Tι ενισχυτή να πάρω για αρχή?

harilatron είπε:
Παιδιά ζούμε ιστορικές στιγμές.... :)

Εμφανίστηκε καινούριο μέλος που ξεκινάει τώρα να παίζει (καλώς ήλθες κι από μενα  :) ) και απέσπασε ισορροπημένες και ψύχραιμες πρότασεις.
ε αφού είναι γυναίκα

harilatron είπε:
Παιδιά ζούμε ιστορικές στιγμές.... :)
Αυτο μου θυμιζει Διαμαντοπουλου.....προσθεσε και το "χρειαζομαστε αυτοσυγκρατηση και αυτογνωσια"....  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Εμφανίστηκε καινούριο μέλος που ξεκινάει τώρα να παίζει (καλώς ήλθες κι από μενα  :) ) και απέσπασε ισορροπημένες και ψύχραιμες πρότασεις.
Το χρημα πολλοι εμισησαν το καρμα ουδεις ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Εγώ ξέρω κάτι άλλο:

Μυριστήκατε γυναίκα στο νοιζ και ορμήσατε όλοι!

Ντροπή σας... Ρώτησε και ένας άλλος για ενισχυτή και έχει μόλις 2 απαντήσεις... Εδώ γέμισαν 2 σελίδες ήδη!

Τέλος πάντων...

athenap καλωσήρθες, πιστεύω ότι πρέπει να πάρεις +1 κάρμα για το κοράγιο σου να ενταχθείς στην κοινωνια κάφρων.

Όσον αφορά τον ενισχυτή θα κάνεις το εξής απλό πράγμα:

θα ξεκινήσεις ένα πρωί και θα κάνεις μια βόλτα στα καταστήματα με μουσικά όργανα. Θα πάιξεις όλους τους ενισχυτές γύρω στο Budget που διαθέτεις και όποιος σου αρέσει καλύτερα.

Οι γνώμες όλων είναι σεβαστές αλλα και υποκειμενικές! Ο καθένας κρίνει με βάση το γούστο του. Μάζεψε ότι σου είπαν εδω μέσα και πήγαινε να τους δοκιμάσεις.  ;)

E....ναι.... :D :D :D :D

Διάβασα θέμα "Τι ενισχυτή να πάρω για αρχή?" και φοβήθηκα ότι θα "φύγει" με κανένα rivera.

Η με high-gain full lada ( ;D ) + καμπίνα 4Χ12

Πλάκα κάνω :D :D ... απλά μερικές φορές δεν βλέπουμε τις ανάγκες του άλλου και προτείνουμε τι είναι καλύτερο γενικώς.

Υ.Γ. ΒΖΖΖΖου ρε Λάμπρο. ;D

Δυστυχώς έτσι γίνεται συνήθως. Θυμάμαι σε παλιό τόπικ κάποιος νέος ήθελε την πρώτη του κιθάρα για να παίζει μέταλ και του προτείνανε Squier! Δηλαδή έλεος! Αναγκαστικά πρεπει να χορέψεις με Fenderοσχολή?

Τέλος πάντων... Πιστεύω ότι όταν κάποιος ψάχνει κάτι και θέλει να ρωτήσει στο noiz:

1ον ρωτάει

2ον μαζεύει αυτά που του είπαν

3ον κοιτάει reviews απο αυτά που του είπαν

αποκλείει κάποια μέσω των review

και

4ον Ψάχνει να βρεί αυτά που έμειναν για να τα δοκιμάσει Ο ΙΔΙΟΣ και να δεί αν ικανοποιούν την τσέπη του και το αυτί του.

Δεν είναι σωστό να πάρεις κάτι στ τυφλά επειδή στο πρότειναν ή επειδή είδες μια ωραία φωτο στο ιντερνετ.

Εννοείται ότι θα πάω να τους ακούσω και θα πάρω όποιον μου ακούγεται καλύτερα. Εξάλλου δεν έχω κάρτα και δεν μπορώ να πάρω εύκολα από το νετ. Εκτός αν αγγαρέψω κανέναν  ;)

Όσον αφορά τις Squier ακόμα και εγώ που είμαι newbie δε θά 'παιρνα, συγκρίνοντας με άλλες παρόμοιας τιμής... πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι είναι όμορφες...

lambrosgg είπε:
Εγώ ξέρω κάτι άλλο:

Μυριστήκατε γυναίκα στο νοιζ και ορμήσατε όλοι!

Ντροπή σας... Ρώτησε και ένας άλλος για ενισχυτή και έχει μόλις 2 απαντήσεις... Εδώ γέμισαν 2 σελίδες ήδη!

Τέλος πάντων...

athenap καλωσήρθες, πιστεύω ότι πρέπει να πάρεις +1 κάρμα για το κοράγιο σου να ενταχθείς στην κοινωνια κάφρων.

Όσον αφορά τον ενισχυτή θα κάνεις το εξής απλό πράγμα:

θα ξεκινήσεις ένα πρωί και θα κάνεις μια βόλτα στα καταστήματα με μουσικά όργανα. Θα πάιξεις όλους τους ενισχυτές γύρω στο Budget που διαθέτεις και όποιος σου αρέσει καλύτερα.

Οι γνώμες όλων είναι σεβαστές αλλα και υποκειμενικές! Ο καθένας κρίνει με βάση το γούστο του. Μάζεψε ότι σου είπαν εδω μέσα και πήγαινε να τους δοκιμάσεις.  ;)
θαυμαζω το δικο σου κουραγιο τζιτζι....εσυ πως μας ανεχεσαι τοσο καιρο τετοιοι καφροι που ημαστε?!

Λόγω της "φορητότητας" σου και της ιδέας σου περι εφέ (και πιο συγκεκριμένα για POD),

θα σου έλεγα να σκεφτείς την λύση του pocket POD για χρήση με ακουστικά

http://guitare.playback-europe.com/line_6-pocket_pod-14011.html

Είναι μέσα στο budget σου και δεν θα έχεις πρόβλημα στην μετακίνηση του (αεροδρόμια κτλ).

Βέβαια, δεν λέω, άλλη φάση ένας πραγματικός ενισχυτής, αλλά αν ήμουν στην θέση σου

μάλλον αυτό θα επέλεγα.

Σκέφτομαι και το pod, αλλά δεν υπάρχει και software που κανει αυτή τη δουλειά? Δεν ξέρω για το αποτέλεσμα, πάντως για πειραματισμό είναι καλό. Με ακουστικά μπορώ να παίζω και στον υπολογιστή μου ή στο μίνι amp μου. Αυτό που μου λείπει είναι η ένταση, γιατί από ένα σημείο και μετά με τα ακουστικά πονάνε τα αυτιά σου.

Άσχετο, αλλά αν πάρω ενισχυτή μπορώ να συνδέω το pc όταν παίζω ή όταν δεν παίζω για να ακούω και μουσική?το volume του pc δε σ αφήνει να το ευχαριστηθείς βρε παιδί μου! (στο σπίτι το συνδέω στο aux του στερεοφωνικού) Σε περίπτωση noise τι κάνω?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αφού αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας ενισχυτής που να σου δίνει μια ικανή ένταση χωρίς υπερβολές όμως, πιστεύω ότι οι ενισχυτές που σου προτείναν παραπάνω είναι ιδανικοί. Και θα τον χρησιμοποιείς και για καιρό, αφού ακόμα και όταν πάρεις καποιον μεγαλύτερο, ο μικρός είναι αυτός που θα κουβαλάς πιο ευκολα.

Α, και για χρήση ως ηχείο του υπολογιστή δεν θα έλεγα ότι κάποιος ενισχυτής μουσικού οργάνου είναι κατάλληλη επιλογή. ;)

bloody_sunday είπε:
Βζου και jmone δεν σοβαρεύεστε λιγάκι;
A sorry αλλά εδώ συμφωνώ με τους 2 προλαλησαντές σου. Αν δεν έλεγε ότι είναι καινούρια θα πέφταμε όλοι και θα λέγαμε ότι έχει ξανασυζητηθεί, ψάξε, έλεος, ίλεος, αλληλούια νταμπανταμπα νταμπα εεεεεε και θα είχε χαθεί το θρεντ αυτό, έπειτα από 1-2 απαντήσεις...

Γιαυτό κι εγώ θα προτείνω να κοιτάξει σε παλιότερα θέματα 1 χιλιοσυζητημένου (αυτό, οι καρτες ως τα 300€, τα ξύλα και το fender vs gibson)

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις. :)

Κοίταξα και παλιότερα λίγο πολύ. Πολύ ωραίο το φόρουμ!! :)

Διαφωνώ κάθετα Mπούκα, εγώ προσωπικά θα απαντούσα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αν ήταν άντρας, γυναίκα, κάτι μεταξύ τους, τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμη και εξωγήινος. Όσο για τους άλλους, γουατέβα.

Το οτι δεν ειναι αντρας δεν παιζει κανενα ρολο ρε παιδες, ισα ισα που ειναι δικο μας λαθος να προτεινουμε σε αλλους "νεους" τα τρελα μηχανηματα που εχουν ειπωθει κατα καιρους και να τους λεμε τις οποιες αλλες ανοησιες.

Για το θεμα μας τωρα, δεν μας εχεις πει ακομα αν χρειαζεσαι παραμορφωση, η παιζεις μονο καθαρα. Αν χρειαζεσαι και παραμορφωση καλυτερα να πας σε καποιον modeling ενισχυτακι οπως τα vox και roland που σου ειπαν.

Αν παιζεις μονο καθαρα τοτε να κοιταξεις τα λαμπατα μηχανηματα που σου ειπαν.

Για εφφε, ειδα ενα pocket pod ( η καπως ετσι) που λογικα θα ειναι σε πολυ χαμηλη τιμη αφου το μεγεθος και οι δυνατοτητες του ειναι κατα πολυ περιορισμενα σε σχεση με τα αλλα pods (δεν ξερω ομως αν αυτο ισχυει σιγουρα).

Μαθαίνω βασικά... και θέλω να πειραματιστώ. Αυτή τη στιγμή παίζω κυρίως καθαρά. Να παίζω τις ασκήσεις με εφφέ? ;D ;D

Παίζω και κάτι τραγουδάκια με distortion(μη φανταστείται καμιά τρομερή ταχύτητα). Είμαι newbie  :)

έχω και το guitar rig (το software μόνο). το εγκατέστησα σήμερα  :P

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
αφου το έχεις, σύνδεσε την κιθάρα σου στον υπολογιστή και παίξε! Αν έχεις καλά ηχεία, θα έχεις πολύ καλό ήχο, άξιο σχεδών όλων των ενισχυτών αυτού του budget. Εγώ δεν έχω ενισχυτή, χρησιμοποιώ το Guitar Rig 2 μέσω της maudio audiophile και studio monitors και είμαι μια χαρά!

Αν η κάρτα ήχου σου είναι on-board και όχι asio, μπορείς να χρησιμοποιήαεις αυτό το λαμπρό πρόγραμμα:

http://tippach.business.t-online.de/asio4all/ASIO4ALL_2_7_English.exe

για να έχεις χαμηλό latency με οποιαδήποτε απλή κάρτα ήχου.

Το guitar rig θα σε βοηθήσει να βρείς τον ήχο σου (καθώς εξομοιώνει ήχους απο όλα τα είδη της κιθαριστικής μουσικής) και να κάνεις την σωστή αγορα σε hardware!

αν έχεις το Guitar Rig 1 μπορείς να κατεβάσεις την demo έκδοσή του 2 απο εδώ:

http://www.native-instruments.com/index.php?id=guitarrig2pcdemo_us&id=guitarrig2pcdemo&L=0&rdrctd&flash=0

Είναι πολύ καλύτερο απο την πρώτη έκδοση.

To 2 έχω! Δε θα πω πως το απέκτησα...  :-X Η κάρτα ήχου  μου είναι on-board. Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες!  :)

Συνέδεσα την κιθάρα μου στον υπολογιστή και έπαιξα με το guitar rig, αλλά έχει ένα θόρυβο. Είναι φυσιολογικό, ε; Υπάρχει τρόπος να τον μειώσω?

δεν ξέρω κατά πόσο είναι φυσιολογικό αλλά έχει κάτι που λέγεται noise gate αυτό αφαιρεί τον θόρυβο πρέπει να είναι κάπου στα ρακ

Τελικά, μού στειλε ένας φίλος μου Γάλλος τον παλιό του ενισχυτή, έναν kustom 15w ότι πρέπει για πράκτις (για αρχή τουλάχιστον), οπότε με τα λίγα λεφτά που είχα μαζέψει πήρα το G2.1u της Zoom (μεταχειρισμένο) για γνωριμία με τα εφφέ :). (Βέβαια, τα άφησα τελικά όλα σπίτι τα Χριστούγεννα, γιατί στο γυρισμό από Barcelona δεν μπορώ να κουβαλάω δύο κιθάρες στο αεροπλάνο και έτσι παίζω με την ακουστική μου...όταν παίζω δηλαδή!άτιμη εξεταστική! >:( Λέω να πάρω και κάμια HB tele μόλις τελειώσει για να το ρίξω έξω. Νομίζω ότι είμαι off -old- topic και ότι αρχίζω να κολλάω GASίτιδα :P)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back