@Costas Siachamis δεν ξέρω εάν είδες ολόκληρο το βίντεο του Γερμανού (είναι και μεγάλο, είναι και λίγο ιδιόμορφο το χιούμορ του για πολλούς) αλλά ας το συνοψίσω και μου λες εσύ εάν βλέπεις μέλλον στην SSL και την επαγγελματική μουσική παραγωγή εν γένη.
Κάποιος με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ γνώσεις μουσικής θεωρίας (περίπου σαν εμένα ) και μηδενικές γνώσεις μουσικής παραγωγής και ηχογράφησης (ακριβώς σαν εμένα) μπορεί να δημιουργήσει, με το αντίτιμο των 20 ευρώ το μήνα και μέσα σε κάποιες ώρες (ανάλογα με το όραμα του, το μεράκι του, την υπομονή του και και το πόσο… ιδιότροπος είναι) ένα ολόκληρο, πλήρες άλμπουμ έτοιμο για κυκλοφορία. Και ενδεχόμενος ανέβασμα σε πλατφόρμα, στυλ Σπετζοφαι , και να αρχίσει να πληρώνεται, κιόλας.
Μπορείς να του περιγράψεις ένα ένα τα τραγούδια, σε τί στυλ, ήχο, κλειδί τα θέλεις, μπορείς να γράψεις εσύ τους στίχους, ή να τους γράψει αυτο για σένα, μπορείς να τους διορθώσεις , μπορείς να επιλέξεις κάθε ένα όργανο, να το αφαιρέσεις ή να το αλλάξεις με άλλο, μπορείς να ζητήσεις σόλο ή όχι, να προσθέσεις τη δική σου ηχογράφηση, μπορείς ακόμα και να του…
τραγουδήσεις ακόμα το σόλο και να το κάνει εκείνο, μπορεί να σου προσθέσει φωνητικά, όργανα ορχήστρας, ή ότι άλλο κατεβάσει να φαντασία σου.
Για την ακρίβεια, και εδώ είναι η ειρωνία, το τί μπορεί να κάνει το πρόγραμμα για εσένα, περιορίζεται μόνο… από εσένα, την φαντασία και την δημιουργικότητα σου, συγκεκριμένα. Και όσο περισσότερο προσθέτεις την δική σου φαντασία και δημιουργικότητα, για την ακρίβεια το αποτέλεσμα είναι τόσο λιγότερο αποτέλεσμα A.I. και τόσο περισσότερο αποτέλεσμα ανθρώπινης έμπνευσης και δημιουργικότητας!
Να το επαναλάβω μια φορά ακόμα: αυτά όλα μπορεί να τα κανει κάποιος με μηδενικές γνώσεις μουσικής θεωρίας, μουσικού οργάνου ή μουσικής παραγωγής.
Τώρα πες μου εσύ τι πιστεύεις.