Συντηρηση Ταστων

jimskeet2002

Της παρέας
Καλημερα.

Τα ταστα τα καθαριζετε με κατι η τα συντηρητε με καποιο τροπο?

Ρωταω γιατι βλεπω στην κιθαρα μ οτι τα ταστα στις ψιλες χορδες ειναι πιο γυαλισμενα λογικα απο τα bends αλλα επισης ειναι κ καπως επιπεδα σ αυτες τις χορδες επισης για τον ιδιο λογο. Σαν να τρωγονται δλδ. Επισης στην κιθαρα μ στο 13ο ταστο στην ψιλη μι κοβεται καπως αποτομα η νοτα, δν εχει αρκετο sustain δλδ αλλα δν τασταρει για να πω οτι κοβεται απο αυτο. Παιζει να φταιει το συγκεκριμενο ταστο?

Δεν υπαρχει γιατρεια.....βαζε λοιπον οσο μεγαλυτερα μπορεις (6100) ωστε οταν φθειρονται να ξαναπαιρνουν ζωη με ενα fret dress & να κρατανε ετσι περισσοτερο.

Μπορεις να βαλεις και ατσαλινα αλλα αλλαζουν αρκετα τον ηχο.

:-\ Δηλαδη ποσο καιρο αντεχουν συνηθως τα ταστα? Την εχω την κιθαρα κανενα 2μηνο κ εχει jumbo ταστα. Δεν ειπα οτι εχει φτασει κατω το ταστο στην ταστιερα απλως στα σημεια π κανω bend εχει αρχισει να τρωγεται κ δν ειναι καμπυλο οπως σε ταστα του στυλ 17 στην low E ας πουμε που παραμενει οπως ηταν.

Δηλαδη ποσο καιρο αντεχουν συνηθως τα ταστα?
εξαρταται απο πολλους παραγοντες

κυριως απο το ΠΩΣ παιζεις,απο το ποια σημεια παιζεις και απο το μεγεθος και τον τυπο ΧΟΡΔΩΝ που χρησιμοποιεις...κυριως ομως απο το ΠΩΣ παιζεις (αν "σκαβεις" θα σκαφτουν και τα ταστα...)

εξαρταται καμμια φορα και απο την ΠΟΙΟΤΗΤΑ των ταστων (καποιες φτηνες απωανατολιτικες κιθαρες εχουν πολυ μαλακα ταστα φτιαγμενα απο φτηνα κραματα)

Παιζω με 9αρες. Απ οτι εχω καταλαβει πρεπει να πιεζω αρκετα δυνατα τις χορδες στα bend. Προσπαθω οσο μπορω να το μετριασω. Θα με παει κανα 2 χρονια πριν χρειαζστω αλλαγη ταστων? Κ οταν χρειαστω ποσο παει το μαλλι?

προσπαθησε να παιζεις απο διαφορετικες κλιμακες.

αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να παίξεις ένα κομμάτι πχ απο ΛΑ, παίξτο απο ΣΙ,ΝΤΟ ξ οπουδήποτε αλλού

έτσι και θα συνηθισεις να χρησιμοποιείς ολη την ταστιέρα, και θα μοιράζεται η φθορα στα ταστα

Δηλαδη για 1000 κιθαρα να δωσεις 200 μονο για τα ταστα? Ελπιζω τουλαχιστον να αντεχουν καμια 3ετια... Αλλιως θα κανω ερανο εδω στο noiz :P

εγώ πάντως ξέρω μόνο να βγάζω τα παλιά.... ;D

ζεσταινουμε τα ταστα και μετα με προσοχή με ειδική πενσα ....out!!!!

αλλά δεν θα το κάνω σε καμια κιθαρα μου ;D ;D ;D ;D

Εγω δν θα ηθελα να το κανει κανενας στην κιθαρα μου....  :P Πολυ βαρβαρο μ φαινεται... Τουλαχιστον θα ψαξω κανενα βιντεο να δω τι παιζει

jimskeet2002 είπε:
Εγω δν θα ηθελα να το κανει κανενας στην κιθαρα μου....  :P Πολυ βαρβαρο μ φαινεται... Τουλαχιστον θα ψαξω κανενα βιντεο να δω τι παιζει
αμα γινει απο καλό μαστόρι δεν θα πονεσει καθόλου ;)

Ναι αλλα ειναι κ 200 :P Θα πονεσεις εσυ τοτε... Παντως τελικα καποιος απο τους 2 πρεπει να πονεσει ε? Σαν το sex ειναι κ αυτο...  :P

αυτο θα γινει σε μερικά χρονια ...οποτε μην αγχωνεσαι ;)

Ελπιζω να εχεις δικιο γιατι ηδη μερικα ταστα τα βλεπω να εχουν καποια μικρη φθορα. Εχουν βεβαια πολυ ψωμι ακομα...  Με προβληματιζει λιγο μονο το 13ο ταστο στην ψιλη μι π κοβει αποτομα την νοτα κ δν κρατα sustain...

jimskeet2002 είπε:
Ελπιζω να εχεις δικιο γιατι ηδη μερικα ταστα τα βλεπω να εχουν καποια μικρη φθορα. Εχουν βεβαια πολυ ψωμι ακομα...  Με προβληματιζει λιγο μονο το 13ο ταστο στην ψιλη μι π κοβει αποτομα την νοτα κ δν κρατα sustain...
πανε βρε ανθρωπε να στην κανουν ενα fret dressing χρειαζεται τωρα.Γυρω στα 50-80ευρο θα δωσεις.

Για αλλαγη ταστων εχεις αρκετα χρονακια ακομα.

Trending...

Νέα θέματα

Back