Strat Masters

Ελπίζω να προσέξατε στο 4:34 από το 3ο video μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ που ακούγεται ;)

Smurflord είπε:
Πως όμως?  ???
Παρατηρώντας το 3ο video, έχοντας την υπομονή να φτάσει στο 4:34, ανοικτά τα ηχεία και γνωρίζοντας Αγγλικά...

παρότι δεν είμαι τεχνικός όπως φαντάζομαι είναι ο μπάρμπας στο βίντεο θα πω πως μου ακούγεται πολύ αόριστη και γενική η άποψη του.

elavd είπε:
Πως όμως?  ???
Παρατηρώντας το 3ο video, έχοντας την υπομονή να φτάσει στο 4:34, ανοικτά τα ηχεία και γνωρίζοντας Αγγλικά...
Δεν εκτιμώ ιδιαίτερα την ειρωνεία.

Εννοώ πως μπορούν να "δουλέψουν αρμονικά οι δονήσεις μεταξύ των δύο ξύλων".

Smurflord είπε:
Εννοώ πως μπορούν να "δουλέψουν αρμονικά οι δονήσεις μεταξύ των δύο ξύλων".
ελα ντε..

λογικά για να δονείται αρμονικά μια κιθάρα θα πρέπει να είναι ολόκληρη από ένα κομμάτι ξύλο(ούτε καν set neck ).

εδώ μιλάμε για 2 η και 3 ειδών διαφορετικά ξυλά(maple-alder η maple-rosewood-alder) τα οποία είναι ενωμένα μεταξύ τους με βίδες και ξυλοκολλα

εχω ακουσει οτι στο εργοστασιο της φεντερ χρησιμοποιειται αυτη η τεχνικη "ταιριαγμα σωμα κ μανικι" στα ακριβα οργανα.δεν ξερω τι ακριβως κανουν,κρατανε ημερομηνιες κ κατι τετοια αλλα δεν εχω καταλαβει τι παιζει

Δεν θέλω να οδηγήσω την κουβέντα σε κουρδίσματα κλπ, απλά θέλω να πω ότι το γεγονός ότι κάποια bolt on οργανα, ακούγονται πιο "ζωντανά" και resonant σε σχέση με άλλα, πιθανότατα να οφείλεται σε καλό ή μη (αντίστοιχα) ταίριασμα, σώματος και μπράτσου.

Θα πρότεινα να μη συνεχίσουμε σε αυτό το thread τα τεχνικά σχόλια, γιατί το θέμα μας είναι οι STRATOCASTER ;D

ΥΓ: Smurflord συγνώμη αν το ποστ μου ήταν λίγο ειρωνικό απέναντί σου.

Απλά και η ερώτησή σου δεν ήταν καθόλου σαφής και πιθανώς η απάντηση που έδωσα (αν δεν εμπεριείχε την ειρωνία) ίσως και να είχε υπόσταση, έτσι που ρώτησες...

elavd είπε:
ΥΓ: Smurflord συγνώμη αν το ποστ μου ήταν λίγο ειρωνικό απέναντί σου.

Απλά και η ερώτησή σου δεν ήταν καθόλου σαφής και πιθανώς η απάντηση που έδωσα (αν δεν εμπεριείχε την ειρωνία) ίσως και να είχε υπόσταση, έτσι που ρώτησες...
Οκ φίλε μου, δεν παίζει πρόβλημα, ίσως κι εγώ να αντέδρασα απότομα. My apologies για την ασάφεια.

Πέραν όλων αυτών, μ'έχετε βάλει σε σκέψεις μ'όλα αυτά. Πάντα ήμουν αντι-strat τύπος, αλλά θα'θελα να'χω και μια τέτοια στην κατοχή μου τελικά...  ;D

1o φάουλ: ο Μάρβιν πολύ περιέργως "ξεχνάει" να αναφέρει μια σημαντική κιθάρα με την οποία επίσης συσχετίστηκε, η οποία βεβαίως δεν είναι στρατ (και κυκλοφορεί και σήμερα): http://www.burnsguitars.com/index.php?page_id=100008

2o φάουλ: στο πρώτο βίντεο γίνεται της στρατοκάστερ το κάγκελο... και στο 4:11 κοτσάρουν πλάνο από... telly!!;!  ??? ??? :D (το γιατί πάντως το θίγουν αργότερα)

3ο φάουλ: στο τελευταίο βίντεο βάζει τον Rory (τους θεούς τους ονομάζεις με το μικρό τους) δίπλα στην... Μalina Moye;;!;  ??? ::)

Γενικά πάντως, εκτός από κάτι ψιλά στο τελευταίο βίντεο όλα αυτά είναι απλές νοσταλγικές ιστορίες κι όχι κάποιο στρατοκαστερικό εγκώμιο όπως υπέθεσα στην αρχή...

kabamaru-x- είπε:
εχω ακουσει οτι στο εργοστασιο της φεντερ χρησιμοποιειται αυτη η τεχνικη "ταιριαγμα σωμα κ μανικι" στα ακριβα οργανα.δεν ξερω τι ακριβως κανουν,κρατανε ημερομηνιες κ κατι τετοια αλλα δεν εχω καταλαβει τι παιζει
αποκλειεται να καταλαβεις τι παιζει γιατι απλα αυτα που εχεις ακουσει ειναι απλα στιχοι απο το τραγουδι "Της φαντασιας το καραβι ταξιδευει.." :) :)

bloody_sunday είπε:
1o φάουλ: ο Μάρβιν πολύ περιέργως "ξεχνάει" να αναφέρει μια σημαντική κιθάρα με την οποία επίσης συσχετίστηκε, η οποία βεβαίως δεν είναι στρατ (και κυκλοφορεί και σήμερα): http://www.burnsguitars.com/index.php?page_id=100008

2o φάουλ: στο πρώτο βίντεο γίνεται της στρατοκάστερ το κάγκελο... και στο 4:11 κοτσάρουν πλάνο από... telly!!;!  ??? ??? :D (το γιατί πάντως το θίγουν αργότερα)

3ο φάουλ: στο τελευταίο βίντεο βάζει τον Rory (τους θεούς τους ονομάζεις με το μικρό τους) δίπλα στην... Μalina Moye;;!;  ??? ::)

Γενικά πάντως, εκτός από κάτι ψιλά στο τελευταίο βίντεο όλα αυτά είναι απλές νοσταλγικές ιστορίες κι όχι κάποιο στρατοκαστερικό εγκώμιο όπως υπέθεσα στην αρχή...
παντως εγω αν ημουν ο Ρορυ δεν θα ειχα κανενα προβλημα αν την ειχα...διπλα μου :)

good5z_large.jpg

http://www.malinamoye.com/

την μανταμ την ρωτησες φιλε σουπερφανκ?οχι γιατι της φαντασιας το καραβι ταξιδευει...  ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back