Συναρμολογημένο pc από αγορασμένα εξαρτήματα

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Θρύλος του Noiz
Θέλω ένα καινούργιο PC.

Απ' ό,τι ξέρω, αν αγοράσεις καινούργιο PC, χάνεις την εγγύησή σου αν το ανοίξεις. Έτσι ο πρόσφατα αποκτηθείς μου SSD δεν θα μπορεί να μπει μέσα.

Οπότε, εκτός και αν έχετε άλλη καλύτερη λύση, θέλω μια εταιρεία από την οποία να αγοράσω τα απαραίτητα εξαρτήματα που αντιστοιχούν σε ένα PC, να μου τα συναρμολογήσει και να μου παραδώσει το συναρμολογημένο PC αυτό με εγγυήσεις για κάθε εξάρτημα ξεχωριστά.

Ξέρει κανείς πώς / με ποια εταιρεία μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο;

Αν και δεν απαντάω στην ερώτησή σου (sorry :)) αν τα αγοράσεις μόνος σου και κάνεις την συναρμολόγηση μόνος σου και καλύτερη τιμή πιθανώς θα πετύχεις (αφού θα μπορείς να αγοράσεις από διαφορετικά καταστήματα και έτσι θα έχεις την δυνατότητα της επιλογής) και εγγύηση για κάθε εξάρτημα ξεχωριστά θα έχεις.

theoctapus είπε:
Αν και δεν απαντάω στην ερώτησή σου (sorry :)) αν τα αγοράσεις μόνος σου και κάνεις την συναρμολόγηση μόνος σου και καλύτερη τιμή πιθανώς θα πετύχεις (αφού θα μπορείς να αγοράσεις από διαφορετικά καταστήματα και έτσι θα έχεις την δυνατότητα της επιλογής) και εγγύηση για κάθε εξάρτημα ξεχωριστά θα έχεις.
Εγώ κατάλαβα ότι δεν μπορεί να συναρμολογήσει μόνος του.

Σε μαγαζιά στυλ plaisio ή e-shop.gr μπορείς να διαλέξεις τα parts και να σου συναρμολογήσουν το pc. To e-shop έχει μεγαλύτερη γκάμα απο hardware. Βέβαια αυτό θα έχει και ένα μικρό οικονομικό κόστος. Πάρε να ρωτήσεις.

Και επίσης αυτή η λύση είναι πολύ καλύτερη απο το να πάρεις κάτι έτοιμο.

Μπορώ να συναρμολογήσω μόνος μου αλλά έχω χρόνια να την κάνω τη δουλειά και προτιμώς να την κάνει κάποιος που είναι πιο updated.

Πλαίσιο και e-shop, όταν συναρμολογούν, σου δίνουν εγγύηση για κάθε εξάρτημα ξεχωριστά;

Η απόδειξη που θα πάρεις είναι και η εγγύηση. Η απόδειξη γράφει αναλυτικά το κάθε part που έχεις αγοράσει (και με κωδικό προιόντος αν θυμάμαι καλά). Η εγγύηση ισχύει για κάθε part ξεχωριστά αφού μπορεί τα part μεταξύ τους να έχουν διαφορετική διάρκεια εγγύησης.

Ουσιαστικά ζητάς να πάρει το PC μαζί με τις συσκευασίες των επιμέρους εξαρτημάτων; Δε φαντάζομαι ότι το κάνουν by default αλλά δε φαντάζομαι να στο αρνηθούν αν το ζητήσεις. Ενδεχομένως μάλιστα ορισμένοι να είναι διατεθειμένοι να το χτίσουν και γύρω απ' το σκληρό σου αν το ζητήσεις (είναι όντως τόσο μεγάλη η διαφορά των SSD με τη παλιά σχολή αλήθεια?)

Όταν πήρα μηχάνημα από το e-shop πριν από χρονια μου το έφεραν μαζί με τις επιμέρους συσκευασίες.

Earendil είπε:
Ουσιαστικά ζητάς να πάρει το PC μαζί με τις συσκευασίες των επιμέρους εξαρτημάτων; Δε φαντάζομαι ότι το κάνουν by default αλλά δε φαντάζομαι να στο αρνηθούν αν το ζητήσεις. Ενδεχομένως μάλιστα ορισμένοι να είναι διατεθειμένοι να το χτίσουν και γύρω απ' το σκληρό σου αν το ζητήσεις (είναι όντως τόσο μεγάλη η διαφορά των SSD με τη παλιά σχολή αλήθεια?)
Εγώ θα τις έπαιρνα και τις συσκευασίες αφού δικές μου θα ήταν 8). Στο κάτω κάτω αν πουλήσω κάτι απο αυτά που αγόρασα γιατί να μην τα δώσω στο κουτί τους? Βέβαια νομίζω ότι και να μην πάρεις τις συσκευασίες αυτό δεν επηρεάζει την εγγύηση διότι η απόδειξη μετράει.

Αν πάρεις SSD δεν γυρνάς πίσω 8)

@Earandil

Οι συσκευασίες δεν με εδιαφέρουν. Επίσης, τα εξαρτήματα που έχω (SSD, CD-ROM) μπορώ να τα περάσω μόνος μου. Με ενδιαφέρει μόνο να μου παραδοθεί έτοιμο μηχάνημα με ξεχωριστές εγγυήσεις. O SSD ακόμα και σε SATA II που τον έχω τώρα είναι άααααλλη φάση. Σχεδόν στιγμιαίος.

@gdevelek. Και με τις εγγυήσεις σου είπαν κάτι; Το κουτί ήταν σφραγισμένο κάπως (με αυτοκόλλητα ή άλλο τρόπο);

gdevelek είπε:
Όταν πήρα μηχάνημα από το e-shop πριν από χρονια μου το έφεραν μαζί με τις επιμέρους συσκευασίες.
+1

Το έχω κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και πρόσφατα στην δουλειά.

Ισχύει σου το φέρνουν συναρμολογημένο χωρίς έξτρα κόστος αφού το επιλέξεις στην παραγγελία και τα κουτιά με τα συνοδευτικά (manual, extra καλώδια κτλ) των επιμέρους κομματιών μαζί (καλό βέβαια θα ήταν να το επισημάνεις στα σχόλια της παραγγελίας σου για έξτρα ασφάλεια).

Φυσικά στην απόδειξη φαίνεται ξεχωριστά το κάθε part και ισχύει για το καθένα η εγγύηση που δίνει ο κατασκευαστής.

RayDTutto είπε:
@gdevelek. Και με τις εγγυήσεις σου είπαν κάτι; Το κουτί ήταν σφραγισμένο κάπως (με αυτοκόλλητα ή άλλο τρόπο);
Δεν τους ζήτησα να με διαβεβαιώσουν για εγγύηση του κάθε μέρους ξεχωριστά. Το συνολικό μηχάνημα σίγουρα είχε εγγύηση.

Δεν θυμάμαι το κουτί όπως το έφεραν, έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια.

Ωραία. Ευχαριστώ πολύ όλους.

Τώρα το μόνο που μου μένει είναι να βουτηχτώ σε έναν κόσμο που έχω αφήσει από τότε που ο Δήμου έγραφε ακόμα στο RAM. ;D ;D ;D

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Το αν παρεις ενα εξαρτημα ξεχωριστα δεν ειναι απαραιτητο οτι θα ειναι φθηνοτερο στο συνολο του το pc, δεν ειναι κατι στανταρ αυτο αφου οι τιμες δεν μπορει να αποκλινουν πολυ απο τα καταστηματα. Ο λογος(πλεον) που επιλεγεις ενα καταστημα δεν ειναι τοσο η τιμη οσο η διαθεσιμοτητα του προϊοντος. Αφου η ανησυχια σου ειναι η απωλεια της εγγυησης αν ανοιξεις ενα ετοιμο κουτι(κατι το οποιο δεν γνωριζω), τοτε ρωτας την πολιτικη του καθε μαγαζιου,και αυτο εχει διπλο οφελος,οπως αν τυχαινες στην περιπτωση τη δικη μου: στο πλαισιο λοιπον που δεν τριβουν καθολου τα χερια τους, δεν ειχα εγγυηση ουτε δευτερολεπτο για το pc μου, γιατι πολυ απλα επελεξα εγω τα μερη του και  δεν μου το συναρμολογησαν εκεινοι ,και ετσι λοιπον δεν ηταν turbo-x. Επειδη λοιπον ο καθενας δημιουργει ο,τι κανονισμο του κατεβει στο κεφαλι και δεν υπαρχει ιχνος λογικης οταν προκειται να βγουν 2 φραγκα παραπανω, ρωτα και την παραμικρη λεπτομερεια και παρε ενα επισημο εγγραφο που να αναφερει τους ορους εγγυησης , και θα εισαι (σχετικα) ενταξει( γιατι και παραθυρακια ξερουν να φιαχνουν οι κυριοι ).

Εγω θα προτεινα να γινει η αγορα απο ενα απλο ιδιωτη της πολης σου,εμπιστο με γνωσεις, αν γνωριζεις καποιο,αλλιως αν παρεις eshop κανε ερευνα αγορας για τα aftersales, και καλη υπομονη :)

edit: εγγυηση του pc μου υπηρχε μονο για τα μερη του pc , αλλα οχι για το ολο συστημα, οπως οφειλε να προσφερει το καταστημα για παροχη υπηρεσιων κλπ.

Στάθης είπε:
Το αν παρεις ενα εξαρτημα ξεχωριστα δεν ειναι απαραιτητο οτι θα ειναι φθηνοτερο στο συνολο του το pc, δεν ειναι κατι στανταρ αυτο αφου οι τιμες δεν μπορει να αποκλινουν πολυ απο τα καταστηματα.
Ισχύει.

Επίσης υπολόγισε οτι θα χρειαστεί να αγοράσεις και το λειτουργικό (αν δεν το έχεις ήδη.. ;) ;) )

Συμπληρώνω, Το κουτί το ανοίγεις κανονικά και προσθέτεις ότι hardware εσυ θες.

Δεν υπάρχει εγγύηση καλής λειτουργίας του υπολογιστή σαν σύνολο αλλά των εξαρτημάτων του ξεχωριστά. Γενικά αν σκαμπάζεις όπως κατάλαβα 5-10 πράγματα από συναρμολόγηση pc και hardware γενικά δεν θα έχεις κανένα θέμα. Θα βρείς όταν σου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ποιο εξάρτημα φταίει και θα το γυρίσεις πίσω για αντικατάσταση εφόσον το καλύπτει η εγγύηση του.

Για μένα δεν αξίζει να αγοράσεις έτοιμο σύστημα. Έχουν β κατηγορίας υποσυστήματα (σκληρός μνήμη τροφοδοτικό κουτί κτλ) που στα χρεώνουν όσο θα έκαναν τα καλύτερα που θα τα επέλεγες εσύ.

Γενικά υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα βαλάντια πλέον. Εγώ σκέφτομαι τώρα για ένα AMD τετραπύρηνο 3.7GHz με 8gb ram 240Gb ssd 500gb hdd sata3 και χωρίς τροφοδοτικό-κουτί και οθόνη μου βγαίνει λιγότερο από 450 ευρώ.

Όλα μαζί θα έβγαινε στο 600άρι για κομπλέ σύστημα.

Loki είπε:
Συμπληρώνω, Το κουτί το ανοίγεις κανονικά και προσθέτεις ότι hardware εσυ θες.

Δεν υπάρχει εγγύηση καλής λειτουργίας του υπολογιστή σαν σύνολο αλλά των εξαρτημάτων του ξεχωριστά. Γενικά αν σκαμπάζεις όπως κατάλαβα 5-10 πράγματα από συναρμολόγηση pc και hardware γενικά δεν θα έχεις κανένα θέμα. Θα βρείς όταν σου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα ποιο εξάρτημα φταίει και θα το γυρίσεις πίσω για αντικατάσταση εφόσον το καλύπτει η εγγύηση του.

Για μένα δεν αξίζει να αγοράσεις έτοιμο σύστημα. Έχουν β κατηγορίας υποσυστήματα (σκληρός μνήμη τροφοδοτικό κουτί κτλ) που στα χρεώνουν όσο θα έκαναν τα καλύτερα που θα τα επέλεγες εσύ.

Γενικά υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα βαλάντια πλέον. Εγώ σκέφτομαι τώρα για ένα AMD τετραπύρηνο 3.7GHz με 8gb ram 240Gb ssd 500gb hdd sata3 και χωρίς τροφοδοτικό-κουτί και οθόνη μου βγαίνει λιγότερο από 450 ευρώ.

Όλα μαζί θα έβγαινε στο 600άρι για κομπλέ σύστημα.
Από πού; Βάλε κανα λινκ.

Αν αγοράσεις ολοκληρωμένο μηχάνημα από αλυσίδα δεν μπορείς να ανοίξεις το κουτί. Δλδ μπορείς αλλά δε θα σε καλύψει η εγγύηση. Τουλάχιστον αυτό μας είπε η Πλαίσιο προ 3ετίας που τους επισκεφτήκαμε παραμάσχαλα με τον πύργο, με φίλο πάνω από 20 φορές, καθώς δεν μπορούσαν να βρούν τι έφταιγε. Δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε, αλλά καλύτερα να κάνεις μία βόλτα να τους ρωτήσεις.

Το ξέρω. Γιαυτό το λόγο έκανα το θρεντ.

Loki είπε:

Σωστό. και επιπλέον θα είναι φύρδην μίγδην εκεί μέσα, με καλώδια όπου νάναι. Μάπα κουτί+ μάπα μνήμες τροφοδοτικό + μηδενικό cable management/ case fan mod + πολύωρο DAW σκίσιμο= σε κάνα χρόνο νέο thread στο noiz ο Ray και "παιδιά γιατί έχω μπλε οθόνες;"

Bite the bullet και πάρε ξεχωριστά πράγματα, όλο και κάποιος φίλος σου θα μπορεί να σε βοηθήσει, με ποιοτικά υλικά και προσεκτική τοποθέτηση you cant go wrong.

manosx είπε:
Μάπα κουτί+ μάπα μνήμες τροφοδοτικό + μηδενικό cable management/ case fan mod + πολύωρο DAW σκίσιμο= σε κάνα χρόνο νέο thread στο noiz ο Ray και "παιδιά γιατί έχω μπλε οθόνες;"
χαχαχα, σωστός!!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back