Τέλος τα Capital Controls?

Status
Not open for further replies.

Saitek

Μόνιμος θαμώνας
Σκοπεύω να παραγγείλω κάποια πράγματα απο τον θωμά <500Ε. Άλλοι μου λένε οτι πλέον μπορούμε να παραγγείλουμε και άλλοι που έχουν δοκιμάσει δεν τους αφήνει το σύστημα. Υπάρχει κανένας που πλήρωσε χωρίς πρόβλημα με χρεωστική/έμβασμα;

Ευχαριστώ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν εχει αλλαξει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=207861.0

οποτε ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ και μας λες...αν το ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΟΡΙΟ δεν εχει εξαντληθει τοτε θα τα καταφερεις

εγω χθες παραγγειλα ενα....ανταλλακτικο αλυσοπριονου αξιας 100 ευρω χωρις κανενα προβλημα απο amazon.de ,για εναν φιλο που στη τραπεζα του ειχαν πει οτι πρεπει να περιμενει κανα...4μηνο την...επιτροπη για να εγκρινει το αιτημα του,χρησιμοποιησα πιστωτικη καρτα.

Μάλιστα, εάν ισχύει ακόμα το όριο 500Ε το μήνα και 300.000 το ημερήσιο για κάθε τράπεζα ίσως και να τα καταφέρω. Παρεπιπτόντως απο ποια τράπεζα έχεις βγάλει πιστωτική;

Την Τρίτη έκανα αγορά από musicstore με χρεωστική αξίας 500ε και είναι καθ΄ οδόν ! Στην αρχή μου είπαν ότι γινόταν και με έμβασμα σε τράπεζα Πειραιώς,  όπου το musicstore έχει λογαριασμό. Για να είσαι πιο σίγουρος όμως επικοινώνησε με Thomman είτε με musicstore για να σε κατατοπίσουν.

Α ! Και σ' ένα προηγούμενο post με capital controls αναφέρθηκε ότι παίζει αντικαταβολή από musicstore. Δεν ισχύει πλέον τουλάχιστον για Ελλάδα!!

Έστειλα email και στα δύο καταστήματα, αν το musicstore διατηρεί λογαριασμό στην πειραιώς τότε η παραγγελία έφυγε ασυζητητί! ;D

Saitek είπε:
Σκοπεύω να παραγγείλω κάποια πράγματα απο τον θωμά <500Ε. Άλλοι μου λένε οτι πλέον μπορούμε να παραγγείλουμε και άλλοι που έχουν δοκιμάσει δεν τους αφήνει το σύστημα.

Υπάρχει κανένας που πλήρωσε χωρίς πρόβλημα με χρεωστική/έμβασμα;

Ευχαριστώ
Πριν λίγα λέπτα (4:44) έκανα μία παραγγελία από Thomann και έγινε δεκτή. Χρησιμοποίησα Visa Debit card από Alpha Bank. Οφείλω να παραδεχτώ οτί είμαι αρκετά συγκινημένος "τούτη την ώρα"©  που γράφονται αυτές οι γραμμές, γιατί αυτή ήταν η πρώτη αγορά από εξωτερικό από την ημέρα που επιβλήθηκαν τα CCs και όλα πήγαν καλά. "WOW"! ...  :'(  ;D

Εξάλλου, σκέφτομαι να προτείνω στον ΟΠΑΠ να καθιερώσει ένα καινούργιο είδος στοιχήματος που θα λέγεται -ας πούμε-  "CC Bet: YES or NO?" Οι Έλληνες καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα να στοιχηματίσουν σχετικά με το αν θα γίνει δεκτή ή όχι η κάρτα τους και αν το καλοσκεφτείτε η ενδεχόμενη πίκρα τους -σε περίπτωση που η κάρτα τους δεν θα γίνεται δεκτή- θα αντισταθμίζεται από το γεγονός οτί θα έχουν κερδίζει το στοίχημα...

Σε περίπτωση που χάσουν το στοίχημα, η πίκρα τους πάλι θα αντισταθμίζεται από το γεγονός οτί η κάρτες τους θα έχουν γίνει δεκτές και έτσι θα νοιώθουν χαρούμενοι αφενός επειδή οι κάρτες τους έγιναν δεκτές και αφετέρου επειδή θα έχουν την (ψευδ)αίσθηση οτί ανήκουν σε μία σύγχρονη Ευρωπαική χώρα και όχι σε ένα Αφρικανικό μπουρδέλο...  :'(

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Boys,

μπορεί να μου πει κάποιος τί παίζει με το Paypal (αν έχει αλλάξει κάτι, δηλαδή) και αν έχουν ανοίξει οι συναλλαγές μέσω αυτού;

Ευχαριστώ!

Για Paypal, με Visa της Eurobank έχω προσπαθήσει να κάνω αγορές στις 12:00 αρκετές φορές αλλά δε μπόρεσα, δεν είναι θέμα ταχύτητας δηλαδή. Αυτό που διάβασα όμως πριν 2 μέρες είναι πως κάνεις Money Request σε ένα φίλο σου που έχει λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα και σου κάνει κατάθεση. Τα χρήματα αυτά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για αγορά από εξωτερικό πλέον. Το καπέλο της μεταφοράς είναι αν θυμάμαι καλά 3%+0,34 ευρό.

Κάνεις εσύ τη δουλειά σου αλλά κάνουν και αυτοί τη δικιά τους... εις διπλούν.

Stoyo είπε:
Το καπέλο της μεταφοράς είναι αν θυμάμαι καλά 3%+0,34 ευρό.
Συν το αισχρό exchange rate για νομίσματα εκτός ευρώ.

Ενας απο κατω λεει το δοκιμασε και δε δουλεψε

ΟΛΑ τα ΒΙΝ (bank identification number) σε ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ λογαριασμους και χρεωστικες και πιστωτικες καρτες εχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ απο το PAYPAL οσον αφορα την ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ με paypal (να βγουνε τα ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ  λεφτα,ΠΡΙΝ ΤΑ CC, ΕΚΤΟΣ ελληνικου τραπεζικου συστηματος δηλ.)  μπορειτε να ΔΕΧΤΕΙΤΕ πληρωμη ΑΠΟ το εξωτερικο και να την χρησιμοποιησετε οπως θελετε χωρις κανενα περιορισμο (το ιδιο μπορειτε να κανετε αν σταλούνε ΦΡΕΣΚΑ λεφτα απο το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ στον τραπεζικο σας λογαριασμο ,τα κανετε ΟΤΙ θελετε ΟΣΑ και να ειναι (με ΕΜΒΑΣΜΑ μια και το PP με το που βλεπει ελληνικο ΒΙΝ το κοβει)  .

Οκ, Σουπερφανκ, αυτό ξεκαθαρίζει πώς αγόρασα τον μαγνήτη μου από τον Silver με paypal από εδώ και πως μπορώ να αγοράσω κάτι από τις Αγγελίες του noiz για παράδειγμα. Αλλά δεν μπορώ να πουλήσω τίποτα στις Αγγελίες, προφανώς.

Σας παραθέτω τα δύο email απο Thomann και Musicstore:

Καλημέρα σας,

λόγω των ελέγχων κεφαλαίων, μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό είναι εφικτές εως 500€ μηνιαίως ανά λογαριασμό/ κάρτα. Η πληρωμή με έμβασμα διαρκεί πολλές φορές ακόμα και τρεις βδομάδες και γίνεται υπό προϋποθέσεις και με αρκετή γραφειοκρατία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τη τράπεζά σας.

Η πληρωμή με κάρτες προπληρωμένες/ χρεωστικές ή πιστωτικές (δικές σας ή συγγενικών/ φιλικών προσώπων) είναι η πιο εύκολη, άμεση και οικονομική λύση. Επίσης, μεταφορές χρημάτων άνευ περιορισμών είναι εφικτές μέσω λογαριασμών/ καρτών στο εξωτερικό και με PayPal (εφόσον το ποσό είναι πιστωμένο στο λογαριασμό του PayPal απευθείας και δεν χρεώνεται σε κάποιο ελληνικό λογαριασμό/ κάρτα κατά τη συναλλαγή).

Για παραγγελίες αξίας άνω των 500€ έχετε τις εξής επιλογές:

α) Να χωρίσετε τη παραγγελία στα δύο και να κάνετε τη δεύτερη τον επόμενο μήνα (άνευ εξόδων αποστολής αν το ποσό είναι χαμηλότερο των 299€).

β) Να πληρώσετε με δύο κάρτες (εφόσον είναι συνδεδεμένες με διαφορετικούς λογαριασμούς).*

γ) Να πληρώσετε μέρος του ποσού με μία κάρτα και το υπόλοιπο με έμβασμα, PayPal ή Αmazon Payments (εφόσον είναι συνδεδεμένα με  διαφορετικούς λογαριασμούς)*

δ) Να πληρώσετε με δύο εμβάσματα από διαφορετικούς λογαριασμούς.

Πληρωμές με αντικαταβολή, Western Union και λοιπές μη αναφερομένες υπηρεσίες δυστυχώς δεν είναι προς το παρόν εφικτές. Ευχαριστούμε για τη προτίμησή σας και λυπούμαστε για την ταλαιπωρία αυτή!

* για τις επιλογές β) και γ) θα κάνετε τη παραγγελία σας στη σελίδα μας δίνοντας τα στοιχεία της μίας κάρτας και θα αφήσετε ένα comment κατά το check-out ενημερώνοντας μας τι ποσό θέλετε να χρεώσουμε και πώς θα εξοφλήσετε το υπόλοιπο.

Kalimera,nai exoume logariasmo stin peiraiws..

theleis na kanoume tin paragelia mazi..wste na sou steilw tis plirofories katathesis pou tha xreiasteis?

Ean nai steile mou ena tilefwno gia na se kalesw kai na to kanoume grigora, i alliws mpororume kai apo mail..

Oti theleis..

VangelisV είπε:
Ενας απο κατω λεει το δοκιμασε και δε δουλεψε
Έχει δουλέψει σε πάρα πολύ κόσμο ρο κόλπο με το Request Money. Απλώς σε κάποιους δεν λειτουργεί με την πρώτη φορά.

Επίσης, εκτός Paypal, γίνονται κανονικότατα αγορές με κάρτα, φαντάζομαι εντός του ημερήσιου ορίου

TakisMasterKey είπε:
Έχει δουλέψει σε πάρα πολύ κόσμο ρο κόλπο με το Request Money. Απλώς σε κάποιους δεν λειτουργεί με την πρώτη φορά.
Ελληναρας το σκεφτηκε το κολπο? Ξερουμε?  ;D

Επίσης, εκτός Paypal, γίνονται κανονικότατα αγορές με κάρτα, φαντάζομαι εντός του ημερήσιου ορίου
Ναι

audiokostas είπε:
Συν το αισχρό exchange rate για νομίσματα εκτός ευρώ.
Μόλις μου λύθηκε η απορία για το αυξημένο κόστος, αναρωτιώμασταν γιατί έγινε παραπάνω χρέωση στην κάρτα.

Καλό νέο αυτό με το musicstore...μπορούμε άνετα να βολευτουμε μέχρι νεοτέρας

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back