Καλά, ρε παιδιά, σοβαρά μιλάτε; Γιατί οι ίδιοι εργαζόμενοι θα επωμιστούν παραπάνω ώρες;; ΟΧΙ!!!!! ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΟΧΙ!!!! Ας μην λέμε άσχετα!! (και το "προφανώς" δεν είναι σχήμα λόγου, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, και αποκλείεται να γίνει).
Και ΝΑΙ, θα είμαι και κατά των κινητοποιήσεων εναντίον 24ωρων μαγαζιών! Θα είμαι (και φυσικά ήδη είμαι) ΥΠΕΡ των κινητοποιήσεων όπου οι εργαζόμενοι ζητούν έναν αξιοπρεπεή μισθό, κι εκεί είμαι 10000% μαζί τους. Άλλο όμως το ένα και άλλο το άλλο! Το να ζητάς καλό μισθό (σε λογικά πλαίσια φυσικά), καλές συνθήκες εργασίας κλπ είναι όχι μόνο θεμιτό, αλλά και επιβεβλημένο. Και εκεί θεωρώ και υποχρέωση δική μου να στηρίξω αυτόν τον αγώνα, ακόμα κι αν δε με συμφέρει με τα στενά πλαίσια του όρου. Και είμαι υπέρ του αγώνα για καλύτερους μισθούς ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα είναι κλειστός ένας δρόμος, ότι θα γίνει μια απεργία και θα με ξεβολέψει.
Όμως μη χάνουμε το μέτρο. Δεν είναι η ΚΑΘΕ διαμαρτυρία εργαζομένου δίκαια και σωστή. Κάποια στιγμή καλό θα είναι να το καταλάβουμε αυτό. Να κρίνουμε το αίτημα καθ'εαυτό. Το να θεωρούμε ότι κάθε κινητοποίηση είναι ντε και καλά σωστή και δίκαια είναι σιχαμένος αριστερισμός, και κατά τη γνώμη μου αποτελεί ξεφτίλα για την πραγματική αριστερά, η οποία πρεσβεύει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Και δικαιοσύνη σημαίνει να είσαι αμερόληπτος, είτε έχει δίκιο ο φτωχός είτε ο πλούσιος. Το να θεωρούμε ότι πάντα ο μισθωτός έχει δίκιο και πάντα ο εργοδότης άδικο είναι ελεεινός ρατσισμός.
Τέλος, μην ξεχνάμε και κάτι βασικό ακόμα. Σε τεράστιο ποσοστό οι κινητοποιήσεις είναι ζήτημα των διαφόρων κοματικοποιημένων επικεφαλής των εργαζομένων, και όχι των εργαζομένων των ίδιων. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων κοιτάει τι τους βολεύει και όχι το τι είναι συνολικά σωστό/καλό/βοηθάει την κοινωνία.
Για να τελειώνω, το μετρό μέχρι τις 2 το βράδυ βολεύει την κοινωνία και ΠΡΕΠΕΙ να γίνει. Προφανώς θα πρέπει να γίνει με περισσότερους εργαζομένους, με υψηλότερη αμοιβή για τις βραδυνές ώρες κλπ. Σε αυτά τα αιτήματα εγώ θα είμαι υπέρ. Στο να βγαίνουν και να λένε "όχι, θα σταματάμε στις 12" είμαι κατά και θεωρώ γελοίο και όποιον βγαίνει και διαμαρτύρεται γι αυτό. Εδώ και 10 χρόνια που λειτουργεί το μετρό, λέμε γιατί να σταματάει τόσο νωρίς. Τώρα που είπαν να το κάνουν και είπαν όχι οι εργαζόμενοι, πάλι μαζί τους είμαστε. Ε έλεος, ας ξέρουμε τι σκατά θέλουμε λοιπόν, δε μπορεί να τα έχουμε καλά με όλους.