Κάπως "άκυρα" τα παραδείγματα των παραπάνω γνωστών κιθαριστών με full/semi hollow κιθάρες. Μην ξεχνάμε πως οι συγκεκριμένοι παίζουν σε σκηνές όπου ο ενισχυτής δεν είναι ένα βήμα πίσω σου κι εκτός αυτού έχουν και το ανάλογο rig να το υποστηρίξουν. Και φυσικά πολλές φορές βάζουν διάφορα μέσα στην κιθάρα τους (μπλούζες, πανιά, foam rubber κλπ.) για να ελαττώσουν τις δονήσεις στο καπάκι για να καταπολεμήσουν το "κακό" (για ηλεκτρικό ήχο) feedback. Εκτός αυτού, οι hollow έχουν μηδενικό sustain, οπότε ξεχάστε τα δίλεπτα Gary-Moore-ικά σηκώματα.
Απ'την άλλη, το όλο θέμα feedback πολλές φορές μπερδεύει. Υπάρχει το γνωστό squealing των μη wax potted μαγνητών (που πολλές hollow φοράνε), υπάρχει το... μπασσο-feedback, εκείνος ο ανελέητος βόμβος απ'τις μπάσσες χορδές των hollow (πόσο μάλλον αν είναι 11-12 και φεύγα) ή το συντονισμό του ξύλου, υπάρχει και το harmonic feedback (βλ. τα γνωστά κόλπα του Nugent), το οποίο κατ'εμέ είναι ένα πολύ ωραίο εργαλείο αλλά θέλει να έχεις την υπομονή και τη θέληση να το τιθασεύσεις. Θα ανέλυα αναλυτικότερα αλλά ο blue ή ο harilatron το'χουν κάνει καλύτερα (αν θυμάμαι καλά), οπότε... Το κακό βέβαια είναι ότι αντίθετα με τις semi, οι hollow παίζει να'χουν όοολα τα παραπάνω, πράγμα που τις κάνει αρκετά "δύστροπες", ειδικά σε live συνθήκες.
Πάντως mike, αν έχεις κι άλλες κιθάρες δεν θα σε απέτρεπα απ'το να δοκιμάσεις και μια hollow, σίγουρα είναι "άλλη φάση" και σε οδηγεί σε διαφορετικά παικτικά μονοπάτια. Και σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί έχω κι εγώ το ίδιο βίτσιο! ;D