Σπλιτάρισμα σε humbucker

music man

Της παρέας
Καλησπέρα. Θέλω να πάρω ένα humbucker (ψάχνω κάτι πριμάτο και κρίσπι είμαι αναμεσα σε μερικούς αν έχετε στο νου κάποιον τέτοιον ακούω και προτάσεις) και θέλω να μπορώ να τον σπλιτάρω αλλά η ερώτηση είναι: Μπορώ να διαλέξω ποιός από τους 2 (north/south) θα παίζει κατά το σπλιτ? Αν ναι σε όλες τις εταιρίες? (γιατί έχω δει καποιες βγάζουν 4 καλώδια κάποιες 5)

Ναι μπορείςαλλά πρέπει να ξερεις τα καλώδια του κάθε poll. Εγώ αντί για κανονικο split θα εκανα parallel/series splitαρισμα

όταν λες paralel siries split τι εννοεις?τι διαφορά έχει απ το απλό σπλιτ? Και μια ασχετη απορία γιατί ο ενας απ τους δύο πολους είναι με βιδάκια κι ο άλλος όχι? έχουν διαφορά στο άκουσμα? γιατι το κάνουν?

music man είπε:
όταν λες paralel siries split τι εννοεις?τι διαφορά έχει απ το απλό σπλιτ?
Δουλεύουν παράλληλα τα δύο πηνία(σαν δύο μονοί μαζί) και όχι σε σειρά το ένα μετά το άλλο.

Σαν εργασία καμιά σημαντική διαφορά απλά έχει κάτι μικροαλλαγές αλλά πάνω κάτω το ίδιο πράμα κάνεις αντί να ακυρώσεις το ένα πηνίο μέσο του διακόπτη αλλάζεις την σειρά και γίνεται παράλληλο.

Από ήχο είναι μερικοί που λένε πως είναι σχεδόμ ίδιο με τον σπλιντ χωρίς τον θόρυβο πάρε ένα δείγμα από εδώ

Αν θέλεις δοκιμάζεις και μόνος σου ότι σου αρέσει(αν το κάνεις μόνος)πριν τα κολλίσεις κάνε τις συνδέσεις με κροκοδειλάκια

images

Επιλέγεις ποιό  είναι αυτό που θέλεις και μετά το κολλάς κανονικά με κόλληση  ;)

Πολυ ωραίο βιντεο! Για καθαρό το παραλελ μου ακουγεται πολύ ωραίο πιο φανκυ, όμως οταν παίζει με οverdrive ακουγεται λιγο εννοχλητικά σαν να ακουγεται μια διαφορά φασης κατι τετοιο.. Άλλωστε και στη στρατ όταν διαλέγεις την bridge+middle μαζί το hi gain drive δεν είναι συμαζεμένο. Οπότε λέω να πάω για απλό σπλιτάρισμα  :)

music man είπε:
Πολυ ωραίο βιντεο! Για καθαρό το παραλελ μου ακουγεται πολύ ωραίο πιο φανκυ, όμως οταν παίζει με οverdrive ακουγεται λιγο εννοχλητικά σαν να ακουγεται μια διαφορά φασης κατι τετοιο.. Άλλωστε και στη στρατ όταν διαλέγεις την bridge+middle μαζί το hi gain drive δεν είναι συμαζεμένο. Οπότε λέω να πάω για απλό σπλιτάρισμα  :)
Δοκίμασε και ότι σου αρέσει,πάρε ένα σετ κροκοδειλάκια 1,50 έχουν και κάνε τεστάκια,ότι σου αρέσει το επιλέγεις και το κολλάς  ;)

Λίγο άσχετο αλλα ψάχνω σιδεράδικο που να μπορέσει να κόψει το bridge της τελε για να χωρέσει ο διπλός και δε βρίσκω! Αν ξέρετε για σαλόνικα τυπο που να κάνει αυτή τη δουλεια πεστε μου, θενξ!

music man είπε:
Λίγο άσχετο αλλα ψάχνω σιδεράδικο που να μπορέσει να κόψει το bridge της τελε για να χωρέσει ο διπλός και δε βρίσκω! Αν ξέρετε για σαλόνικα τυπο που να κάνει αυτή τη δουλεια πεστε μου, θενξ!
Μπορείς ή μόνος σου ή μία λύση είναι να ψάξεις στο google για κοπή λέιζερ που θα είναι και η πιό καλή αλλά και πιό εύκολη λύση.

Δεν ξέρω κατά πόσο θα συμφέρει να το κόψεις ή να πάρεις μία έτοιμη δες εδώ

http://www.ebay.com/bhp/tele-humbucker-bridge 

Και μπορείς να δεις και τις αγγελιες

Έβαλα λοιπόν έναν κορεάτικο "tesla vr nitro" αλλά ακούγεται σαν να ναι σε παράλληλη συνδεση.. Υπάρχει τρόπος να καταλάβω ποιο είναι το καθένα από τα 5 καλωδιάκια που έχει ωστε να κάνω series wiring?

music man είπε:
Έβαλα λοιπόν έναν κορεάτικο "tesla vr nitro" αλλά ακούγεται σαν να ναι σε παράλληλη συνδεση.. Υπάρχει τρόπος να καταλάβω ποιο είναι το καθένα από τα 5 καλωδιάκια που έχει ωστε να κάνω series wiring?
Σου γράφει εδώ red hot κτλ.

http://www.teslapickups.com/?products=vr-nitro

Άμα θέλεις σπλιντάρισμα τότε την ένωση του μαύρου με το άσπρο θα τα περάσεις από το διακοπτάκι που θα τα κάνει ένωση με την γείωση όταν θέλεις μονό

Δηλαδή κόκκινο πάει στο switch , ασπρο+μαυρο αλληλοκολλημένα και πρασινο με γυμνό γυμνό ground στο ποτενσιόμετρο? Έτσι πρεπει να τα είχα και ο ήχος μου θύμιζε μονό μαγνήτη... Mάλλον είναι ο ήχος του έτσι.. γιατί και στα σαμπλς της σελίδας μοιάζει πολύ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
music man είπε:
Δηλαδή κόκκινο πάει στο switch , ασπρο+μαυρο αλληλοκολλημένα και πρασινο με γυμνό γυμνό ground στο ποτενσιόμετρο? Έτσι πρεπει να τα είχα και ο ήχος μου θύμιζε μονό μαγνήτη... Mάλλον είναι ο ήχος του έτσι.. γιατί και στα σαμπλς της σελίδας μοιάζει πολύ.

Δες αυτό

coil_splitting.jpg

Θα μηλίσουμε για το  πρώτο σχηματάκι(που πάνε το κόκκινο και το άσπρο στον διακόπτη που τυχάνει να είναι push-pull όχι ότι είναι απαραίτητο).

Το άσπρο και το κόκκινο είναι το τέλος του πρώτου πηνίου και η αρχή του δεύτερου,είναι συνδεμένα σε σειρά(series wiring).

Αυτά με το διακοπτάκι σε μία θέση τα εννώνει με την γείωση και έτσι καταργήται το δεύτερο πηνίο και δουλεύει μόνο το πρώτο,ενώ στηνάλλη θέση δουλεύει κανονικά ως series wiring.

Εσύ τώρα υπολόγησε τα χρώματα ως εξής.

tesla                seymour          

red                  black

white               white

black               red

green              green

Στην ουσία μόνο το μαύρο με το κόκκινο είναι αντίθετα το ένα με το άλλο.

Οπότε το δικό σου το κόκκινο πάει στο ποτ της φωνής ή στον επιλογέα των μαγνητών και το άσπρο-κόκκινο πάει στον διακόπτη που θα σπλιντάρεις και στον σπλιντ από την μία μεριά θα βάλεις και γείωση όπως λέει στο σχήμα.

Το πράσινο με το μπλεντάζ στην γείωση.

Όταν τελειώσεις πες μας τι έγινε.

Trending...

Νέα θέματα

Back