικό αριθμό δημοσιεύσεων, ενώ ήδη εγώ βλέπω μία καταχωρημένη???? 8O

4) Και πάνω από όλα...THOMANN-ικές και όχι ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ τιμές!!!!!!!!!
Ίσως καταντάει κουραστική η μανία μας με την συγκριση τιμών αλλά αυτο εδώ μου άρεσε :D :D

ΑΣΧΕΤΟ: Πώς γίνεται ο kleon να έχει μηδενικό αριθμό δημοσιεύσεων' date=' ενώ ήδη εγώ βλέπω μία καταχωρημένη???? 8O [/i']

Αυτό ακριβώς θα ρωτούσα και εγώ αλλά με πρόλαβες :D

ρε παιδια, εχετε αναλογιστει οτι αν το αγαπημενο σας μαγαζι ηταν μεσω ιντερνετ, δεν θα ειχατε την ευκαιρια να δικιμασετε τα οργανα που θελετε?

αυτο το θεμα χωραει μεγαλη κουβεντα.ας πουμε εγω που θελω μια tele,και καλως εχοντων των πραγματων μεχρι να πεθανω(και ειμαι πολυ νεος ακομα...λεφταααα τωρα.) θα εχω αγορασει μια rockinger, βασιζομαι μονο και μονο στις καλες κριτικες.

αν δεν μου αρεσει την πατησα...η λυση ειναι καπου στην μεση.τα ελληνικα καταστηματα ξερουν πολυ καλυτερα απο εμας οτι εχουμε στραφει στο ιντερνετ και αυτος ειναι ενας λογος που μας φαιρονται με ασχημο τροπο εκτος απο τις τιμες τους.οπως μου ειπε πολυ γνωστος καταστηματαρχης στην αθηνα, εχοντας αντιληφθει οτι τον χρησιμοποιουμε απλα για να ακουσουμε το οργανο η τον ενισχυτη και μετα το παιρνουμε απο thomann, ξεκινησε να μην δινει οργανα και ενισχυτες για δοκιμη.οχι οτι συμφωνω βεβαια.

μετα απο την κουβεντα που εκανα μαζι του, καταλαβα οτι εχουν αρχισει και τρεμουν τα καταστηματα της ελλαδας το ιντερνετ και συντομα θα εχουμε αλλαγες.

παντως σε καμια περιπτωση δεν θελω να φτασουμε σε μια εποχη που δεν θα υπαρχουν σοβαρα καταστηματα στην ελλαδα. εγω προσωπικα για μια καλη εξυπηρετηση με σεβασμο, πληροφορηση, ποικιλια στην δοκιμη,τεχνικη υποστηριξη κλπ, θα εδινα και 50 ευρω παραπανω απο τον thomann.

οποτε το ιδανικο καταστημα ειναι στην ελλαδα, ο καταστηματαρχης εναι εξυπηρετικος και ευγενης(και οχι σαν να σου κανει χαρη που σου μιλαει), εχει ολα τα προιοντα του ανοιχτα για δοκιμη και πανω απ ολα εχει ΕΠΑΝΑΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ οχι για κερδος 50,60, 100 η 200%.

μετα απο την κουβεντα που εκανα μαζι του' date=' καταλαβα οτι εχουν αρχισει και τρεμουν τα καταστηματα της ελλαδας το ιντερνετ και συντομα θα εχουμε αλλαγες.[/quote']

Μακάρι αν και δε το βλέπω να γίνεται (όχι σύντομα τουλάχιστον)...

οποτε το ιδανικο καταστημα ειναι στην ελλαδα' date=' ο καταστηματαρχης εναι εξυπηρετικος και ευγενης(και οχι σαν να σου κανει χαρη που σου μιλαει), εχει ολα τα προιοντα του ανοιχτα για δοκιμη και πανω απ ολα εχει ΕΠΑΝΑΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ οχι για κερδος 50,60, 100 η 200%.[/quote']
Συμφωνώ απόλυτα...

... θα εχω αγορασει μια rockinger' date=' βασιζομαι μονο και μονο στις καλες κριτικες.
αν δεν μου αρεσει την πατησα...η λυση ειναι καπου στην μεση.τα ελληνικα καταστηματα ξερουν πολυ καλυτερα απο εμας οτι εχουμε στραφει στο ιντερνετ και αυτος ειναι ενας λογος που μας φαιρονται με ασχημο τροπο εκτος απο τις τιμες τους.οπως μου ειπε πολυ γνωστος καταστηματαρχης στην αθηνα, εχοντας αντιληφθει οτι τον χρησιμοποιουμε απλα για να ακουσουμε το οργανο η τον ενισχυτη και μετα το παιρνουμε απο thomann, ξεκινησε να μην δινει οργανα και ενισχυτες για δοκιμη.οχι οτι συμφωνω βεβαια.

[/quote']

Μπορεί κανείς να την πατήσει πολυ ευκολα και σε πραγματικό μαγαζί, πιστεψε με.

Πάντως έχω πολυ περισσότερη εμπιστοσύνη ότι αν αγοράσω κάτι απο τον "Θωμά" και έχει το παραμικρό ελάττωμα θα μου το αλλάξει αμέσως. Επίσης σύντομα βλέπω και μια πολιτική όπως στην αμερική που αμα κάτι δεν σου αρέσει μπορείς να το επιστρέψεις μεσα σε 30 μέρες χωρίς ερωτήσεις.

Για αγόρασε κατι σε ελληνικό μαγαζι, που να βγάλει πρόβλημα, και θα σου πω εγω ... Δύο μήνες περιμένω για ένα ανταλλακτικό σε ασύρματο μικρόφωνο και δεν έχουν την στοιχειώδη ευγένεια να με πάρουν ένα τηλέφωνο οτι θα καθυστερήσει, εγω πρέπει να παιρνω κάθε εβδομάδα.

Οσο για τον καταστηματάρχη ... τι θα κερδίσει δηλαδή ?

Αυτό είναι "εμπορική χαζομάρα" για να μην πω τίποτα χειρότερο.

ΕΓΩ ΘΑ 'ΘΕΛΑ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΠΟ ΜΑΡΚΕΣ(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ) ΝΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

(ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΑΡΦΟΥΡ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ)?????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βασικα θελω να ξερω αν το που ειναι ενα μαγαζι μετραει

η το πως ειναι και τι εχει μεσα ειναι το ζητουμενο! Για μενα το πρωτο πραγμα που μετραει ειναι το πως μου μιλανε και μετα ειναι η τιμες.

Αυτο που δεν εχω μαθει ειναι αν επιβαλουν τις τιμες (ο Βον, ο Στολλας κτλ) η απλα ολοι θελουν να βγαζουν τρελο κερδος εις βαρος του πελατη;

Δεν είμαι υπέρ του συγκεντρωτισμού σχεδόν πουθενά, οπότε και για τα μουσικά καταστήματα δεν πιστεύω ότι η λύση είναι ένα σουπερμάρκετ, όσο και αν αυτό βολεύει σε πολλές περιπτώσεις.

Θα μου άρεσε να βλέπω μικρά, εξειδικευμένα μαγαζιά, με ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο και όχι "λίγο απ'όλα". ¶λλο πράγμα η ποικιλία επιλογών και άλλο να βρίσκεις "ό,τι θέλεις".

Ένα μαγαζί μόνο με κιθάρες, μπάσσα, ενισχυτές, πετάλια, κλπ, που το έχουν άνθρωποι γνώστες των οργάνων θα ήταν ιδανικό για μένα, ειδικά αν είχε μια καλούτσικη ποικιλία και μπορούσε να με προμηθεύσει με αυτό που ήθελα σε λογικό χρόνο και καλές τιμές.

Το ίδιο για προϊόντα και αξεσουάρ για ηχογράφηση, όμοια για keyboards και παρόμοιο εξοπλισμό, κλπ.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν ο αντιπρόσωπος είναι και ο ίδιος πωλητής. Βλέπε Φάκας. :roll:

Αν οι αντιπρόσωποι απλώς έκαναν τις εισαγωγές, μετά από αιματηρές μάχες για τις καλύτερες τιμές από τους κατασκευαστές και μετά προμήθευαν 250 μικρά μαγαζιά σε όλη την επικράτεια, προσπαθώντας να βγάλουν κέρδος και όχι τα σπασμένα του "μαγαζιού" τους, να είστε σίγουροι ότι και οι τιμές θα έπεφταν και η εξυπηρέτηση θα βελτιωνόταν, και, και...

Διότι αν ο Φάκας έχει να συντηρήσει 40 καταστήματα, με τους υπαλλήλους, τα πάγια έξοδά τους, κλπ, είναι λογικό να πουλάει όσο πουλάει τις Yamaha κιθάρες/μπάσσα, ας πούμε (μιλάμε για τιμές που μάλλον τον συμφέρει να αγοράζει λιανική από τον thomman!).

Ενώ αν ο εν λόγω Φάκας (που τον χρησιμοποιούμε εδώ σαν παράδειγμα γιατί όλοι τον ξέρουμε...) ήταν ένα γραφείο με μια αποθήκη και 10 φορτηγά, μάλλον θα περιόριζε πολύ τα έξοδά του, τι λέτε και εσείς?

Η όλη φάση λοιπόν μάλλον ξεκινάει από το εξής γεγονός: όλοι αυτοί οι μεγαλοεισαγωγείς που λέτε, μήπως ξεκίνησαν από μικρά μαγαζιά και στην πορεία ποτέ δεν κατάφεραν να αποτινάξουν αυτή τους την ιδιότητα?

Γιατί το να είσαι "μικρός" (στο μυαλό) είναι κάτι που δεν έχει εξαρτάται από το "μέγεθος" (το οικονομικό, στην αγορά, κλπ).

Αυτό που ξέρω λοιπόν είναι ότι μένω σε ένα προάστιο που έχει 150 χιλιάδες πληθυσμό και 2 (ολογράφως, δύο) μαγαζιά με μουσικά. Και το ένα είναι υποκατάστημα του Φάκα... Ενώ θα έπρεπε να έχει κατά τη γνώμη μου 10 τουλάχιστον, μικρά και κατά το δυνατόν εξειδικευμένα, όπως γράφω παραπάνω...

Η εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του dienekes, χρήζει μίας απάντησης, αν και είναι (δυστυχώς) πικρή. Νάτη λοιπόν: το ελληνικό φορολογικό σύστημα δεν ευνοεί την συντήρηση και ανάπτυξη μικρών καταστημάτων. Όχι μόνο στο χώρο των μουσικών οργάνων αλλά σε κάθε χώρο, τα μικρά μαγαζιά θα σπανίζουν όλο και περισσότερο και θα αντικαθίστανται από μεγάλα franchise. Για αυτή την κατάσταση, υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις της χώρας από την μεταπολίτευση και μετά, αλλά επίσης είναι υπεύθυνες μία σειρά από λογιστικές/οικονομικοτεχνικές/πολιτικές ιδέες που έχουν κατακλύσει όλο το δυτικό κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια. Όλη αυτή η κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει σε ορατό χρονικό διάστημα, διότι οι κοινωνίες δεν έχουν ακόμη καταλάβει τις δυσάρεστες επιπτώσεις αυτής της νοοτροπίας και επειδή οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, το πιθανότερο είναι ότι θα αργήσουν να τις καταλάβουν.

Σαν πολίτες και σαν καταναλωτές έχουμε τις έξής λύσεις: α) να υποστηρίζουμε τα ελάχιστα εναπομείναντα μικρά μαγαζιά ακόμη και αν αυτό δεν συμφέρει πάντα την τσέπη μας, β) να απαιτούμε από τους υπαλλήλους των μεγάλων καταστημάτων να έχουν γνώσεις πάνω στο αντικείμενό τους και να πάψουν να είναι ανόητοι box movers, γ) να υποστηρίζουμε τις επιχειρηματικές προσπάθειες που γίνονται μέσω του ίντερνετ, διότι το ηλεκτρονικό επιχειρείν έχει σημαντικά μειωμένα κοστολόγια για την επιχείρηση, επιτρέποντας ίσως την επιβίωση μικρότερων επιχειρήσεων μέχρι να γυρίσει ο τροχός.

(ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΑΡΦΟΥΡ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ)?????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

+1.000.000.000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

Kαι με καλο service ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!!!!

Αχ, δεν γίνομαι κατανοητός (και δεν βοηθάει και ο Superfunk).... Το Καρφούρ είναι υπόδειγμα μεγάλου καταστήματος που σαν τέτοιο δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με υποστήριξη προϊόντων. Οι άνθρωποι απλώς μεταφέρουν κουτιά και συνεπώς κρατάνε χαμηλά το κόστος. "Υποστήριξη" σημαίνει "άνθρωποι" και οι άνθρωποι θέλουν φαγάκι, και το φάγάκι κάνει λεφτά και τα λεφτά πρέπει να τα πληρώνουμε εμείς. :) Και φθηνά, και υποστήριξη ΔΕΝ γίνεται.

Δεν θελω να ανοιξει καποιο καινουργιο μαγαζι μουσικων οργανων. Απλα απο τα υπαρχοντα μαγαζια στην Ελλαδα θελω να βγουν στη συνταξη το 90% των ιδιοκτητων τους και το 75% του προσωπικου τους......με αμεση αντικατασταση απο Αμερικανους και Γερμανους(αντε και μερικους Αγγλους). Και για να μη βγουν εν τω μεταξυ οι γνωστοι εργατοπατερες και συνδικαλιστες και φωνασκουν περι αλωσης της Ελλαδας απο το ξενο κεφαλαιο ας στειλουμε αυτο το 90% και 75% για καμμια 10αρια χρονια στο εξωτερικο να κανουν μεταπτυχιακο στο πως δουλευει ενα υγιες καπιταλιστικο συστημα στον υπολοιπο πολιτισμενο κοσμο, ελπιζοντας οτι θα επιστρεψουν εχοντας βαλει μυαλο.

Αχ' date=' δεν γίνομαι κατανοητός (και δεν βοηθάει και ο Superfunk).... Το Καρφούρ είναι υπόδειγμα μεγάλου καταστήματος που σαν τέτοιο δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με υποστήριξη προϊόντων. Οι άνθρωποι απλώς μεταφέρουν κουτιά και συνεπώς κρατάνε χαμηλά το κόστος. "Υποστήριξη" σημαίνει "άνθρωποι" και οι άνθρωποι θέλουν φαγάκι, και το φάγάκι κάνει λεφτά και τα λεφτά πρέπει να τα πληρώνουμε εμείς. :) Και φθηνά, και υποστήριξη ΔΕΝ γίνεται.[/quote']
ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΑΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!!!......... (διωρθοσεμε)

Το Καρφούρ είναι υπόδειγμα μεγάλου καταστήματος που σαν τέτοιο δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με υποστήριξη προϊόντων.
Συμφωνω!!!

Οι άνθρωποι απλώς μεταφέρουν κουτιά και συνεπώς κρατάνε χαμηλά το κόστος.
Και αυτοι ανθρωποι ειναι και αυτοι θελουν φαγακι.... Τωρα' date=' αν συγκρινεις τους αχθοφορους με εναν τεχνικο οργανων η τεχνικο ηλεκτρονικων, δε φανταζομαι να εχει μεγαλη διαφορα στο κοστος! (και αχθοφοροι ειναι πολλοι... τεχνικοι ομως λιγοι (μεσα σε ενα καταστημα))

"Υποστήριξη" σημαίνει "άνθρωποι" και οι άνθρωποι θέλουν φαγάκι, και το φάγάκι κάνει λεφτά και τα λεφτά πρέπει να τα πληρώνουμε εμείς. :) Και φθηνά, και υποστήριξη ΔΕΝ γίνεται
Κι ομως ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!! αλλα το κερδος ειναι λλιιιγο χαμηλοτερο και οχι πποολλυυυυυ περισσοτερο οπως θα ηθελε ο εκαστοτε επιχηρησαν επιχηρηματιας...... Αυτος ειναι ο λογος

Δεν θελω να ανοιξει καποιο καινουργιο μαγαζι μουσικων οργανων. Απλα απο τα υπαρχοντα μαγαζια στην Ελλαδα θελω να βγουν στη συνταξη το 90% των ιδιοκτητων τους και το 75% του προσωπικου τους......με αμεση αντικατασταση απο Αμερικανους και Γερμανους(αντε και μερικους Αγγλους). Και για να μη βγουν εν τω μεταξυ οι γνωστοι εργατοπατερες και συνδικαλιστες και φωνασκουν περι αλωσης της Ελλαδας απο το ξενο κεφαλαιο ας στειλουμε αυτο το 90% και 75% για καμμια 10αρια χρονια στο εξωτερικο να κανουν μεταπτυχιακο στο πως δουλευει ενα υγιες καπιταλιστικο συστημα στον υπολοιπο πολιτισμενο κοσμο' date=' ελπιζοντας οτι θα επιστρεψουν εχοντας βαλει μυαλο.[/quote']
Και με σενα συμφωνω φεντεριαρη!!!! :)

Φιλέ Goatphilosopher, το κόστος των "αχθοφόρων" από το κόστος των "ειδικευμένων τεχνικών" είναι πολύ-πολύ-πολύ διαφορετικό. Δεν αντέχω, θα το ξαναγράψω : ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ !!!!!!!

Το ξέρω ότι στην Ελλάδα πολύ συχνά οι τεχνικοί πληρώνονται σαν αχθοφόροι, όπως και ότι πολύ είναι οι ανειδίκευτοι που δεν τους αξίζει να είναι ούτε αχθοφόροι, ούτε τεχνικοί. Αλλά σε γενικές γραμμές, όπως μπορείς και μόνος σου να διαπιστώσεις, οι άνθρωποι με ειδικές γνώσεις για ένα θέμα είναι πολύ λιγότεροι από τους άλλους - άρα ακριβότεροι.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back