software VS real Combo

L

latinangelgr

καλημερα,

σκεφτηκα να ανοιξω ενα νεο θεμα συζητησης γυρω απο το κατα ποσο η εξελιξη της τεχνολογιας modelling software για κιθαρες, θα ξεπερασει την ποιοτητα των real combos.

Ειμαστε ηδη στα 24bit softwares τα οποια μας δινουν γυρω στο 85-90% της αποδοσης των αναλογικων πεταλιων. Πιστευει κανεις ότι στα 36 η στα 48 bit τα πεταλακια δεν θα εχουν λόγο ύπαρξης πια???

latinangelgr είπε:
καλημερα,

σκεφτηκα να ανοιξω ενα νεο θεμα συζητησης γυρω απο το κατα ποσο η εξελιξη της τεχνολογιας modelling software για κιθαρες, θα ξεπερασει την ποιοτητα των real combos.

Ειμαστε ηδη στα 24bit softwares τα οποια μας δινουν γυρω στο 85-90% της αποδοσης των αναλογικων πεταλιων. Πιστευει κανεις ότι στα 36 η στα 48 bit τα πεταλακια δεν θα εχουν λόγο ύπαρξης πια???
Μην ξεχνούμε ότι η τεχνολογία modeling δεν είναι διαθέσιμη μόνο σε software, δηλαδή σε μορφή plugins σε κάποιο computer DAW. Υπάρχει ήδη και χρησιμοποιείται σε ενισχυτές, με την ενσωμάτωση μοντέλων προσομείωσης καμπινών και ενισχυτών σε προϊόντα (combo ενισχυτές) που μοιάζουν "απλά, αναλογικά".

Εγώ πιστεύω ότι μοιραία κάποια στιγμή θα φτάσουμε στην πλήρη ψηφιακοποίηση και των ενισχυτών κιθάρας/μπάσου/whatever.

Και κατ' εμέ δεν είναι μόνο το bitrate που κάνει τη διαφορά, αλλά το πόσο επιτυχημένα και λεπτομερειακά είναι τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται ανά περίσταση. Γι' αυτό δεν θα θεωρούσα καθόλου απίθανο να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα ακόμα και από τα 24-bit επεξεργασίας. Εννοείται ότι προχωρώντας παραπάνω (36-bit, 48-bit κλπ), πρέπει να περιμένουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

cyclops είπε:
Και κατ' εμέ δεν είναι μόνο το bitrate που κάνει τη διαφορά, αλλά το πόσο επιτυχημένα και λεπτομερειακά είναι τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται ανά περίσταση.
+1

τα bits είναι κάτι σαν τον κυβισμό στα αμάξια, περισσότερα κυβικά δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερες επιδόσεις

όπως είπε κάποτε κι ο Eric Clapton, "it's in the way that you use it"

Εχω μπορεί και 100 software είτε dll είτε προγράμματα είτε ότι έχει υπάρξει ποτέ στην γή από  κιθαριστικό plug In..

Απλά έχω φάει τα νιάτα μου με 3 πράμματα:

κοπάνες στο σχολείο, mastering και τα κιθαριστικα Plug In...

Αρα έχω να λέω δέκα σελίδες πράμματα εδώ. Θα προσπαθήσω να είμαι γρήγορος και να πω το ζουμί μονο..

Το software αν βρεις τον καταλληλο συνδυασμό..

βγάζεις πολύ καλύτερο ήχο από κάθε άποψη ακόμα και δυναμικές...

από κάθε ενισχυτή που υπάρχει στην γη.. Αρκεί:

1)Να έχεις high-z impedance input για την κιθάρα σου.

2)Να χρησιμοποιήσεις ποιοτικό cabinet impulse.

3)Το καλώδιο να είναι planet waves με το shielded end καρφωμένο στην κάρτα ήχου.

4)Να έχεις καλό αυτί καλή κιθάρα και να μην είσαι τύπος "τα ξερω όλα".

Επειδή δεν προκειται να απαντήσω ξανα γιατί σίγουρα θα πεταχτούν καποιοι να διαφωνήσουν ή και να ρωτήσουν & είναι τόσο πολλά αυτά που πρέπει να πω,αυτή είναι η αποψή μου όποιος θέλει διαφωνεί,έχω αρκετά "ένσημα" στο θέμα vst amp pedal cab modelling plug ins. Και είναι ότι καλύτερο από θεμα ήχου.

Αυτή την στιγμή αν θελετε την γνωμη μου 1 είναι το καλύτερο.

Vandal Αmp. το οποιο είναι ενσωματωμένο vst στο samplitude 11 pro MONO. Καλό Ψάξιμο.  ;D

Εγω θα έλεγα ακριβώς τα αντίθετα.

Δοκίμασα plug-ins ,software, impulses, συνδυασμούς όλων αυτών με πραγματικά αναλογικά πεταλάκια.. κλπ, κλπ, κλπ, κι αφού έφτασα σε ένα σχετικά καλό αποτέλεσμα αλλά όχι πλήρως ικανοποιητικό για μένα , άρχισα να μπαίνω στην μανούρα της ηχογράφησης με μικρόφωνο στην αρχή και μικρόφωνα αργότερα.

Το αν κάποτε οι software εφαρμογές φτάσουν να ακούγονται (και κυρίως να αισθάνονται απο τον παίχτη την ώρα του παιξίματος) σαν ενα πραγματικό ενισχυτή κιθάρας δεν είμαι βέβαια σε θέση να το γνωρίζω...

Ισως σε μερικά χρόνια να καταφέρουν να φτιάξουν καλύτερους αλγόριθμους και να πλησιάσουν τους λαμπάτους ενισχυτές.

Προς το παρόν το μοναδικό αξιόπιστο μηχάνημα ειδικά για High Gain ήχους,είναι το Axe FX.

Φυσικά και αυτό δεν μπορεί να βγάλει καλό vintage καθαρό ήχο  ;D

ffmakis είπε:
Ισως σε μερικά χρόνια να καταφέρουν να φτιάξουν καλύτερους αλγόριθμους και να πλησιάσουν τους λαμπάτους ενισχυτές.

Προς το παρόν το μοναδικό αξιόπιστο μηχάνημα ειδικά για High Gain ήχους,είναι το Axe FX.

Εδώ θα συμφωνήσω και θα επαυξάνω.. Για λαμπάτους η τεχνολογία σηκώνει τα χέρια ψηλά ακόμα.. ;D

Stevie@ είπε:
3)Το καλώδιο να είναι planet waves με το shielded end καρφωμένο στην κάρτα ήχου.
Mάλλον εννοεί απλά ένα ποιοτικό καλώδιο με καλή θωράκιση (όπως για κάθε μουσική χρήση, άλλωστε).

Το "φυσικά" έχει έναν αέρα αντικειμενικότητας, ενώ αυτό δεν μπορεί να ισχύει με τέτοιο τρόπο...

Yστερα απο χρονια ψαξιματος θα βρουμε τον τελειο ηχο αλλα δεν θα μπορουμε να παιξουμε τιποτα...Καταρεμμενο νοιζ με εχεις κανει πρεζακια και ξεχναω να πιασω την κιθαρα...

psycho969 είπε:
Yστερα απο χρονια ψαξιματος θα βρουμε τον τελειο ηχο αλλα δεν θα μπορουμε να παιξουμε τιποτα...Καταρεμμενο νοιζ με εχεις κανει πρεζακια και ξεχναω να πιασω την κιθαρα...
μακάριος αυτός που κάποια στιγμή βάζει ένα ΣΤΟΠ στην αναζήτηση του "τέλειου ήχου" και απλά ΠΑΙΖΕΙ

Stevie@ είπε:
ΥΓ:Ξεκολλήστε από το Guitar Rig και τα ευρέως διαδεδομένα.. :P

φ-ι-λ-α-ρ-ε-ς  στον SUPERFUNK (όπου να ναι θα βγει να ποστάρει κάτι τετοιο περίπου..  "Αφήστε τα software και την ψηφιακούρα,πάρτε μια τελεκαστερ & mia tonelab le βάλτε την  μπροστά σε έναν Fender combo και τελειωσε".... Στανταρ!!  8)  :P  8)

Η τεχνολογία έχει ξεπεράσει το αναλογικό ήχο.... απλά οι πιο πολλοί δεν το ξέρουν ακόμα..

Tο επόμενο video είναι αφιερωμένο στον Superfunk: ;D

...
You're about 4 years late compadre:

Guitar Rig - Το ΤΕΛΟΣ των ενισχυτων στο recording;

Guitar Rig η ενισχυτης?

Για ακουστε λιγο ..GUITAR RIG!

Όπως πολλοί απο εσάς, έτσι και εγώ έψαξα τα τελευταία 2 χρόνια να βρώ άξιο αντικαταστάτη ενισχυτή, stomp boxes, μικροφώνων κλπ, μέσα απο software.

Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Πάντα έβγαζα ένα χάλια ήχο που σε τίποτα δεν θύμιζε ούτε τα πετάλια μου, ούτε τους ενισχυτές μου.

Όταν αποφάσισα να δουλέψω το Guitar Rig 3, απλά πέρασε η δοκιμαστική περίοδος χωρίς να καταφέρω κάτι αξιόλογο.

Είπα να ρωτήσω κάποιον πιο έμπειρο για να δω αν έχει την ίδια γνώμη με εμένα και ιδού τι μου είπε:

"Σε αυτό το κομμάτι (βλ. βίντεο) και σχεδόν σε όλο το άλμπουμ δούλεψα το Guitar Rig 3, πάντα σε συνδιασμό με τον ενισχυτή του (εκτός απ'τα καθαρά). Φυσικά το GR3 δεν ήτον μόνο του, αφού το πέρασα απο Hi End κομπρέσσορες, λίμιτερ, EQ και κάποια άλλα φίλτρα που μπήκαν σε μεμονομένα σημεία, δηλαδή στην ουσία το GR3 το είχα για να βάλω ένα ενισχυτή επιπλέον σε boost-like κατάσταση, τα υπόλοιπα είναι θέμα μίξης"

Τον ρώτησα λοιπόν για standalone και μου είπε:

"What you mean? No rack support? (γέλασε) It will be a disaster for your sound"

Να και το εν λόγο βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=5WdVRNzXh-Q

Έτσι πλέον ακολουθώ τη συμβουλή του και είμαι ευχαριστημένος.

;D ;D ;D ;D

Εξακολουθω και το χρησιμοποιω αλλα οχι τοσο πολυ οσο τοτε ,κυριως λογω... βαρεμαρας ;D (ειναι πολυ πιο γρηγορο να ηχογραφησω με τον ενισχυτη και τα μικροφωνα που ειναι μονιμα στημενα στο δωματιο μου) αλλα και γιατι οντως παιζω "καλυτερα" (οσο καλυτερα μπορει να παιξει ενας κουλος σαν και εμενα) οταν ακουω τον πραγματικο ενισχυτη την ωρα της ηχογραφησης.

Βεβαια ΑΝΕΤΑ βγαζω τον ιδιο καλο ηχο που βγαζω και με τον ενισχυτη (οπως αλλωστε το κανω και με την TL)

Παντως σε ενα project που ετοιμαζω τωρα το χρησιμοποιω 100% μια και ηχογραφουμε μαυρα μεσανυχτα και το προγραμματακι μαμει και δερνει.

Το προγραμματακι σου προσφερει τουλαχιστον 80% της ποιοτητας των ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ενισχυτων!!!!...και πεταλακιων..:)

Είναι η ιδανική λυση για σπιτισια ηχογραφηση...late at night!!..οντως!!!!!

Το δουλεύω και στο studio και στο live .

Στο live με την προενίσχυση της Maudio 1814 και είναι "μια χαρά"....ΠΟΛΥ καλύτερο απο όλες τις πεταλιέρες που έχω ακούσει (Line 6 ,Pod,Zoom,Boss,Vox)....ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΑΜΠΑΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΚΛΠ!εκεί πάει (δικαίως)αλλού το πράγμα! 

Στο studio το δουλεύω (και το Amplitube) με προενίσχυση Avalon ή Universal Audio και Apogee converter .

Εκεί (για τα δικά μου αυτιά πάντα) το αποτέλεσμα γαμάει  8) 8) τόσο πολύ που δεν μπαίνω καν στην διαδικασία του προβληματισμού  ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back