Τι χρειάζομαι για να ηχογραφήσω τύμπανα??

music man

Της παρέας
γειά σας παιδια, ας υποθέσουμε πως έχω ενα σετ 8 μικροφώνων, τα drums και εναν ηλεκτρονικο υπολογιστή (και μια 2καναλη usb καρτα ηχου), για να γραψω με 8 καναλια ξεχωριστα στο cubase, tι θα χρειαστώ? μια κονσολα με 8 καναλια και μια καρτα ηχου με 8 εισόδους? θα θελα λίγη βοήθεια μ'αυτό κι αν έχετε χρονο να μου προτείνατε και πιο συγκεκρυμένα τα μοντέλα.. (κατι οικονομικό θα προτιμούσα!)

την θέλω για ξεχωριστό eq σε κάθε κανάλι και απ'ο,τι ειδα μερικές έχουν και compressor! eq θελω οπωσδηποτε, ενδυαφερον φαινεται αυτη http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_x2222_usb.htm ,βλεπω που ειναι τα inputs, αλλα ποιο ειναι το output για το κάθε καναλι..? Τοσο καιρο ηχογραφουσα κιθάρα φωνες μπασο και δε ξέρω απο τοσο μεγαλα μηχανηματα..

Αν και τα mixer εχουν ψιλοπεθάνει για τα home studio κατα τη γνώμη μου και η καλύτερη λύση ειναι καποια σαν αυτη του superfunk μπορεις να εχεις outpout στη κονσολα απο τα inserts του καθε καναλιου ή να αγορασεις το πιο μεγαλο μοντελο http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_x2442_usb.htm που εχει direct out καταλληλο γι αθτο που το θές.

Παντως για να ηχογραφήσεις τυμπανα πρωτα απ ολα θές ενα ΚΑΛΟ σετ σωστα κουρδισμενο(χωρις να σου βάλω στο παιχνιδι καταλληλο χώρο) κατι που θα ειναι το 70% ας πουμε του ήχου σου.

sorry αν ειναι πολυ xaζη η ερωτηση, αλλα τι ειναι το daw?

δηλαδη τα "inserts" ειναι στην ουσία το output του κάθε καναλιού ξεχωριστά??

ναι home studio θα ναι, αλλα θα το ηχομονώσουμε με μοκέτες και αλλα ωραια πραγματα! θα 'χει πολυ oldschool ηχο :P

αλλα τι ειναι το daw?

Digital audio workstation

δηλ.Cubase,Sonar,Pro Tools,Samplitude κτλ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_audio_workstation

σου ξαναλεω στην περιπτωση σου τα λεφτα για κονσολα ειναι απλα πεταμενα λεφτα,με μια  καλη καρτα ηχου & τους καλυτερους προενισχυτες που μπορεις να αγορασεις  θα εισαι μια χαρα

εννοεις τα εφφε που βαζω κατα τη μίξη? για αυτα που γράφω τωρα χρησιμοποιω το behringeraki  xenyn1002 και λεει παρα πολυ! δε μαρεσει να βαζω πολλα ψηφιακα απ το pc αν μπορω και αναλογικα..

για το insert που ρωτησα?

και αν θες , πες μου απο μικροφωνακια για τύμπανα, οι περισσοτεροι που εχω παει χρησιμοποιουν shure, αυτα ειναι λίγο πιο οικονομικα http://www.dv247.com/microphones/samson-7kit-7-piece-drum-mic-set--20253 τα ξέρει κανεις.. ? (τι διαφορα θα εχουν)

DAW κατα κοσμο Digital Audio Workstation

Ειναι στην ουσια ενα software στο οποιο μπορεις να ηχογραφησεις να κανεις editing και να μιξαρεις τη μουσικη σου. Βασικα πλεον αποτελουν το κυριο κομματι επαγγελματικων και μη στουντιων αφου μπορεις να κανεις μια full μουσικη παραγωγη.

Φανταζομαι θα εχεις ακουστα τα Pro Tools, Cubase, Logic...Αυτα ειναι καποια απο τα κυρια DAW που κυκλοφορουν στην αγορα και ειναι τα πιο συνηθισμενα που θα βρεις ακομα και σε επαγγελματικα στουντιο.

τα insert εχουν φτιαχτει για αλλη χρήση,να στελνεις το σημα σου σε εξωτερικο επεξεργαστη(eq,compressor κτλ)και να επιστρεφει στη κονσολα σου επεξεργασμενο.

Εσυ θες direct out στο καναλι σου για να το κανεις σωστα δες τις photos και θα καταλαβεις

o nai! αυτο θέλω, αλλα περιεργο παρα πολλα mixers που εβλεπα και πολυ πιο ακριβα δεν είχαν direct output :S

ναι ρε παιδια τη συντομευση της λεξης απλα δεν ετυχε να ακουσω αλλα τωρα την εμαθα:P γενικα εγω σπουδαζω ηχοληψια απo 'δω απ'το ιντερνετ και απο εμπειρια xD

εννοεις τα εφφε που βαζω κατα τη μίξη? για αυτα που γράφω τωρα χρησιμοποιω το behringeraki  xenyn1002 και λεει παρα πολυ! δε μαρεσει να βαζω πολλα ψηφιακα απ το pc αν μπορω και αναλογικα..

δεν σου ειπα να βαλεις εφε,σου ειπα οτι η δυνατοτητα equing (και φυσικα η ΠΟΙΟΤΗΤΑ equing) που σου δινει ενα συγχρονο daw ειναι ΠΟΛΛΕΣ κλασεις ανωτερη απο αυτη που σου παρεχει μια κονσολιτσα Βεχρινγκερ...

απο εκει και περα βεβαια απο τη στιγμη που αρχιζεις κουβεντα για...αναλογικα και αλλα τετοια....μαλλον εισαι λιγο μπερδεμενος... ;)

αν θες με ακους ,αν δεν θες....παρε κονσολιτσα και γραψε ....αναλογικα..... ;D

otaν ειπα ψηφιακα εφε ενοουσα το eq που εχει σε καθε καναλι.. ας ειναι ψηφιακη η κονσολιτσα αν αυτο λες, εγω θέλω τον ήχο να μη τον πειραζω πολυ απ το pc, θελω να βλεπω τα κανάλια μου καθαρα μες στο προτζεκτ με οσο λιγοτερα vst και eq,

το 'χεις να μου πεις τι ακριβως εννοεις? δηλαδη εσυ ποια κονσολα με λιγα καναλια θα διαλεγες?

δυστυχως εχεις ελειπεις γνωσεις γυρω απο τον τομεα ηχογραφηση-μιξη για να κανουμε σοβαρη κουβεντα (δεν στο λεω για να  σε προσβαλω απλα μια διαπιστωση κανω)

σου προτεινω να διαβασεις στα "αρθρα" τα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ εισαγωγικα στην ηχογραφηση αρθρα του Νικοδημου και αν δεν σου λυθουν οι αποριες τα ξαναλεμε. ;)  

δηλαδη εσυ ποια κονσολα με λιγα καναλια θα διαλεγες?
δεν θα διαλεγα ποτε μου κονσολα,αν δεν ειχα πολλα χρηματα και ηθελα να πετυχω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα within a reasonable budget, θα επαιρνα μια σειρα απο εξαιρετικους προενισχυτες και θα τους συνεδεα κατευθειαν σε κορυφαιες καρτες ηχου & μετα στο daw μου.

nai ξερω ,αλλα εχω τον ποθο και τι σπιθα για μαθηση σχετικα με ολα αυτα!!! χαχαχ (γενικα πολυ πρακτικα λειτουργω αλλα βλεπω θετικα αποτελεσματα στο τελος και χερομαι)

Superfunk είπε:
δεν θα διαλεγα ποτε μου κονσολα,αν ειχα πολλα χρηματα θα επαιρνα μια σειρα απο εξαιρετικους προενισχυτες και θα τους συνεδεα κατευθειαν σε κορυφαιες καρτες ηχου & μετα στο daw μου.
καλα ναι ραξ σε καθε μικροφωνο.... θα κοστιζε μια περιουσια, αλλα αυτη τη στιγμη με ενδυαφερει μονο το eq και θελω να γινεται απο την εγγραφη κιολα! κολλαω!

οσο για τα μικροφωνα..? εχουμε τιποτα κοσμε? :P

(προτασεις ,ιδεες κλπ για οικονομικα σετακια κυριως)

θα σου ελεγα να μην βιαστεις να αγορασεις κονσολες καρτες ηχου μικροφωνα κτλ κτλ,προσπαθησε να ενημερωθεις οσο καλυτερα μπορεις πρωτα,να δεις τι θελεις να κανεις,πως το κανουν αλλοι κτλ κτλ.καλη η πρακτικη αλλα σε ολα τα πραγματα υπαρχει και λιγο η θεωρια ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back