Suno Studio - Η αρχή του τέλους;

kpeyos

Moderator
Staff member
Με τη νέα κυκλοφορία του Suno Studio, η μουσική παραγωγή όπως την ξέραμε αλλάζει. Στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα next generation DAW που μπορεί να δίνει ιδέες στη στιγμή:

Ακόμη κι αν δεν είναι (ακόμη) το καταπληκτικότερο, και μόνο το AI slop που δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο, τελειώνει την μουσική ως content.

Εμένα μου φαίνεται ότι είναι ευτυχισμένος με το νέο του παιχνιδάκι και μας το πουλάει δυστυχία... Στοίχημα ότι δεν ζει κάνοντας μουσική όπως λέει, αλλά βίντεο στο YT, και τώρα ψάχνεται να αλλάξει θέμα συζήτησης με το SUNO, πρήξιμο με SUNO λοιπόν. Βρείτε μου ένα κομμάτι από ΑΙ που να μην είναι generic σούπα και τέρμα τετριμμένο... Δε μαρε το έι άι! Δεν εντυπωσιάζομαι με τίποτα από αυτά, η μουσική έχει ακόμα για όσους την επιλέξουν σαν μέσο δημιουργίας

Εμένα μου φαίνεται ότι είναι ευτυχισμένος με το νέο του παιχνιδάκι και μας το πουλάει δυστυχία... Στοίχημα ότι δεν ζει κάνοντας μουσική όπως λέει, αλλά βίντεο στο YT, και τώρα ψάχνεται να αλλάξει θέμα συζήτησης με το SUNO, πρήξιμο με SUNO λοιπόν. Βρείτε μου ένα κομμάτι από ΑΙ που να μην είναι generic σούπα και τέρμα τετριμμένο... Δε μαρε το έι άι! Δεν εντυπωσιάζομαι με τίποτα από αυτά, η μουσική έχει ακόμα για όσους την επιλέξουν σαν μέσο δημιουργίας

Πώς φαίνεται ότι δεν είδες όλο το βίντεο…

@kpeyos παρεπιπτόντως ήδη έχω ανοίξει το θέμα, αλλά μηδέν ενδιαφέρον…

Δεν το είδα το thread σου αλλά ο kpeyos έβαλε πιο σκανδαλιστικό τίτλο που σε αναγκάζει να δεις έστω λίγο

Γιατί είναι η αρχή του τέλους;
Δεν θα χαθούν τα πικάπ.
Οι δίσκοι.
Η αναλογική χροιά.
Η ανθρώπινη σύνθεση και τεχνική κατάρτιση.
Η συναισθηματική φόρτιση.
Το ηχόχρωμα .

Όλα αυτά θα μείνουν για όσους είναι ήδη εν ζωή και πάνω από 15 ετών.

Αν κάποιος γεννιέται σήμερα και γύρω του κυκλοφορούν τρομπαρισμένα κονσερβοποιημένα μουσικά θέματα, τότε πρέπει να ψάξει την προσωπική του διάσωση αν θέλει να χαρεί την Τέχνη.

Περνάμε περίοδο με πάμπολλες εναλλαγές βάσει της ΑΙ.
Όσο την ταΐζουν τόσο θα γιγαντώνεται.
Έχει να με τον τρόπο και το περιβάλλον χρήσης της.

Όπως το δει ο καθένας και τι χρήση θα κάνει με αυτό.
Το έμαθα πρόσφατα το Suno. Ακόμα το μαθαίνω.
Το κάνω χρήση σχετικά με κρούστα και τέμπο έτοιμα που χρειάζομαι διότι το να τα προγραμματίσω ή να τα παίξω είναι χρονοβόρα.

Δεν ξέρω μετέπειτα τι άλλη χρήση θα μπορέσω να κάνω .

Όπως το δεις είναι. Δεν αλλάζει.
Πλέον με αυτό ζούμε συν όλα τα άλλα της ΑΙ. Κάμερες. ΚοΚ. Καταγραφή.

Ίσως του χρόνου να απαντάει ένα ανδροειδες αντί για μένα και ταυτόχρονα να μου σερβίρει μαρτίνι στο σαλόνι.
Ίσως να με έχει ήδη σκοτώσει και να μπαίνει με τους νευρώνες του στα εγκεφαλικά μου κύτταρα και να με αδειάζει.

Γιατί είναι η αρχή του τέλους;
Γιατί αν ζήσουμε με αυτά που ήδη έγιναν, πού είναι το μέλλον;

Γιατί αν ψάχνουμε να βρούμε το διαμαντάκι μέσα σε χωματερές με χιλιάδες τόνους σκουπίδια, πόσο θα πάρει μέχρι να τα παρατήσουμε;

Γιατί αν ανεβάζεις την ιδέα της παραγωγής που είχες και το ΑΙ την κάνει τόσο καλύτερη που σε κάνει να νοιώθεις άχρηστος, πόσο θα πάρει μέχρι να πατήσεις pause στη δημιουργική σου σκέψη;

Δεν το είδα, σόρυ. Θέλει λίγο χρόνο να δεις τα βίντεο για να καταλάβεις τί γίνεται και πόσο προχώρησε το Suno απ' την τελευταία φορά που υπήρξε νήμα γι αυτό, ίσως γι αυτό δεν...

Το μέλλον το ζεις συναρτήσει της ηλικίας και των εμπειριών σου.

Αλλιώς θα δει το Suno ένας 12χρονος, αλλιώς ένας 39χεονος, αλλιώς ένας 50χρονος.

Αν το δούμε ότι έρχεται το τέλος στην Τέχνη τότε να αποδεχτούμε ότι
Χάθηκε η οδηγική απόλαυση.
Μπείτε στην σειρά προτεραιότητας σας.
Οδηγείτε με ακριβώς 30 χλμ στην Βασ. Όλγας.
Περιμένετε τα αποτελέσματα των αιματολογική σας εξετάσεων για να βγουν οι νέες διατροφικές σας συνήθειες.
Το μπαρ δεν θα σας σερβίρει διότι έχετε σάκχαρο σύμφωνα με τον νέο αισθητήρα εισόδου.
Και πόσα άλλα Suno AIs

Εδώ είναι η μάχη των ελευθεριών.
Η αρχή τους.

Πιστεύω ακράδαντα πως ο κόσμος θα χωριστεί ανάμεσα στους αναλογικούς της εξοχής με λίγους ψηφιακούς συνδέσμους με την κοινωνία και σε αστικούς νεκρούς συστηματικούς ζώντες.
Στους τελευταίους θα υπάρχει και ο βίτζιλαντης που θα είναι χρήστης όλων και πληρών των μισών εις βάρος των παραπάνω.
Έτσι θα κάνουν τέχνη όλοι τους.
Sunos, vsts, analogue διακόπτες με μονοφωνικά συνθ..

Δεν το είδα το thread σου αλλά ο kpeyos έβαλε πιο σκανδαλιστικό τίτλο που σε αναγκάζει να δεις έστω λίγο

Ισχύει, αλλά ο τίτλος μου ήταν επίτηδες πολύ στοχευμένος και συγκεκριμένος: αυτό είναι το τέλος της μουσικής παραγωγής όπως την γνωρίσαμε και ίσως ακόμα πιο συγκεκριμένα των μουσικών παραγωγών (του επαγγέλματος ΚΑΙ της διαδικασίας).

Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με… την ακρόαση μουσικής (όχι άμεσα, έμμεσα ίσως…) , με την μουσική που δημιουργεί σπίτι του και για τον εαυτό του ο κάθε χομπίστας (καλή ώρα) ή με την ζωντανή μουσική, και το performance.

Θα γράψω περισσότερες σκέψεις και θα γίνω πιο συγκεκριμένος, αλλά απόψε είναι βραδυά Euroleague , οπότε….

Ισχύει, αλλά ο τίτλος μου ήταν επίτηδες πολύ στοχευμένος και συγκεκριμένος: αυτό είναι το τέλος της μουσικής παραγωγής όπως την γνωρίσαμε και ίσως ακόμα πιο συγκεκριμένα των μουσικών παραγωγών (του επαγγέλματος ΚΑΙ της διαδικασίας).

Δηλαδή του χρόνου η SSL θα κλείσει;
Παράδειγμα γράφω.
Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με… την ακρόαση μουσικής (όχι άμεσα, έμμεσα ίσως…) , με την μουσική που δημιουργεί σπίτι του και για τον εαυτό του ο κάθε χομπίστας (καλή ώρα) ή με την ζωντανή μουσική, και το performance.
Έχει όμως άμεσα. Είναι το αποτέλεσμα της παραγωγικής διαδικασίας.
Θα γράψω περισσότερες σκέψεις και θα γίνω πιο συγκεκριμένος, αλλά απόψε είναι βραδυά Euroleague , οπότε….
Και εκεί ΑΙ Suno.
Με bet sponsors και πικενρολ το μπάσκετ χάλασε.(Προσωπική μου άποψη)
Χάλασαν το βόλεϋ ήδη με τις νέες προσθήκες.

Last edited:
Κύριοι πολύ φοβάμαι ότι ο ανθρώπινος παράγοντας θα γίνει σύντομα τόσο εξειδικευμένος που εμείς των 50 ή θα πάμε σπίτι μας ή θα μας πάνε για πολλά.... άλματα ερωτικής φύσης.

Ήρθε για να μείνει η ΑΙ στους περισσότερους τομείς.

Το Suno δεν πιστεύω να μας μαραίνει τόσο πολύ.
Στεναχωριέμαι περισσότερο για συναδέλφους που έχουν επενδύσει σε επαγγελματικά στούντιο.
Θα ήθελα μια μέρα να μου πουν τον δικό τους πόνο.

Μέχρι στιγμής αντέχουν οι περισσότεροι από ότι μαθαίνω κι επικοινωνώ.

Υγ. Όσο ταΐζεται τόσο γιγαντώνεται.🥹

Δηλαδή του χρόνου η SSL θα κλείσει;
Παράδειγμα γράφω.

Έχει όμως άμεσα. Είναι το αποτέλεσμα της παραγωγικής διαδικασίας.

Και εκεί ΑΙ Suno.
Με bet sponsors και πικενρολ το μπάσκετ χάλασε.(Προσωπική μου άποψη)
Χάλασαν το βόλεϋ ήδη με τις νέες προσθήκες.

Δεν γνωρίζω ποια είναι η SSL αλλά το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι ποιοτικότερο και ανταγωνιστικότερο από ποτέ.

@Costas Siachamis δεν ξέρω εάν είδες ολόκληρο το βίντεο του Γερμανού (είναι και μεγάλο, είναι και λίγο ιδιόμορφο το χιούμορ του για πολλούς) αλλά ας το συνοψίσω και μου λες εσύ εάν βλέπεις μέλλον στην SSL και την επαγγελματική μουσική παραγωγή εν γένη.

Κάποιος με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ γνώσεις μουσικής θεωρίας (περίπου σαν εμένα ) και μηδενικές γνώσεις μουσικής παραγωγής και ηχογράφησης (ακριβώς σαν εμένα) μπορεί να δημιουργήσει, με το αντίτιμο των 20 ευρώ το μήνα και μέσα σε κάποιες ώρες (ανάλογα με το όραμα του, το μεράκι του, την υπομονή του και και το πόσο… ιδιότροπος είναι) ένα ολόκληρο, πλήρες άλμπουμ έτοιμο για κυκλοφορία. Και ενδεχόμενος ανέβασμα σε πλατφόρμα, στυλ Σπετζοφαι , και να αρχίσει να πληρώνεται, κιόλας.

Μπορείς να του περιγράψεις ένα ένα τα τραγούδια, σε τί στυλ, ήχο, κλειδί τα θέλεις, μπορείς να γράψεις εσύ τους στίχους, ή να τους γράψει αυτο για σένα, μπορείς να τους διορθώσεις , μπορείς να επιλέξεις κάθε ένα όργανο, να το αφαιρέσεις ή να το αλλάξεις με άλλο, μπορείς να ζητήσεις σόλο ή όχι, να προσθέσεις τη δική σου ηχογράφηση, μπορείς ακόμα και να του… τραγουδήσεις ακόμα το σόλο και να το κάνει εκείνο, μπορεί να σου προσθέσει φωνητικά, όργανα ορχήστρας, ή ότι άλλο κατεβάσει να φαντασία σου.

Για την ακρίβεια, και εδώ είναι η ειρωνία, το τί μπορεί να κάνει το πρόγραμμα για εσένα, περιορίζεται μόνο… από εσένα, την φαντασία και την δημιουργικότητα σου, συγκεκριμένα. Και όσο περισσότερο προσθέτεις την δική σου φαντασία και δημιουργικότητα, για την ακρίβεια το αποτέλεσμα είναι τόσο λιγότερο αποτέλεσμα A.I. και τόσο περισσότερο αποτέλεσμα ανθρώπινης έμπνευσης και δημιουργικότητας!

Να το επαναλάβω μια φορά ακόμα: αυτά όλα μπορεί να τα κανει κάποιος με μηδενικές γνώσεις μουσικής θεωρίας, μουσικού οργάνου ή μουσικής παραγωγής.

Τώρα πες μου εσύ τι πιστεύεις.

Έχω ήδη απαντήσει.

Έγραψα παραπάνω.
Όπως το δει ο καθένας και όπως το χρησιμοποιήσει.
Εργαλείο είναι.
Τόσο ανοικτός είναι ο κόσμος όλος που χωράει κι εσένα και εμένα και όποιον ζει.

Κι εσύ με τις μηδαμινές γνώσεις θα κάνεις τέχνη και εγώ με το δίπλωμα μου θα κάνω τέχνη.

Τώρα τι τέχνη ας το κρίνουν οι επόμενες γενεές.
Μέχρι στιγμής εγώ πληρώνομαι και κάνω φασον , αν πιστεύεις ότι αυτό με ευχαριστεί κάνεις λάθος. Απλά είναι ένα δεύτερο εισόδημα.
Δεν συνθέτω όπως ο Μότσαρτ.

Δεν κάνεις πάντως μουσική με το Σούνο.
Οτι τον έχω μάθει να κάνει κάνει.
Π.Χ. δεν μπορεί να σου κάνει νησιώτικα 🤣

Δεν κάνεις πάντως μουσική με το Σούνο.
Οτι τον έχω μάθει να κάνει κάνει.
Π.Χ. δεν μπορεί να σου κάνει νησιώτικα 🤣

Δυστυχώς για όλους μας, θα κάνει εάν δεν κάνει ήδη, μέχρι και σκυλάδικα….

Δεν κάνει δήλωσα.
Τι ΘΑ κάνει είναι πόσο ΘΑ το ταΐσεις για να μάθει να το κάνει.
Ζουμε την εποχή της έκθεσης για το οτιδήποτε..και νομίζουμε ότι μας προσέχουμε και μας παρατηρούν.
Και έφεραν αμοιβές για να έχεις περισσότερη έκθεση.
Και άλλες αμοιβές.
Και βραβεία.
Μέχρι και αλγόριθμο αγοράζεις για να έχεις περισσότερα views.

Και να η τροφοδοσία.

Τέτοιες τροφές θέλει.
Και μπουζουκι αλγόριθμος γεννάται και να η εξέλιξη και νησιώτικα θα γεννηθούν..

Και τον Μότσαρτ θα σου παίζει με φλάουτο Τζεθρο Ταλ..

Παραλληλα πάμε σήμερα.
Αύριο θα δούμε.
Αν μας ξεπεράσει και για εκείνο πάει σε χρόνο dt, μετά μην δακρύσει το μάτι για το που είμαστε και τι ακούμε, τι τρώμε, τι αναπνέουμε, το γράφουμε και τι λέμε.
Suno το λέμε εδώ μέσα επειδή είμαστε μουσικό φόρουμ.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back