Συσκευασία μπάσου για ταχυδρομική αποστολή

Evilnye

Noiz Addict
Λοιπόν ήρθε η ώρα και ο καιρός να πουλήσω το μπάσο μου και θέλω να το στείλω ταχυδρομικά Θεσσαλονίκη (από Αθήνα).

Δεν έχω ιδέα πως να το πακετάρω ώστε να φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό του.

Η καλύτερη λύση είναι βαλίτσα σκληρή (που δεν έχω; ) Γίνεται πακετάρισμα με πλαστικά με φούσκες, κούτες κ.α.;

Μάλλον θα χρησιμοποιήσω Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ (ή Γενική Ταχυδρομική)

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια!

Εγώ όποτε έτυχε να στείλω όργανο, το πακετάρω καλά καλά με τις γνωστές "φούσκες" (φάσκιωμα κανονικό όμως), το βάζω στη θήκη (μαλακή συνήθως) και πακετάρω και τη θήκη καλά-καλά απ'έξω. Ούτε κουνιέται το όργανο, και δεν παθαίνει απολύτως τίποτα.

Εγώ πήγα σε έναν φίλο μαγαζάτορα μουσικών οργάνων, πήρα μία κούτα χάρτινη που είχε μέσα μπάσο, το τύλιξα μέσα σε 2 ναυλον και μέσα σε 1 από αυτό που έχει τα μπαλάκια με τον αέρα που τα σπάμε και δεν ξέρουμε πως λέγεται... Μετά το έβαλα μέσα και έβαλα σε όλα τα κενά φελιζόλ για να μην κουνιέται το μπάσο μέσα στη συσκευασία. Και μετά έβαλα άλλη μία γύρα από αυτό με τα μπαλάκια με τον αέρα που τα σπάμε και δεν ξέρουμε πως λέγεται έξω από την κούτα... Από ότι έμαθα έφτασε μια χαρά Φλώρινα με ACS...

Αα αυτό με το κατάστημα μουσικών οργάνων να τους πάω να το πακετάρουμε ακούγεται καλή περίπτωση! PM me αν ο φίλος σου μπορεί να βοηθήσει κ τώρα :D

γιατι δεν λαβαινεις υποψην σου τον κλασσικο τροπο πακεταρισματος κιθαρων ?? (τουλαχιστον απο τις εταιριες

πχ

http://www.woodbrass.com/images/woodbrass/PACK+FENDER+CD+60.JPG[/img]

burliufo είπε:
γιατι δεν λαβαινεις υποψην σου τον κλασσικο τροπο πακεταρισματος κιθαρων ?? (τουλαχιστον απο τις εταιριες
???

Δεν το χω ξαναδεί αυτό; Αγοράζεις συσκευασία;

Ενας φιλος που αγορασε κιθαρα απο συμφορουμιτη (και ηρθε με κτελ),η οποια δεν διεθετε θηκη ουτε κανα μαλακη, ηρθε μεσα σε χαρτοκουτι απο αυτα τα τριγωνικα που ερχονται τα οργανα που δεν διαθετουν θηκη,και μεσα εξω τυλιγμενη με φουσκες σε βαθμο προστασιας για ελευθερη πτωση απο αεροπλανο. ;D

Οποτε το μονο που εχεις να κανεις (εκτος απο την αγορα "φουσκας"συσκευασιας,και ταινιας συσκευασιας) ειναι να πας σε ενα μαγαζι με μουσικα και να ζητησεις να σου δωσουνενα χαρτοκουτο απο μπασο.Ετσι κι αλλιως τα πετανε.

Edit : Μεχρι να γραψω ειχαν ηδη γραψει τα ιδια οι συμφορουμιτες  ;D

Έχεις Pm...

Evilnye είπε:
???

Δεν το χω ξαναδεί αυτό; Αγοράζεις συσκευασία;
Όλα τα όργανα είναι μέσα σε τέτοια κουτιά όταν φτάνουν στο μαγαζί... Οπότε υπάρχουν και κουτιά για μπάσο... Αν πας ειδικά στον αντιπρόσωπο της εταιρίας που έχεις το μπάσο θα βρεις και κουτιά της εταιρίας...

Αλλά επειδή από ότι θυμάμαι έχεις ένα Jazz Bass θα βρεις εύκολα είτε από Fender είτε από Squier...

funky_bassman είπε:
...... και μέσα σε 1 από αυτό που έχει τα μπαλάκια με τον αέρα που τα σπάμε και δεν ξέρουμε πως λέγεται...
bubble wrap 8)

αν το μπασο σου ειναι bolt on τοτε φυσικα το πρωτο πραγμα που θα κανεις θα ειναι να ξεβιδωσεις το μπρατσο απο το σωμα και να πακεταρεις ξεχωριστα τα δυο μερη (μπρατσο,σωμα).

Κάπου είχες γράψει κ κάπως ώστε να μη χρειάζεται να βγάλεις και τις χορδές αν το ξεβιδώσεις! (αφού τις χαλαρώσω εννοείται)

Παίζει αυτό όντως;

Αν τις χαλαρώσεις απλά και το πακετάρεις καλά δεν παίζει πρόβλημα. Το μανίκι δεν θα το'βγαζα γιατί πολύ απλά ο άλλος δεν θέλει να μπεί στη διαδικασία να το ξαναβιδώσει, δε νομίζω πως για τέτοιες αποστάσεις χρειάζεται κιόλας.

Το ιδιο ακριβως θεμα εχω και εγω .....(Αθηνα -Χανια ,θα μου στειλουν).Το μπασακι που θα παρω εγω ειναι neck thru ....Εχετε καμια συμβουλη να του πω για να μου ερθει σε ενα κομματι.Επιπλεον Ξερετε τι παιζει με της ασφαλειες των ΕΛΤΑ ....Ευχαριστω

X-minor είπε:
Αν τις χαλαρώσεις απλά και το πακετάρεις καλά δεν παίζει πρόβλημα. Το μανίκι δεν θα το'βγαζα γιατί πολύ απλά ο άλλος δεν θέλει να μπεί στη διαδικασία να το ξαναβιδώσει, δε νομίζω πως για τέτοιες αποστάσεις χρειάζεται κιόλας.
Ούτε γω θέλω να μπω στη διαδικασία (Φοβάμαι  :-[)

Επιπλεον Ξερετε τι παιζει με της ασφαλειες των ΕΛΤΑ ....Ευχαριστω
Λέει εδώ τους όρους,

http://www.elta-courier.gr/menu_details.asp?id=160&mid=0&lang=gr&smenu=3

μην τρεχεισ ρε σ στα ΕΛΤΑ κ στις ταχυμεταφορες τσαμπα λεφτα θα δωσεις κ θα καθυστερησετε τσαμπα......

τυλιξετο καλα με φουσκες βαλτο σε μαλακι θηκη τυλιξε και αυτην απο εξω κ στειλτο με ΚΤΕΛ σε μερικες ωρες θα το εχει στα χερια του!

εχω παρει ετσι κιθαρα κ ηταν ΤΕΛΕΙΑ!  ;)

κ το πολυ να δωσεις 15euro

Α να σαι καλά κ για τα ΚΤΕΛ ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν έχω στείλει ποτέ τίποτα έτσι. Απλά το πάω στον Κηφισό όταν φεύγει λεωφορείο κ τους λέω βάλτε κ αυτό μέσα;

Μήπως γίνεται και με τα τρένα;

Ο neeq που είναι, που πηγαινοέρχεται Αθηνα-Θεσσαλονίκη?

marathon είπε:
Ο neeq που είναι, που πηγαινοέρχεται Αθηνα-Θεσσαλονίκη?
Κ εγώ αυτόν περιμένω να τον ρωτήσω αν μπορεί που θα κατέβει σύντομα  :P ;D ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back