Aν και δεν είμαι Telecasterάκιας εδώ και πολλά χρόνια, έχω όμως κάνει αρκετές δοκιμές σε vintage style διπλούς.
Γνώμη μου είναι ότι σε γενικές γραμμές είναι λίγο ατυχής σαν επιλογή σε ελαφριές ας πούμε κιθάρες (οι vintage style διπλοί πάντα), γιατί έχουν σαν κύριο προσανατολισμό όργανα με περισσότερα μπάσα και punch οπότε καταλήγουν να ακούγονται ασθενικοί σε όλα τα υπόλοιπα (μιλάω πάντα για καθαρούς ήχους, στα γκάζια ως γνωστόν όλα πάνω κάτω ίδια είναι).
Υπάρχουν όμως πάρα πολλές άλλες επιλογές αν σκεφτείς να πας σε humbuckers "κανονικού" μεγέθους. Πολύ δημοφιλής επιλογή είναι οι filtertron σε humbucker μέγεθος μαγνήτες του TV Jones για παράδειγμα. Υπάρχουν πάρα πολλά clips στο youtube με Telecasters που τους φοράνε.
Άλλη μια επιλογή είναι οι P90 σε μέγεθος διπλού που αν παραγγείλεις από Lollar τους παίρνεις μαζί κι αυτούς και τελειώνεις (ο Lollar γενικά στους P90 θεωρείται "πρώτο όνομα", πολύ περισσότερο απ' ότι στους Ηumbuckers). Απλά να παραγγείλεις πιο hot της γέφυρας (ή πιο αδύναμο τον neck) για να ισορροπούν καλύτερα.
Αν πάς για διπλούς, με τον κίνδυνο να φάω γιαούρτια απ΄όλο το forum, θα σου προτείνω τους DragonII από την PRS. O λόγος είναι ότι είναι πιο "ξυρισμένοι" στα πρίμα έχουν αρκετά μεσαία για να μπαίνουν στις πιο ελαφριές κιθάρες της PRS. Επίσης σου δίνουν την δυνατότητα να τους splittάρεις σε μονούς με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα σε σχέση με άλλους μαγνήτες που όταν splittάρουν ο ήχος τους είναι χάλια και έτσι η κιθάρα αποκτά μεγάλη ευελιξία.
Τους μαγνήτες του Lollar δεν νομίζω ότι τους φέρνει κάποιος στην Ελλάδα. Μάλλον θα πρέπει να παραγγείλεις απ' ευθείας από τον ίδιο.